İnternet Hızınız Yoğunlukta Yavaşlamasın (Namehelp)

Namehelp Nedir ? Nasıl Kullanılır ?


Bazen saçma sapan internet hızı yavaşlar ya ... sebepsiz yavaşlamayı bazende servis sağlayıcının vanayı kısması neden olur.

İnternet hızımızı yada download, upload ve ping sürelerini


http://www.speedtest.net/

http://speedtest.googlefiber.net/

https://fast.com/tr/

https://www.speedcheck.org/tr/

https://www.speedcheck.org

Sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Google DNS gibi herkese açık public DNS hizmetlerinin kullanıcı sayısının artmasından dolayı web performansının yavaşlaması ortaya çıkmaktadır. (Northwestern University)

Namehelp programı ile DNS ile CDN arasındaki uyumu optimum düzeyde tutarak internet kullanımın yoğun olduğu zamanlarda bile minimum hız kaybına uğramayı sağlamaktadır.

Kısaca bu ücretsiz program sayesinde internet hızınız yoğunluktan kaynaklı hız kayıplarından en az etkilenmenize yardımcı olmaya çalışmaktadır.

DNS : (Domain Name System, Türkçe : Alan Adı Sistemi), internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan bir sistemdir.

İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_ismi.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır.


CDN: (Content Delivery Network, Türkçe : İçerik Dağıtım Ağı), boyut itibariyle yüksek olan internet sitelerine ait dosyaların, farklı sunucularda tutularak ve farklı coğrafik lokasyonlardan siteyi ziyaret eden kullanıcılara en yakın sunucular aracılığı ile bu dosyaları onlara gönderilmesini sağlayan bir network ağıdır. Burada amaç, kullanıcıları fazla bekletmeden onlara en kısa sürede sayfanın tamamına erişimlerini sağlamaktadır.





İndirmek İçin :
Windows XP, Vista, 7, 8
Mac OS X v10.7+
Mac OS X v10.6
Ubuntu - Linux

Denemek lazım, bir şey söylemek zor.

Haydi selametle....

Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺