İnternette Uzak Durulması Gereken İnsan Tipleri



İnternette Uzak Durulması Gereken İnsan Tipleri Nelerdir?


İnternetin sanal dünyasında, farklı kişiliklere sahip her türden kullanıcıya rastlamanız mümkün. Web de gezerken, sosyal ağlarda bir şeyler paylaşırken veya bir bilgi ararken yazdıklarınızı çarpıtarak sinirinizi bozacak gelişimini tamamlayamamış bir kişiye rastlamanız çok kolay. Özellikle sosyal mecralarda ve forum benzeri yapılarda karşımıza çıkan bu tipleri genelde umursamasak ta bazen yanlış adreslere götürerek yada eksik bilgilendirme yaparak aradığımızı bulmamızı geciktirir ve sinirlerimizi bozarlar.



10.) Laf Anlamazlar :
Her konuda meraklıdırlar. Çok soru sorarlar ama bir türlü cevabı anlamazlar. Asıl amaçları aradıkları şeylere cevap bulmak değil birilerinin kendisi ile ilgilenmesidir. Zararsız tiplerdir ama zamanla sıkıcı olmaya başlarlar. Açtığı başlık ile konu içeriğin alakasının zor bağdaştırdığı yazılar ile kendilerini belli ederler.

9.) Konu Anlamazlar :
Sorulan sorularla alakasız cevaplar yazan, genelde mesajları birbirine benzeyen içi boş kalabalık yapan tiplerdir. Sorulan soruda isteneni değil de içerinden bir kelimeyi çıkartıp saçma sapan çarpıtmalar yazmalarına çok sık rastlanır. Konuyu anlatmak yerine başka birinin cevap vermesini beklemek daha iyidir.

8.) Cevap Alanını Chat Yeri Zannedenler :
Çoğunlukla tıktuzağı sitelerinde gözüken bu tipler, konu ile ilgili mesaj yerine sürekli admine övgüler yazan yada başkasının yazdığına cevap oluşturup karşılıklı konuşma çabasında olan tiplerdir. iletişime geçmemek yada mesajını hiç umursamamak en iyisidir.

7.) Kopyala Yapıştırcılar : 
Bu karakter, doğru yanlış ayırt etmeden bir yerde gördüğünü başka bir yere kopyalayan , kendi kendine avunan tiplerdir. Genelde orijinal içerik yazan kişiye saygı göstermeyip altına kaynak belirtmeden yapıştırırlar. Bu tiplerden uzak durmak yeterlidir.

6.) Muhalif Tipler : 
Eleştirmeye her zaman hazır olan bu karakter, her paylaşılan içerik için kusur bulabilir. Onun için paylaştığınız fotoğrafınızın renk doygunluğu yetersiz,  gönderdiğiniz makale dünyanın en kötü yazısıdır. Kendisi faydalı bir paylaşım yapmazlar. Takip etmeye gerek olmayan sabit kafalı tiplerdir.

5.) Politik Tipler : 
Bu tür karakterler, Facebook profillerini politik başlıklarla ve farklı kaynaklardan kopyaladıkları politik konuşmalarla doldurmasıyla kendini ele verirler. Çoğunlukla güncel olaylar hakkında durmadan kızgın imajı veren bu tür karakterler, zamanla sıkıcı olmaya başlarlar. Örneğin bir pc forumunda siyasi içerikli mesajlar ve tartışma konusu yerler açarlar yada bu tipin değişik türlerde mesela sağlık forumlarında futbol muhabbeti yapmaya çalışırlar vb. Fikirleri zaten sabittir. Hiç bulaşmamak en iyisidir.

4.) Oyun Bozucular : 
Bu karakter, en çok online çok kişi ile oynanan oyun platformlarında karşımıza çıkarlar. Gerçek yaşamda kıl diye tabir edilen insan tipleridir. Oyunun en güzel yerinde çamura yatmak için bahaneler üreten çevresi tarafından saygı duyulmadığı için ego tatmini olmayan düşük karakterli insanlardır. Başkasında kusur aramaları, olmadık yerde oyundan çıkmaları saçma sapan düşük Türkçe ile yazılmış mesajlarıyla kendilerini belli ederler.

3.) Troll : 
Genellikle forumlarda ve yorum bölümlerinde boy gösteren bu karakter, kızıştıran, kavgacı ve konuyla ilgisiz uzun mesajlar göndermesiyle dikkat çeker. Genellikle büyük harfler kullanırlar ve eleştirilerden etkilenmezler. Muhataba geçmemek en iyisidir. Genelde içi boş fazla bir şey öğrenemeyeceğiniz tiplerdir. Avatarlarını genelde karizmatik yapmaya çalışırlar. Aynı şeyleri tekrarlar dururlar. Sorulan soruları çarpıtıp konuyu alakasız yerlere sürüklerler. Aptallıkları en büyük özellikleridir.

2.) Spambot : 
İnternetin en tipik kullanıcılarından bir tanesi de otomatik botlar yada spam mesaj yazan sahte üyelerdir. Spambot 'lar olarak adlandırılan bu kullanıcılar, "bu muhteşem videoyu gördün mü?" gibi yorumlar yazarak ve ilgisiz bir yere bağlantı vererek site sahibinin sinirlerini bozarlar. Bilerek yazdıkları yanıltıcı yada gizli reklam içeren mesajlarında dikkatli olmak gerekir. İmkan varsa bu tipleri engellemek en iyisidir.

1.) Yarım Kafalar
İnternette en dikkat edilmesi gereken insanlardır. Bilmediği yada yarım bildiği bir konunun uzmanıymış gibi akıl verirler. En çok dikkat edilmesi gereken ve söylediklerine araştırmadan inanılmaması gereken tiplerdir.



Human Spots Needed to Stay Far on the Internet

Yorumlar

  1. Adsız2.1.23

    What are the types of people to stay away from on the Internet?

    YanıtlaSil
  2. İnternette en dikkat edilmesi gereken insanlardır. Bilmediği yada yarım bildiği bir konunun uzmanıymış gibi akıl verirler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺