Seboreik Dermatit Tedavisi 3

Seboreik Dermatit Bölüm 3


En basit şekilde tedavinin çalışma mantığı :Bu kısımda herkesin anlayabileceği bir şekilde tedavinin nasıl çalıştığını açıklamak istiyorum. Öncelikle bunun bir faz çalışması sonucu değil, tamamen olayı daha basit anlaşılır şekilde açıklamak için teorisel bir anlatım olduğunu belirtmek isterim.


Seboreik dermatite neden olan mikrob (bakteriyofaj) bir anda yok olmamaktadır. Tedavide bu aşamada devreye girmektedir. Tedavi (elma sirkesi + çörekotu yağı + sarımsak yağı) mikrobun beslendiği sebum(yağ) ve ter florasını mikrobun istemediği şekile getirmektedir. Mikrop için bu olumsuz çevre koşulları altında beslenememekte ve çoğalamamaktadır. Normal mikrop ömrü olan 14 gün sonra yenisi gelmediğinden , eskiler ömrünü tamamladığında hastalık belirtileri geçmektedir.
Kısaca tedavi prensibi, zararlı mikrobu yok etmek yerine yaşam çevresini ve çoğalmasını engelleyip , ömrünü tamamlaması sonucu, hastalığın bitmesi ilkesine göre işlemektedir.

Ziyaretçilerimizden,  Almanya'dan @Melek Demirgolbas , hastalığın seyri ile ilgili geri bildirimleri gün gün yorum bölümüne aktarmış  ve paylaşımları ile okuyuculara bir kılavuz olmuştur. Kendisine teşekkür eder , ziyaretçilerimizin bu paylaşıları okumalarını tavsiye ederiz.

Paylaşım yapmak için aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz... Yorumlarınız onaylandıktan sonra görünür olacaktır. Yorumlarınızın yayınlanmasını istemiyor ama söylemek yada iletmek istedikleriniz varsa yazdığınız yorumların altına "Bu mesajım yayınlanmasın" derseniz yazınız yayınlanmaz.

Yorum bölümünü kullanım konusunda kişilerin isim veya nickname belirtmemesi ve çok fazla spam mesaj gönderilmeye çalışılması nedeni ile anonim mesaj gönderme özelliği kısıtlanmıştır. Yorumlarınızı gmail hesabınızdan giriş yaparak gönderebilirsiniz. Bu platform bir blogdur, dolasıyla bilgi veya soru içermeyen (" teşekkürler / saol / güzel paylaşım / reklam / çok güzel yazmışsınız / faydalı olmuş / deneyelim / vb. ") mesajları, boş kalabalık yapmaması için görünmesinin manası olmadığından yayınlanmaz.


Makaledeki yöntemi ve ziyaretçi paylaşımlarını dikkatlice okumanızı öneririz.

SIK SORULAN SORULAR !

-Kullanılan maddeler (çörek otu, sarımsak, elma sirkesi) saçı döker mi?
*HAYIR DÖKMEZ.

-Kullanılan maddeler (çörek otu, sarımsak, elma sirkesi) saç çıkarır mı?
*HAYIR ÇIKARMAZ AMA DÖKÜLME S. DERMATİTE BAĞLIYSA DURDURUR.

-Yöntem saç dışında da kullanılabilir mi?
*EVET KULLANILIR.

-Yağlanmayı azaltır mı ?
*TEDAVİYİ BİTİRDİKTEN SONRA YAVAŞ YAVAŞ YAĞLANMA NORMALE DÖNER.

-Tedavi süresince almamam gereken yiyecek , içecek var mı ?
*NORMAL BESLENMENİZE DEVAM EDİN.

-Yöntemi siz mi buldunuz ?
*EVET (dmca ye lisanlattım yani kopya yapıştır, ben buldum diye düşünen varsa haberi olsun)

-Sirke ve sarımsak kokuyor ne yapabilirim ?
*SİRKE VE SARIMSAKIN DOĞASI GEREĞİ BİR KOKUYA SAHİP, YIKAMADAN SONRA GEÇİYOR AMA İSTEYEN BANYO SONRA KULLANILAN SAÇ KREMLERİNİ KULLANABİLİR.
SİRKENİN FORMÜLDEKİ ASIL GÖREVİ ASİDİTEYİ ARTIRMAKTIR. SİRKE YERİNE ASETİLSALİSİLİK ASİT (ASPİRİN) KULLANILABİLİNİR. ANCAK DOĞAL OLMADIĞINDAN TAVSİYE DEĞİL KULLANICI TERCİHİ OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTERİM.

-Yöntem her saç tipine uygulanabilirmi ?
EVET

-Yöntem her cilt tipine (yağlı, kuru, karma vb.) uygulanabilirmi?
EVET

-Hastalığın olduğu yerler de yanma oluyor normal mi?
*NORMAL. HASTALIK İYİLEŞTİKÇE YANMA OLMAYACAKTIR.

-Kullanılan maddeleri ne kadar miktar sürmeliyiz ?
*OLABİLDİĞİNCE BOL VE HASTALIĞIN OLDUĞU YERLER DIŞINDA ÇEVRESİNE DE SÜRÜNÜZ.

-İyileşme ne zaman başlar ?
*KİŞİYE GÖRE VE HASTALIĞIN DERECESİNE GÖRE DEĞİŞSE DE HASTALIK TEDAVİYE GEÇ YANIT VERİYOR. EN AZ 3 GÜN SONRA İYİLEŞME BAŞLIYOR VE YAVAŞ YAVAŞ İYİLEŞİYOR.

-Kullanılan şampuan vs. markası önemli mi ?
*DEĞİL, KALİTELİ OLANLARI KULLANIN.

-Kesin çözüm olur mu ?
*BÖYLE BİR İDDİAMIZ YOK.

-Tedaviyi haftada bir ara ara uygulasam olur mu ?
*HAYIR BELİRTİLER GEÇENE KADAR HER GÜN UYGULAMANIZI TAVSİYE EDERİM.

-Hastalık geçti yeniden çıkabilir mi çıkarsa ne yapmalıyız ?
*EVET ÇIKABİLİR, TEDAVİYİ TEKRARLAYIN.

-Sizinle görüşebilir miyiz ?
*HAYIR. BEN NEWYORK TA YAŞIYORUM. (NewYorktaysanız iletişime geçin uygunsa görüşebiliriz.)

-Yöntemi siz kendiniz de uyguladınız mı ne oldu ?
*EVET 6 AY SORUNSUZ DEVAM ETTİ SONRA TEKRARLADI BİR DAHA UYGULADIM ŞİMDİLİK SORUN YOK.

-Msn, skype, facebook... alabilirmiyim ?
*HAYIR. İLETİŞİME BURADAN (WEBSEYYAHI BLOG) GEÇEBİLİRSİNİZ.

-Mesajlarım Neden yayınlanmıyor ?
*DÖRT DİL BİLİYORUM AMA BAZI MESAJLARDA NE YAZDIĞINI ANLAYAMIYORUM, LÜTFEN GÜZEL LİSAN KULLANIMINA DİKKAT EDELİM.

-Hangi şampuanı kullanayım?
*TEDAVİ SÜRESİNCE DR. BAŞKA ŞAMPUAN ÖNERMEMİŞSE KÖMÜR KATRANLI YADA SELENYUM SÜLFİT İÇEREN ŞAMPUANI KULLANIN, TEDAVİ BİTTİKTEN SONRA BEBEK ŞAMPUANI YADA SAÇINIZA UYGUN ŞAMPUAN KULLANIN.

-Bir kaç gün ara versem olurmu ?
*OLMAZ, ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ GİBİ TAM UYGULANMALIDIR.

-Saçımda yağlı kepeklenme var kullanayımmı?
*BU YÖNTEM SEBOREİK DERMATİT YADA HALK ARASINDA YAĞLI EGZAMA DENİLEN HASTALIK İÇİNDİR , KEPEKLENMENİN BİR ÇOK NEDENİ OLABİLİR BU NEDENDEN KARAR KULLANICI TAKDİRİNDEDİR.

-Saçımda paradan daha büyük kabuklanma var... / kabuklar sarı, yeşilimsi, kızılımsı renkte... / kepeklerin farklı bir kokusu var... / kabukları yolduğumda iltihap akıyor... / kepeklenme sonrası kan geliyor.../ kepekler kuru ve boncuk gibi... / derimde sivilce çıkıyor ve akne kepek yapıyor ...
*BU GİBİ BELİRTİLER S.DERMATİT BELİRTİSİ DEĞİLDİR, S.DERMATİT ZATEN OLAN BİR HASTALIKLA BERABER GÖRÜLÜYOR OLABİLİR. İLK YAPILMASI GEREKEN DR. GİDİP HASTALIĞIN NE OLDUĞUNU ANLAMAK VE İLACINI KULLANMAKTIR. BU NEDENLERE EN ÇOK SAÇ MANTARLARI VB. VAKALARINDA RASTLANIR, ÖNCE MANTAR TEDAVİSİ (YADA NE HASTALIĞI İSE ONUN TEDAVİSİNİ ) OLUP MANTARDAN VB. KURTULMALI YADA KOMBİNE TADAVİ UYGULAYIP HEM MANTAR İLACINI HEMDE YÖNTEMİ BİRLİKTE KULLANILMALIDIR.

-Hastalığım geçmiyor ne yapayım ?
*EĞER BU YÖNTEMİ TAM ANLATILDIĞI GİBİ KULLANIP 8-9 GÜN İÇERİSİNDE BİR İYİLEŞME OLMAMIŞSA , ÖNCELİKLE BU YÖNTEMİ BIRAKIN , BİR UZMAN HEKİME GİDİN  SONRA HASTALIĞINIZIN NE OLDUĞUNU TAM ÖĞRENİN ÇÜNKÜ AYNI BELİRTİLERİ GÖSTEREN BAŞKA HASTALIKLARDA OLABİLİR, BİR KAÇ HASTALIK BERABERDE OLABİLİR. HEKİMİN TAVSİYELERİNE UYUN.

-Hastalık neden geç iyileşiyor ?
*BİLMİYORUM. LAKİN HASTA BİR SAÇ DERİNİZE MİKROSKOPLA BAKSANIZ SANKİ BİNLERCE İĞNEYLE DELİNMİŞ MİKROSKOBİK YARALAR GÖRÜRSÜNÜZ, SİZİN VÜCUDUNUZDA İLTİHAPLI BİR YARA KAÇ GÜNDE TAM İYİLEŞİRSE BU DA AYNI PARALELLİKTE.

-Sadece kepek için yada saçlarımı kuvvetlendirmek için bu yöntemi kullanabilirmiyim?
*EVET

-Elma sirkesi + çörekotu yağı + sarımsak yağı bulamıyorum başka adı varmı ?
* HER LİSANDA FARKLI İSİMERİ OLABİLİR, ÜLKESİNE GÖRE NASIL ADLANDIRILIYORSA BİLEN ZİYARETÇİLERİMİZ İSİMLERİNİ MESAJ KISMINDAN EKLEYEBİLİRLER. BİLİMSEL ADINI ZATEN MAKALEDE GEÇMEKTE.

-Mesajlarımı yayınla diyorum gözükmüyor ?
*MESAJLARINIZ BİR YÖNETİCİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA GÖRÜNÜR OLACAKTIR.

-Yağlı kepeklenme sadece seboreik dermatittden mi olur ?
*TABİKİ HAYIR. GENETİK FAKTÖRLERDEN ALERJİYE BİR ÇOK NEDENİ OLABİLİR.

...DEVAMI İÇİN :

Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm
Seboreik Dermatit Bölüm 2
Seboreik Dermatit Bölüm 3
Seboreik Dermatit Bölüm 4
Seboreik Dermatit Bölüm 5
Seboreik Dermatit Bölüm 6

Sayfalarından paylaşımların devamını takip edebilirsiniz.

İstediğiniz her türlü bilgiyi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Mesajlarınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür olacaktır ve en kısa zamanda cevaplanmaya çalışılacaktır.

Lütfen diğer bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.

Herkese şifalar dilerim.
Saygılarımızla...

Yorumlar

  1. profilden8.5.13

    Hocam eline sağlık, sayfalarca üşenmeden yazmış ve aynı sorulara defalarca cevap vermişsin, sanırım iyi bir insansınız.
    Benim saçım ara ara tamamı kepek olup kendiliğinden geçiyor, yani normalde yok ama bazen sanki saçımı sirkelediğimde kar yağıyor gibi toptan kepekleniyor. Doktora falan gitmedim , sizin yöntem işe yaradı , bir daha çıkarmı bilmiyorum. ben sadece şunu değiştirdim. sarımsak çok kötü kokuyor bende sarımsağı 3/1 civarı karıştırdım.
    teşekkürler tekrardan

    YanıtlaSil
  2. @Melek Demirgölbas

    benim yazdiklarim görünmüyo webseyyahi dün mesaj attim blogtan cikmisim giremiyorum da
    ben bide size soru yollamistim cene kenarlarim sirkeyle o kadar kabardiki ama kac gündür uyguluyorum yeni bu kadar kabardi kizardi üzeri kabuklandi insallah iyilesicek dimi ona isaret

    banyodan sonra herhangi bir sey sürebilirmiyim krem ya da yag falan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesaj kutusu dolduğu için
      http://webseyyahi.blogspot.com/2013/05/seboreik-dermatit-bolum-3.html
      yeni başlık açtım oradan devam ederseniz sevinirim.

      kabuklanma döküldükten sonra cilt kendini yeniler, sorunlu deriyi vücut atmaya çalışıyor.

      banyodan sonra istediğiniz kremi kullanabilirsiniz.

      Sil
  3. @Melek Demirgölbas
    6. günde sacimda ve yüzümde var demistim ya saclarim cok güzel oldu hacimlendi cogaldi piril piril oldui ama cildim felaket kabardi
    7, günde cildimde kabarmalar devam ediyo ben cocukken cene bölgemde hep bir kuruluk vardi simdiye kadar o bölgece egzama görmemistim ama simdi cene bölgesi cok hemde cok kabardi kizardi disari cikmaya utaniyoirum cok dikkat cekiyo ama yinede devam yenicem insallah
    bugün 8. gün hala kirmiziliklar vaar disari cikmaya hala utaniyorum ama sunuda itiraf etmeliyim kizariklik herkesi korkutsada icim rahat gecicek ve öylede oluyo rengi acildi ve bir kismi yok olmaya basladi insallah atlaticam yarin yine yazarim ama hesabima giremiyorum bunuda okumaniz ve yardimci olsun diye özellikle yaziyorum sakin vazgecmeyin ben öyle yapicam

    YanıtlaSil
  4. Merhaba...
    Adım Basaran...Ben de yaklaşık 3 senedir bu illet hastalığı çekiyorum...Saç diplerinde çıkan bu rahatsızlığı clear kepek önleyici şampunala durdurabiliyorum.Burun kenarlarımda ve iki göğüs arasında (sadr) çıkan belirtileri ise mfuro diye bir krem var onu kullanıyorum...Şampuanı sürekli kullandığım için kepeklenme pek oluşamıyor.Ama burun ve sadrımda oluşan kaşıntı ve kepeklenme geçince kremi bırakıyorum.1 hafta sonra tekrar başlıyor.Bende tavsiyelerinizi deneyeceğim umarım bende de fayda verir.Ve size minnettar kalırım.Bu aşamada ayrıca tavsiyeleriniz varsa yapmaya hazırım...Uzman dermatologlardan fayda görmedim çünkü...Kitapta ne yazıyorsa onu veriyor.Ben de bilirim o kadarını ama geçici olmuyor.
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba...Bende 3 yıldır bu illet hastalığı çekiyorum.Seboreik dermatit hastalığının bütün belirtileri mevcut.Saç dipleri, burun kenarları, iki göğüs ortası (sadr) ve genital bölgede var...saçlarımı devamlı kepeklenmeyi önleyici aynı şampuanla yıkadığım için pek kepeklenme olmuyor fakat birkaç gün farklı şampuan kullansam hemen ben burdayım diyor :) ve aşırı yağlanmayı da bir türlü durduramadım.Burun kenarları ve sadrımdaki kaşıntı ve kabuklanmayı Mfuro diye bir kremle bastırıyorum.Fakat 1 hafta sonra tekrar kaşıntı ve kabuklanma meydana geliyor...Kalıcı olarak kurtulmak istiyorum.Tavsiyelerinizi bende deneyeceğim.Umarım bende de fayda verir.Ve size Minnettar kalırım...(bu arada ABD de mi yok bu hastalığın tedavisi-varsa bilgilendirirseniz iyi olur.)Herşey için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şifa olur,
      Tavsiyelerim zaten makalede ve sorulan sorulara cevaplarda açıklamaya çalıştım.
      Hastalığın kati ilacı dünyada yok. Bunun en büyük nedeni dermatit denilen rahatsızlığı incelendiğinde temelde iki faktör (kepeklenme ve yağlanma) görünsede yapılmış çalışmalarda nedeni binlerce sebepten olduğu ortaya çıkıyor. örneğin bir hasta dermatit şikayetiyle dr. gidiyor hastalığı mantar çıkıyor, diğeri incelendiğinde alerji, diğeri incelendiğinde enfesiyon, diğeri incelendiğinde hormonel bir rahatsızlıklığı olduğu ortaya çıkıyor, kimisinin kullandığı su temiz olmadığından kimisinin kullandığı başka bir ilacın yan etkisi dokunduğundan ciltte dökülme olduğu bununda vücudun tepkisi olduğu için tedavi literatüründe belirtileri ortadan kaldırmaya yardımcı moleküller var sadece.
      geçmiş olsun

      Sil
  6. @Melek Demirgölbas
    9. gün kizarikliklar hala cok fazla ve parlak sac derimde hic bisey kalmadi iyilesti bence ama yüzümdekiler devam ediyo


    bugün kizarikliklarim kahverengiye dönüstü lezyonlar kücülmeye basladdi ama cok inatci bir hastalik o yüzden devam etmem gerek 15 gün yapicam demistim zaten gelismeleri yazicam kizarikliklar hafifledikce daha da seviniyorum iyilesiyorum ama dedigim gibi 10 senedir ugrastigim bir hastaligi 10 günde hemen bitmesini beklememistim zaten terapiye devam birimiz kazanicak o da ben egzamayi yenicem insallah

    YanıtlaSil
  7. Adsız14.5.13

    hiç kasmayın eczaneye gidin zetion veya nizoral alın 2-3 haftada geçiyo.

    YanıtlaSil

  8. Gelen mesajlardaki genel arzuhal üzerine, Anonim mesaj atma özelliğini geçici bir süre aktive etmiş bulunuyoruz.

    "Adsız" mesajlara yanıt vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.

    YanıtlaSil
  9. Adsız14.5.13

    ben melek demir gölbas bugün 12. gündeyim saclarima artik uygulamiyorum iyilesti cünkü görebiliyorum ama cildime devam ediyorum lezyonlar cok kizarikti önce sonra kahverengiye dönüstü simdi biraz daha acildi rengi ama devam edicem insallah iyilesicek uzun zamandir giremiyorum günlük olarak yazmak istiyorum cildime devam yani gelismeleri yazicam saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedavinin sonuna gelmişsiniz, bu aşamada bırakmayın, kür bittikten sonra 1 hafta kadar süre sabun kullanmadan devam edin bu bir haftada saçlarınızdaki yağlanma normale dönecek ve flora optimum koşullara ulaşacaktır. umarım kökü kurumuştur, geçmiş olsun

      Sil
  10. Adsız14.5.13

    ben melek cok tesekkür ederim takildigim her yerde yardimci oldunuz bu arada ben sac ve cilt arinmasindan sonra yani günlük banyodan sonra cildime hergün sadece cörekotu yagi sürüyodum krem niyetine en son dün gece sürdüm sabah kalktigimda sari sakat gibi sivi gelmisti yara olan yerlerin üstünden sanirim kusuyo ama iyiden iyiye geciyo hissediyorum biraz kendine gelsin saclarim diye 2-3 gün sonra bakicam eger kurumussa ne ala kurumamissa tekrardan bir kur daha yaparim tamamen iyilesir insallah egzamasi olan daha dogrusu seberoik dermatiti olan kesinlikle hic süphesiz uygulasin ben cevremdekilere söylüyorum mucize bir yöntem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelen sıvı şeffaf sarımtırak renkte ise sorun yok, akyuvar(beyaz kan hücreleri) yani nörositler vücudun savunmasını yapıyorlar normal, ama yeşillimsi veya kızılımsı veya kahverengi bir sıvı akışı varsa kötü iltihap akıyor demektir.

      Sil
  11. Adsız15.5.13

    ben melek bugün cildim biraz daha iyi oldu kahverengilikler devam ediyo aciliyo ama sanki ilk günkü kadar koyu ve sert degil yumusak ve sirkeyi cildime ilk sürünce gözümden yas gelmisti düsünün artik ama simdi nerdeyse hic acimiyo diyebilirim biraz daha var tabi gelismeleri yazicam

    YanıtlaSil
  12. Adsız16.5.13

    melek
    bugün 13. gün yüzüm iyce iyilesti cok hafif kizarikliklar kaldi saclarim cok güzel zaten sacta sorunum yoktu cok cildimde iyilesiyo tamamen egzamadan kurtulucam insallah

    YanıtlaSil
  13. Adsız17.5.13

    melek
    bugün 14. gün cok hafif kizarikliklar var ve egzamali bölgenin üstü pul pul son demleri gibi geliyo :) iyilesme yavas ama iyilesiyo yarina hic kalmaz umarim :')

    YanıtlaSil
  14. Adsız19.5.13

    melek
    bugün 15. gün cene bölgesindeki egzamalarin üstünda artik pullanma olmuyo hafif kizarikliklar devam ediyo insallah gider böyle leke kalicak diye korkuyorum saclarima bisey yapmiyorum cildime devam edicem iyilesene kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedaviyi tamamlamışsınız. Gün gün geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
      Bu paylaşımınızın hastalara bir kılavuz niteliğinde olacağı kanısındayım. Ciltte leke kalmaz ama normale dönmesi zaman alabilir merak etmeyin. Bundan sonraki hayatınızda umarım bu illet hastalıkla bir daha yakalanmazsınız. Geri kalan uygulama için tercihi size bırakıyorum yani kullanılan maddelerin advers(yanetki) olmadığından istediğiniz kadar devam edebilir yada arada sırada uygulayabilirsiniz. Sonuçta saçı ve deriyi besleyen maddeler, bir sorun olmaz yani.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  15. Adsız20.5.13

    melek
    bugün 16. gün ciltte artik bi degisiklik yok kizarikliklarin acilmasini umud ediyorum sadece :) insallah acilir ama iyilestim bana öyle geliyoki daha cikmiycak arada sirada ayda 2-3 gün kur niyetine yaparim saclarima ama yüzüme hergün krem nemlendirici yerine sirf cörekotu yagi sürerim kokusuda yok ne de olsa yazdiklarim benim gibi care arayanlara isik olsun isterim seve seve paylasiyorum su kizarikliklar gecsin insallah onlarida yazicam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aktarın tavsiyesiyle : Sabahları aç karna , bir bardak suya bir tatlı kaşığı doğal elma sirkesi isterseniz balda karıştırabilirsiniz , günde bir kere tok karna 1 çay kaşığı sarımsak yağı , yine tok karna bir bardak suya 5 damla çörek otu yağı içerek kullandım . Sırtımda ve omuzumda cok fazla olmasa da sürekli çıkan sivilceler , saç diplerimde ve göğüs ortasında seboroik dermatitim var. Web Seyyahının uygulaması ile birlikte 4 gündür devam ediyorum. Kızarıklıklar tamamen yok oldu cok hafif kaşınmalar var , sivilcelerde yok olmaya başladı. Sönen bir daha çıkmıyor. Bu hastalık içtende geliyor , Bağışıklık sistemi savaş açmış bir kere desteklemek lazım diye düşünüyorum. Tercih sizin , umarım şifa bulursunuz !

      Sil
  16. Adsız21.5.13

    Selamlar ,

    Bu uygulama ile beraber , sadece kükürtlü sabun kullanılır mı ? Şampuanlardan nefret ettim artık , bence en önemli etkenlerden bir tanesi şampuan piyasası , kimyamızı bozdular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen mesajlardaki genel arzuhal üzerine, Anonim mesaj atma özelliğini geçici bir süre aktive etmiş bulunuyoruz.

      "Adsız" mesajlara yanıt vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.

      Sil
  17. Merhaba , bu uygulamada sadece kükürtlü sabun kullanılabilir mi ? Şampuanlardan nefret ettim , bence bu hastalıkta en önemli etkenlerden bir tanesi , Şampuan kimyamızı bozdu resmen !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçınızı yardımcı bir şampuanla yıkayın. (Sabun kullanmayın , sabun aşırı baziktir ve PH bozacağından tedaviyi olumsuz etkiler, tavsiyemiz "kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuanlardır

      Sil
    2. Adsız21.5.13

      ben melek
      seoksin diye bir sampuan var bana cok iyi geliyo tavsiye ederim

      Sil
    3. Adsız28.5.13

      teşekkür ederim , uygulamanın 4. gününde trafik kazası gecirdim , yarım kaldı , iyileşmek üzereyim tekrar baştan başlıyacağım. Erdem Çetinkaya

      Sil
    4. Geçmiş olsun, umarım önemli bir şey yoktur. tevavinin acelesi yok sağlınıza kavuşmanız dileğiyle.

      Sil
    5. Adsız28.5.13

      önemli bişey yok teşekkür ederim ilginiz için. erdem çetinkaya

      Sil
  18. Adsız21.5.13

    Merhabalar, ben 32 yaşında bir Türkçe öğretmeniyim ve yaklaşık 6 yıldır Seboreik Dermatit ile mücadele ediyorum. Benim de Web Seyyahı gibi gitmediğim doktor, kullanmadığım yöntem kalmamasına rağmen bu rahatsızlıktan kurtulamadım. Özellikle de eczanelerde satılan kepek şampuanları, kullanıldığı sürece iyileşme belirtisi gösterse de kullanmayı bıraktığınız anda hastalık tekerrür ediyordu. Kız arkadaşım -ki Allah ondan razı olsun, araştırırken bu siteyi buldu. Annem de eskilerden duyduğumuz üzere elma sirkesi ve sarımsağın cild hastalıklarında kullanıldığını söyleyince ikna oldum ve denemeye karar verdim. Ancak işlerimin yoğunluğundan dolayı başlarda düzenli olarak uygulayamadım. Doğal olarak da pek faydasını görmedim. Ama ısrarlar kesilmeyince düzenli olarak uygulamaya başladım. Yavaş yavaş olumlu etkilerini görmeye başlayınca umudum arttı ve daha çok üzerine gitmeye başladım. Ancak istediğim sonuca tam olarak erişemedim. Sonra makaleyi tekrar ve daha dikkatli okuyunca ortaya şu iki sonuç çıktı:
    1- Uygulamayı kesinlikle düzenli olarak uygulamak,
    2- Kullandığınız eşyaları (tarak, yastık kılıfı, şapka, çamaşır vb.) tek seferlik kullanarak dezenfekte etmek.
    Çünkü Seboreik Dermatit'e neden olan bakteri, kürü uyguladığınızda vücudunuzda yok olmaya başlasa da bakterinin yaşadığı eşyayı tekrar kullandığınızda, zaten hazır zemin olan vücut bölgelerinizde tekrar üremeye başlıyor.
    Bu tecrübemi, bazı ziyaretçilerin, "Uygulamayı yapıyorum ama faydasını görmüyorum." tarzı yorumları dikkatimi çektiğimi için paylaşmak istedim. İnşaallah bu hastalıktan muzdarib olan herkes şifa bulur. Web Seyyahı'na da bize vesile olduğu için çok teşekkür ederim. Saygılarla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun , makalede yazılan her nokta bilinçli bir şekilde ve gereksiz bilgiden arındırılarak olmazsa olmazlar şeklinde yazılmıştır.
      Yarım yamalak uygulamaların sonucu olmayacağı doğrudur.
      "1- Uygulamayı kesinlikle düzenli olarak uygulamak,
      2- Kullandığınız eşyaları (tarak, yastık kılıfı, şapka, çamaşır vb.) tek seferlik kullanarak dezenfekte etmek"
      önemli iki noktayı belirtiğiniz için teşekkürler.

      Sil
  19. Adsız21.5.13

    ben melek
    cildime devam ediyorum ama acilicagina rengi sanki tekrar alevlendi kizardi ne zaman gecicek ;( umarim biran önce gecer yatmadan öncede sürüyorumki kalmasin diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanını bilemiyorum ama cildiniz normal rengine dönecektir.

      Sil
  20. selamun aleykum burda saçımızı hergün bu kuru uyguladıktan 2 saat sonra yıkacığımızı yani hergün saçımızı yıkayacağımızı söylediniz, ama banyomuzu 3 günde bir olacağız dimi (yoksa banyo da fazla neme maruz kalmamız bu hastalıkta etkilimidir).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam
      Kullanım Süresi : Hergün
      Tedaviden Sonra : Normal bir insan için önerilen banyo yapma süresi 3 günde 1 dir.
      Banyo gözenekleri açıp temizler, ama her gün yıkamamızın asıl nedeni saçımızı yada hastalıklı bölgeli temizlemek için.

      Sil
  21. saçımızı yıkarken bu şampuanı durulama kısmında parmaklarımızla firiksiyon yapalımmı bu orda yağ bezeneklerini harekete geçirirmi nasıl yapalım yıkama işlemini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde saçınızı masıl yıkıyorsanız, aynı şekilde yapabilirsiniz.

      Sil
  22. Adsız23.5.13

    melek
    dün korkmustum ama iyilesmeye devam ediyo :) bugün iiyiyim

    YanıtlaSil
  23. Adsız24.5.13

    Tekrar merhabalar. Ben Yusuf. Daha önceki yorumumda ismimi yazmayı unutmuşum, 32 yaşında Türkçe öğretmeniyim. Ben de bu illetle, Web Seyyahı sayesinde tabii, kıyasıya bir mücadeleye girdim. Düzenli uygulamanın ikincisini uyguladım ve aynı zamanda da istatistiki durumları da sizinle paylaşıp, tedavinize bir nebze de olsa katkıda bulunma umudundayım. Yeni gözlemleri mi de paylaşamaya devam edeceğim inşaallah.
    Daha önce, düzenli uygulama ve eşya temizliği konusundan bahsetmiştim. Takiben de şu iki durumu gözlemledim: Saç dipleri ve kaş kenarındaki kızarıkların, göğüs ortasındaki kaşıntıların;
    1- "Üçü bir arada" (marka isminden dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ismini tahmin etmeyi size bırakıyorum) ve türevi fabrikasyon içecekleri,
    2- Özellikle de acı baharatları tükettiğim günlerde daha da arttığını gördüm.
    Ayrıca rahatsızlık, bahsettiğim toz içeceklerle colayı aynı gün içinde tüketince tam coşuyor.
    Kısacası, öyle zannediyorum ki tam bir disipline girmeden bu illetten kurtuluş olmayacak ama Seboreik Dermatit'in gözünden kaçan bir nokta var ki o da asla ve asla benden daha inatçı olamayacağı...
    Tedavinin seyrini ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için teşekkürler. Özetle immum sistemi etkileyen her şey bu bağlamda bu hastalığıda etkilemesi normal bir durum. Tavsiyem sabah güne başlarken günde 1 adet hurma yemeniz. Hurma bağışılkık sistemini çok iyi şekilde etkiliyor.

      Sil
  24. Adsız27.5.13

    ben melek
    artik kac gün oldu saymiyorum :) cünkü cildim cok güzel olmaya basladi rengi acildi tam gecmedi ama biraz daha acildi dikkat cekmiyorum artik eskisi gibi iyilesene kadar devam ;:)

    YanıtlaSil
  25. Adsız30.5.13

    melek
    cildim iyice iyilesti cok hafif kizariklik kaldi cok seviniyorum yazdiklarimi okuyorumda nerden nereye tesekkürler webseyyahi 2-3 güne o hafif kizarikliklarda gecicek insallah gidisat onu gösteriyo ilk basta cok korkmus ve iyilesmiycek diye düsünmeye baslamistim biraz sürdü ama iyilesiyo harikaaaaa

    YanıtlaSil
  26. Adsız5.6.13

    bu tedaviye 02.05 te basladim bugün 04.06 cok hafif renk kaldi ama geciyo son iki gün daha yapicam sonra kendi dengesine birakicam cildimi saclarima gelince seberoik dermatitten dolayi benim saclarim yaglanmiyodu florasi bozulmustu saclarima yaptigim bu kurlar sayesinde saclarim artik yaglaniyo buna sevincegim hic aklima gelmezdi :)) yani saclarda sorun yok sükür ama ciltte cok hafif acik kahverengilik var hergün daha da hafifliyo ama demistiniz zaten 1-2 ay sürer acilmasi diye saclarimi seoksin diye bir sampuanla yikiyodum bu sampuan egzamayi cikartmiyodu bile ama simdi normal bir sampuanla hemde markasiz bir sampuanla yikiyorum kepek yok mucize seviniyorum ve kesinlikle 33 gün boyunca bilhassada cildime hergün yaptim 2 gün daha yapicam hicbir zararini görmedim aksine yararini gördüm bundan sonra hic tekrarlamasa bile haftada birkere cildime ayda birkerede sacima yapicam ha bu arada bundan sonra en kokusuz yag olarak susam yagi buldum ama web seyyahi ne dersin iyi gelirmi onuda ögreniyim herkese beni takip eden :) saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      Sanırım melek hanım sizsiniz.
      kahverengi renklerin geçmesi zaman alıyor, ama merak etmeyin geçecektir. Tedaviyi anlayarak ve sabrederek yaptığınız için sonucuna sevinmekte hakkınız.
      Ben kendimde ayda bir sadece bakım olsun diye saç kreminin içine çörekotu karıştırarak bakım yapıyorum ( tabi illada böyle yapılır demiyorum, ben kendime bakım amaçlı uyguluyorum, saçı besliyor ve farkettiğim kadarı ile saçlarım daha hızlı uzuyor, cildimede uyguladım yumuşattı, tazeledi). susam yağı saçı besler ama size tavsiyem bakım için uygulayacaksanız çörekotu yağıda kokmuyor onu kullanın derim. Susam yağı çeşitli faydaları var , bende kullandım ama ben çörekotu yağını tavsiye ederim, ben kendim susam yağının pek bir faydasını görmemiştim.

      Sil
  27. Adsız7.6.13

    web seyyahı siz bu tedaviyi uygulayalı ne kadar oldu ve ne kadardır sorun yasamıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen mesajlardaki genel arzuhal üzerine, Anonim mesaj atma özelliğini geçici bir süre aktive etmiş bulunuyoruz.

      "Adsız" mesajlara yanıt vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Lütfen mesajlarınızda isim yada nickname belirten bir kelime kullanınız.

      sorunuzun cevabı zaten makale yazım tarihi ve daha önceden verilmiş cevaplarda mevcut, yaklaşık şubat 2012 de uygulamışım, bir kere daha tekrar etmişim bir senedir hiç bir sıkıntı çıkmamıştır.

      Sil
  28. Bugün tedavi sürecinde ilk günüm, bütün yorumları okudum, denemeye karar verdim. Baya faydasını gören var. Sizden ricam iyi gibi bir şampuan önermeniz. Hep kömür katranı diyorsunuz ama bulunmuyo böyle şeyler. Yağları uyguladıktan sonra, saçları arındırmak için head&shoulders kullanılabilir mi? saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selenyum sülfit içeren head&shoulders.Intensive treatment adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor, kömür katranı içeren şampuan t-gel dermokozmetik eczanelerden bulabilirsin.

      Sil
    2. İlk günden etki etki bana yönteminiz, Allah sizden razı olsun. Sanırım işi götüren elma sirkesi, kupkuru yaptı cildimi, burun çevremi de.

      15 gün boyunca tedaviye devam edeceğim hiç bir yerimde kalmasa bile. Dediğiniz maddeleri içeren şampuanları da temin etmeye çalışacağım.

      Çok sağolun, teşekkürler.

      Sil
  29. selamun aleykum kardeşim bu tamamen iyileşme süresini ( 15 gün ) kendin birden fazla uygulayarakmı belirledin acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. as. 15 gün diye kesin birşey yok, bildiğim kadarını ve gözlemlerimi kullanım süresinde açıkladım. kullanıcı yorumlarıda mesajlarda var.

      Sil
  30. Adsız16.6.13

    bende 8yıldır bu hastalık geçmedi.sizin söylediklerinizi 14 gün kullandım 4.günden itibaren saçlarımdaki kızartı ve kepeklenmede azalma oldu ama 8.günden itibaren tekrar arttı.ama göz çevremdekiler tamamen geçti.şuan bırakalı 10 gün oluyor.

    YanıtlaSil
  31. s.a webseyyahı daha henüz 2 kere uyguladım.saçımda üst bölgede 5-6 yerde lezyon lar var bunların geçmesi 3-4 kurdan sonramı belirginleşmeye başlıyor.ve ev halkı kokudan çok şikayetçide parfüm bile yetersiz kalıyor.bunun için ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, koku için bir şey diyemiyorum ama koku kalıcı değil merak etmeyin zamanla geçiyor. Geçmiş olsun

      Sil
  32. Merhabalar ilk önce..Sizin kürünüzü istisnasız yaptım,zaten herseyi cok acık ve net bir sekilde anlatmışsınız soru sorma ihtiyacı olmadı,çok teşekkürler.Tüm lezyonlar 9-10 günde geçti fakat 14. güne kadar devam ettim burda yazdığı gibi.Kür biteli 2-3 hafta oluyor,şu 2-3 gündür kafamda hafif yağlanma,hafif kızarıklık,kabuk seklinde değil kepek şeklinde döküntü,hafif kızarıklık ve kaşıntı ortaya cıktı.SİZCE NE YAPABİLİRİM BU DURUMDA? LÜTFEN YARDIM EDİN!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha öncede karşılaştığımız bir durum, kürü 1 gün daha yapın ve tavsiye edilen şampuanları kullanın. Bundan sonra dermatit gibi değil ama hafif kepek gibi çıkabilir sorun değil, şampuan tedavisi yeterli geleceği kanısındayım. Geçmiş olsun. Tedaviden sonra Saç derisi bazen böyle dalgalanmalar yapabilir endişelenecek bir şey yok.

      Sil
  33. Ben t-gel ile yapmıştım bu kürü onu mu kullanıyım 2-3 gün ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selenyum sülfit içeren head&shoulders.Intensive treatment adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor, kömür katranı içeren şampuan t-gel dermokozmetik eczanelerden bulabilirsin. 2-3 gün değil kepek geçene kadar kullan sonra saçınıza uygun şampuanla devam ediniz.

      Sil
  34. Adsız25.6.13

    Merhaba ,

    Çay Ağacı Yağının Özellikle Seboreik Dermatit'e İyi geldiği Hakkında Bilimsel Makaleler Var. Hatta Deneyler Bile Yapılmış. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Sizin Bu formülünüze çay ağacı yağını da eklesek daha etkili bir tedavi olabilir mi sizce

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar,

    Daha önceki konular da olmak üzere tüm yorumlarınızı elimden geldiğince okudum. Bu hastalık konusunda herşeyi denediğiniz ve bilgili olduğunuz belli. Buna dayanarak bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.

    Saç diplerindeki egzama için "Yulaf Samanı" bitkisinin önerildiğini duydum. Bu bitkiyi hiç denediniz mi öğrenmek isterim. Yorumunuzu bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. egzama ile direk bir ilgisi yok, daha önce ekmek mayası ile ilgili açıklamamla aynı paralellikte etkisi olabilir.

      Sil
  36. Adsız27.6.13

    merhaba ben melek :) yine saclarim ve cildim tamamen iyilesti cok hafif cilt altinda kahverengilik var gecicekmi acaba ne zaman cok belli olmuyo ama merak ediyorum cok cok hafif kahverengilik 2 gün önce saclarimin ön tarafinda hafif kabuklanma oldu hemen elma sirkesi ve yag kürü yaptim geri gitti geldikce yapicm kortizondan bin kat iyidir sonucta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt lekeleri geçmesi zaman alır diye uyarmıştım ama sorun haline getirmeyin sadece zamana ihtiyacı var, zaman zaman saç derisinde dalgalanmalar olabiliyor, 1 gün tedaviyi uygulayıp kepek şampuanı ile devam edin.

      Sil
  37. Adsız29.6.13

    Melek
    evt 2 ay sürer demistiniz tesekkür ederim cevap icin

    YanıtlaSil
  38. Adsız1.7.13

    merhaba,

    önerdiğiniz kürü uygulamaya başladım. şuan 3.gündeyim ancak birkaç sorum var.

    tedavide saçım için neutrogena t-gel şampuan, yüzüm için de johnsons baby şampuan kullanıyorum. yağları ve elma sirkesini saçımın bulunduğu bölgelere ve yüzümün büyük bir kısmına uyguluyorum.

    saçımda daha önceden olmayan yerde bir tane sivilce ve alnımda da birkaç küçük sivilceler çıktı.

    bu durumlarla ilgili fikrinizi almak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergenlik sivilcesi yada alerjik bir iltihap kapmadığınızı varsayıyorum, sorun değil deri tepki vermiş, 3-4 daha gün devam edin sivilce kendiliğinden kuruyacaktır. Tersi bir durum olursa durumu buradan bildirin.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  39. mahsun1.7.13

    Admin bende bu hastalıkla 6 yıldır uğraşıyorum ve yaşım daha 26.Geçtiğimiz ay tatile gittim ve her gün denize giriyordum.Döndüğümde kafamda hiç kabuklanma kalmadığını gördüm.2 hafta daha geçti ve hala kabuklanma yok.Çok şaşkın ve sevinçliyim aslında.Sormak istediğim şu tuzlu suyun faydalı gördüm bununla ilgili benzer bir paylaşımda bulunan arkadaş var mı ve siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi geliyor ama dönemsel oluyor, sanırım derinin üstünü temizlediğinden kısa süreli bir rahatlama yapıyor.

      Sil
  40. Adsız3.7.13

    5. gündeyim gelişmeleri paylaşmak istedim.
    Kürü akşamları uyguluyorum.

    Burnumun kenarlarında kızarıklıklar ve göz kapağım ile kaşım arasında kalan bölgelerde bir miktar kızarıklık meydana geldi.

    Bu kızarıklıklar kürü uyguladıktan sonraki sabah kuruyup beyaz döküntü yapıyor.

    Şimdilik devam ediyorum ancak sirkeyi sürünce bir müddet yanma yapmakta.

    Saçımdaki duruma gelicek olursam; saçımdaki sivilce geçti ancak yıkarken (ıslakken) kaşıntı devam etmekte.

    Değerlendirmelerinizi bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında görmeden değerlendirmek zor, ama iyi yönde gidiyorsa sabredin ve tedaviyi tamamlayın, yazıda da belirtiğim gibi 8-9. günlerde iyileşme belirgin olması lazım.
      geçmiş olsun

      Sil
  41. Tedaviyi bire bir aynen uyguladım. Daha 5. günde geçmişti hastalık ama ben 15 gün uyguladım. Şu an tertemizim. Bu hastalıktan musdarip olanlar varsa hiç düşünmeden uygulasın, işe yarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun.
      Hastalık ilerleyen günlerde kepek şeklinde çıkarsa endişelenmeyin, kürü 1 gün uygulayıp kepek şampuanı ile devam edin.

      Sil
  42. Adsız9.7.13

    ben melek
    cenemdeki lekeler tamameeennn gecti yüzüm pürüzsüz oldu burun kenarlarim dün biraz kizardi tekrar kür uygulamaya basladim dün yaptim bugün yokolmus ama 4 gün daha yapicam kesinlikle uygulayin ben bundan daha güzel bir yöntem daha görmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun , inatçı bir hastalık ama sabırla en azın azından resesif hale getirilebiliyor.

      Sil
  43. Adsız10.7.13

    Merhaba ,

    Çay Ağacı Yağının Özellikle Seboreik Dermatit'e İyi geldiği Hakkında Bilimsel Makaleler Var. Hatta Deneyler Bile Yapılmış. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Sizin Bu formülünüze çay ağacı yağını da eklesek daha etkili bir tedavi olabilir mi sizce

    İyi Günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen mnesajlarınızda bir belirteç (isim, nick vb. ) kullanın.

      Öncelikle bilimsel makaleleri görmem lazım, varsa kendisini veya yayınlayan siteyi gönderirmisiniz?
      (Not:Bir yayının bilimsel olarak kabul görmesi için WHO nın tanıdığı bilimsel bir dergide yayınlanması gerekir)

      Melaleuca alternifolia dan bahsediyorsanız sarımsak yağının etkilerine benzer bir etki gösteriyor, yani s.dermatiti tam tdavi edermi bilemiyorum ama antimikrobiyel etkisi olur.
      Tedaviye eklenebilir ama denemek lazım, tahriş edici özelliği olduğun 2 kaşık çörekotuyağı + 1 kaşık sarımsak yaığına bir kaç damla Melaleuca alternifolia yağı eklenebilir.
      denemek lazım belki faydası olur.
      geçmiş olsun

      Sil
  44. Adsız15.7.13

    merhaba ben özlem. 32 yaşındayım kaç yıldır bu sıkıntıyı yaşıyorum bilmiyorum saçlarım eskiye oranla çok seyrekleşti. doktora gittim hem özele hem devlete ama hep aynı bildiğiniz şeyler. sizi uzun zamandır takip ediyordum şu anda tedaviyi yapıyorum allahın izni ile dilerim kurtulurum. dün akşam 3.kere uyguladım tedaviyi.kokusu benimiçin hiç önemli değil ama kızım çok rahatsız. saç maskesi alıcam bugün ama dibine de sürebiliyor muyuz yoksa sadece uçlarına mı yanlış birşey yapmak istemedim. söylediğiniz şampuanları bulunduğum yerde bulamadım evde ducray var kullanıyorum olur mu olmuyorsa bulmaya çalışayım. tedavi dönersek 3.günün sonunda kaşıntı azaldı ama bitmedi. dökülme azaldı ama bitmedi. ancak dökülürken sanki sçaın kökü geliyordu eskinden ucunda top gibi sarımsı bişey oluyordu ama şimdi o yok sadece dökülüyor. kaşlarım daha az kışıyor. herhangi bir değişiklikte bildiririm. ayrıca size çok teşekkür ederim. halka hizmet hakka hizemettir.Allah razı olsun. birde unutmadan saçlarımda boya yok boyamak iyi gelir mi acaba diye bile düşünmüştüm. bu konuda ki düşünceleriniz nedir boyamanın faydası yada sakıncası varmıdır. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç maskesinin kullanımı nasılsa öyle kullanın, genelde kökten uca kadar kullanılır, bende öyle kullanmıştım. şampuan farketmez ama kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuanlar tedaviyi destekleyip iyileşmeyi hızlandırıyor. Şu aşamada boya tavsiye etmem çünkü saçta bir tabaka helinde kaplıyor ve hava deliklerinin çoğunu kapatıyor. Tedaviye devam edin 6-7 . günlerde iyileşme bariz şekilde olacaktır. İyileşme devam ederse 15 günü tamamlayın.
      geçmiş olsun

      Sil
  45. Adsız17.7.13

    Merhabalar,

    Kürünüze başlıyalı 18 gün oldu. Tedaviye aralıksız hergün devam ettim.

    Saçlarımda kepeklenme kalmadı. Kaşıntılarım minimum a indi ancak tepe bölgemde hafif bir yanma hissi var (masaj yaparken derimi acıttım sanırım)

    Yüzüme gelicek olursam; yüzümde pullanma ya da döküntü kalmadı. Burnum ve alnımdaki siyah noktalar azaldı ancak yer yer hafif kızarıklıklar devam ediyor (özellikle burun üzeri ve çevresi)

    Bu aşamada düşüncelerinizi ve önerilerinizi almak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedavi olumlu sonuç vermiş, tam olarak iyileşme olmuşmu bunu zaman gösterir. şimdilik dengesini bulmaya bırakın, eğer tekrar yaparsa 1 gün tedaviyi tekrarlayın, yapmazsa zaten sorun yok bitmiş demektir.
      geçmiş olsun

      Sil
  46. Adsız17.7.13

    merhaba ben özlem. izmir bornovanın tamamını gezdiğim halde her iki şampuanıda bulamadım en son bi eczane sipariş verelim isterseniz dedi de t-gel gelecek yarın. bulunması gerçekten çok zor şampuanlar. tedaviye gelirsek 5.günü bitirdim inşallah iyi gelecek görünüyor kaşıntı ciddi derecede azaldı dökülmede aynı şekilde ama bitmedi. yalnız mübarek ramazan günü gelen giden misafir bende ancak iftardan sonra yapabiliyorum ee 2 saatte kafamda bekletiyorum.gelen olursa da durumu anlatarak kokusu içinde kusura bakmayın diyorum biraz kokuyor ama yani o kadar canıma tak etti :) yeter ki iyi gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanlar Türkiyede olması lazım bilmiyorum ama ellerinde olmasada ecza depolarından sipariş verirler ertesi gün gelir. Bencede kokarsa koksun iyi gelsinde 10-20 yıl çekip saçları dökmektense 15 gün parfüm , esans falan sıkmak daha mantıklı.
      sabra devam geçmiş olsun

      Sil
    2. Adsız18.7.13

      merhaba ben melek ben Seoksin diye bir sampuan kullanmistim sirf bitkisel seberoik dermatit icin tavsiye ederim heryerdede var cokta iyi geliyo

      Sil
  47. Adsız18.7.13

    Merhaba ben Hakan.kur yaptiktan sonra sabunsuz bir lotion kullaniyorum yüzüme birde kur bitene kadar Head & Schoulders intensive mi kullanayim kur bittikten sonra bu sampoya devam edeyimmi ben bu markayi 15 senedir kullaniyorum ama intensive degil baska türleri bunun on cesit türleri war yali saclar icin kuru saclar icin bu dediginiz selenyum sülfit sade intensive demi war yoksa bütün Head&Scholders sampolardami war son bir aydir baska marka kullaniyorum daha iyi geldi sacima bu dediginiz selenyum sülfat warmi icinde bilmiyorum yoksa herhangi bir sampo kullansam olurmu tedavi boyunca tedaviye zarari olurmu icinde sabun olmayacak diyorsunuz herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaca şampuan fark etmez istediğinizi kullanın, tavsiye ettiklerimiz tedaviye destek veriyor, kullanmanız faydalı olacaktır, tedavi bittikten sonra şampuana devam edebilirsiniz.

      Sil
  48. Adsız18.7.13

    Merhaba ben Hakan. benim anlimda ve gözlerimin altinda kizariklar war bir de innenin ucu gibi intapli sivilceler cikiyor bu kuru bir gün denedim anlim dahada cok kizarmiya basladi ve ufacik sivilceler asiri cikti hepsini tek tek siktim anlim acayip yaniyor simdik kararsizim devam edeyimmi ne dersiniz birde asiri kuruyor tahta gibi nemlendirici sürüyorum iyi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen önceki mesajlarıda okuyun, benzer sorunlar için yanıt verilmişti.
      nakmadan teşhis koymak zor, sivilceler neden çıkıyor ? ergenlik mi , öncedende aynımıydı vs.
      Yanma ve önceden de varsa sivilceler sorun olmaz, kullanılan mazemelerin zararı olmadığından devam edebilirsiniz. 6-7. günlerde iyileşme yönünde ilerleme varsa tedaviyi tamamlayın. Eğer iyileşme olmadan cildiniz kötüleşiyorsa kürü bırakın doktorunuzun tavsiyelerine göre hareket edin.
      geçmiş olsun.

      Sil
  49. Adsız18.7.13

    Merhaba ben Hakan siz Doktormusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen önceki mesajlarıda okuyun, benzer sorunlar için yanıt verilmişti.

      Sil
  50. Adsız22.7.13

    Merhaba ben Hakan anlimda kizariklar war sivilceli doktorlara gidiyorum hep antibiotik krem yaziyorlar bu kremin zarari warmidir bir de sizin kuru aksam sürüp sabaha kadar dursa bir zarari olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan bey soruyu tam olarak sormazsanız genelleme cevaplar almanız doğaldır. Mesela kızarıklıkların nedeni ne dr ne teşhis koydu, sivilcelerin nedeni ne genetik faktörler varmı yoksa alerjikmi ergenlik sivilcelerimi... antibiyotik kremi nedir adı ve etken maddesi nedir ne amaçla ve pozolojide kullanılması söyleydi...
      Buraya kadar olan sorunuzun cevabını bilmiyorum.
      Kür sabaha kadar dursada bir zararı olmaz.

      Sil
  51. Hocam merhaba ben Mücahit,
    Öncelikle şu mübarek günlerde sizi dualarda eksik etmediğimi belirtmek istiyorum. Aslında hepimizin hikayesi biraz birbirine benziyor; 'yıllardır çekiyordum, kullanmadığım ilaç, gitmediğim doktor kalmadı'..İnşallah herkesin hikayesi mutlu sonla biter. Buna vesile olduğunuz için de Allah sizden razı olsun.
    Hala kullanmayıp, kullanmakta tereddüt edenler varsa, bugüne kadar kullandıklarınızı bi düşünün derim, neleri sürmediniz saçınıza, cildinize?
    Ben bu yazıya, bu yönteme yıllar önce ulaşmayı çok isterdim. Hamdolsun 15-20 gün gibi kısa süre zarfında bu sıkıntıdan kurtuldum.İnşallah bir daha tekrarlamaz ve tamamen kurtulmuş oluruz.
    Tamamen doğal hiç bir yan etkisi olmayan ürünler.Şampuan konusunda ikilemde kaldıysanız arkadaşlar T/gel'i önceden kullanmadıysanız kullanmanızı tavsiye ederim.
    Bir konuda size danışmak istiyorum hocam; bu tedaviden sonra bebek şampuanı kullanmamızı öneriyorsunuz, şampuanın içerisine yine aktardan aldığımız çam terebentinden katsak bizim için faydası ya da sakıncası olabilir mi?
    Çam terebentinin saç için faydalarını siz de bilirsiniz, bu şekilde kullanımını kullananlarda tavsiye ediyorlar, bizim için faydası konusunda bilgileriniz doğrultusunda yönlendirirseniz çok sevinirim.
    İnşallah herkes için şifa olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bu güne kadar bu hastalık dolayısıyla yada normal yaşamda o kadar çok kazık yedim ki kendi kendime hiçmi karşılıksız Allah rızası için yada insanlığın faydası için bir şey yapan yok dediğim sırada bu da benden olsun diye bu makaleyi yazdım. Yani kimseden bir beklentim yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz.
      Çam terebeti olayı ise tahriş edici yönü yüksek ve bıraktıktan sonra gerileme yaptığı söylendiği için ben kullanmadım. Kişisel tercihtir.
      Tedavi bittikten sonra bebek şampuanı katkısız olduğu için kullanılabilir yada saçınıza iyi gelimişse t/gel ile devam edebilirsiniz. Yani saçınıza ve saç derinize iyi gelen şampuanı kullanın.
      Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Bu yaptığınızın karşılığını inşallah hem bu dünyada hem de ahirette fazlasıyla alırsınız. .
      Tekrar teşekkürler hocam.

      Sil
  52. Adsız24.7.13

    seboroik dermatit bende 3 yıldır var bende cok doktor gezdim ama care yok deiolar buna yeni başladım ama sacımın ortasında saç kalmadı acaba seboroik dermatige baglı olarak mı döküldü yoksa ırsı mi ben seboroik dermatige buluyorum ALLAH dermansız dert vermez inşallah bunu dermanı da bu uygulamadır saç cıkarmu yeniden acaba :) yazan emegi gecenden ALLAH razı olsun bir emek sarf etmiş deniyorum ne zamana kadar gececek bakacagım 4 5 gün oldu bakalım -

    YanıtlaSil
  53. DUYURU:
    Şampuan seçiminde
    Selenyum sülfit içeren "head&shoulders Intensive treatment" adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor veya kömür katranı içeren şampuan "neutrogena t-gel" dermokozmetik eczanelerden bulabilirsiniz.
    Aynı etken maddeleri ihtiva eden başka markalarda olabilir, kullanmanız yönündedir. Bunun sebebi tedaviye destek olması ve iyileşme süresini kısaltmasıdır.

    Ziyaretçilerimizden bir kısmı bu ürünleri bulamadıklarını söylemektedir. Mutlaka bunlar kullanılsın demiyoruz, başka şampuanlarda kullanabilirsiniz. Bu ürünler Türkiye de sadece eczanelerde ve sadece anlaşmalı ecza depoları vasıtası ile bazı yerlerde bayilik usulü satıldığı için her eczanede olmayabilir. Bu gibi durumlarda bir eczanede yoksa sipariş verip ertesi gün getirebilmektedir. Bazı durumlarda özellikle küçük vilayetlerde bir kaç eczane dışında bu ürünlerin satışını yapmadıklarından yok diyebilirler. Bu gibi durumlarda hangi eczane bu ürünleri satıyorsa ona sorulmalıdır.

    YanıtlaSil
  54. selamun aleykum, hayırlı cumalar kardeşim senden allah razı olsun.ben sadece 6 gün uyguladım şartlardan dolayı şu anakadar 1 ay oldu ve kabuklanma tekrarlamadı ama yağlanma geçmedi 2 gün içinde saçım çok yağlanıyor .kürü sadece 1 gün mü uygulasam yoksa birkaç günmü ? şuankabuklanma gerçekten yok kaşınma da yüzde 95 kadar azaldı ama yağlanma devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeyi bulmanız için tedaviyi tamamlamanız önemli. Yani baştan başlayıp 14-15 gün yapın kökten kurtulun bence ama siz bilirsiniz.

      Sil
  55. Adsız27.7.13

    Merhaba ben özlem
    Durum bildirimi yapıyorum. Şu anda saçlarımı yağlamış 2 saatimin dolmasını bekliyorum ve 14.günümü tamamlamış olacağım. Kürü 18 gün yapmaya karar verdim çünkü formda bir arkadaşımız 17.gün de hastalık bitti yazmıştı (yanlış hatırlamıyorsam ümit bey’di) kürü her akşam antibiyotik tedavisi gibi aynı saatlerde yapmaya gayret ettim, şampuan olarak T-Gel kullandım, hergün yastık kılıfımı temiz ve ütülü olanıyla değiştirdim, havlularımı hergün hiç aksatmadan kısa programda bile olsa yıkadım.şu anda iyileştiğimi hissediyorum kafa derimde kesinlikle sivilce yada kabarık rahatsız edici bir şey yok, kaşıntı yok denecek kadar az, dökülme yıkanırken ve saçım ıslakken var ancak kuruyken çok az, kaşlarım artık dökülmüyor ama çok az kaşıntı var. Tedavim bittiğinde tekrar yazacağım inşallah. Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar sizde bu hastalıktan bıktıysanız deneyin bişey kaybetmezsiniz ama kazanacağınız çok şey olabilir. Sağlık herşeyin başı herkes dilerim hemen iyileşir. İyi geceler hepinize ayrıca sevgili WebSeyyahı size de sonsuz teşekkürler, sevgiler. Allah razı olsun sizden inşallah. Bu arada saçlarım kuruyken bile sarımsak kokuyor sanki ama olsun kaşınmıyor avuçla dökülmüyor varsın koksun ben razıyım ve hiç rahatsız değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokunun geçmesi zaman alabilir, ıslakken kokusu rahatsız edebilir ama sonuçta geçiyor merak etmeyin, tedavi fitoterapiye dayandığı için hastalık tam anlamıyla geçene kadar kullanın, mesela sziyaretçilerden biri 6 günde geçti bir daha çıkmadı yazmış, birisi 30 günde geçti yazmış , kısaca 15 gün mutlaka kullanın baktınızki iyileşiyor ama çok az kalıntıları kaldı 3-5 gün daha kullanın kökten kurtulun.
      Geçmiş olsun

      Sil
  56. Adsız27.7.13

    Merhaba ben Hakan.Almanyadan benim hastalima doktorlar rosacea hastali diyorlar anlimda kizariklar var birde gözlerimin altinda kizariklar var deride. hangi doktora gitsem metronidazol anbiotik krem yaziyorlar bu kremler biraz azaltiyor sonra tekrar geliyor. size sorum bu kremler uzun vade kulanmada zararlimi. icimden hic kullanmak gelmiyor bu kuru uygulamak istiyorum cörek otunun cok faydali olduna ben icten inaniyorum.saygilarimla iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rosacea farklı bir hastalık, doktorun tavsiyelerine uyun. uzun kullanımda her ilacın yan etkisi vardır. Kürün yan etkisi yok kullanabilirsiniz ama rosacea iyi gelirmi bilemiyorum. Geçmiş olsun.

      Sil
  57. Adsız29.7.13

    bende de bu hastalık var bütün yorumları okudum ve aynı hemen hemen doktur bile caresi yok dio bu uygulamaya başladın inşallah gecer siz web seyyahi cok dua alıyorsunuz bende sorun sacımın üst kızmıda sac kalmadı acaba bu yöntemle dökülen saçlar cıka bilirmi düşünen seboroik dermatit hastalara deneyin kayıp edecek bişey niz yok tavsiyesinde bulunuyorum inşallah bu bir care olur dermansız dert vermez ALLAH

    YanıtlaSil
  58. Merhaba,

    benim burun kenarlarımda vardı sadece bu kürü 6 ay önce kullandığım zaman geçtiğini gözlemledim. sonra kesmemem gerektiğini bildiğim halde geçtiğini sanarak kullanmayı bıraktım.

    2 hafta sonra tekrar pullanmaya kızarmaya ve kaşınmaya başladı. küre yeniden başladım bu defa uzun süre kullandım ara verdim 1 ay sonra tekrar hastalık cıkınca çok uzun süre kürü kullandım 15 gün kadar yaklaşık 2 aydır hiç kullanmıyordum kullanmama gerek yoktu. izmir'in nemi ve SPA'ya gittiğim zaman girdiğim Buhar odası sanırım bu hastalıgın cıkmasını engelliyordu. 2 gün önce Konyaya geçtim geçer geçmez yine başladı :)

    kürü buradada aldım tekrar sürdüm biraz önce. Bu yaptıklarım geçiriyor demekki değil mi? kürü uzun süre kullansam 2 hafta 3 hafta kadar sanırım daha uzun süre geçici olarak gidecektir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işe yarıyor ama kökü kurumuyor demekki zaten önceki mesajlarıda okursanız burun çevresi geç iyileşiyor, iyi geliyorsa devam edin işe yaramıyorsa bırakın. Tümden iyileşmemişse tekrarlama olasılığı herzaman var. Bence bir doktora gidin, belki altında başka sebeplerde yatıyorda olabilir.

      Sil
  59. Adsız2.8.13

    merhaba ben özlem durum bildirimi yapıyorum. pazartesi gece 18.günüm bitti kuru tamamladığımı düşünüyorum çünkü iyiyim.kaşıntı yada normalın dışında bi dökülme yok. ancak bu gece müsaittim yine yaptım sakıncası olur mu? birde size sormak istediklerim var. biz iyileşme sağlandığında bile t-gel kullansak mesela ayda bir yada 15 günde bir gibi önlem amaçlı yararlı olur mu? bebe şampuanı kullanıcam normal zamanlarda ama içine çam terebentin
    koymanın saça çok iyi geldiğini okudum sizce çam terebentinin dermatite bi zararı varmıdır bilginiz dahilindeyse cevaplarsanız memnun olurum.iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürü uzatmanın bir zararı olmaz, saçınıza uygunsa t-gel le devam edin, sonuçta oda ilaç değil bir şampuan, çam derebeti tahriş edici özelliği ve bıraktıktan sonra sorunlar oluşturduğu için sürekli kullanım önermem.
      Geçmiş olsun bundan sonra saç dengesi yerine gelene kadar dalgalanmalar ve basit kepek oluşumu gözlenebilir, endişelenecek bir şey yok, seboreik başlıyacak gibi olursa kürü 1 kez (1gün) daha uygulayın.
      geçmiş olsun.

      Sil
  60. Adsız2.8.13

    merhaba ben özlem. hemen cevap vermişsiniz teşekkür ederim sizin hakkınızı ödeyemeyiz dilerim inşallah herkes şifa bulur. hakkınızı helal edin.
    o değilde iyi ki sizin gibi iyi insanlar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınızdan dolayı biz teşekkür ederiz, normalde malum günlük hayat koşturmasından ancak akşamları musait olduğumda maillere bakabiliyorum, o nedenden geç cevap veriliyor, faydamız olmuşsa ne mutlu, helal olsun tabiki.

      Sil
  61. Adsız5.8.13

    merhaba ben ali. öncelikle size çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. ben de bu hastalıktan 1 yıldır çekiyorum. kullanmadığım şampuan kalmadı. en sonunda saç yapın böyle dediler. tesadüf ki nette yine hastalıkla ilgili bakarken sizin makalenize rastladım. çok dua ediyorum gerçekten. yorumları bir çırpıda okudum:) kıllanmaya karar verdim. bugün 9. günümdeyim. size yazamadım müsait olamadığım için.hem teşekkür etmek hem de bir iki sorum var onları sizinle paylaşmak istiyorum. 5. günümden sonra eczaneye gittim saça baktıkları aletle kendim görmek istedim gerçekten değişim harikaydı. eczacım bile şaşırdı:) okadar mutlu oldum ki anlatamam. ancak 8.günde kaşıntı başladı elimi saçıma attığımda kaşımaktan alamıyorum. bugün tekrardan eczaneye gittiğimde tahriş olmuş ara ver diye söyledi eczacım. ben 15 gün planlıyordum kullanmayı.sizce ara vermeli miyim yoksa devam mı etmeliyim? şampuan olarak lubex kullanıyorum. bir de ağız yoluyla prıorın kapsül alıyorum. her şey için çok teşekkür ederim. Allahım gönlünüze göre versin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuca bakmak lazım buradan bir şey söylemek zor. tahriş az ise tedaviyi tamamlayın, kaşıntı ve yağlanma 1 hafta içinde azalacaktır, kısaca şöyle söyleyim saç deriniz zaten önceden çok tahriş olmuşsa tedaviye başladıktan sonra iyleşmeye başlamasıyla birlikte kaşınması normaldir yani yaralar iyileşirken kaşınır.
      lubex sıradan bir şampuandır, tedavi süresince tavsiye ettiğim şampuanlardan birini kullanmanız faydalı olacaktır. Priorin tavsiye etmem, buradan hiç bir ürünü kötülemeyeceğimden sadece kullanmayı bırakın ayrıntılara googleden bakın diyebilirim.

      Sil
  62. iyi günler web seyyahı
    benim burun ve çevresinde kızarıklıklar var hangi doktora gitsem seboreik dermatit deyip krem ve şampuan verdiler fakat bir iyileşme olmadı.
    bu T/Gel Therapeutic Shampoonı yüz içinde kullanabilir miyiz
    yoksa bebek şampuanı mı kullanacağız.

    abdullah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanılabilir tek ayrıntı şampuanı kurutmadan durulamaktır.
      geçmiş olsun

      Sil
  63. selamın aleyküm hayırlı bayramlar bendeki hastalık tam olarak seboreik dermatikmi olup olmadıgını bilmiyorum.ama 8 seneden beri bir cilt hastalıgı var.bu hastalıkilk cıktıgında saçlarımda aşırı kepeklenme sivilceler kaşlarımım içlerinde etrafında sivilceler cıktı. yüzümü suyla bile yıkadıgımda kaşlarımın içnde ve cevresinde kepeklenmeler oluşuyor.bende çok doktor gezdim verdikleri ilaçlar sadece sivilceleri geçirdi halakepeklenme devam ediyor.şimdidesizin tedaviyi uygulayayımmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih sizin, yan etkisi olmayan maddeler yani zararı olmaz, küre başlayın işe yarıyorsa devam edersiniz yaramıyorsa bırakırsınız.
      geçmiş olsun

      Sil
  64. peki su ile temasında bile yüzümde ve kaşımda kepeklenme neden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum , teşhis koymak için test yapmak gerekir.

      Sil
  65. selamın aleyküm malzemeleri aldım tedaviye başladım ancak eczanede kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuan bulamadım ketokonazol içeren nizoral şampuandan aldım bu şampuanla mı devam edeyim yoksa sadece saçlarımda ve kaşlarımda kepeklenme olduğundan dolayı kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuanmı almam daha iyi olur kömür katranın başka bir ismi varmı birde vucudumu yeşil sabunla yıkıyorum onun yerine vucut jelimi kullanmam daha iyi olur vucudumda kepeklenme yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 28 mesaj önce şampuan konusunu açıkladım sizin içinde geçerli. Sorun olmayan bölgede istediğinizi yapabilirsiniz.

      Sil
  66. birde cildim çok yağlı o kadar yağlıki yüzüm parlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genetik faktörse yapılacak şey cildinize uygun ürünler kullanmaktır.

      Sil
  67. yüz için bebek şampuanı kullanabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  68. bu hastalık bende nasıl çıktığını anlataçağım lisedeyken dersde başım çok ağrıyordu arkadaşım ağrı kesici verdi markasını falan bilmiyorum ilaçı aldım ve dersde uyudum uyandıgımda arkadaşlarım şaşkınlıkla bakıyorlardı ve bana ayna verdiler gözlerimin ikiside mosmor olmuş ve şişmişti dayak yesem o kadar olmazdı neyse bir kaç hafta sonra bu hastalık çıktı saçlarımda ve kaşlarımda kepeklenme aşırı yağlanma saçlarımın kaşlarımın içlerinde ve çevrelerinde sivilceler saçıma ve kaşıma su bile deydirdiğimde kepeklenme oluyor doktorlara gittigimde saçıma ve kaşıma 2 sn bakıp hemen bir ilaç yazıyorlar test yapılmasını istediğimde ise teslik bir durum olmadığını söyleyip hemen yolluyorlar sadece doktorların verdigi ilaçlar sivilçeleri geçirdi eğer alerjikse ne yapmalıyım sizce beni bilgilendirirmisiniz gerçekten ne yapacagımı bilmiyorum günlük hayatımı çok kötü etkiliyor insanlar saçma saçma sorular soruyor alayçı bir biçimde neden senin kaşların kepek içinde buda beni sinir ediyor bana bilgilerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatımınızdan hormonel dengelerin değişmesi gibi sıkıntı olabilir, yada alerjik bir reaksiyon bağışıklık sistemini etkilemiş gibi duruyor. Tam sonuç için dr. un uygun gördüğü testleri yaptırmak ve sonuçlara göre hareket etmek gerekir. Buradan bir şey söylemek tabiki olanaksız. Sende bir şey yok deyip yollama konusunda bir şey diyemiyorum. Başka doktorlara gidip olayı net anlatmanızı ve ben testleri yaptırmak istiyorum diye belirtmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

      Sil
  69. Adsız12.8.13

    merhaba ben yeter.kürü 6 gün uyguladım.bu dönemde kaşıntı kayboldu,kepeklenme bir miktar azaldı.devamlılığın esas olduğununu biliyorum ama bayram dolayısı ile 3 gün ara vermek zorunda kaldım.eve döndüğümde ise kaşıntı ve kepeklenme hat safhadaydı.tekrar başlamak istiyorum bu normal mi acaba?cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun değil tedaviye baştan başlayın. Geçmiş olsun

      Sil
  70. Adsız13.8.13

    nick:şeker bağımlısı
    bu hastalığı çeken arkadaşlar lütfen yanıtlayın bu sorumu.
    HİÇ ŞEKER KULLANMADIĞI HALDE Seboreik Dermatit OLANLAR VARMI?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız13.8.13

      merhaba ben özlem, bu hastalıkla kaç yıldır uğraşıyorum hatırlamıyorum bile. şeker bağımlısı değilim, çayı kahveyi bile şekersiz içerim, şuruplu tatlıları hiç sevmem, çantasında çikolatayla gezenlere hayret ederim ama hiç kullanmam demiyorum sadece olmazsa olmazım değildir. yalnız sadece bayanların özel günlerinden önce hormonal değişikliklerden ötürü şekere düşkünleştiğini biliyorum bende sadece o zmanlar şekerli bişeyler yeme isteği duyuyorum onun haricinde hiç düşkün değilimdir.

      Sil
  71. yüz için t-gel mi daha etkili olur yoksa bebek şampuanı mı daha etkili olur.

    YanıtlaSil
  72. alerjik bir reaksiyon bağışıklık sistemini etkilemiş olabilir diyorsunuz sizin tedaviyi uygulasam bir fayda alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  73. merhabalar
    ben önce elma sirkesiyle yüzümü yıkıyorum 10-15 dk. sonra karışımı yburun ve çevresine uyguluyorum,ardından yaklaşık 2 saat sonra t-gel ile yüzümü köpürtüp duruluyorum .duruladığımda sanki kızarıklar geçmiş gibi duruyor fakat sabah kalktığımda dahada artmış gibi geliyor akşam tekrar sirke ve karışımı sürdüğümde geçti gibi duruyor tekrar t-gel kullanınca kızarıklar artmış gibi oluyor,biraz uzattım biliyorum ama acaba kızarıklıklar sadece geçici mi?çünkü t-gel'in prospektüsünde şampuanı kullandıktan sonra güneş ışınlarına maruz kalmayın diyor bu kızarıklığın sebebi t-gel ile alakalı olablir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. T-gel içindeki maddelerin birine duyarlılınız yoksa olmaz, abredin eğer 7-8. günlerde düzelme olmazsa tedaviyi bırakın. Geçmiş olsun

      Sil
  74. Adsız16.8.13

    Sayın Web seyyahı iyi akşamlar diliyorum ben ali daha önce yazmıştım size.tedavimi tamamladım 17 gün kullandım.3 şişe elma sirkesi kullandım toplamda.şişe miktarını yazıyorum acaba çok mu kullandım diye.saçlarım normal uzunlukta.tedavimi bitireli yaklaşık 4 veya 5 gün oluyor.azalma olduğunu hissediyorum ancak saçımın tepe bölgesinde kaşıntı devam ediyor.eczaneye gittiğimde saça bakılan aletle baktılar saç diplerim kapalı ve aşırı kızarıklık var.ve saçımın tepe bölgesine yakın küçük bi bölgede mantar başladığını söylediler. mantar için konozol şampuan önerdiler ben almadım.ayrıca duş aldığımda saçıma hafif masaj yaparken tüm saç diplerimde kaşıntı artıyor.kaşımaktan elimi alamıyorum.saç diplerim kıpkırmızı ve dökülmede var aynı zamanda.sizce ne yapmalıyım.bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız miktar toplam tedavi için normal fazla sürmenin bir zararı olmaz.
      Saçtaki yağlanma kızakllık kaşınma, hastalık geçmişse 1 hafta içinde deri normale anca döndüğünden bu belirtilerde 1 hafta içinde normale dönecektir. Başka sorun yoksa hava kanalları açılacaktır.
      Mantar çok farklı bir olay ve bir çok hastada seboreikle birlikte başka hastalıklarda görüldüğünden malesef bir türlü iyileşme sağlayamamaktalar. mantarı geçirmeden seboreiki iyileştiremezsin diyebilirim.
      Güzellik uzmanının değil dr. verdiği ilacı kullanın.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  75. s.a bu hastalık tedavi sırasında vücudun başka bölgesine sıçrayabilirmi ?

    YanıtlaSil
  76. Merhaba, ben tamamen gectikten zonra 3 hafta tatile gttm, denize girdim iyidydi,sonrasinda istanbula dondugumde 3 gunde butun kafam seboreik dermatit oldu, cok sasirdm moralim bozuldu. Sanirim kökünü kurutmak cok zor. Bazen usenip her aksam degilde 2 gunde 1 yapiyorum acaba o yuzden mi tamamen gecmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öncede söylediğim gibi bu hastalık tekrarlayabilir, moralinizi bozmayın. Çünkü iyileşse bile çeşitli faktörlerden yeniden ortaya çıkabiliyor, yada kökü kurumadan iyileşmiş gibi görünsede zamanla gücünü toplayıp baştan çıkabiliyor, veya başka bir hastalık eşlik ettiğinde ikisi birlikte bir türlü geçmediği durumlar olabiliyor.
      Birde basit kepek ile seboreik dermatiti ayırmak lazım, eğer yağlı bir yapıdaysa ve tedavi size faydalı olmuşsa aksatmadan yapmaya özen gösterin. Ama sadece deri döküntüsü gibi sadece kepeklenme varsa endişe etmeyin ve kepek önleyici şampuanlar ile devam edin. Çünkü tedavi sonrası ara ara çıkan basit kepeklenme sık rastlanan bir durum oluyor. Geçmiş olsun.

      Sil
  77. Adsız29.8.13

    Bu hastalık için Roaccutane'a başladım. Bakalım ne olacak web seyyahı...
    http://sdroaccutane.tumblr.com/
    inşAllah iyileşebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi bu hastalıkla Roaccutane 'nın hiç bir alakası yok. Hatta sivilce akne vs. tedavisinde bile faydasından çok zararı oluyor dr. tavsiyesi alınız ve başka çözümlere yöneliniz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  78. Adsız30.8.13

    Blogumda yer alan ilk postu okuduysanız, mezoterapi ve düşük doz IPL Laser denediğime şahit olmuşsunuzdur. Sanırım sizinle farklı düşündüğüm nokta şu:
    ben, bu rahatsızlığın aşırı yağ salgılanmasından (sebore) ve gözeneklerin büyümesinden olduğunu düşünüyorum ve bu sebeple gözenekleri sıkıştıran ve yağ salınımını dengelemeye çalışan Roaccutane'ı kullanıyorum. Tamamen geçti mi? Tabi ki HAYIR. Siz şu an ne durumdasınız acaba? Yorumlar 3 bölümden oluşuyor, hepsini okuyamadım da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik sorun yok.
      Ayrıntılar ve süreç zaten makalede ve yorumlarda yazıyor.

      Sil
  79. Adsız5.9.13

    ben pachelbel conan yönteminizi üç kez denedim işe yaramadı doktor sitesinden nuran atmanoğluna mesaj attım iyileştirebilir misiniz diye seboreik tedavisinde iyileştiremediğim hasta yok dedi saçlı deriye kortizonlu iğne enjekte ediyomuş ve seansı 200 civarı bişeymiş sizce ne kadar doğrudur yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç Makalede ve yorumlarda yazanları okuduğunuzu ve tedaviyi tam uyguladığınızı, hastalığınızın sadece dermatit olduğunu var sayıyorum. Bu bağlamda sizde işe yaramadığından bir daha uygulamanıza gerek yoktur. kortizonun iyileştirdiği s.dermatite ben denk gelmedim. sadece hastalığı baskılıyor. Dr. yöntemi hakkında bir şey bilmiyorum, karar sizin. Geçmiş olsun.

      Sil
  80. H1dr06.9.13

    Herkese selamlar...
    Bende uzun yıllarca bu hastalıktan müzdarip oldum ve yıprandım. Yaklaşık 1 yıl kadar önce bu yazıyı okuduğumda bir ara bunuda deneyim dedim aradan biraz zaman geçitikten sonra lokman hekimin önünden geçerken aklıma geldi, cepten bakıp ürünlerin en ucuzunu aldım, sonra markete gidip en ucuz elmasirkesini aldım. Dedim hazır boşken şunu yapayım. İlk uygulamam bir yanmalı ve kızarıklı oldu ama 2-3 gün sonra baktım işe yarıyor gibi dedim devam edeyim bari, bitirdiğimde kafamın dibi tertemizdi. Aradan 2-3 ay geçti sanki baştan çıkıyor gibi oldu, sonra aynı ürünlerin daha kalitelilerini aldım tüm taraklarımı attım ve bu sefer düzenli kullandım. Şu güne kadar hiç bir sıkıntım yok umarım bundan sonrada çıkmaz. Aklıma geldi dedim bu iyiliği yapan kişiye yada kişilere bir kaç satırda olsa bir minnettarlık yazısı yazayım girdim internete googlede arttım zaten üstlerde çıktı.
    Ne söyleyim yöntemi bulan ve yayınlayan ve özellikle tane tane açıklayarak yayınlayıp emek verip bu insanlığa iyilik yapan kardeşimize binlerce teşekkür.
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

      Sil
  81. Adsız7.9.13

    hocam ben kömür katranlı şampuan bulamadım, selenyum sülfitli aldım. Tedaviden sonra bu şampuanlamı devam edeyim, zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark etmez ikisi de olur, tabiki şampuan bitene kadar kullanmay devam edin, sonrası size kalmış aynı şampuanla devam edebilir yada istediğinizi kullanabilirsiniz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  82. Adsız16.9.13

    Bu yazıyı yazmayı 15 günlük tedavi bitene kadar erteledim sonucu tam olarak görebilmek için.
    Bu illetle 2 yıldır canla başla mücadele etmekteyim. Etkisini azaltmak için saçımı 3e vurdurmaktan mı dem vurayım sayısız şampuan (t/gel,head and shoulders intensive treatment,prozinc,nizoral vs. vs.),sayısız losyon ve merhem (elocon,dermovate vb..) kullanmama rağmen hiçbirine cevap vermeyip beni resmen hüsrana uğrattı.her yerde tedavisi olmayan her zaman artıp azalarak mutlaka etkisini göstereceğini öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı resmen. artık tam bu illetle ömür boyu yaşamak zorunda kalacağıma inanmaya başlamışken bu siteye denk geldim.
    her türlü tedaviden cevap alamadıktan sonra nette bu siteye denk gelip kullanmadığın ne kaldı bunuda dene ne kaybedicen en fazla 15 gün sarımsak kokarsın dedim ve tedaviye başladım.gerçekten ilk başlarda ölçeğini ayarlayamadığımdan mıdır nedir ilk 3 gün inanılmaz bi sarımsak kokusuyla kendimden iğrendim ve tedaviden vazgeçmeyi düşündüm fakat sonra bu kokuya alıştığımdan mı ne artık koku o kdr ağır gelmemeye başladı ve tedaviye devam ettim.ilk 5-6 gün neredeyse hiç etki görmüyorken 7.gün saçımı 3e vurdurup t/gelle yıkadıktan sonra olaylar tersine döndü ve o günden sonra saçımı kurularken 1 tane bile kabuk havluda yoktu cidden şok içindeydim nasıl ya filan derken kullanmaya devam ettim ve hiç sektirmedim hatta sırf tedaviyi sürdürmek için gece programlarımı bile iptal edip kendimi eve tıktım günlerce. 10.gün,12.gün 14.gün kafamda 1 tane bile kabuk yoktu ve son olarak 15.gün bu karışımı uygulayarak tedaviyi sonlandırdım.şuan tedavi biteli 4gün geçmiş durumda aradan ve kafamda ne kabuklanma ne kaşınma hiçbişey kalmadı.gerçekten inanamıyorum bu duruma.herhalde benden daha ağır bu hastalığı geçiren yoktur diye tahmin ediyorum çünki saçımı yıkadığımda havlu resmen kabuklardan sap sarı oluyordu( biliyorum iğrenç) fakat şuan herşey mükemmel.her ihtimale karşı 10 günde 1 tedaviyi uygulayacağım tekrar nüksetmesini önlemek için.umarım diğer ilaçlara yaptığı gibi bu iksirede bağışıklık kazanmaz ve bu durumdan ömür boyu kurtulurum. ben 2.5 çay kaşığı çörek otu ve 1 ölçek sarımsak karışımı uyguladım.çörekotunu daha yoğun kullanarak sarımsağın ağır kokusunu azaltmak istedim. bunca ilaç kullanıp tedavisinde başarısız olan arkadaşlara tedaviye bir şans vermelerini istiyorum tamamen doğal olduğu için kaybedeceğiniz zarar verecek hiçbir şey yok bence.son söz web seyyahına.dostum allah razı olsun böyle değerli bi formülü insanlarla paylaşıp benim gibi umutsuz insanların yüzünü güldürdün saol.tedavi tekrar nüksederse yine yazıcam burada.kalın sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun keşke isim vb. belirtseydiniz sonraki mesajlarınızla bağlantısı anlaşılırdı.
      Bu aşamada saçın ve derinin normale dönmesi 1 hafta alabilir sonrasında eğer tekrarlar gibi olursa tedaviyi tekrarlayın, bir kaç uygulamadan sonra bir sorun olmazsa zaten artık kökten kurtulmuşsunuz demektir.

      Sil
  83. huseyin yilmaz18.9.13

    öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim yazdıklarınızı dikkatle okudum benim burun çevrem kaş diplerinde alında kızarıklık ve sızlamayla başlayıp pullanıp dökülme oluyor dermotolaji uzmanına göründüm sizinde yazdıgınız gibi bir tedavisinin olmadıgı sadece tekrarladıgı dönemlerde kullanmam için krem ve şampuan yazdı kremide 2 gnden fazla kullanmamamı söyledi. ben pek fazla ilaç kullanmasını sevmeyen birisiyim o yğzden kullanmadım. sizin bitkisel ürünü kullansam bir sıkıntı yaşarmıyım birde sanırım kulak yolunda da aynı sorun mevcut orayada kullansam kulakta bir problem olurmu

    YanıtlaSil
  84. olmaz derken kullanmam sakıncalımıdır yoksa bir sıkıntı olmaz manasındamıdır

    YanıtlaSil
  85. ilginiz için teşekkürler kullanıma başladıktan sonra gelişmeleri paylaşırım

    YanıtlaSil
  86. benim kardeşimdede bu hastalık var bir kaç ay önce verdiğiniz kürü ugguladı ewt 2 fayda gördü ama sonra sonuç aynı oldu sonra şans eseri diğer kardeşimin aldığı kulak mantar kremini kullandı öylesine belki kaşıntıyı azaltır die ama mucize gibi bir şey oldu ve sürdüğü yerde ne kaşıntı ne kızarıklık ne sulanma nede kepeklenma kaldı 1 günde etkisini gösterdi bu dertten muzdarip olan ve kürün etkisiz kaldığı arkadaşlar için yazdım bu yazıyı kremin adı da:DERMoVATE ama yeşili olanı lila rengide var o iyi gelmedi Herkese acil şifalar dilrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizcede kardeşinizde dermatitin yanında mantar hastalığıda varmış, ikisi birden geçmiyormuş gibi bir fikir oluşmadı mı ? zaten bu yüzden yukarıdaki makalede ne yapılması gerektiğini yazdım.

      Sil
  87. Adsız21.9.13

    tam 6 senenin sonunda gelen mucizeyle 27 gündür yeniden doğmuş gibi hayata sevinç ve heyecanla bakabilmek ne kadar da güzelmiş.sevinçten adımı yazmamışım :) cengiz :) 2-3 günde bir tekrarlayan bu illet nerdeyse 1 ay oldu ortalıkta yok. tahtaya vurdum :)yüzümü görenler hayretle soruyor; -ameliyat mı oldun -botoks mu yaptın. hayır derken ağzım kulaklarımda. aldığım keyfi anlatamam. saçlarım artık nefes alıyor,yüzüm artık bebek gibi pürüzsüz. onun geri gelmeyeceğine inandım artık. birdaha görüşmemek üzere vedalaştık biz. aramıza vichy yağlı saçlar için kepeğe karşı şampuan girdi, yeşil olanı :)nasıl kullandığımı da tarif edeyim; 2 günde bir köpürtüp 5 dakika bekliyoruz saçta yüzde göğüs bölgesinde. fazla bastırmayın ovalamayın kaşımayın n'lur. hiç gerek yok zaten 3 yıkamanın sonunda nedemek istediğimi anlıycaksınız ve hemen buraya bişeyler yazıcaksınız. amaaaa sakın tedbiri elden bırakıp gevşemeyin en azından ben öyle yaptım. geçtiğini bildiğim halde geri gelirse diye devam ettim. 1 şişe daha kullanıp olayı bitiricem. bu arada daha 1. şişe bitmedi bile :)tabiki bunlar vesile öncelikle rabbime şükürler olsun binlerce kere. dip not;hiç kimse yazmamış galiba, en önemlisi eğer hastalıklı bölge terlerse n'lur hemen yıkayıp arındırın teri üzerinde bırakmayın. sanırım en büyük ayrıntı bu. yoksa acı yedim baharatlı yedim meşrubat içtim falan hepsi hikaye. sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun

      Sil
    2. Adsız14.10.13

      Kardeş merhaba..
      Tedavi yönteminde vichy yağlı saçlar için kepeğe karşı şampuan (yeşil olanı) demişsin..Vichy Dercos Anti-pel Gras yağlı saç kepek şampuanı mı? Çünkü tüm kutusu yeşil renkli olan hassas ve kaşınan ciltler için vichy'nin bir şampuanda bulunmakta..Yanıtlarsan sevinirim..Teşekkürler

      Sil
  88. Adsız26.9.13

    öncelikle makaleniz için teşekkürler. birkaç yıldır süregelen bu hastalık sonrasında ben de herkes gibi doktora göründüm. klasik diyaloglar sonrasında konazol şampuan ve momecon losyon yazdı. bir de bu hastalığın benim arkadaşım olduğunu söyledi ki böyle arkadaş olmaz. bir süre bunları deneyeceğim ki zaten öğrenciyim ve yurtta sizin kürünüzü uygulamak zahmetli. doktorun ilaçları geçirmezse ki pek sanmıyorum geçeceğini yarıyıl tatilinde kürünüzü uygularım. tıp bilimine gelince, birçok hastalığın tedavisinin kapitalist ilaç firmaları para kazanmaya devam etsin diye bulunmadığından eminim. buradan hipokrat'a selam ederken size de teşekkür ediyorum. #kerem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler

      Sil
  89. Adsız6.10.13

    Merhabalar ben daha öncelerinde yazmıştım size ancak önermiş olduğunuz kürü deneme fırsatım olmamıştı şimdi an itibarı ile denemiş bulunmaktayım -- 06.10.2013-23:30 -- zira kış ayları geri döndü ve soğuk hava ile birlikte bu rahatsızlık yeniden nüksetti ben de sizin kürünüzü denemeye karar verdim. Anlattığınız gibi soğuk preslenmiş yağlar ile organik elma sirkesini aldım ve uyguladım ve devam edeceğim büyük bir kararlılıkla umarım işe yaracaktır. Yaramazsa da bugün yağları aldığım yerdeki aktarı işleten beyefendiyle çok ilginç bir sohbetimiz oldu. O sohbetin sonunda kendi kürünü dene eğer bir faydasını görmez isen ben buradayım benim önerdiğimi yaparız dedi ve çok ilginç bir tedavi yöntemi gösterdi bana. Adamın elinde çeküle benzeyen zincirli bir top vardı ve bunu uygulayan bu ülkede çok az kişi var dedi. Avucumu açıp yağları avucuma koyduktan sonra zincirli topu avucumun üstünde tuttu ve top saat yönünde döndükçe bu yağ sana faydalı dönmediği zamanda da bu faydasız şeklinde bir tanı koydu. Aynı yöntemi cep telefonu ve sigara için de denedi ve topun kımıldamadığını görünce bunlar sana faydasız tanısını koydu. Açıkçası ilk başta pek inanmasam da ve biraz da satış politikası olduğunu düşünsem de aklımı bi yönden çeldi diyebilirim çünkü ilk defa böylesi bir aktarla tanıştım. Neyse sonuç olarak sizin önermiş olduğunuz tedaviye öncelik verip devam edeceğim. Eğer ki işe yaramaz ise aktarcı beyefendinin tedavisini kendisine daha ayrıntılı bir şekilde sorup öğrendikten sonra uygulayacağım bakalım neler olacak. #halil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım şifa olur,
      diğer yönteme bir yorum yapamıyorum çünkü ön yargısız olup denemek lazım. Zincirin ucunda küçük metal top olayı eski :) dönüyorsa şöyle olur dönmüyorsa şöyle olur, bunları boş ver.

      Sil
  90. Adsız7.10.13

    Diğer yöntemde bana söylediği devedikeni bitkisinin sanırım marmelat şekli gibi bir şeydi büyük bir paketi vardı bir de kızarıklık kaşınma ve kabuklar için beyaz bir krem önerdi. Marmelatı her gün bir kaşık yememi kremi de sürmemi istemişti. Marmelatın karaciğerdeki -- egzamatik sedef diye teşhis koydu bu arada rahatsızlığa -- bozukluğu önleyeciğini yani temizleyeceğini kremin de diğer şeylere iyi geleceğini söyledi ama tabi ben rahatsızlıktan kökten kurtulmak istediğim için başka bir şeyler daha sürmek istemediğim için ilk olarak sizin yönteminizi denemek istedim. Şu an itibarı ile saçlarımı ve yüzümü yıkadım. Bir rahatlama var ancak tabi pullanma alın bölgemde devam ediyor şimdilik :)) Zincirli top olayının ilgimi çekmesinin sebebi de kendimin haritacı olup da çeküle benzetmemden kaynaklanan bir şeydi ancak tabi daha önce dediğim gibi pazarlama tekniği de olabilir :D Her neyse umarım bu karışım bana iyi gelecek pozitif bakmam lazım olaya :)) #halil

    YanıtlaSil
  91. Adsız9.10.13

    merhaba ben özlem.. daha önce tedavinizi uygulayıp fayda görenlerdenim bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederim. size birşey sormak istiyorum bilginiz dahilinde ise cevap verirseniz memnun olurum. ben 32 yaşındayım saçımda hiç boya yok yıllardır boyamıyorum ama kına yakmak istiyorum. hem değişiklik hemde faydalı diye okudum ama korkuyorum dermatite bir zararı var mıdır uyarıcı etkisi falan bilemedim sormak istedim. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kına kullanmıştım. Sorun olmayacaktır. Kınanın doğalını kullanmanızı öneririm. Katkılarınızdan dolayı biz teşekkür ederiz.

      Sil
  92. Adsız9.10.13

    merhaba ben özlem kına için soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim ama doğal kına dediğiniz aktarlarda satılanlardan yani hint kınası olmayan demek diye anladım doğru mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint kınasını kullanmadığım için bilmiyorum, kimyasal içermeyen anlamında söyledim.

      Sil
  93. Adsız9.10.13

    cevaplarınız için teşekkür ederim. özlem

    YanıtlaSil
  94. Adsız9.10.13

    merhabalar ben tedavinin 4. günündeyim yani 4. kez az önce yaptım ancak kafama bişey takıldı şimdi tedaviniz daha çok yağlı ciltlerdeki fazla yağlanmayı önlemek için. Peki kuru ciltlerin yağlanmasına yönelik olarak 2 ölçek çörekotu 1 ölçek sarımsak yerine 2 ölçek sarımsak 1 ölçek çörekotu yaparsak nasıl olur fikrinizi almak istedim açıkçası ben aşırı kuru cildim olduğu için sd var diye düşünmekteyim biraz yağlanmasını ya da normal cilt yapısına dönmesini sağlamak için bu yöntemi uyguluyorum ama sanki cildimi daha çok kurutuyormuş gibi hissediyorum şuan 4. kez yaptım ancak yine de ölçekleri değiştirmeden en azından 1 haftayı doldurmak istiyorum sonucu görmek adına #halil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada uygulanan tedavi yağı kurutmak yada çoğaltmak için değil dengeye gelmesi amaçlanmaktadır. Optimum dengeye gelmesi zaman alır. Oranlar değiştirilip kullanılabilir fakat sonuçların ne olacağını bilemiyorum, deneyip görmek lazım. geçmiş olsun.

      Sil
  95. painkila17.10.13

    Hocam Bende bu hastalıktan muzdaribim. Sorum şu şekilde olacak. Elma sirkesini su ile seyrelterek mi kullanmamız gerekiyor? Birde benim genital bölgede de bu şekilde birşey çıktı. Mantar mı dermatit mi bilemedim? Ne dersiniz bu konuda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seyretmeden kullanılmalı, diğer sorunuz için buradan bir şey söylemek olanaksız, dolayısıyla bir uzman hekime göstermenizi ve hastalığınızı öğrenmenizi öneririm.

      Sil
  96. Bende uyguladım tamamen geçti fakat 1 hafta sonra tekrar çıktı.Ama şunu söyleyebilirim çok fazla atak yaptığı zamanlarda nasıl yok edeceğimi bildiğim bir yöntem var artık.Herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  97. Merhaba önecelikle yıllardır geçmeyen saçımdaki bu hastalıktan kurtulmam içib bir umut oldunuz çok teşekkür ederi. Bugün dediğiniz yağları ve elma sirkesini aldım. Fakat ölçek derken küçük şişede yağlar ölçek bir tatlı kaşığı falan mı burasını anlamadım ve şampuan olarakta Dermoskın Keratolytıc Şampuan kullana bilirmiyim evde bundan almıştım yada söylediğiniz şampuandan mı almalıyım bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim en kısa sürede uygulamaya başlıcam inşallah işe yarar herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 şişe çörekotu yağı + 1 şişe sarımsak yağını boş bir şişede birleştirip karıştırın. Dermoskın Keratolytıc bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum.
      Geçmiş olsun umarım şifa olur.

      Sil
  98. bende bugun başladım gelişmeleri aktaracağım

    YanıtlaSil
  99. bugn 2.günüm saçlarımda canlanma var şimdilik....gelişmeleri yazacağım teşekürler

    YanıtlaSil
  100. GÜNCELLEME :Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm Makalemizin altındaki yorum sayısı limiti dolduğu için
    Seboreik Dermatit Bölüm 4
    den takip edebilirsiniz

    YanıtlaSil