Evde Sıvı Sabun Yapımı



Evde Doğal Sıvı Sabun Nasıl Yapılır?


Sıvı sabunlar kullanımı pratik olsada aslında içerdiği bir çok madde yüzünden çokta sağlıklı değildir. Özellikle ucuz diye satın alınan sıvı sabunlar temizlikten ziyade mikropların direnç geliştirmesine neden olabilmektedir. Baktım internette düzgün anlatan yok , bir yayın yapalım dedik.

Hem ekonomik hem sağlıklı hem de doğal sıvı sabun tarifi

Ürünler : 
1-) Saf sabun (100 gram)
2-) Su (1 litre)

Tarifi :
Sabunları rende ile rendeleyin. Suyu kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Ocağın altını kısık duruma getirin. Rendelenmiş sabunları sıcak suya atıp karıştırmaya başlatın. Sabunlar eriyince bir süre daha kıvamın viskozitesi (akışkanlığının) azaldığı ve yoğunlaşmaya başladığı zamana kadar bekleyip ocaktan alın. Çok fazla yoğunlaşmasını beklemeyin. Unutmayın ki soğudukça daha da yoğunlaşacaktır. Kısaca hazır sıvı sabunlardan biraz daha cıvık kıvamdayken ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Sonra istediğiniz kaplara doldurarak kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum zaten memnun olmasan size tavsiye etmezdim. :)

Saf sabun yerine isteğinize bağlı olarak zeytinyağlı yada nemlendiricili sabunda kullanabilirsiniz.
Gliserinli sabun çok az ekleyebilirsiniz , en fazla 1 litrede 1 küp şeker kadar. Çünkü gliserin soğuduğu zaman yapısı gereği sıvı formdan çok jel formunda kalacağı için sıvı sabun olarak kullanımı engelleyecektir.
Kısaca her şeyin safı ve doğalı daha iyidir.


Sağlıcakla kalın...


Yorumlar

  1. Hazır alınan her üründe mi sıkıntı var ya hu! Allah'tan bu tarz paylaşımlar var da ilgili ve becerili olanlar kendi işini görüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. doğal sıvı sabun kullanmak ve aslında herşeyin doğalını kullanmak çok önemli gerçekten bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Teknoloji geliştikçe kullandığımız ürünler de doğallıktan bi o kadar uzaklaştı. Malum artık organik yaşama geri dönüş çabasındayız. Elinize sağlık o halde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabasındayız ama ne mümkün, belki güzel günlerde bizi görür ;)

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺