Blogger Yayınlarında Yayıncı İsmi ve Etiketleri Gizleme



Blogger Yayınlarında Author ve Label bilgilerini Kaldırmak

Genellikle özel temalarda yada çoklu kullanılan blogger sitelerinde yayıncı ismi ve etiketlerin gizlenmesini tercih edilebilinir. Normalde tarih, etiket ve yayıncı bilgileri seo ve kullanıcılar için faydalı özellikler olsa da bazı durumlarda özellikle tasarım ile ilgili ayarlamalarda gizlenmesi tercih edilebilinir.

Blog Yazılarınızdan Yayıncı İsmini Gizleme


Blogger yayınlarında varsayılan olarak yayıncı ismi otomatik olarak gösterilir ancak kolay bir şekilde bu bilgiler kaldırılabilinir.

Blogger > Tema > HTML Düzenle > Ctrl+f > data:post.author


Yolunu izleyerek data:post.author kodlarını silmemiz yayıncı ismi kısmını gizlememize yardımcı olacaktır. <data:post.author/> şablonda birden fazla olabilir bu durumda hepsini silmemiz gerekebilir. Değişiklikleri kayıt ettikten sonra artık yayıncı isminiz yazılarınızda görünmeyecektir.


Blog Yazılarınızdan Blog Etiketlerini Gizleme

Blogger de etiket vermezseniz yayınlarda etiketler gözükmez ama bazı durumlarda kategori oluşturmak için kullanılan bu özelliğin yayın içinde görünmemesini istediğimiz durumlar olabilmektedir.

Blogger > Tema > HTML Düzenle > Ctrl+f > </head>

Yolunu izledikten sonra </head> kodunun hemen üstüne altdaki kodu ekleyiniz.

<style>
.post-labels {display: none;}
</style>




 
Değişiklikleri kayıt ettikten sonra artık etiketleriniz yazılarınızda görünmeyecektir.

İyi bloglar...

Yorumlar

  1. hayir olmadi degişiklikleri kaydet diyorum yine etiketler acik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Hangisi olmadı? İşlemleri doğru yaptınız mı? Çerez kullanımına dikkat ettiniz mi? Tema düzgün kodlandı mı? Veri kütüphanesi kullanıyormusunuz ? gibi çok bilinmeyenli ve kodlamadan anlayan birisinin bakması gereken konu.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺