Uzaklardan Bir Hikaye


İbret


Uzun zaman Amerika da yaşayınca cebinde ki hikayeler de birikmiş oluyor. Özellikle insanlar televizyonda kusursuz zannetdikleri dünyalar hakkında bir şeyler dinlemeye bayılıyorlar.

Öncelikle şunu belirteyim Amerika şuan için pembe bir dünya gibi görünsede ayakta durması çok zor ve her şey de mükemmel değil.

Bir zaman önce iki devlet görevlisi arkadaş aralarında konuşuyorlarmış ;
Birisi üstlerinin usulsüzlük yaptığından şüphelendiğini yakın arkadaşına söylemiş ve ellerinde hiç delil veya kanıt olmadığını ama adamın aldığı maaşla o lüks hayatı yaşayamayacağını, bu işte bir terslik olduğunu anlatmış. Arkadaşına bu olayı beraber irdeleyelim mi diye sormuş. Arkadaşının cevabı "Bunun için sabırsızlanıyorum" olmuş.

Neyse olayı ortaya tam çıkaramamışlar ama jüri aklın yolunun bir olduğunu ve servetinden fazla giderinin olamayacağına karar vermiş ve adamı görevinden almış.




Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin bu olay cahilistanda gerçekleşse idi . Arkadaşının cevabı ne  olurdu ?

Evet her şey , para , yeraltı zenginliği yada askeri güçle olmuyor. Bir ülkeyi zirveye taşıyanlar bu gibi aktivisler. Cahilistana ne oldu da asil bir millet bu kadar kokuştu, hak yemek bukadar meşrulaştı diye düşünen varsa bu bir günde olmadı yıllar süren toplum yozlaştırmasının meyveleri yeni yeni çıkmaya başladı.

Tabi ki her toplumda düzgün insanlar vardır lakin bunların nüfusa oranı önemlidir. Yoksa Mevlananın gelip gittiği bu topraklarda biz değersiz geçenlerin hiç mi iyi bir adımı olmasın.












Yorumlar