PCI Basit İletişim Denetleyicisi Hatası Çözümü


PCI Basit İletişim Denetleyicisi Nedir ? 


PCI slotunu denetleyen Intel tarafından geliştirilen bir yerel veriyolu standardır. PCI basit iletişim denetleyicisi, anakart üzerindeki pci slotlarını kullanılan aygıtları denetler. İntel yongaya sahip anakartlarda bu işlemi Intel Management Engine Interface yazılımı kontrol eder.


PCI Basit İletişim Denetleyicisi Sürücüsü (Driver) Yüklemek


Pci Basit İletişim Denetleyicisi hatasında ilk yapılması gereken Windows'un otomatik güncellemesini istemektir.
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirmeleri denetle

Yolunu izlediğinizde otomatik güncelleştirmeler yüklenmiş olacaktır. Otomatik yükleme ile olmaz ise manuel yükleme ile sorun çözülür.


Intel Management Engine Interface yazılımı bilgisayarımızda kurulu olmazsa PCI slotuna taktığınız donanım ya hiç çalışmayacak yada performansında sorunlar meydana getirecektir. 

İlk yapılması gereken işlem PCI slotunu kullanan Ekran kartı , fax modem, ethernet kartı, ses kartı vb. gibi aygıtların sürücüleri yüklenmiş ve bu slotu kullanan aygıtın arızalı olmadığınından emin olmamız gerekir. Sonrasında Management Engine Interface sürücüsünü yüklemeniz sorunları çözecektir.

Intel Management Engine Interface yazılımını kullandığınız bilgisayarın anakartına göre değişiklik göstereceğinden, bilgisayar yada anakart üreticinizin sayfasından Driver indirme bölümünden Others (Diğer) yada Chipset (Yonga Seti) altında bulabilirsiniz. 




Yada direk intel'in sitesine giderek Intel Download Center dan Intel Management Engine Interface sürücünü yüklemesi yapabilirsiniz.

Driver (sürücü yazılımını) yükledikten sonra sorun çözülmüş olacaktır.


*  İntel maalesef eski sürücüleri veri tabanından erişime kaldırdığı için eski bilgisayarlarda bu hatanın düzelmesi için eski chipset sürücüsünün manuel yüklenmesi gerekebiliyor. Bunun için anakart üreticisinin sürücü yükleme bölümünden İşletim sistemini seç yada önceki sürümler başlıklarından aratarak mevcutsa bilgisayarınıza uygun eski sürücüsünü yükleyerek kurulum yapabilirsiniz.


PCI Simple Communication Checker Solution


Ayrıca : 
Otomatik Yüklenmeyen Sürücüleri (Drivers) Nasıl Bulunup Bilgisayara Yükleneceğini Öğrenmek İçin :



Uygulaya bilirsiniz.


Yorumlar

  1. Adsız24.5.20

    İşe yaradı sağol, Laptopumdaki Basit İletişim Denetleyicisi Hatası Çözüldü.

    YanıtlaSil
  2. Adsız18.1.23

    What is PCI Simple Communications Controller?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺