Âlimin Suyunun Suyu

Âlimin Suyunun Suyu


Alimler; asırların, devirlerin ışıklarıdır. Her alim; zamanının insanları aydınlatan bir kandilidir.

Âlim ile sohbet etmek lal-ü mercan incidir, Cahil ile sohbet etmek günde bir can incitir.

Âlim ile oturan alır mertebe, Cahil ile oturan döner merkebe...

İkinci dünya savaşı bitmiş Almanya'nın en önemli hazinesi olan bilim adamlarını başta Amerika olmak üzere Sovyetler Birliği ve bir kaç ülke daha önlerine kırmızı halı serip kendi topraklarına götürmüş ve tüm imkanları önlerine sunmuş.
Savaşı kaybetmiş ve geride büyük bir harabe ve yaptırımlarla kalan Almanya'nın başına gelen heyet toplanmış ne yapacaklarını ve nasıl bir an önce güçlü bir ülke haline gelebileceklerini tartışmaya başlamışlar.

İçlerinden birisi Alman atasözü "teknoloji güçtür" sözüne atıfta bulunmuş, Heyetdeki kişiler tüm bilim adamlarını götürdüklerini ellerinde sadece vasıfsız yardımcıların ve çok azda öğrencilerin kaldığını söyler.

Sonra heyet başkanı " Âlimin suyunun suyu bile bu ülkeyi ayağa kaldırmaya yeter. " der. (Türkçeye ben çevirdim :) ama güzel oldu.)

Sen hâla cahilistan ilerleyecek diye oyalan, oyalanki sömürülmen ve oynanan tiyatroya inanman kolay olsun.

Almanyanın yada japonya yada kore vs. insanları uzaydan mı indide bunu başardılar . Cahilliğe ve âdaletsizliğe izin vermeyecek kadar zeki ve âhlaklı toplumlar tarihte her zaman bulundukları çağın ilerisinde olmuştur. Bu mutlak bir gerçektir.

Aptallar için farkı bir örnekle açalım, sen kalınlığı bozma ama adamların beğenmediği mercedes c serisi senin hayallerini süslesin.

Yorumlar