Windows Admin Şifresi Resetlemek



Windows Admin Şifresini Sıfırlamak


Windows açılışına şifre koymak küçükte olsa bir güvenlik önlemi ama bu koyduğumuz kullanıcı şifresi ne kadar kuvvetli olsa da 20 saniyede sıfırlanabiliyor. Eğer bilgisayar açılış şifremizi unutmuşsanız, windows xp, vista, 7 ve 8 de  bu metotlar sizlere yardımcı olacaktır.



1-) Windows Parolasını Komut Sistemiyle Kaldırma :
PC ’yi DOS ortamında başlatın bunun için pc açılırken F8 tuşuna hızlıca birkaç kez basın ve çıkan ekranda "komut istemiyle başlat"  seçeneğini seçin. Komut satırından c:\Windows\system32\config\ dizinine geçin. Config klasörü içinde bulunan " sam " adlı dosyayı bulun ve silin.

2-) Windows Admin Şifresini Atlama :
Bilgisayarı açtık ve karşımıza şifre sorma yeri geldi.bu şifreyi Atlamak için
Ctrl+Alt+Delete+Delete (delete çift) yapınca karşımıza bir kutucuk gelir. Kullanıcı adı yerini silip oraya " administrator " yazıyoz ve şifre yerini boş bırakıp enter’liyoruz.
Şifreyi değiştirmek için :
başlat>ayarlar>denetim masası>kullanıcı hesapları buradan şifrenizi değiştirebilirsiniz.

3-) Admin Şifresini Sıfırlamaya Yarayan Programlar
Çok fazla bu tip program var ama ücretsiz ve açık kaynak kodlu " Change Windows Password / Offline NT Password & Registry Editor " işini hızlı ve sorunsuzca yapan teknik servislerin en çok tercih ettiği programı açıklayacağım.
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

Sitesine girdiğinizde Bootdisk > Download bölümünden ister cd ister usb de yada her ikisinde çalışan zip dosyasını indirin.



Bir klasörde açın .iso kalıbını isteğinize göre cd yada usb ye yazdırın.
Bilgisayarınızın bios bölümünden boot kısmından ilk seçenek olarak cd / usb işaretleyip pc nizi başlatın.


1-) Pc linux tabanlı sistemde başlamış olacak ve size ilk olarak " boot partition (ön yükleme bölümü)" soracaktır. Program otomatik windowsun boot partition bölümünü seçer , enter yapıp devam ediniz. Eğer windowsunuzun boot partition bölümünü değiştirmişseniz ilgili bölümü 1/2/3... girip entere basın. Mesela benim ekranımda 2 de. Bunu seçmek kolaydır kısaca hard diskinizi bölümlere ayırmışsanız windows nereye kurulu ise orayı seçeceğiz.


2-) Program sizden windows/system32/config yolunu gösterip registry (kayıt yeri) onaylamanızı ister, entere basıp ilerleyin. Eğer registry bölümünü değiştirmişseniz bu yolu girmeniz gerekir örneğin windows/system32/winnt... gibi yolu girip entere basın.


3-) Program sizden ne yapmak istediğinizi soruyor ve administrator şifresini resetleme seçeneğini işaretliyor entere basıp ilerliyoruz. Eğer sistemin sam dosyasının path lerini yada sys32 yi değiştirmişseniz diğer seçeneklerden ilerlenir.


4-) Program sizden hangi şifreyi sıfırlamak istediğinizi soruyor. Admin şifresini resetlemek için entere basıp ilerleyin. Eğer başka bir kullanıcının parolasını sıfırlamak isterseniz o kullanıcının adını örneğin " misafir " yazarak entere basın.


5-) ! işareti seçili olarak gelir enterleyip ilerliyoruz


6-) Gelen q seçeneğini seçip enterliyoruz


7-) Program ayarları kayıt edeyim mi diye soruyor y seçeneği seçip enterliyoruz.



Ve bitti pc yeniden başlayacak tabi biostan boot menüden 1 . seçenek olarak hard diski seçmeyi yada cd/usb yi çıkarmayı unutmadan başlatın windows admin şifresi sormadan bilgisayarınız açılacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺