Futbol Kuralları Güncellemesi


Futbol 2.0

Dünyada tartışmasız en çok takip edilen spor branşı futbol. Bir toplum bilimci ve kişisel gelişim uzmanı olarak futbolun popüleritesinin ve seyir zevkinin nasıl artırılabileceği hakkında düşünmeye başladığımda, daha önce spor alanında özellikle Amerikada yapılmış incelemelerde insanların bir konuya odaklanma ve sıkılmama süreleri ve izlediklerinden beklentileri...


Araştırmaların sonuçlarında izleyicilerin büyük oranda 40 dk civarından sonra sıkılmaya başladığı ve skor fazlası beklentisi içinde olması yönünde çıkan sonuçlar zaten bilinen gerçekler.

Bu araştırmalar ve yeni nesilin daha yüksek skorlu sonuçları istiyor olması, futbol kurallarının bir güncelleme geçirmesi ve zamana daha uygun hale getirilmesi için bir kaç ufak değişiklik yapılmalı.

Şimdi bu güncellemelere bir bakalım.

1-) Oyun süresi : Oyun süresi 45 dakikadan 40 dakikaya indirilmeli. Çünkü ortalama bir insanın sıkılma süresi 45 dk. sonra başlıyor. Maçlarda genelde uzatmalar olduğundan gelen seyirciye minimum sıkılma zamanı tanınırsa daha çok eğlendiği yargısı verilir.

2-) Yabancı oyuncu sınırlaması : Mevzu uzun ama en fazla 11 olabilmeli.

3-) Oyuncu değişikliği sayısı 4 olmalı.

4-) Ceza sahası dışındaki her serbest vuruş direk olmalı. Yani başka bir ifadeyle ceza sahası dışından endirek serbest vuruş kaldırılmalı. Böylece gol sayısı ve hücum olasılığı artırılmış olur.

5-) Taç atışından ofsayt olmuyor ama korner atışından olabiliyor. Korner atışından da ofsayt kaldırılmalı.

6-) Uzatmalar kaldırılmalı ve direk penaltı atışlarına geçilmeli. En fazla 22 penaltı kullanılabilmeli. Bu sayıda eşitlik bozulmazsa maç içinde en az kırmızı kart alan galip ilan edilmeli bu da eşitse en az sarı kart alan takım galip olmalı bu da eşitse yazı tura atışı galibi belirlemeli.


Yorumlar