Modemden Kablosuz Ağ Şifresi Nasıl Öğrenilir



Wireless (Wi-Fİ) Ağ Şifresi Nasıl Öğrenilir?


Kablo ile modeme bağlanma imkanımız var ve kablosuz ağ (wifi) şifresini öğrenmek istiyorsak Windows yüklü bilgisayarımızda hiç bir program kurmadan bunu kablosuz ağ kullanıcı adımızı ve şifremizi kolayca öğrenebiliriz.


Denetim masası > Ağ ve internet > Yerel ağ bağlantısı > Ayrıntılar yolunu izleyerek modem arayüzünün adresi öğrenilebilir.






Kablolu bağlantı imkanımız yoksa  modem arayüz ip numarası öğrenmek için Başlat > Çalıştıra > cmd yazıyoruz



Çıkan cmd ekranında ipconfig komutunu veriyoruz


Burada modem ile ilgili tüm eternet adreslerini görebiliriz. Örneğin Airties modem arayüzüne geçmek için gerekli 192.168.2.1 adresini öğrenmiş olduk


Bu ağ geçidi (defeult gateway) numarasını bir web tarayıcıya yazarak modem giriş arayüzüne ulaşmış oluruz. Modem arayüzü fabrika ayarlarında şifre default yani boş gelmektedir enter yapıp arayüze ulaşılır.


Burada modem ile ilgili bütün ayarları görebilir ve değiştirebiliriz , örneğin şifresini unuttuğumuz kablosuz ağ şifresine bakabilir ve değiştirebiliriz.


Not: Yöntemin kablosuz ağ şifresini bulabilmesi için daha önce o ağa bağlanmış veya hali hazırda bağlı olmanız gerekmektedir. Yöntem ağlara izinsiz girişleri sağlamak için değil kullanıcıların şifre unutma gibi durumlarını çözmek için hazırlanmıştır.

Yorumlar

  1. Adsız22.2.13

    modemden kablosuz ağ şifresi nasıl öğrenilir
    daha güzel başlık olurmuş

    YanıtlaSil
  2. Adsız2.1.23

    How to Learn Wireless Network Password from Modem

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺