Bilgisayarınızı Otomatik Açılmaya Zamanlayın



Otomatik Bilgisayar Başlatma Programı


Bilgisayarınızı otomatik kapatmaya yarayan çok sayıda program mevcut ama istediğimiz zamanda otomatik açılıp istediğimiz işlemleri otomatik yapıp sonrada işi bitince kendisini otomatik kapatması güzel olurdu.



Bende biraz araştırma yaptım. Ben pc başında değilken belirlediğim saatlerde açılsın diskini temizlesin virüs taraması yapsın, yazdığım blogumu açsın yorum yapılmışsa yayınlasın vs. işini bitirince kendisini kapatsın :)
Evet bunu ve benzeri uygulamaları bilgisayara yaptırabiliyoruz bunun için
önce bilgisayarı otomatik açma programı lazım


http://www.lifsoft.com/downloads.html


Ardından windows görev zamanlayıcıyı ayarlayabiliriz.

Windows Görev Zamanlayıcı 


Görev Zamanlayıcı MMC ek bileşeni belirtilen zamanda veya belirli olaylar gerçekleştiğinde eylemleri gerçekleştiren otomatikleştirilmiş görevleri zamanlamanıza yardım eder.


Windowsun içerisinde bulunan bir işlevdir.


"Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Görev Zamanlayıcı

Açılan pencerede, Sağdaki "Eylemler" menüsünden "Temel Görev Oluştur" yolunu izleyerek.

Eyleminiz için bir Ad ve Açıklama girin ve "İleri" diyelim;

Zamanları ayarlayıp "ileri" diyelim

-Program Başlat (Belirlediğiniz saatte .exe'yi açar)

-E-Posta Gönder (Belirlediğiniz saatte e-posta gönderir)

-İleti Görüntüle (Belirlediğiniz saatte ekranın tam ortasında dilediğiniz uyarı yazısı belirir, bir nevi alarm)

Program/Komut dosyası bölümüne "Gözat"ı kulanarak çalıştırmak istediğimiz programın klasöründeki (istenilen program .exe)'sini işaretliyoruz ve "İleri" diyoruz.

Belirttiğiniz zaman diliminde program otomatik olarak başlayacaktır.


Yada fare ve klavye hareketlerini kayıt edip pc başladığında aynı işlemi tekrarlayan bir program kullanabiliriz.

http://www.flashplayerpro.com/MacroRecorder/downloadMacroRecorder.htm

Ayrıca

Görev Zamanlayıcı (Eşzamanlılık Çalışma Zamanı)


Eşzamanlılık Çalışma zamanı varsayılan Zamanlayıcı sağlar ve bu nedenle, uygulamanızda oluşturmak için gerekli değildir. Görev Zamanlayıcı uygulamalarınızın performansını hassas yardımcı olacağından ile başlatmanız önerilir Paralel Desen Kitaplığı (PPL) veya Zaman Uyumsuz Aracılar Kitaplığı eşzamanlılık çalışma zamanı için yeniyseniz.
Görev Zamanlayıcı zamanlar ve çalışma zamanında görevleri düzenler. Bir görev belirli bir iş gerçekleştiren iş birimidir. Bir görev genellikle diğer görevlerle Paralel çalıştırabilirsiniz. Görev grubu öğeleri, paralel algoritmaları ve zaman uyumsuz aracıları tarafından gerçekleştirilen iş görev tüm örnekleri mevcuttur.
Görev Zamanlayıcı verimli bir şekilde birden çok bilgisayar kaynakları olan bilgisayarlarda görevleri zamanlamak için ilgili ayrıntıları yönetir. Görev Zamanlayıcı, alttaki işletim sisteminin en yeni özellikler de kullanır. Bu nedenle, otomatik olarak eşzamanlılık çalışma zamanı kullanan uygulamalar ölçeklendirilebilen ve genişletilmiş yetenekler donanımlarda geliştirmek.
Diğer Eşzamanlılık Modelleriyle Karşılaştırma preemptive ve işbirliği yapan zamanlama mekanizmaları arasındaki farklılıkları açıklar. Görev Zamanlayıcı işbirliği yapan zamanlama ve işletim sisteminin preemptive Zamanlayıcı ile birlikte bir iş çalmak algoritması kaynaklarını işlerken, en yüksek kullanım elde etmek için kullanır.
Eşzamanlılık Çalışma zamanı altyapı ayrıntıları yönetmek zorunda değilsiniz için varsayılan Zamanlayıcı sağlar. Bu nedenle, genellikle Görev Zamanlayıcı doğrudan kullanmayın. Ancak, uygulamanızın kalitesini ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendi zamanlama ilkesi veya ilişkilendirme planlayıcılar belirli görevleri sağlamak için Görev Zamanlayıcı kullanabilirsiniz. Örneğin, dört işlemci ölçeklenmez yordamını sıralama paralel olduğunu varsayın. Kullanabileceğiniz Zamanlayıcı ilkeleri en fazla dört eşzamanlı görevleri oluşturan bir zamanlayıcı oluşturmak için. Sıralama yordamı Bu zamanlayıcı üzerinde çalışan tüm kalan işleme kaynakları kullanmak diğer etkin planlayıcılar sağlar.


Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺