Google Chrome İçinde İnternet Explorer Kullanmak

Google Chrome İçinde İnternet Explorer Tarayıcı Kullanmak


Bazı web siteleri sadece İnternet Explorer üzerinde normal şekilde çalışır. En çok da bu tür web siteleri kurumsal şirketlerin internet üzerinde çalışan veri giriş çıkışında diğer tarayıcılar tarafından açılmayan sayfalar yada tıklanmayan menüler şeklinde bizi ie kullanmaya mecbur bırakır. Sorunda burada ortaya çıkmaya başlar özellikle ie ayarlarını yapamayan kullanıcılarda genelde güvenlik önlemlerine takılıp sayfayı görüntüleyemez yada ie nin yapısından dolayı işlem yapmakta zorlanırlar.


Chrome da  bir eklenti kurduktan sonra IE yi bir IE sekmesi şeklinde basitçe kullanabilirsiniz.

adresinden "IE Tab" diye arama yapabilir
yada chrome tarayıcımızdan
adresine gidebilirsiniz.
yada direk yüklemek için
linkini tıklayabilirsiniz.


Chrome’a Ekle butonuna tıklayın. Kurulum yapıldıktan sonra, Chrome adres çubuğunda sağa doğru IE simgesini görecekseniz.


IE modunda mevcut web sitesi açmak için, IE simgesini tıkladığınızda yeni açılan sekmeyi web sitesi IE olarak algılayacaktır.

IE sürümünü varsayılanı IE 7 olarak gelmektedir. İsterseniz bu özelliği değiştirmek için tarayıcıda anahtar simgesi / Araçlar / Uzantılar yolunu izleyin. Uzantılar arasında IE Tab  ve Seçenekler düğmesine tıklayın.

IE Tab özelliklerini buradan  IE 7, IE 8 ve IE 9 mod gibi seçeneklerini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca otomatik olarak İnternet Explorer modda açmasını istediğiniz siteleri ekleyebilirsiniz.


Yorumlar