Google Hesabı Telefon Numarası Değiştirmek

Google Oturum Açma Hesabı Kayıtlı Telefon Numarasını Nasıl Değiştirilir?


Google dijital asistan olma yolunda arama motoru, Gmail, Android, Drive başta olmak üzere tüm çevremizi kapladı. Google hizmetleri güvenliği sağlamak için şuan için en etkili yöntem iki adımlı doğrulama yani cep telefon numaramıza gelen onay SMS'leri (kısa mesaj onay kodları).

Eğer telefon numaramız değişirse yada yurtdışına gittiğimizde bağlı bulunduğumuz operatörden hizmet alamazsak eposta hizmetleri başta olmak üzere birçok veriye ulaşamaz oluyoruz.

Telefon numaramızı değiştireceğimiz zaman hesap erişiminde sorun yaşamamamız için Google hesabımızda yapmamız gereken güncellemeler.

1.) Google Hesabı > Google Hesabınızı Yönetin > Güvenlik




2.) Kurtarma Telefon Numarası > Değiştir
Adımlar takip edilerek kurtarma telefon numarası değiştirilir.

3.) 2 Adımlı Doğrulama > Değiştir
İnsanların genelde unuttuğu kısım burasıdır. Kurtarma telefon numarası, oturum açtığımız telefon numarası ile onay mesajlarının geldiği telefon numarası ayrı ayrı sistemde bulunmaktadır. Dolayısıyla kurtarma yada oturum açma telefon numarasını değiştirmek onay telefon numarasınıda değiştirdiğimiz anlamına gelmediğinden buraya dikkat etmek gerekir.


Bunların dışında ikinci bir eposta hizmeti yada özel durumlar için geçici şifre veya bir yakınınızın telefonunu ikincil bir kurtarma önlemleri olarak ayarlayabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺