En Basit Diyet İle Kilo Kontrolu Yapmak

En Basit Diyet İle Kilo Kontrolü Yapmak


Bir çok insan özellikle bayanlar zayıflamak yada kilosunu kontrol altında tutmak istiyor. Eski çağlardan kalan fosiller incelendiğinde obeziteye rastlanmadığını ancak insanların çok fazla yediği anlaşılmış. Aslında tek başına bu bilgi bile doğal beslenip hareket edip enerji harcanırsa vücudun normlarını koruyacağının bir göstergesi. Eski insanları araştırdıklarında gün içerisinde çok yemek tükettikleri ancak çok hareket ettiklerini bu yüzden obezite kavramının olmadığını görülmüş. Beslenme tarzlarında ise çok su içtikleri ve doğal beslendikleri ortaya çıkmış. Buraya kadar her şey normal daha ayrıntılı bakıldığında yedikleri yemeklerde yağ kullanılmadan pişirdikleri ve tükettikleri görülmüş.

Öncelikle hormonel bir bozukluğunuz varsa bir uzmana gidip tedavi olmanızı öneririm. Bu diyet tamamen sağlıklı ancak fazla kiloları olan insanların zayıflamasına yardımcı olur.

Diyet gayet basit ve sağlıklıdır. Hiç bir zorlayıcılığı yoktur. Hiç bir yan etkisi yoktur. Diyeti açıklamadan önce en önemli hususun bu diyeti yaparken 1,2 sefer değil sürekli yapılırsa kalıcı olacağı unutulmamalıdır.

Yapılması gerekenler :

Sabah uyandığınızda ilk yapmanız gereken şey güne 1 bardak su ile başlamaktır. Bunun dışında canınız istemesede her öğünden önce mutlaka 1 bardak su içilmelidir.

Kısaca 3 öğün yemek tüketen birisi günde fazladan 4 bardak su içmelidir.

İkinci konu ise yağda kızarmış her şeyden uzak durulmalıdır. Sıvı yağ, margarin, zeytinyağı ... farketmez , bir besin yağda pişirilmişse uzak durulmalı mümkünse hiç tüketilmeden alternatif pişirme yöntemleri denenmelidir. Mesela yağda et kızartmak yerine haşlaması, mangalı, ızgarası vs. tüketilmelidir. Hazır satılan yağda kızartılmış patates, abur cubur tüketilmemelidir. Kısaca hazır yada kendi yaptığınız hiç bir besinin yağda kızarmışından uzak durulması gerekir.

Buraya kadar yazdığımı uygulamaya başladıktan sonra 20 gün sonra (http://webseyyahı.blogspot.com.tr/) kilo verdiğinizi ölçebilirsiniz.

Yani ne isterseniz tüketebilirsiniz ama önce su için ve yağda kızarmışlardan uzak durun.

Hızlı kilo vermek isterseniz bu diyetin yanına spor ekleyin, yüzme olur, koşu olur, bisiklet olur farketmez ama şunu unutmayın ortalama 20 dakika sonra yaptığınız aktivite spordan sayılır, yani 10 dk. yürüyüş yaparak kendinizi spor yapmış gibi kandırmayın. Hafif tempo 30 dakika koşan birisi 10 dakika spor yapmış olur.

Buraya kadar olan kısmı zaten ben uyguluyorum, çok yemek yerim, düzensiz bir yaşamım var, her türlü besini tüketirim ancak sürekli olarak yukarıda yazdıklarımı uygularım.

Gerisi size kalmış,

Sağlıcakla kalın...

Weight Control with the Simple Diet

Yorumlar