Blogger (Blogspot) dan Blog Açıldığında İlk Yapılması Gerekenler



Blogger Ayrıntıları


Bloggerden blog açmaya karar verdiniz. Bir Gmail hesabı ile bloğunuzu açtınız bir şablon belirlediniz. Şimdi sıra geldi herkesin ilk başta yapması gereken varsayılan ayarları düzenlemeye.

Blogger > Yerleşim > Sık kullanılan simge > Düzenle yolunu izleyerek Tarayıcı sekmelerinde ve yer imlerinde gözükecek olan favikon (Küçük resminizi) ekleyin.



Blogger > Ayarlar > Dil ve biçimlendirme > Saat Dilimi Kısmını ülkenize göre düzenleyin. Çünkü varsayılan saat ayarlı gelmemekte.





Blogger > Diğer > Blog İçerik Takibine İzin Ver Kısmını tavsiyem Atlama Aralığına Kadar ayarlayın. Bunun en büyük nedeni yayınlarınızı RSS ile çalıp kendisininmiş gibi gösterip menfaat elde etmeye çalışanlara küçük bir önlem olması içindir.






(Blog Kayıtları İçerik Takibi :
Yayınınızın tüm içeriklerini dağıtmak için Tam'ı seçin. Atlama aralığınızdan önceki tüm yayın içeriğini göstermek için Atlama Aralığına Kadar'ı seçin. Yaklaşık olarak ilk 400 karakteri dağıtmak için Kısa'yı seçin. Hiçbiri'ni seçerseniz, blogunuz dağıtılmaz ve içerikleri Google Blog Araması tarafından dizine eklenmez.)
Blogger > Ayarlar > Yayınlar ve Yorumlar kısmının da Kelime doğrulamasını göster > Hayır olarak ayarlayın.







What to Do When Blog Opened from Blogger (Blogspot)

Yorumlar

  1. Teşekkürler. Başarılı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, faydalı içerik olması memnuniyet verici.

      Sil
  2. Adsız17.1.23

    First Things to Do When Opening a Blog from Blogger (Blogspot)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺