Doğru ve Kolay Tıraş Nasıl Olunur


Tıraş Olmanın Püf Noktaları Nelerdir ?


Yüzünüzde ortalama 15,000 kıl bulunur, bu kıllar günde ortalama 3,8 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin %90’ı kendisi yada çevresi için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıçağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bir ortama erkek ömrünün 3350 saatini yani 139 gününü alır. Ve erkeklerin %70’i ıslak tıraşı tercih eder. 

Öncelikle sağlıklı bir tıraş, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için hijyene çok önem verilmelidir. Tıraş takımlarının temizliğine özellikle dikkat edilmelidir. Hem daha rahat bir tıraş, hem de hijyen açısından tıraştan önce yüz ılık su ile bolca yıkanmalıdır. Böylece kıllar ve cilt yumuşayacak ve ciltteki gözenekler açılacaktır.

Sert Sakal Yada Hassas Cilt İçin Nasıl Hızlı Tıraş Olunur ?


Tıraş sırasında sıcak su kullanılırsa kılların yumuşaması, gözeneklerin açılması ve cildin temizlenmesi daha kolay sağlanacaktır. Eğer vakit varsa duştan çıktıktan sonra tıraş olunması tavsiye edilir.

Günümüzde erkekler genellikle her gün tıraş olmaktadır. Bunun sonucunda her sabah erken kalkıp sakal tıraşı için fazla zaman ayıramamaktadır. Özellikle sakalı sert çıkanlar yada cildi hassas olanlar için hızlı tıraş olmak sorunlara yol açmakta  yada istenilen görüntüye ulaşmayı zorlaştırmaktadır.

Cildiniz narin olabilir , kıllarınız sert olabilir , sakal yönünüz ters olabilir, yüzünüz sivilceli yada akneli olabilir yada hiç bir sonunuz olmayabilir ama tıraş olurken dikkat etmeniz gereken bir kaç küçük ayrıntı işlerinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle cildi hassas veya kılları sert çıkanlar için uyulması gereken ayrıntıları beraber izah edelim.

Doğru, Düzgün, Hızlı ve Sorunsuz Tıraş İçin 3 Aşama


1.) Tıraş Öncesi :

Mentollü ürünler cildi hızlı kurutmaya başlayacağından tercih edilmemelidir. Tıraş bıçağınızı kaliteli seçin ve körleşmeye başladığında değiştiriniz. Ustura kullanmıyorsanız tıraş bıçağınızı, jiletlerin arkası boş olan modellerden seçilmeniz temizlenmesini kolaylaştıracaktır.

Tıraş öncesi cildinizi ılık suyla yıkayın, cildiniz nemli bir şekildeyken sakal ve bıyığınızı (yada nereyi tıraş ediyorsanız) az bir miktar gliserinli sabun ile köpürterek yumuşatın. Gliserinli köpürmüş sabunu durulamadan direk üzerine, tercih ettiğiniz tıraş köpüğü / kremi / jelini vb. normal biçimde uygulayın. Gliserinli sabun cildinizi tıraş için ideal forma yaklaştıracaktır.


2.) Tıraş Olurken : 

Mümkünse sıcak su ile tıraş olunuz ve kılların çıkma yönüne göre acele etmeden tıraş bıçağınızı kullanınız. Tıraş bıçağınız tam dolmadan temizleyip tıraşa devem ediniz.


3.) Tıraş Sonrası : 

Cildinizi ılık su ile durulayın, tıraş sonrası alkollü yada kimyasal içerikli kimyasallar kullanmayın. Bunun yerine doğal nemlendiriciler kullanın.



İşte güzel bir tıraşı tamamladınız. Haydi hayırlı traşlar...


How to Shave Straight and Easy

Yorumlar

  1. Adsız22.12.17

    Bayan erkek farketmez, aynı yöntemler uygulanabilir . teşekkürler WEBKENTİ

    YanıtlaSil
  2. Adsız2.1.23

    How to Shave Correctly and Easily

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺