Tavsiye (Benzer) Yazılar Eklentisi (Engageya) Kullanımı
Blogger ve diğer site alt yapıları için Bunlarda ilginizi çekebilir , Alternetif yazılar , Resimli benzer yazılar, Resimli rastgele yayınlar... gibi widget / gadget eklentileri oldukça popüler. Özellikle LinkWithin , Outbrain ve nrelate bu konuda güzel uygulamalar sunan siteler. Bunların dışında şablona eklenen kodlar ile de bu gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
Engageya bu konuda en başarılısı ve benimde tavsiye ettiğim bir servistir. En önemli farkı widgetleri özelleştirebilme ve etiketlere bağımlı kalmadan rastgele yayınları çeşitli formlarda gösterebilmesidir.
1-) İlk önce Engageya sitesine girip kayıt oluyoruz.
2-) Widget oluşturma kısmına geçip blogumuzda uygun renkte ve görsellikte istediğimiz eklentinin efeklerini ve stilini seçiyoruz.
Burada iki temel seçenek var. Yazıların altında görünecek şekilde veya sitenin sağ altında açılıp kapanan slayt olarak görünecek şekilde özelleştirebileceğiniz yapılar mevcut.
3-) İlgili kısımları isteğinize göre ayarladıktan sonra hangi platformda kullanmak istiyorsanız ilgili platformu ( wordpress , blogger , javascript ) seçip install widget butonuna tıklayıp eklenti için gerekli kodu istediğimiz yere ekliyoruz.
Özelleştirilmiş şablon kullanıyorsanız ve eklenti blogger yolundan çalışmamışsa eklentinizi alırken patform seçiminde Javascript (herhangi bir platform) olarak alınız ve
Blogger için > Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript ekle yolunu kullanabiliriz.
Engageya Sadece Yazı Sayfalarının Altında Göstermek
Engageya den aldığınız koda pagetype yapıyoruz.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<--... Buraya sizin kodunuz gelecek ...-->
</b:if>
yani
Şeklinde düzenliyoruz ve gadget olarak eklemiyoruz bu şekilde eklersek çakışma yapar.
Blogger > Şablon > HTML'yi düzenle kısmına geçip Ctrl + F yardımı ile
<div class='post-footer'>
kodunu buluyoruz . Burada dikkat edeceğimiz bir nokta <div class='post-footer'> kodu şablonda birden fazla olabilir. Genelde şablonda en altta olan yani son çıkan <div class='post-footer'> kodunun hemen üstüne ekleyip kayıt ettiğimizde işlem tamam olacaktır.
Son olarak bazı denemelerimde özelleştirilmiş şablonların bazılarında çalışması için şablonda düzenlemeler yapılması gerekmekte olduğunu gördüm ama klasik şablonların hepsinde sorunsuz çalışıyor.
linkwithin benzeri
YanıtlayınSilkardeş benim blogumla ilgili yazılar cıkmıo onu nasıl halletcez
YanıtlayınSilŞu Şekilde
SilBu dediklerinizi yaptım ama,eklentide benim blogumla ilgili yazılar çıkmıyor başka bir siteyle ilgili yazılar çıkıyor
YanıtlayınSilEklediğiniz kodda veya site veri çıkışında yani şablon kodlarında bir hata var. Düzeltmek için kodlara bakmam gerekir.
SilMerhabalar Emeğiniz için teşekkürler.
YanıtlayınSilYönlendirmeniz sayesinde ekledim ve çalışıyor. Yalnız her yazımın altında aynı yazıların önerileri var, karışık değil. Bu normal bir şey mi? En son yazığım 4 yazıyı öneriyor hep.
Sevgiler.
Selamlar
Silİlgili yazılar veriyi RSS den çekiyor. Öncelikle sitenizin RSS çıkışlarını kontrol ediniz. Sorun yoksa kod çakışması olması muhtemeldir. Bu durumda kodları kapalı verildiği için düzenlenemiyor ve LinkWithin , Outbrain ve nrelate gibi alternatifleri kullanmanızı öneririm.
Paylaşımınız için teşekkürler, tam böyle bir şey arıyordum. Ama bi sorum olacak, bunun siteyi yavaşlatma gibi bir dezavantajı var mıdır?
YanıtlayınSilBu eklenti değil bir nokta bile site hızını etkiler, test yapıp karar veririz. Ama sonuçta çok az etkisi olacağından bu fark önemsenmez.
Sil