Bitcoin Nasıl Alınır, Nasıl Satılır ?


Bitcoin


Türkiye'den dijital paraları nasıl alım satım işlemleri yapabilirim ? Gün geçtikçe artan sayıda kişi bu gibi konuları arama motorlarından aramakta ve işlemleri kolayca yapabileceği, bir sorun olduğunda karşısında Türkçe konuşabileceği bir platform aramaktadır.


Öncelikle bu dijital para ile ilgili temel kavramlara bakalım ;

Veri Madenciliği (Data Mining) :

Basit bir tanım yapmak gerekirse veri madenciliği, büyük ölçekli veriler arasından bilgiye ulaşma, bilgiyi tanımlama yani madenleme işidir. Ya da bir anlamda büyük veri yığınları içerisinden gelecekle ilgili tahminde bulmamızı sağlayabilecek bağıntıların bilgisayar programı kullanarak işlenmesidir.

Kısaca bilgiyi işlemektir. Bu işleme yani dijital maden kazma sonucunda, madencilik yapan kişiler emeklerinin karşılığında dijital para elde ederler.

Dijital Para Nedir ?

Dijital paralar internet üzerinde kullanımı kabul edilmiş paralardır. Bu dijital paralar geleneksel paranın tüm karakteristik özelliklerini taşımaktadır. Paranın itibarı ise, para (fiat money), basılı paralarla aynı şekilde elde edilebilir, transfer edilebilir ya da değiş tokuş edilebilir. Mobil ve internet, iletişim, çevrimiçi alışveriş ve diğer mal veya hizmetlerin satın almasında kullanılabilir. Dijital paraların coğrafik veya politik sınırları yoktur. İşlemler tüm konumlardan her yere yapılabilir. Bütün dünyadan ödeme alınabilir. Aslında dijital hesaplar ve cüzdanlar bankadaki hesaplar gibidir.

Kripto Para Nedir ?

Kripto para , dijital paraların güvenliği artırılmış yani şifrelenmiş biçimleridir.


Dijital Paralar Nelerdir ?

Çok sayıda dijital para birimi vardır. Bunların en çok bilinen ve kullanılanı Bitcoin ve Ethereum'dur.
Yani Dolar ve Euro gibi diyebiliriz.


Dijital Paralar Güvenilir midir ?

Kısaca evet . Yakın gelecekte günlük hayatın bir parçası olacaktır.


Hangi Dijital Parayı Almalıyım ?

Bilmiyorum, Bu aynı dünya paralarının hangisine yatırım yapayım demek ile aynı paralellikte çok fazla değişkenin olduğu bir konudur.


Türkiye'den Türk Lirası İle Bitcoin / Ethereum vb. Alım Satım Yapabilir miyim ?

Size ilk uyarım yaşadığınız toplumun gerçeklerini kabul edin ve bu işin riskli olduğunu her an bu borsaların aniden kapanabileceğini unutmayın.

Evet. Şimdi beraber nasıl yapılacağına bakalım. Çok fazla site ve borsa var , öncelikle bunların çoğu paravan kuruluşlar olduğu için işletmeyi iyice araştırmanızı tavsiye ederiz.

Şimdi coin işlemleri için izlenecek yolu kısaca izah edelim.

https://www.bitlo.com coin alım satımı yapan sitesine giriş yapıyoruz. Sizi kayıt ekranı karşılayacaktır.



Buraya bir sorun olduğunda, sıkıntı yaşamadan çözülebilmesi için gerçek bilgilerimiz ile kayıt olup işlemi tamamlıyoruz.



Ve ardından telefon onayımızı ve eposta adresimi onaylayarak hesap bilgilerimizi tamamlıyoruz.



Nasıl Coin Alınır ?

Coin alabilmemiz için öncelikle borsa hesabımıza para aktarmamız gerekmektir.
Burada sadece güvenlik sebebi ile havale veya EFT kabul edilmektedir. Ayrıca ATM ve Kredi kartı kullanılamaması ve site üzerinden işlem yapılamaması bir eksiklik olsada ilerleyen zamanlarda bu gibi süreçler umarım kolaylaşacaktır. Ancak şuan dünyada bankacılık ve ülkelerin yasalarının bu ve benzeri konularda hızla ilerleyen teknolojiye yetişememeleri nedeni ile kredi kartından coin satan yerlere güvenmek konusunda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Kısaca şimdilik eski yöntemler ile para işlemi yapmak daha garantilidir.



EFT Ve Havale Nedir ? Farkları Nelerdir ?

Elektronik Fon Transferi olan EFT, farklı bankalar arasındaki para transferi için kullanılır. Havale ise aynı bankaya ait farklı hesaplar arasındaki para transferlerinde kullanılmaktadır.
EFT farklı banka hesaplarına para gönderimini sağlar ancak havale kendi hesaplarınız arasında bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz
EFT'nin onay süresi daha kısadır
EFT işlemi için sizden istenen bilgiler daha az ve kısadır havalede bu işlem daha uzun sürer
EFT ücreti genellikle daha pahalı, havale ücreti ise daha ucuzdur.
Resmi tatiller dışında hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz bu saatler dışında yapılan online işlemler bir sonraki güne aktarılıyor.
Havale işleminin gerçekleşmesi için hesap sahibinin onayı gereklidir ve bu onay bankaya ulaştığı andan itibaren işlem başlar. Havale işlemi aynı banka içerisinde yapıldığından yetkili birinin onayı olmadan da otomatik olarak gerçekleşebilir, bu sebepten internet bankacılığı veya mobil bankacılık kullanıyorsanız günün 24 saati havale işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EFT ve Havale işlemleriniz için bankaya gidip kuyruk beklemenize gerek yoktur. Cep telefonları yada internet bankacılığı ile kolayca bu işlemleri kolayca 7/24 yapabilirsiniz.



Bitcoin (BTC) , Ethereum (ETH), Ripple (XRP)  Nasıl Alınır ?

Kullanım arayüzü oldukça kolay ve anlaşılırdır. Sol tarafta bulunan satın alma menüsüne almak istediğiniz tutarı yazıyorsunuz ve size karşılık gelen miktarları sistem otomatikmen dolduruyor ve Bitcoin Al butonuna tıkladığınızda satın alma emrini vermiş oluyorsunuz.




İşte her şey bu kadar kolay. Sonra ana ekrandan coin borsasını takip ederek alım satım işlemleri ile kazançlar elde edebilirsiniz.


Hesabınızda kendi işlemlerinizi takip edebilir ve yatırımlarınızı görebilirsiniz.


Daha fazla bilgi için

https://www.bitlo.com/kolay-alis-satis/BTC-TRY

https://www.bitlo.com/kolay-alis-satis/ETH-TRY


Türkiyede çok az sayıda alt coin alışverişi yapılabiliniyor. https://bittrex.com gibi sitelerden alt coin alım satımı yapabilirsiniz. Bunun için hesabınızı onaylatmanız gerekiyor ve bu işlem 1 ayı geçebiliyor. Daha sonra Bu altcoin'leri bitcoin'e çevirerek Türkiye'deki hesabınıza transfer ederek Türk Lirasına çevirip banka hesabınıza aktabilirsiniz.


İnternette çok fazla site, borsa, alım satım yapan yerler var ama biz sizlere en çok bilinen, kolay ve Türkçe iletişim kurabileceğiniz coin alım satım yapabileceğiniz bir sistemi anlatmaya çalıştık , diğer sitelerde benzer şekilde çalışmaktadır ama size uyarım internet üzerinde işlem yaparken mutlaka yapılanmayı çok iyi araştırmanız ve güvenilir yerlerde işlem yapmanız yönünde olacaktır.


YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!


Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺