KabloNet (UyduNet) + KabloTV (TeleDünya) İncelemesi

KabloNet ve KabloTV


Kablo internet ve kablo TV nasıl ? Artıları ve eksileri nelerdir ?
Benimde merak ettiğim bir konuydu, fırsat olup kablonet kurunca detaylı bir şekilde inceleme fırsatım oldu. Bakalım neler olmuş.
https://www.turksatkablo.com.tr


İlk olarak telefon ile başvurduk ve bağlantı için randevu aldık. Çağrı merkezine internette yazılan dışında , sonradan karşımıza çıkacak bir şey var mı? Diye sordum, sonradan istenen bir ücret ve can sıkacak bir sürpriz falan olmasın dedim. Hayır yok dediler.
Bağlantıyı yapmayan gelen insanlar oldukça bilgisiz ve nezaketsizdi. Binadaki kutudan çıkış alırken apartmanın tellerini kaporarak ve duvarı kırarak açtıklarını görünce, yani baştan savma iş yaptıklarını görünce bağlantı spiderlerini ve kabloyu verin ben bağlayacağım dedim.
Kullandıkları kablo, jaklar ve spider oldukça kaliteli olduğunu söylemeliyim. (Keşke fazladan bir kaç jak alsaydım :)
Sonra bana söylenenin dışında hatta çağrı merkezine sormama rağmen 20TL bağlantı için ücret istediler. Bende internette araştırdım bir kişi bunun için mahkemeye vermiş, bakalım nasıl sonuçlancak. Ayrıca fazladan 1 adet dağıtıcı aldım oda 25 TL tuttu.

Recevier ile birlikte gelen HDMI kablosu arızalı çıktı ama yenisini vermediler ve değişimin ücretli olduğunu kabloların garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler. Yani bana bir kazık da buradan attılar.

Bağlantıyı yaptım ve yaklaşık 3 saat içinde internet ve teledünya geldi. Sorunsuz ve söylenilen hızlarda çalışmaya başladı.

Belirli konular hakkında bilgi almak için çağrı merkezini aradığınızda komik durumlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin benim başıma gelen 2 komik olaydan birincisi ; çağrı merkezini aradım ve abone olmak istediğimi söyledim, adresi istediler bende verdim, çağrı merkezi sizin orada kablonet olmadığından hizmet vermiyoruz dedi bende binadaki uydunet kutusunu sökün ozaman dedim, kutu üzerindeki numarayı okurmusunuz dediler, kutu üzerinde bir numara bulamadım, neyse sorun bizim bina karşıda gözüyormuş  Neyse semt olarak bizim semt sistemlerinde hizmet verilmeyen alanda gözüküyormuş, ikinci olay ise bir gün bağlantı gitti ve bende merkeze mail atıp bağlantı bir gün gitti ve aradım haber verdim yarın öğleden sonra bakıma geleceklerini söylediler ama kimse gelmedi sorunda çözülmedi fakat bizim işlerimiz aksadı ve kampanya gününden faydalanmadan 1  gün kaybettiğimizi belirten bir mesaj attım, gelen cevap sorunlarınızı bize bildirin daha sonra servislerimiz ilgilenecek gibi bir yanıt geldiğinde dedim sanırım maillere cevap versin diye bir çocuk oturtmuşlar heralde.
Arıza olduğunda sizi yerel bir servise yönlendiriyorlar, orayı aradığınızda çıkan telesekreteri duymanız lazım, ne aradın lan sabahın köründe gibi bir seslendirmesi var , sonra klasik onu tuşla bunu tuşladan sonra arıza sorunu için tuşlayacak seçenek yok, farketmez birini tuşlayın hep aynı bayan çıkıyor. Sanki kocasından yeni fırça yemiş gibi sizi karşılayıp dinliyor ve yönlendiriyor. Madem her söyleneni yönlendireceksin ne diye birde arada seninle muhattap oluruz anlamadım. Neyse birisi çıkıyor he he hallederiz deyip bilgilerinizi alıp kapatan birine rast geliyorsunuz, sanırsınız kamyoncular derneğini aradınız size, la bi yürü git muhabelesinden sonra, sorununuz ne olur kaç kere arar ne oldu diye sorarsınız meçmul...

Düzenleme: Yukarıda yazdığım sorunlar düzeldi, artık koşmasada en azından yürüyen bir durumda.

Şimdi verilen cihazlara bakalım :

NetMaster CBW-383Z4 Docsis 3.0 Kablosuz Modem (VoIP)
Ortalama bir modem (Meraklısı sitesinden teknik detaylara bakabilir) önemli eksiği sadece kablo üzerinden çalışıyor yani normal telefon üzerinden (ADSL) internete bağlanamıyor ve diğer modemlerde bulunan aylık günlük kullanım miktarlarını gösteren bir işlevselliğinin bulunmaması.

Modem arayüzüne ulaşmak için adres çubuğuna 192.168.0.1 girdikten sonra değiştirmemişseniz kullanıcı adı  " admin " ve şifresi " password " olarak gelmektedir.


Kablosuz Ağ adını ve şifresini değiştirmek için Kablosuz > Güvenlik kısmından Ağ adı ve WPA ön paylaşımlı kısımlarından değiştirebilirsiniz.


Modem arayüzündeki diğer değerler varsayılan olarak ayarlı gelmektedir. Bilmiyorsanız kurcalamayın bozarsınız :) Şaka :) Bir şey olursa modemi resetleyin varsayılan kullanıcı adı ve şifre de resetlenir, kablosuz bağlantı şifresi ve kullanıcı adı zaten modemin altında yazıyor. Bir sorun olursa destek merkezi 0216 366 66 96 arayabilirsiniz, çağrı merkezi başarı bir şekilde ilgileniyor.

Teknik Özellikler :
CBW-383Z4, DOCSIS 3.0 kanal birleştirme (channel bonding) fonksiyonlarını sunan üstün bir üründür ve bunun yanında tüm mevcut DOCSIS 3.0/2.0/1.1/1.0 head-end araçları ve Çoklu Hizmet Operatör (Multiple Service Operator/MSO) ağları ile geriye dönük olarak uyumludur. 802.11n teknolojisi ile 300 Mbps’e kadar kablosuz veri iletişimini sağlar.

CBW-383Z4, dahili PacketCable 1.5 ve DOCSIS 3.0 uyumlu spesifikasyonuyla VoIP telefon aramalarınızı doğrudan internet bağlantınız üzerinden yapabilmenizi sağlar.

Next HC-12 Dijital HD Cabre Receiver

Tavsiyem imkanınız varsa Conax Modül (https://www.technisat.com/en_XX/CAM's/352-1674/) alın kullanın.
Ortalama bir receiver , Linux işlemcili bir arayüzü oldukça kullanışsız ve yavaş, kumanda kalitesi ortalama, kanal geçiş zamanı yaklaşık 2sn yani yavaş. Wifi özelliği var ama adaptörü haricen satın almalısınız. Cihaza USB WiFi adaptör olarak Ralink5370 chipset driver destekleyen bir donanım kullanmalısınız. Cihazın yanında bağlantı kablolarıyla geliyor, kablo kalitesi oldukça kaliteli. Kullanırken cihaz donarsa endişelenmeyin donanımsal olarak ısı problemi var, yani fabrikasyonu öyle , makine ısınınca kitleniyor, fişten çıkarın soğumasını bekleyin.

TeleDünya Receiveri Resetlemek İçin :
Kanal Resetleme : Teledünya kumandasından Menü - Ayarlar - Fabrika Reset - Şifre ''0000'' ( sizin tarafınızdan değiştirilmemişse ) tuşlayalım.

Kanal Arama : Teledünya kumandasından Menü - Ayarlar - Kurulum - Kanal Araması - Kumandanın en alt kısmındaki kırmızı tuşu tuşlayalım.

Favori Kanal Ayarlaması :
Menü > TV Kanal listesi > TeleDünya Kanal Listesi
 -FAV > Açılan listeden "Fav listesi 1,2,3..." - OK - İstediğiniz kanalların üstüne  gelip OK bastığınızda ♥ işareti çıktığında işlem tamamdır. (Burada size uyarım makine geç tepki verdiğinden tuşa bastıktan sonra kısa bir an sonra işlem gerçekleşmesidir.) Favori kanallarınız ayarlamasını tamamlandıktan sonra EXIT ile çıkıldığında hafızaya alınmış oluyor.

Bunun dışında sadece kablo üzerinden 45 kanal ücretsiz verilmekte ama çözünürlükleri düşük ve bazı kanallar karıncalı gösteriyor.

Teknik Özellikler :
MPEG2 SD, MPEG2 HD, H.264/AVC SD, H.264/AVC HD
Yerleşik Conax Modül
Otomatik PAL/NTSC Çevirme
1000 TV ve Radyo Kanalı hafızası
32 Farklı Favori grubu belirleyebilme olanağı
Değişik Favori Kanal Düzenleme Seçenekleri ( Kanalları Listede Taşıyabilme, Atlatma, Kilitleme )
Çoklu OSD Dil Desteği
7 Günlük Elektronik Program Rehberi desteği
USB Aygıta Kayıt yapabilme ve Timeshifting özelliği
MP3 Müzik Dosyalarını Çalabilme, Resim Albümleriniz için slayt show olanağı
Grafik OSD Ekranda Canlı Yayın İzleyebilme
Kanallar İçin Yaş Sınırlaması olanağı
Kolay Kullanımlı OSD Menü
8 Timer programı yapabilme olanağı.
Altyazı desteği DVB EN300743 ve EBU
VBI ve OSD üzerinden Teletext desteği DVB ETS300472,
Son Kanal Hafızası
Otomatik Kanal Listesi ve Güncelleme Özelliği
FAT16/FAT32/FAT12 ve NTFS disk format desteği
JPEG/BMP/ Muzik/ Video/ Kayıt Dosyalarını tarayıcıda görüntüler ve destekler
Hızlı İleri/Hızlı Geri 2/4/8/16/24,Yavaş İleri/Yavaş Geri 1/2, 1/4, 1/8, Ayraç Oluşturma / Ayraça Atlama
Ethernet Bağlantısı
480i/p, 576i/p, 720p, 1080i
Oyunlar

Şimdi gelelim TTnet ve Kablonet karşılaştırmasına : 

TTNET  X KabloNet (UyduNet)
(Diğer internet servis sağlayıcıları  çok kötü ve kalitesiz  hizmet anlayışında direttikleri için   karşılaştırmaya dahil edilmemiştir.)




TV kısmını atlıyorum zaten TV izlemem meraklısı varsa linkten karşılaştırabilir. Ama genel kullanıcı için faydasız kanal çok, belgesellerin çoğu ekstra paralı (en azından belgeseller temel pakette olsa :). Biz gelelim internet kısmına.

TTNET : Download 20 mb , Upload : 1mb , Ping : 20ms (simetrik ortalama)
KabloNet: Download 20 mb , Upload : 2mb Ping : 15ms (simetrik ortalama)
(tabiki 20 mb'ın vaadedilen değerleri)

TTNET : Glasnost testine göre indirme : 16 mb yükleme : 0,65 mb
KabloNet: Glasnost testine göre indirme : 18 mb yükleme : 1,85 mb (parasını verirseniz upload hızını artırabiliyorsunuz)

TTNET : Uzak server veri transfer hızı 10/4 (lineer)
KabloNet: Uzak server veri transfer hızı 10/5 (lineer)

TTNET : Modem RT205 kablosuz çekim gücü açık alanda, max 50 m de mükemmel , kapalı alanda iyi
KabloNet : Modem Docsis 3.0 kablosuz çekim gücü açık alanda, max 50 m de iyi , kapalı alanda zayıf

TTNET : Çağrı merkezini (4440375) aradığınızda ortalama bekleme süresi (on kez farklı günlerde denendi) 4 dk. (Gece saat 02:00)
KabloNet : Çağrı merkezini (4440126) aradığınızda ortalama bekleme süresi (beş kez farklı günlerde denendi) 22 dk. (Gece saat 02:00) (hatta bir seferinde tahmini bekleme süreniz 10 saat dedi)

TTNET : Çağrı merkezinin sorunu anlama ve çözme potansiyeli 10/7
KabloNet : Çağrı merkezinin sorunu anlama ve çözme potansiyeli 10/6

TTNET : Çağrı merkezine yöneltilen uzman sorularına verilen cevap kalitesi (başka birine bağlıyorlar) 10/5
KabloNet : Çağrı merkezine yöneltilen uzman sorularına verilen cevap kalitesi  10/1

TTNET : Arıza sonrası çözme hızı 10/7
KabloNet : Arıza sonrası çözme hızı 10/7

TTNET : Arıza kaydı bırakmak ve geri dönüş 10/9
KabloNet : Arıza kaydı bırakmak ve geri dönüş 10/1 (Adamlar utanmasa ne bozdunuz lan diye diye azarlayacak , geçerken bir ara uğrar yaparız havasında umursamazlar)

TTNET : Mail iletişim ile sorun bildirme ve geri dönüş 10/10
KabloNet : Mail iletişim ile sorun bildirme ve geri dönüş 10/6

TTNET : Mail iletişim ile soru sorma ve sorulan sorulara mantıklı ve çözüm odaklı cevap verme  10/9
KabloNet : Mail iletişim ile soru sorma ve sorulan sorulara mantıklı ve çözüm odaklı cevap verme  10/0 (Resmen baştan savma cevaplar)

TTNET : AKK (Adi Kullanım Kotası) 50 gb (Geçsende bir süre daha hız düşmüyor)
KabloNet : AKK (Adi Kullanım Kotası) 50 gb (Parasını ödersen akk takılmama imkanı var)

TTNET : AKK (Adi Kullanım Kotası) 50 gb sonra hız 5 mb (3 diyorlar ama bilmem belki de idare ediyorlardır:) upload 1 mb
KabloNet  : AKK (Adi Kullanım Kotası) 50 gb sonra hız 3 mb upload 2 mb (diyorlar ama modeme gelene kadar sana kaç gb kalır bilemem)

TTNET : Fiyatı çok pahalı
KabloNet : Fiyatı çok pahalı

TTNET : Online servisler 10/6
KabloNet : Online servisler 10/7

TTNET : Kampanya abonelik süresi 12 / 24 ay bağlayıcı (uzun)
KabloNet : Kampanya abonelik süresi 24 ay bağlayıcı (uzun)

TTNET : Her yerde var
KabloNet : Neredeyse hiç bir yerde yok

TTNET : Web sayfası işlevselliği 10/7
KabloNet : Web sayfası işlevselliği 10/9  (Eski halini bilmeyenler için söyleyeyim mesaj yazmak için sayfayı açar çay içmeye giderdiniz dönüşte ancak açılmış olurdu.)

TTNET : Kampanyaları dikkatlice inceleyin kelime oyunlarına aldanmayın
KabloNet : Ne varsa onu söylüyorlar

TTNET : Telefonla ekstra ürün satmak için verilen rahatsızlık kabul edilebilir düzeyde
KabloNet : Telefonla ekstra ürün satmak için verilen rahatsızlık yok.

TTNET : Verilen promosyonlar saçma sapan ve son kullanıcı için gereksiz
KabloNet : Verilen promosyonlar, yanına kablotv veriyorlar


Sonuç : Al birini vur ötekisine, ikisininde zayıf olduğu noktalar var ama
TTNET 'in fiyatları düşürmesi , upload hızını artırması ve fibere geçmesi lazım,
KabloNet 'in akşam olsada eve gitsek tarzı çalışma mantığından vazgeçip yaygınlaşması AKK takılmaması ve fiyatlarını düşürmesi ve rakabetde belirleyici olması lazım.
Genel olarak AKK düzenlenmesi gerekir. Bugünün şartlarında ortalama bir kullanıcı için alt değerler download 5gb upload 2gb altına düşmesi sorunlara yol açıyor. Aylık kota 100 gb olmalı. Yani şimdikinin 2 katı kullanıcıyı engellemez. Eğer AKK düzenlenmezse mesela bir kişi bir web sayfasında işlem yapmak için daha fazla bekleyeceğinden daha fazla elektirik harcar ve ülke ekonomisi zarar görür. Bunun dışında teknoloji ilerledikçe web sayfalarının boyutu ve taşıdıkları bit düzeyleride artı ve artarak gidecek eğer AKK yıllık olarak düzenlenmezse

Tavsiye : Sıradan bir kullanıcı için farketmez hangisi ucuzsa onu alın.
Uydunet benim kişisel görüşüm diğer internet sağlıyıcılarına göre bir tık da olsa daha iyi.
FTP oyunlar oynayan yada internete sürekli bir şeyler yükleyen biriyseniz upload önemli olduğundan KabloNet alın.
NAS kullanan, şirket işleri için bulut gereken, 24 saat kesintisiz hizmet gereken ihtiyaçlarınız için TTNet alın.

Eklemeler :
Bir sorun için 4440126 aradığınızda sizi otomatik telesekreter karşılıyor ve abone iseniz 1 tuşlayıp hizmet numaranızı giriyorsunuz ve operatöre bağlanmak için 8 'i tuşluyorsunuz. Buraya kadar normal ama operatörün sizden istediği ilk şey hizmet no. tamamda az önce niye tuşladık ozaman.
Kampanya zamanında mesela modemiz bozulursa yandınız çünkü tamirde kaldı sürede hizmet alamasanızda kampanya sürenizden gidiyor.
Arızalar için yerel taşaronlarla anlaşmışlar ve hiç umursamayıp size yerel telefonları veriyorlar buraya kadar tamamda adamlar geliriz deyip gelmeyince sinir krizi geçirebilirsiniz. Bunu söyleyincede özel sektör az elaman çalıştırıp az para veriyorlar cevabını alabilirsiniz. Yani bir sorun olduğunda hiç bir şeyden haberleri yok gibi davranıp sorumluğu atıyorlar.
Bir internet servis sağlayıcının internet sitesinin online bölümünün hızı nekadar düşük olursa okadar trajikomik oluyor.

Birde şunu farkettim günde 5gb kadar harcıyorum ama kotam dolunca bu nasıl olsa doldu deyip 7-8gb çıkıyor. Yani beni durdurmuyor aksine dibe vurduk bundan sonrası ya herro ya merro deyip dahada fazla download yapıyorum. Aynı zamanda bir işlem için daha fazla zaman geçtiğinden daha fazla boş sayfa dolaşıp daha fazla elektirik harcıyorum.

Sonunda şu sonuçlar olabilir diye düşündüm.
İhtimal 1 : Bu işlerle ilgilenmesi gerekenler hak edenler değilde torpilli olduğundan salla baş iş yapıyorlar.
İhtimal 2 : Nasıl olsa bana faydası yok diye nekadar az müşteri okadar iyi , gelmesin kimse diye yapıyorlar.
Yıktık perdeyi eyledik viran , bir kusur işlemişsek affola....

Yorumlar

  1. Adsız4.9.13

    Güzel analiz etmişsiniz yüreginize saglık bende ilk internet tanışmam kablo net ile başladı oturdugum semte superonline fiber gelince kampanya başlattılar
    süperciler benimde sözleşmem bitmek üzere idi bıraktım süperonline fibere
    geçtim aylık kullanım kotam 50 hızım 25 modem süper ısınma derdi yok ha birde
    evde kullandıgım telefon var bunu da süperonline fibere taşıdım aylık ne kadar
    kullanırsam onu ödüyorum ınternet için aylık ödedigim 4900 TL (Telekom aylık kullansam da kullanmasamda 20 Tl sabiti ücreti kesiyor + görüşme ücreti alıyordu) başını agrıttım kusura bakma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. >>Güzel yorumunuz için teşekkürler. Keşke herkes sizin gibi kaliteli katılımlarda bulunsa.
      Sadece bir örnek vermek istiyorum,
      http://webseyyahi.blogspot.com/2013/06/turkiye-de-firmalar-musteri.html
      makalemizi yazdık sonra bu makale bir çok internet sitesinde yayınlandı, en son hürriyet gazetesinde köşe yazısı olarak olduğu gibi yayınlandı arkasından BTK açıklama yapıp 24 ay taahhüt süresini ve ince değişiklikler yaptı. (Buradan site adresimizi kaynak gösteren başta hürriyet gazetesi köşe yazarı olmak üzere tüm paylaşanlara teşekkür ederiz.)
      Yani bazen gerçekler o kadar ortadadır ki sadece birinin söylemesi gerekir.

      Sil
  2. Değerli Kullanıcımız,

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz.

    Sizin de bahsettiğiniz gibi NetMASTER modemleri sadece kablo internet (Uydunet) şebekesinde çalışır. Eklemek istediğimiz bir not, bu durum tüm kablo modemler için geçerlidir. ADSL modemler kablo internet şebekesinde çalışamayacağı gibi, kablo modemler de ADSL şebekesinde çalışamaz.

    Bir diğer konu da, taahhütlü abonelerin modeminde bir arıza söz konusu olduğunda Uydunet tarafından kendilerine yedek modem temin ediliyor. Bu konuda endişelenmenize gerek yoktur.

    Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler
      Yazıya eklemedim çünkü ayrı bir konu ama NetMASTER Destek Merkezi'nin çalışmasından ve ürünlerinden memnun olduğumu belirtmek isterim, en son elektrik şebekesinden dağıtan NetMASTER Powerline ürününü incelemiştim gayet başarılı, ayrıca çağrı merkezinin kaliteside iyi.
      Arıza olduğunda gerek modem gerekse receiver değişimi yapılıyor doğrudur ama buradaki sorun arıza kaydı bıraktıktan sonra cihazı değiştirmeye gelmeleri arasında geçen süreden kaynaklanmaktadır. Bu konunun sizin dışınızda olduğunun farkında olduğumuzuda belirtmek isterim.

      Tek kullanıcı isteğim ürünlerinizde mavi led kullanmayın.

      Sil
  3. Netmaster Yeni nesil modemli kampanyalar başladı

    http://www.uydunet-teledunya.com/uydunet

    adresinden bakabilrsiniz

    YanıtlaSil
  4. Düzenleme:
    Uydunetin Gelen mesajları ve internet sayfa hızları düzelmiştir. Darısı diğer eksikliklerininde düzelmesine

    YanıtlaSil
  5. Adsız9.11.13

    Güzel bir inceleme olmuş TEŞEKKÜRLER

    Benim merak ettiğim bir konu var bağlamaya gelen ekibin durumundan korkuyorum eve daha yeni tadilat yapıldı boyası,badanası herşey tamam acaba bağlama yaparken daire içinde kırma dökme işlermleri oluyor mu??Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kablonun geçeceği yerleri ya kancalı çivi ile tutturuyorlar yada duvardan geçecekse matkapla delip geçiriyorlar zaten tesisatta yoksa mecburen bu şekilde yapılır lakin sorun duvarı delerken hunharca davranıp duvarın arkasını patlatarak delik açmaları bir an önce bitsin diye çivileri özensizce rastgele kafalarına göre çekmeleri, kabloyu ben döşerim derseniz yada bir usta çağırıp incelikle yaptıracağım derseniz sorun olmaz.
      Ben bukadar eleştirdim ama kabloyu kendim çektim ve AKK hariç uydunet tercih edilebilir.

      Sil
  6. Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Kendi tarafımdan bir kaç ekleme yapmak istiyorum. Keşke İstanbul'da her bölge internet hizmeti alabilse. Biz sanayiciler olarak Organize sanayi bölgelerinde 2 mbit internet ile 50 kişiye iş yaptırmaya çalışıyoruz. İnternet hızları artınca sorunlar oluşmaya başlıyor. Mesela 8 mbit veya 16 mbit'e çıkınca kopmalar ve dalgalanmalar yaşanıyor. Biz de devamlı internet kullanabilmek için 2 - 4 mbit'de takılıyoruz.

    Çözüm olarak ise metro ethernet öneriliyor. Sistemin düşük hızları ve inanılmaz yüksek fiyatlarından bahsetmek istemiyorum, çünkü her bahsettiğimde sinirlerim bozuluyor. Fiber altyapısı kuruldu ama hizmet yok. Bazı organize sanayilerde fiber kurulumu bile yok. Açıkçası teknoloji devrinde internet her şirket için çok önemli olmasına rağmen organize sanayilerde internet ağı ve kablolamalar çok zayıf. Umarım buna da bir gün çözüm bulunur.

    YanıtlaSil
  7. Adsız20.1.14

    böyle değerlendirmeleri çok olumlu buluyorum. birilerinin başkalarına fikir vermek için böyle bir şeye zaman ayırması gayet güzel.
    ttnet/uydunet'e gelince, ikisini de uzun dönem kullanan biri olarak açık ara uydunet derim. burada değerlendirmeye katılmamış önemli bir kriter, kesinti sıklığı. o bakımdan, en azından benim deneyimim, uydunet çok daha başarılı. bunun bir nedeni de teknolojisi, yani sürekli bağlı olmasının her açışta bağlanma gerektiren adsl'e göre avantajı.
    benim hız değerlendirmem de az farkla da olsa uydunet lehine.
    müşteri hizmetleri bakımından, arıza az olduğundan müşteri hizmetlerine daha az işiniz düşüyor. çalışanlar devlet memuru zihniyetinde ama benim deneyimim sizin kadar olumsuz değil, cevapladıkları konuyu genelde biliyorlar, ttnet'teki gibi sürekli bir şey satma (kazıklama) derdinde değiller. bekleme sürem de çok az oluyor, arama saati ile ilgili olabilir.
    ama tabi ki ikisi de yetersiz, o ayrı.

    televizyona gelince, uydunet de, d-smart da, digiturk de ayrı bela. devletin kablo hizmetini her yere götürmeye çalışmadan en kolay tarafından milleti kazıklamaya kalkması en fenası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  8. Adsız28.1.14

    yazını baştan sona okudum .aklıma bir konu takıldı.son bölümde saçma sapan mail adı altında aldıgın gönderideki gb başı ücret durumu ne ola ki. yani akn varsa bu pek mantıklı degil. bilgi verirsen sevinirim .şimdiden teeşkkürler. tt den kurtulma yolları arayışımda bir katkıda bulunurmusun cevabınla.

    YanıtlaSil
  9. Adsız19.2.14

    Bugün Uydunet ile bir araştırma yaparken gördüm makalenizi, bildiğiniz gibi şu aralar 32TL ye her eve uydunet diye bir kampanyaları var. 10MB Sınırsız / 50Gb AKK içeriyor paket.

    Fakat reklam yapılan rakam başvuru esnasında değişiyor, şöyleki..

    32TL aylık hizmet bedeline ek olarak 9TL aylık KabloTV ücreti ve aylık 5TL model ücretiyle 12 aylık taahhütle aslında her ay 46TL ödemiş oluyorsunuz.

    Bir diğer kampanya ise Teledünya ile Uydunet birleşimi olan kampanya ki buda 10MB limitsiz / 50GB AKK ve Teledünya HD box ile temel kanalları kapsıyor. Fiyatı 44TL denmiş. Taahhüt 24 ay.
    Ama 44TL ek olarak aylık 3TL HD box ve 3TL de modem ücreti ile toplamda 50TL ye denk geliyor aylık ödeme. Teledünya aboneleri için 9TL KabloTV ücreti yok nedense, ayrıca bir önceki sadece internet kampanyasındaki aylık 5TL lik modem ücreti bu kampanyada yalık 3TL bu neden böyle oda belli değil. 24x0.5TL fazla modem parası alıyorlar.

    Bu durumda teledünya artı internet olan kampanya daha mantıklı (24 ay taahhüt ve aylık 50TL ödeme) Tek korkum sistem oturana kadar kurulum sonrası oluşabilecek arıza ve hataları çok geç giderecekleri, umarım başvuru sonrası beni pişman etmezler.

    3-4 gündür kara kara düşünüyorum acaba başvuru yapsam mı diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka Teledünya + Internete bir arada başvuru yapın.TTnet beni madur etmişti Uydunete
      geçmiştim.1 yıl oldu sadece 1 defa hatta sinyal problemi oldu o da 2 gün bakım yapılıyordu. Başka bir hiç problem yaşamadım.Çok memnunum.Ciddi çalışan kazık atmaya da çalışmayan bir firma.Sadece verdiği hizmetin ücretini alıyor.Vermediklerinin değil.
      Hayırlısı olsun diyeyim şimdiden güle güle kullanın.

      Sil
  10. arkadaşlar bende uydunet üyesiyim iki yılık sözleşme yaptım sınırsız 20mb hız teledünya hd kanallar paralı belgesel kanalları ayda 55tl veriyorum bir sene geçti ayda bir kere mutlaka arıza oluyordu ama bu son zamanlarda haftada üç gün arıza oluyordu servis çok kötü müşteri hizmetleri çok kötü sorun olduğunda tek başınıza kalıyorsunuz uydunet alıcaksanız oturduğunuz bölge çok önemli alt yapsının çok sağlam olması lazım iyi yönleri hizmeti sorunsuz almayı başardıysanız verdikleri internet hızı doğru gösteriyor hız testlerinde birde ucuz ttnete göre ucuz kablo tv çok kötü güzel havalarda bile kopuyor engüzeli çanak kullanmak çok gelişmesi lazım uydunetin ama şunu dip not düşüyüm benim akrabam bakırköyde oturuyor 2008 aldı daha tek sorun yaşamadı çok önemli arkdaşlar mutlaka alırken oturduğunuz bölgeyi araştırınız ona göre alınız alt yapı çok önemli yoksa kimine göre çok iyi kimine göre çok kötü oluyor ben çok memnun değilim çok arıza oluyor can sıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerin alt yapısı iyiken bir yerinki neden kötü olur anlamıyorum. Ben alt yapı farklılıkları dışında kablonet öneririm çünkü diğerleri daha berbat :)

      Sil
  11. Merhaba bende Ttnet ADSL kullanıcısıyım oturduğum sokakta fiber yok dolayısıyla hız ve kopma sorunum çok fazla oluyor sürekli çağrı merkezinden destek alıp 8mb olan hıza hiç ulaşmadığım halde parasını ödüyorum bence hiç adil deil.Bende kablonete geçeyim diye düşündüm ama yorumlarınızı okuyunca şöyle bir durum oluştu kafamda "al birini vur birine" sanki.. Bilemedim şimdi kararsız kaldım ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özeti şu biri kötü diğeri daha kötü ama kötünün iyisi kablonet.
      Yani özetle tamam hepsi berbat bende farkındayım ama mecburen içlerinden birisi tercih edilecekse kablonet tercih ederdim.
      Umarım faydası olur.

      Sil
    2. Adsız18.2.15

      En kötü kablonet bile ttnetten iyidir. Ttnet 5 sene iliğimi sömürdü. Aylık 80 lira*12 ay*5 yıl =4800 tl.

      Sil
  12. NOT : internet servis sağlayıcılar internet hızı konusunda müşterilerini nasıl kandırıyor ve hangi kazıkları artıyor

    ilgili makale yazıyorum bitirince ana sayfadan yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  13. TürksatKablo simetrik internet hızlarına 10/10 Mbps hız seçeneğini ekledi. Ayrıca Akn sorununa çözüm bulabilmek için farklı alternatifler geliştirdi. Mesela sürekli download yapan bir kullanıcı uyku yok hizmeti ile gece yaptığı downloadlarda akn ye dahil edilmeme olayını süper beğendim. Ayrıca ek akn satışları veya günlük nitro gibi hizmetleri süper oldu. Yazıda belirttiğiniz gibi Türksat çılar akşam olsada eve gitsek modundan kurtulup hizmet kalitesini artıracak seçenekler sunmaya başladılar.
    http://www.kablonet.com.tr sitesinde uydunet sekmesinde belirtmiş olduğum paketler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca yazınız ve incelemeniz takdire şayan. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler, bir tık ilerleme var diyelim. Bu arada domain güzelmiş ama site tasarımı olmamış. Ziyaretçilerin kafası karışmasın Kablo.net 'in "Official Website” adresi https://www.turksatkablo.com.tr

      Sil
  14. Ben tv izlemeyi kesinlikle internet üzerinden yapıyorum örnek olarak yani size tavsiye edebileceğim site http://www.tvizleyim.com adresidir. Bu sitede aynen canlı yayın ve hd görüntü kalitesine sahip bir sayfadır ve çok memnunum arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  15. Adsız10.7.15

    TTNet ve Tivibu rezaleti!
    Alamadığınız bir hizmetin faturasını ödemek zorunda kalmak... İşte TTNet'in yeni rezaleti!
    Önce bir televizyon satın alırsınız. Beraberinde 3 ay bedava TTNet’in “müthiş” TV hizmeti Tivibu hediyesi gelir. Ararsınız, aboneliğinizi başlatırsınız. Size derler ki, biraz sonra şifre göndereceğiz, bu şifreyle kullanıma başlayabilirsiniz. Tamam dersiniz saf saf...

    Sonra başlarsınız beklemeye... Ay geçer, şifre falan gelmez. Durumu anlatırsınız, tamam derler. 2 ay daha geçer, yine şifre falan gelmez. Sonra siz unutur gidersiniz; ama onlar unutmaz! 5 ay boyunca bir şifre gönderemezler ama 5 ay sonunda şak diye faturayı gönderirler.

    Arar itiraz edersiniz; ama derler ki, şifre göndereceğiz falan demedik. Üstelik 2 dakikada ses kayıtlarını dinlediklerini de iddia ederler. Peki dersiniz; şifre göndermeyecekseniz, ben hizmetinizi kullanmak için gereken şifreyi nereden bulacağım? Garip garip cevaplar verirler, mahkemeye verin derler. Savcılık kararı getirin, ses kayıtlarını dinletelim derler. Tek amaçları, size zaten kullandırtmadıkları hizmet için kesilen faturayı tahsil etmektir.

    TTNet’in ne kadar “kusursuz” hizmet verdiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Benim sorunum, kesilen 3-5 kuruşlık faturayı ödememek değil; enayi yerine koyulmak. Aslında birkaç yıl önce TTNet ile tüm bağlarımı kopardıktan sonra tekrar bir TTNet aboneliği açmaya enayilik de denebilir; bunu peşinen kabul ediyorum.

    TTNet ve Tivibu yetkililerine de, benden aldıkları fatura ücretini iyi günlerde kullanmalarını dilerim.

    cemsinanoglu@chip.com.tr

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    Kablonet için araştırma yaparken yazınızı gördüm.
    Açıkçası kablonetin beni cezbeden noktası upload hızları oldu. ayrıca internet tarifelerinde upload hızınıda belirterek diğer firmalar gibi 100000000000000mbit download verip 750kbps (0.75mbps) upload vererek insanları aptal yerine koymuyorlar.

    Acaba kablonet altyapısı olmayan bir bölgede bu hizmeti alabilmek için ne yapmamız gerekiyor ? Nereye başvurmalıyız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olay biraz meşakkatli :)
      öncelikle bulunduğunuz il ve ilçede Turksat kablo altyapısı olması lazım.
      Özeti şu http://www.turksatkablo.com.tr/iletisim den isteğinizi iletirsiniz ama umursayan olmuyor. Geçmiş zaman bir dostum sanayi bölgesinde TTnetin arızalarından yılmışlar ve beni aradılar biz cahiliz ne yapalım hoca diye. Bende yetkililerle görüştüm , ya altyapı ücretini ödersiniz yada o bölgeden toplu abonelik talebi gerekir dediler. Sanayi bölgesinin kendi aralarındaki başkanı tuttu tüm yerleşkelerden toplu imza aldı, bölgemize kablonet getirin biz abone olacağız diye. Neyse dilekçemizi verdik beklemeye başladık, Dilekçemiz değerlendirildi, uygun görüldü sonra aradan yıllar geçti ama hala tık yok :) Sonra bu olayı bizde unutduk fiber vs, mobil falan gelişti şimdi ne durumda haberim yok.

      Sil
  17. Adsız6.5.16

    Kanal pini yapdim yanlisikla acaba geri nasil kaldira bilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soruyu tam anlamamakla birlikte, teknik servisine sormanızı öneririm.

      Sil
  18. Herhalde Teledünya da kanala şifre koymuş. Kanal ayarlarından tekrar düzenleyerek şifreyi iptal edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  19. Adsız7.7.17

    Arkadaslar benim de bi sorum olacak. Ben de uydunet ve ayni zamanda teledunya paketini kullaniyorum. Vermis olduklari next hc-12 uydu cihazindan hdmi araciligiyla teledunyayi izliyorum. Merak ettigim seyse su: malum kablo duzenini biliyosunuz.simdi bu uydu alicinin arkasinda ethernet portu var. Bu port ile tv arasina ethernet kablosu baglasam televizyonuma internet mi saglamis olurum yoksa bu port yazilim guncelleme icin filan mi? Bu port ve kullanimi hakkinda detayli bilgi verebilir misiniz? Televizyonum samsung 55ju6570. Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o port sadece tv yayınlarının şifreli yada harici internet tv lerinin (tr de yok) alımı için. yani tv ye bağlasanızda interneti iletmez.

      Sil
  20. Adsız10.7.17

    Cok tesekkur ederim. Turksattaki arkadaslar in verdigi cvp tan suphelenmistim. Suphelenmekte hakliymisim:) internet alirsiniz ama cok saglikli baglanti olmaz demislerdi:)
    O zaman bu uydu alicinin internet alma ozelligi var ama internet verme ozelligi yok eger dogru anladiysam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaca evet. Zaten ürünün özelliklerinde yazıyor, Ethernet Bağlantısı var modem özelliği yok.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺