WebSeyyahı Dijimecmua Gündeminde


Dijimecmua

WebSeyyahı blogumuz  dijimecmua.com da yer almıştır. Okumayı ve okutmayı seven herkese teşekkür ederiz. Dijimecmua 'yı destekliyor ve başarılarının artmasını diliyoruz.

İnsanlar önceleri mağara duvarlarına resimler ve işaretler kazıyarak başladılar birikimlerini, duygularını aktarmaya gelecek nesillere. Sonraları taştan ve kilden tabletlere kazımaya devam ettiler resimlerini ve işaretlerini.

Sonraları yazı yazmayı keşfettiler. Yani yaşananları, hissettiklerini bir takım sembollere yüklediler. Kendi alfabelerini yarattılar.

Papirüs bize göre o güne kadar yapılan buluşlar içerisinde neredeyse tekerleğin bulunuşu kadar önemlidir. Zira papirüs hem saklanması, hem taşınması hem de elden ele dolaşması daha mümkün olan bir kaynaktı.

Sonrasında bugünlere dek kullanıla gelen kağıdın bulunuşu ve arkasından matbaanın icadı insanlığın önünde yepyeni bir çığır açtı. Artık bilginin, tarihin, öngörülerin, hayallerin, özlemlerin, emirlerin, fermanların aktarılması daha mümkün ve daha hızlı olur hale gelmişti. Yüzyıllardır insanlar okuyor ve yazıyorlar. Ne kağıt ne mürekkep hayatımızın vazgeçilmezleri. Tüm bu buluş ve gelişmelerden sonra insanoğlu son yüzyılın en büyük buluşu olan interneti hayatına soktu.

Dijimecmua yüzyıllardır okuya geldiğimiz bu kaynakları, çok daha ulaşılabilir ve paylaşılabilir kılmak için internet ortamına taşımak amacıyla kurulmuş bir paylaşım platformudur. Burada kağıdın dokusu ve mürekkep kokusu yok belki... Ancak bunun dışında okumanın geri kalan tüm zevkini saklı tutmaya çalıştık.


Keyifli okumalar dileriz...

Papirüs bize göre o güne kadar yapılan buluşlar içerisinde neredeyse tekerleğin bulunuşu kadar önemlidir.

http://www.dijimecmua.com/

Yorumlar