Opera VPN Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Opera Tarayıcıda VPN Nasıl Kullanılır ?


VPN nedir ?
VPN : Virtual Private Network yani Sanal Özel Ağ'ın kısaltılmasıdır. Kısaca Windows ve mobil cihazlarda güvenlik için internette gizlenme ve engelleri aşma yöntemidir.
VPN kullanmak yani güvenlik önlemi almak yasadışı değildir. Lakin en baştan şunu belirteyim, internette her yaptığınızın bir kaydı tutulur. Yani VPN arkasındayım diye anlamsız şeyler yapmayın. Ayrıca bu ve benzeri ağlara bağlanmak güvenlik açıklarınıda beraberinde getirir.

Ücretsiz Opera VPN Nedir ?
Opera web tarayıcısı ile birlikte gelen Opera VPN sizi anonim olarak internette sörf yapmanıza ve engelli sitelere girmenize yardımcı olan , herhangi bir ek yazılım yüklemeden tarayıcı içerisinden çalışan ücretsiz ve Türkçe Opera Browser özelliğidir.

Opera VPN Nasıl Kullanılır ?


http://www.opera.com/tr resmi sayfasından tarayıcı dosyasını indirin.


Opera Yükleyici > Seçenekler > İstemediğiniz özelliklerin başındaki onayı kaldırın.
Burada Opera tarayıcınızı varsayılan olarak kullanmayacaksanız yani sadece VPN gerekli olduğu zamanlarda kullanacaksanız size Taşınabilir kurulum (USB) yani Portable kurulum öneririm.



Yükleme konumunu seçip Kabul et ve kur dedikten sonra tarayıcımız başlayacaktır.


Opera Tarayıcıda VPN Özelliğini Açmak


Opera > Menü > Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > VPN  yolunu izleyerek işlemleri bitiriyoruz.



Artık engelle karşılaştığınızda VPN simgesi açık olduğunda başka hiç bir işlem yapmadan otomatikmen opera VPN devreye girecektir ve sizin bilgiye ulaşmanıza yardımcı olacaktır.






Yorumlar