Bloglara Yorum Nasıl Yapılır

Blog İçi Yorum Yapma Panelleri ve Özellikleri


Blog kavramının gün geçtikçe anlamı ve işlevi derinleşiyor. Sosyal iletişimin güçlü bir parçası olan blogların ve blog yazarlarının çoğunun tek amacı para kazanmak olmadığı için bloglar çoğu insan için kişisel bilginin kaynağı durumunda ilerliyor.

Bir blog yazarı için bloguna yazılan yorumlar tahmininizden daha fazla kıymetlidir. Ziyaretçi olarak bize fayda sağlayan bloglara yorumlarımızla desteklemeliyiz.

Genellikle blogcular yorum alanını serbest bırakırlar. Böylece ziyaretçi istediği mesajını siteye gönderebilir. Bizlere karşılıksız yardımcı olmaya çalışan blogculara, bizlerde değer verip yorum alanını kullanımda bir nickname yada isim eklememiz, "doğru Türkçe kullanımı" gibi bazı unsurlara dikkat etmemiz yaptığımız yorumun yada konu ile ilgili bir soru soruyorsak mesajımızın kalitesini artıracaktır.

Blog Yorum Paneli 

Bloglardaki yorum alanı nasıl kullanılır; İnternetteki tüm siteler varsayılan yada hazır yorum alanı özelliklerini kullanırlar. İster daha öncede bağlı olduğumuz bir account (hesap) ile ister anonim bir şekilde yorum alanı panelini kullanabiliriz.





Yorumlama Biçimi: 
Burada hangi servis kullanarak yorumunuzu göndermek istediğiniz sorulur. Eğer yorum alanında sonrada düzenlemeler yapmak yada yorumumuza gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsak tercih ettiğimiz bir hesap üzerinden yorum yazmamız gerekir.


Google Hesabı : 
Bir Gmail dolasıyla Gplus veya Blogger hesabınız varsa buradan giriş yaparak yorumunuzu yazabilirsiniz.
Buna bağlı olarak giriş yaptığınız servisteki bilgileriniz otomatikman eklenir.

Sosyal Medya Hesapları :
Facebook, Twitter, Instagram vb. hesaplarınızı kullanarak yorum paneli özelliklerini kullanabilirsiniz.

LiveJournal :
http://kullanıcı adı.livejournal.com
Ülkemizde pek kullanılmayan LiveJournal kaydınızla giriş yapabilirsiniz.

WordPress :
http://kullanıcı adı.wordpress.com
WordPress yapısıyla bir sitesi olan kişilerin kullanımına açık yorumlama girişidir. Buna bağlı olarak giriş yaptığınız servisteki bilgileriniz otomatikman eklenir.

Disqus :
Disqus da oluşturacağınız bir hesap ile bu özelliği kullanan sitelerde kayıtlı profilinizle giriş yapabilirsiniz.

TypePad :
http://profile.typepad.com/kullanıcı adı
Ülkemizde pek kullanılmayan TypePad kaydınızla giriş yapabilirsiniz. 

AIM :
http://openid.aol.com/kullanıcı adı
Ülkemizde pek kullanılmayan AIM kaydınızla giriş yapabilirsiniz.

OpenID URL'si:
Site sahiplerinin URL belirtmek için sitelerini OpenID kayıt ettirmeleri üzerinden yapılan yorumlama girişidir.

Gravatar :
Gravatar da oluşturacağınız bir hesap ile bu özelliği kullanan sitelerde kayıtlı profilinizle giriş yapabilirsiniz.

Adı/URL :
Sadece adı kısmına istedikleri bir isim yazarak yorum yapabilecekleri giriş alanıdır. İsterlerse bir URL (domain) de yazılabilir yada boş bırakılabilir. Anonim yorumlama ile tek farkı yorum yerinde, yazdığınız isim başlığı ile gösteriliyor olmasıdır. Yorumlarda kayıtlı servis kullanmayanların tercih etmesi uygun olan alandır.

Anonim : 
Hiçbir kayıt vermek istemeyen yada bir serviste kaydı olmayan ziyaretçilerin yorum giriş seçeneğidir. Sizden ad soyad yada mail gibi adres sorgulamadığı için yorumlarınızda isim yada nickname belirtilmesi uygun olur.

Cevaplama Biçimi :
Burada site admini yani webmaster yorum alanını açık yada denetimli olarak ayarlayabilir. Açık ayarlanmış yorum alanları direk görünür duruma gelirken , denetimli ayarlanmış yorum alanları , yazılan yorumlar önce admin onayından geçtikten sonra açık bir şekilde görünür olurlar.


Bilgilendirme Biçimi :
Eğer gerekli kutucuğu işaretlerseniz , yorumunuz yayınlandığında veya yorumunuza bir yanıt geldiğinde giriş yaptığınız platform üzerinden bildirim alırsınız.



Blog Veya Web Sitelerde Yorum Yaptım Ama Gözükmüyor?

Web site veya bir internet bloguna yorum yazıp, gönder butonuna bastıktan sonra sayfayı tekrar yenilendiğinizde, yazdığınız yorum panelde görünmeyebilir. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız merak etmeyin herhangi bir sorun yok. Site ve ziyaretçileri "Reklam ve Spam" mesajlardan korumak için web sitelerinde mecburen bir denetim mekanizması olmak zorundadır. Site yöneticisi çeşitli yöntemlerden birisini seçebilir ama en etkili olanı gelen mesaj ve yorumları manuel kontrol ederek yayınlanmasına onay vermek olduğundan bizde dahil bir çok site sahibi bu şekilde tercih ediyor. Bu bazen ziyaretçi yorumlarının geç yayınlanmasına sebep olabiliyor ama ziyaretçileri ve siteyi reklam ve spam mesajlardan koruyor.  


Saygılarımızla, sağlıcakla kalın. Yorum yazmayı unutmayın :)

How to Comment on Blogs ?

Yorumlar

  1. Foto6.2.13

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bu arada, spam, reklam, evden eve nakliyat vs.. gibi faydasız mesajları yayınlamadan direk siliyorum, yani boşa zaman kaybedip uğraşmayın....

    YanıtlaSil
  3. Adsız3.10.13

    ben bir blog sayfası açtım ve anonim yada isim url seçenekleri yok yok yorum yapmak da zorlaşıyor haliyle o seçenekleri nasıl oluşturabilirim

    YanıtlaSil
  4. Adsız13.6.14

    hımmm

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bir içerik. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba; blogum herkesin yorum yapmasına açık. Ancak yazılarımın altına Yazılan yorumları ancak Tesadüfen görebiliyorum. Mail ya da herhangi bir bildirim almıyorum. Bildirim ayarlarında her türlü bildirim için maili seçmeme rağmen sorunum geçmedi. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz G+ yorumlama özelliğini aktif etmişsiniz, yani yorum yapan kişi "herkes, sadece ben, çevrelerim, tanıdıklar vb" gibi seçeneklerinden hangisi ile gönderim yaptığına bağlı olarak değişecektir.
      Kısaca olay sizin ile alakalı değil yorumu yapan kişinin nasıl paylaşdığı ile alakalı bir durum.

      Sil
  7. Adsız27.1.15

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Adsız14.1.16

    ya ben bir bloğa yorum yapamıyorum millet daha bugün yorum yapmış, bloğu yazan kişi 2 saat önce cevaplamış ama bn yorum yapamıyorum neden ? :(

    YanıtlaSil
  9. Yorum yazma kültürü edinilmesi internet kullanımı için önemli birşey haline geldi. Bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim. Yazdığınız konulara dikkat edeceğim. Tebrikler güzel bir konuya değinmişsiniz, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  10. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler gerçekten faydalı bir metin

    YanıtlaSil
  12. güzel paylaşım yorum denemesi olsun buda

    YanıtlaSil
  13. Adsız13.3.17

    Ben bir bloga yorum yapacagim ama g mail adresimi ve sifremi girdigim halde
    Google hesaplari yardim penceresi cikiyor. Orda da bakim sirasinda hesabiniz .... olmus olabilir gibi birseyler yaziyor. Normal de g mailim aktif. Hergun maillerimi aliyorum sorun nerde axaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar çok olasılık var. Bakmak lazım ama uzaktan olmayacağı için çevrenizde bilgisayardan anlayan birisine danışınız.

      Sil
  14. Yorum yapamıyorum, anonim seçeneği yok, nasıl gizli yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site sahibi anonim seçeneğini kaldırmış olabilir. Fake isim kullanabilirsiniz.

      Sil
  15. Adsız14.5.17

    Anonim seçeneği yoksa isimsiz yorum yazabilir miyiz? Mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site admini, anonim yorum seçeneğini kaldırmış olabilir. Fake isim kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Adsız14.5.17

      Fake isim nasıl kullanabilirim acaba? Yani google + hesabım ile girerek ismi değiştirme imkanım var mı?

      Sil
    3. Site admini seçenekleri nasıl belirlediğine göre değişir. İzin vermediyse anonim yorum yapılamaz. izin verdiyse yapılabilir. Kısaca siteye bağlı.

      Sil
  16. Gimbal Arızası: Dji Mavic Gimbal' ı da kendi yapısıyla orantılı olarak küçüktür ve hassastır. Dolayısıyla kaza sırasında ilk zarar görecek parçadır. Gimbal da genelde kopma, kırılma veya darbe sonucu arıza oluşabilir.

    YanıtlaSil
  17. Nur Okur27.8.18

    Yorumlarm çıkmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spam mesajları engellemek için onay bekliyor.

      Sil
  18. Super bir paylasım emeginize saglık

    YanıtlaSil
  19. Teşekkürler bilgi icin her zaman lazim olacak bilgiler

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler her zaman lazim olacak bilgiler saolasinn

    YanıtlaSil
  21. Gerçekten kaliteli ve değerli yorumlar yaparsanız site sahibinin dışında okuyanların da ilgisini çekecek ve böylece sitenizi yeni takipçiler kazandırabileceksiniz. İbretlik paylaşım, çok güzel yazı tebrikler tarzı sığ ve içi boş metinleri jet hızında siliyorum. Sizlerin de böyle yapmasını naçizane tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, söyledikleriniz aslında doğru ama yinede link yada reklam içeriği yoksa yanlış bir anlaşılma olmasın diye müdahale etmiyoruz.

      Sil
  22. merhabalar , yorum yapmak istediğim yerde HTML'iniz kabul edilemez: Etikete izin verilmiyor: FONT bu hatayı veriyor . ne yapabılırım . iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.webkenti.net/2014/10/blogger-yorumlarnda-html-kodu-ve.html

      Sil
  23. Adsız23.5.21

    Merhaba aynı sizin yazınıza şu an yaptığım gibi başka bir yazıya anonim yorum yaptım. Ama yorumum yorumlar kısmına düşmedi yani göremedim. Yorumumun onaylanmasını mı bekliyorum, yoksa yorum mu yapamadım anlam veremedim. Bu konuyla ilgili bi açıklama yaparsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Yorumunuz gelen kutusunda onaylanması için bekliyordur. Site yetkilisi onay verdiğinde herkes tarafından görünür olacaktır.

      Sil
  24. Adsız23.5.21

    Aynen bu şekilde oldu, örnekle göstermiş oldum. Şimdi yorumumun yayımlanması için sizden onay mı alması gerekiyor, yoksa yorum mu yapamıyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir sorun yok. Reklam ve Spam mesajlardan dolayı mecburen bir denetim mekanizması olmak zorunda. Site admini çeşitli yöntemlerden birisini seçebilir ama en etkili olanı gelen mesaj ve yorumları manuel kontrol ederek yayınlanmasına onay vermek olduğundan bizde dahil bir çok site sahibi bu şekilde tercih ediyor. Bu bazen ziyaretçi yorumlarının geç yayınlanmasına sebep olabiliyor ama ziyaretçileri ve siteyi reklam ve spam mesajlardan koruyor. Umarım açıklamamamız anlaşılır olmuştur. Saygılarımızla sağlıcakla kalın.

      Sil
    2. Adsız23.5.21

      Yanıtınız için teşekkürler, gayet anlaşılır. Sizde sağlıcakla kalın. :)

      Sil
  25. yorum paneli için yeterli bir bilgi teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  26. Yazınızı çok beğendim. Yeni başlayan biri olarak, çok faydalı oldu benim için. Baştan sona hepsini dikkatli bir şekilde okudum, ve tekrar tekrar okumayı düşünüyorum. Bilgiler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. gerçekten faydalı içerikler.

    YanıtlaSil
  28. Özel Selvi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak özel gereksinimi olan bireylerin hayatın her alanında potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için 2006 yılından itibaren alanında uzman kadromuz ve tüm çalışanlarımız ile öğrencilerimizin hayatına dokunmaktayız.

    YanıtlaSil
  29. adres eklenerek yapılan yorumların bloga google seo açısından avantajı/dezavantajı nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. SEO açısından ister yazı içine, isterseniz kullanıcı adı belirtilen yere link girmeniz nofollow bağlantıdır. Dezvantajı yoktur ama yazı içerisine verilen linkleri çoğu admin sevmediğinden spam olarak işaretlerse istenmeyen mesaj havuzuna düşebilir. Birde her yoruma aynı mesajı girip onlarca siteye aynı şekilde yapıştırıp gönderirseniz buda spam havuzuna düşmenize neden olabilir. Bu durumlardan sakınarak yapacağınız her yorum siteye SEO olarak kazanç getirir.

      Sil
  30. Yararlı bir bilgi adresi tşkler

    YanıtlaSil
  31. Adsız2.1.23

    How to Comment on Blogs

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺