Mynet Mail Yada Mynet Oyun Açılmama Çözümü

Mynet.com Eposta Yada Mynet Oyun Açılmama Çözümü


Mynet.com, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformlarından biridir.1999 yılında kurulan Mynet servisi zamanının 1 numarası olmaya kadar yükselmişti.

Bende ikinci eposta adresi olarak olarak mynet mail kullanıyordum, bunun nedeni özellikle facebook, gplus, twitter, instagram gibi her şeye burnunu sokan yapılara otomatik entegre olmaması nedeni ile gereksiz forum yada bir seferlik lazım olan üyelik isteyen sitelerde Mynet Eposta servisini tercih etmemdi. (Tabiki şimdi ikinci eposta servisi olarak yandexmail kullanıyorum.)

Lakin 1999 yılında popüler olan Flash ve Java programlama alt yapısına göre kurulan Mynet zamanın güncel altyapısı HTML5 yapısına geçmediğinden, güncel internet tarayıcıları Mynet.com sitesininin bazı işlevlerini açmıyor. Bunun nedeni Flash ve Java yazılım dillerinin güvenlik açıkları okadar fazlaki bunu düzeltmek yerine HTML5'e geçmek daha mantıklı olduğundan ve güncel internet (web) tarayıcılarının (Chrome, Firefox, Opera, Edge, Safari) Flash ve Java desteği vermemesinden kaynaklanıyor.

En son Firefox 52. sürümü ile birlikte 2017 yılında bu desteğin sona ereceğini uzun zaman önce açıklamıştı. Yani kısaca artık hiçbir güncel tarayıcı Flash ve Java altyapısını kullanan hiç bir sitede çalışmayacak.






Mynet Oyunlarda Java Sorunu Çözümü

Çeşitli yöntemler , eklentiler yada yamalarla Chrome vb. tarayıcılarda Flash ve Java çalıştırmak mümkün ama stabil çalışmadığından ve güvenlik açığı oluşturacağından bu yöntemlere değinmiyorum.

Java tabanlı oyunları yada uygulamaları herhangi bir tarayıcı kullanmadan direk bilgisayarımızın masaüstünden çalıştırabiliriz.

 İlk önece Java'nın güncel sürümünü sitesinden yüklüyoruz.

Nasıl yapılır bilmiyorsanız aşağıdaki bağlantıya bakınız.

https://www.webkenti.net/2013/02/java-nasl-guncellenir.html


Oynamak istediğimiz oyunun bağlantısına tıklayınca açılan pencerede

Klasik Versiyonu Hemen İndir Oyna > İnen Dosyayı Başlat > Java uygulamasını başlat

yolunu izleyerek oyunları oynayabilirsiniz.




Mynet Email Açılmama Çözümü 

Eğer Mynet.com sitesinden Mail alanından giriş de hatalı kullanıcı adı ve şifre hatası alıyorsanız


Üye Girişi bölümünden giriş yapabilirsiniz.





Size tavsiyem 2 adet eposta servisi kullanın ve Mynet eposta servisini bir an önce daha güvenilir bir eposta servisine taşıyın. Şuan en iyi hizmeti Gmail sunuyor. İkincil mail olarakda Yandex mail öneririm. Önemli mailler ve bağlantılar için 1. mailinizi , depolama yedek ve gereksiz üyelikler için 2. mail adresinizi kullanın.

Güncelleme : 02.07.2019 itibari ile Mynet.com sitesi Eposta servisini ücretli duruma getirecektir. Bu tarihten sonra ücretli bir paketi satın almayanlar maillerine ulaşamayacak, 2 ay sonrada mevcut emailleri kalıcı olarak silinecektir. Eğer Mynet mail kullanıyorsanız bu tarihe kadar kişilerinizi, kayıtlı adreslerinizi ve önemli maillerinizi yedeklemenizi ve en kısa zamanda başka bir Email servisine geçmenizi tavsiye ederiz.


Yorumlar

  1. Kingci Kral14.3.18

    Çok teşekkür ederim webkenti, internette bir tek sen doğru düzgün bir yöntem açıklamışsın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺