Cahilistan Halkı Neden Fakir

Cahilistan Halkı Neden Zenginleşemiyor ?


Cahilistan 5 tarafı denizlerle çevrili , yeraltı ve yerüstü kaynakları olabildiğine zengin, jeopolitik önemini söylemeye gerek olmayan bir ülkenin halkı neden fakir olur  ki ?

Un var, şeker var , su var. Evet neden bundan tatlı bir helva yapacak kimse çıkmıyor demişler. Demek ki helvayı yapacak kişileri biz seçemiyoruz demişler.

Eğer helva yemek istiyorlarsa buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini anlamışlar. Toplanmışlar bir araya ve sorunu tartışmak yerine hatayı kabullenip çözümü aramak sonuca götürür demişler.
Az gitmişler, uz gitmişler uzun uzun düşünmüş ama taşınmamışlar, bol bol danışıp çözüm aramışlar.

Pınar başından bulanır biz en düzgün yöneticiyi seçersek , oda hak yemez, torpile müsaide etmez ve ülkeyi iyi yönetir, herkes rahat eder. Peki yıllardır neden düzgün yönetici seçemiyoruz diye sorgulamışlar. Bir kağıdın üstüne mühür vurmak kolay olsa gerekmiş ama nerede hata yapılıyormuş. Çok fazla seçenekten nasıl olurda düzgün insanları seçmek bukadar zor oluryormuş. Düzgün insanlar; düzgün insanları seçer dolayısıyla biz düzgün olursak zaten seçtiğimizde düzgün olur. Biz bozuk olursak zaten kimi seçsekde bozuk olur demiş birisi.

Bir başkası aptallık ve cahillik bu kadar zararlı bir şey mi diye sormuş.
Cevabı uzun uzun anlatmamışlar kısaca "Aptal, aptal olduğunu bilebilse zaten aptal olmaz" demişler (Bknz.)



Kime oy verelim hepsi aynı demiş birisi, diğeri bu yöneticiler dışarıdan gelmiyor ki, içimizden çıkıyor demiş. O zaman bu kadar kötü bir grubu ancak bu kadar ahlaki değerlerini yitirmiş toplumlar destekler, toplum düzgün ise düzgün gider ama eğri ok hiç bir zaman doğru yol almaz.

Biz en iyisi başka bir çözüm bulalım demiş bir başkası,
Bir diğeri, bizi insani değerler sömürüsü yapan birisi yönetsin, en azından tesellimiz olur demiş.  Bir şansımızı deneriz tutmazsa zaten bu aptal ve cahil toplum çabuk unutur demiş.

Onu denemişler bunu denemişler olmamış. Sonra birisi çıkmış bakın demiş aptallar, cahiller ve ahlakını kaybetmişler oy kullanmasın geri kalanlardan oluşan bir grup yapalım, sadece bunlar seçilebilsin ve oy kullanabilsin, yöneticiler bunların arasından çıksın ve bu dertler tamamen bitsin demiş. Düzgün insan düzgün insanı seçer böylece dertler biter.



Şimdi bu cahil, aptal ve ahlaksızlığı ayıklayacak bir program yazılana kadar beklemeye geçmişler.

Umalımda bu program çok sevdiğimiz cahilistan tükenmeden yazılsa.



Yorumlar

  1. Adsız7.11.16

    Çok etkili bir yazı olmuş tebrik ederim. :)
    dgn

    YanıtlaSil
  2. "Bir yeri güzel yapan oranın insanıdır, eğer oranın insanı hep gülerek konuşuyorsa orası çölün ortasında bile olsa gülistan olur"

    "Bir yeri güzel yapan oranın insanıdır, yoksa güneş her yerde aynı doğar."

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺