Portable VPN Psiphon

Portable VPN Programı


Yasaklar , özellikle de aklın yolunu takip etmeyen özgürlük kısıtlamaları ve her etkinin bir tepkiye yol açabileceğini düşünemeyen karar veren kafalar. Kısaca yasaklar olmalı ama bu yasaklar menfaate hizmet için değil toplum faydası için olmalı.



İnternet yasakları ve bu engellerin çevresinden dolaşma yöntemleri arasında en çok bilineni DNS değiştirme (Google Genel DNS 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ) lakin bu okadar çok yaygınlaştı ki yasak koyucular DNS zehirliyerek yada DNS bazlı engelleme yaparak yeni yöntemler geliştirdiler. Bir diğer yöntem ise Proxy kullanmak ama bu da özelikle upload hızı düşük çıkışlar için kullanılmaz yavaşlıkta bağlantı hızı sağladığından elverişsiz olmakta.

Burada devreye VPN  (Virtual Private Network) , yani Sanal Özel Ağ kullanarak engelleri aşma yöntemi giriyor.

Bir çok VPN servisi ve programı var ama size tavsiye edeceğim Psiphon , bildiğim en kolay kullanıma ve makul hızlara sahip bir çözümlerden birisidir. Program portable yani kurulum gerektirmeden çalışır.


Uyarı: İnternette her şey noktasına kadar takip edilip kayıt altına alınıyor. Yani hangi yöntemi kullanırsanız kullanın. Bunun bilincinde olun.
Ayrıca bütün VPN kullanımlarında kesinlikle kredi kartı vb. bilgilerinizi paylaşmamanızı tavsiye ederim.


Psiphon Windows ve Android için ilgili linkten indirebilirsiniz. Türkçe ve ücretsizdir.



Ayrıca :

Program kullanmadan VPN bağlantısı kurmanın alternatif yolu olan PPTP, L2TP/IPSEC, SSTP protokollerini de kullanabilirsiniz.

PPTP Nedir?
İngilizce "Point to Point Tunnel Protocol" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe'de "Noktadan Noktaya Tünel Protokolü" anlamına gelmektedir.
PPTP; Vpn'in tünel protokollerinden birisidir.
Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP) gibi protokoller, bir VPN çözümüdür.

http://www.vpnbook.com

L2TP Nedir ?
Layer 2 Tunneling Protocol, bilgisayar networklerinde kişisel sanal networku (VPN) desteklemek için kullanılan bir tunneling protokolüdür. Kendi içinde hiçbir gizlilik ya da şifreleme içermez; tunnel yapısı ile bilgi transferi sağlayan şifreleme protokolünden faydalanır.

IPSEC Nedir ?
İnternet Protokolü Güvenliği, Internet Protokolü(IP) kullanılarak sağlanan iletişimlerde her paket için doğrulama ve şifreleme kullanarak koruma sağlayan bir protokol paketidir.

SSTP Nedir ?
Yuva Tünel Protokolü Güvenli  bir şeklidir VPN taşımak için bir mekanizma sağlar ve tünelden PPP aracılığıyla trafik SSL / TLS kanalı kullanır.


Yorumlar