Dünya Dışı Canlılar Var mı ?

Ufolar gerçek mi ? Dünya dışı akıllı varlıklar var mı ? 


Sanırım bu soruları herkes düşünmüştür. Bizde master yıllarında zihni bu konularla meşgul ettiğimiz zamanlardan size bir kaç fikri paylaşmak istedim.
(Tabiki karşılıklı fikir beyanı bulunduğumuz kişiler konularında birer pırlanta olan fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar vs. mühendisi dostlarımız yoksa kahvede sabahtan akşama kadar okey oynayan boş kalabalıkla tartıştık anlamında değil.)

Dünya dışı akıllı varlıklara bilinen ismi ile kısaca Ufo diye adlandıracak olursak. Şimdiye kadar kayda geçmiş resmi tek bir ufo bilgisi bile yoktur. Nereden mi eminiz, yıllar önce birisi kafayı takıp nasanın tüm bilgileri indirip yayınlayınca ortada hiç bir gerçek ufo olayı kaydına rastlamadı. Bizde dedik ki varsa bile henüz bundan kimsenin haberi yok.

Şimdi gelelim varsa olasılığı üzerine. Ufo lar varsa ve bunlar bizim dünyaya ulaşmışlarsa dolayısıyla teknolojileri bizden üstün olmalı. Eğer bir ufo dünyaya gelecekse önce kendisi gelmeyecektir, dolayısıyla önce robotlarını gönderecektir. Ufolar dünyaya gelirse bu büyük olasılıkla dostça olmayacaktır. Eğer uzay zaman kavramını aşacaklarsa büyük ihtimal bize benzemeyeceklerdir. Yani iki kol iki bacak bir kafa gibi değilde daha çok bir elektrik sıçraması yada ışık tayfı gibi görüneceklerdir. Yani bizim bildiğimiz nefes alan suya muhtaç biyolojik canlılara ortak özellikleri olmayacaktır. Ufo lar başka boyuttan geleceklerse bizim onlardan haberimiz olmadan dünyaya yerleşebilirler. Aynı gölge gibi var ama sadece ışık oyunu gibi ölçemediğimiz ve iletişim kuramadığımız bir yapıda olmaları olasıdır.

Peki biz başka evrenlere gidebilir başka akıllı canlılar bulabilirmiyiz. Maalesef bu da mümkün görünmüyor çünkü beden olarak aşamayacağımız sabitler mevcut. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin hala beş parmağımız ve yemek isteyen bir midemiz olmaya devam edecek. Dolayısıyla bilinen evrenin dışına çıkmamız şimdilik olasılıksız durumda.

Peki ya yapay zeka o başarabilir mi ?

Yapay zeka tartışmalarımız başka makaleye , sağlıcakla kalın.

Are there extraterrestrial lives?

Yorumlar