Seboreik Dermatit Tedavisi 4

Seboreik Dermatit Bölüm 4


Hastalıklarla ilgili genel olarak bazı yanlışlıklar yapılmakta olduğunu için bir kaç hususu açıklamak istedim.



Hastalığını seboreik zanneden ve dermanını bu yüzden farklı yerlerde arayanlar yada seboreik dermatiti olupta başka bir hastalığıda beraberinde taşıyanların dermanı yanlış yada bilinçsiz aramalarından bir çözüm bulamamaları söz konusu olmaktadır. Bu hastalarımıza mutlaka bir uzman hekime gitmelerini, hastalığının ne olduğunu tam öğrenmelerini ve doktorun talimatlarına uymalarını öneririm.
Seboreik dermatit veya yağlı egzama denilen hastalığın şuan tıp literatüründe kalıcı bir tedavisi yoktur. Uygulanan yöntemler belirtileri maskelemek üzerinedir. Eğerki bir ilacı çıkarsa, bende zaten buradan tedavisi bulundu ilacı şu diye açıklarım. 


Tedavi faydalı olmuş ama sonradan yine çıkmışsa ortaya çıkan sonuç hastalığın kökünün kurumadığı ve zamanla eski halini aldığıdır. Bu gibi durumlarda tedaviyi bir daha uygulayın ama bu sefer uygulama süresini 14 gün yerine 21 güne kadar uzatabilirsiniz. Bu genelde hastalığın şiddetli derecede ilerlemiş olan hastalarımızda görünen bir geç iyileşme durumudur. Mümkünse önerdiğimiz şampuanları kullanın ve tedavi bittikten sonrada şişesi bitene kadar bu şampuanları kullanmaya devam edin. Sonrasında saçınıza uygun istediğiniz şampunı kullanabilirsiniz.

Dikkat edilecek hususlar konusunda yazılan makaleleri ve kullanıcı yorumlarını dikkatlice okuyun. Makaledeki hususlar ve yorumlara verilen cevaplardaki ayrıntılar bilerek yazılmıştır. Eğer soru sormak istediğiniz bir nokta olursa öncelikle önceden yazılmış sorulara bakın, aynı soruya aynı cevabı alınacağından boş yere zaman kaybetmenin gereği yoktur. Karışıklık olmaması için yorumlarınızda bir isim belirtmenizi rica ederim . " Adız " mesajlarınız yayınlanır lakin karşılık bulmaz. Mesajlarınız onaylandıktan sonra görünür olacağından ve bizlerinde normalde günde bir kez mailleri kontrol ettiğimizden sorularınıza geç yanıt verebiliriz.



Uyarılar: Şu ana kadar bir advers etki bildirilmemiş olsada, uyarı amaçlı olarak ; Kullanılan ürünlere (elma sirkesi, çörekotu yağı, sarımsak yağı) alerjiniz varsa, Pediyatrik 0-4 yaş aralığına ve açık yaranın (az bile olsa kanamanın devam ettiği yaraların) üzerine bu ürünlerin tatbikini herhangi bir olasılığa karşı tedbir amaçlı olması bağlamında kullanılmasını önermiyorum.

Derdinize derman bulmanız temennisiyle...

...DEVAMI İÇİN :

Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm
Seboreik Dermatit Bölüm 2
Seboreik Dermatit Bölüm 3
Seboreik Dermatit Bölüm 4
Seboreik Dermatit Bölüm 5
Seboreik Dermatit Bölüm 6

Sayfalarından paylaşımların devamını takip edebilirsiniz.

İstediğiniz her türlü bilgiyi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Mesajlarınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür olacaktır ve en kısa zamanda cevaplanmaya çalışılacaktır.

Lütfen diğer bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.

Herkese şifalar dilerim.
Saygılarımızla...

Yorumlar

  1. Hatice Aytürk20.10.13

    Merhabalar,tesadüfen sizi buldum hemen hemen bütün yazılanları okudum.Benim ense tarafımda son zamanlarda daha çok rahatsız eden fakat kaşınmanın 3 sene kadar önce başladığı bu rahatsızlık çok endişelenmeme sebeb oldu.Stresli bir dönem içerisindeyim ve sadece ense tarafım kaşınıyor eşime gösterdiğimde kırmızımsı ve biraz kabuklu bir bölge olduğunu söyledi kabuklar kepek tarzında.Ben eskiden aklarım ya da boyam geldi zannıyla önemsemeyip boyamı yaptırıyordum .Dün kabuklanan bölgeyi parmak uçlarımda tırnak değmeden temizleyeyim derken hafif nem hissettim bir peçete sürdüm ve nem vardı sarımsı çok açık sarımsı şekilde.Bu bölgeyi fark ettiğimden beri saçımı sirke ile duruluyorum. Birkaç kez kırdığım sarımsağı sürdüm Birde saçımı durulamadan önce o bölgeye direkt sirkeyi elma olanından boca ediyorum.Sirkenin saça verdiği yumuşaklık ve temizlik hissi tartışılmaz.Şimdi size sorum şu sadece bu bölgeye sirkeyi pamukla sürüp daha sonrasında çörek + sarımsak yağlarını pamukla sürsem faydası olurmu ? henüz doktora görünmedim ama 2 sene önce dökülme ve kepek için gittiğimde dr bana prozinc ve eczanede hazırlanan yağ vermişti bütün testlerimde yapılmıştı ne egzama ne de başka birşey denmemişti.Dün maille sorduğum doktor sitesinde bir prof bunun yağlı egzama olabileceğini ve bir üni.hastanesinde tetkiklerin yapılıp laboratuarda incelenmesini tavsiye etti.Bayram tatili dolayısıyle dr.a gidemedim henüz araştırırken size denk geldim ve nasıl canı yürekten dua ettim sizlere.... ve derdi büyük yıllardır bu dertten muzdarip olan kişilerede sabır diledim çok üzüldüm ben daha minicik olan bölgeden sıkıntı ve endişeler içindeyken utandım kendimden .Dilerim hepiniz deva bulursunuz mutlu olursunuz.Derdi her ne olan var ise hepsi deva bulur inşaallah.Karışık yazdım uzun olmuştur belki ama yardımcı olursanız sevinirim.Birde sülük tedavisi ve hacamatın iyi geldiğini duydum bunuda belirteyim sağlıklı günler hepinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun. Dermatit başlangıcına benziyor, Sarımsı sıvı ak yuvarlar yani serum salgımız hastalıkla savaşıyorlar ama şu aşamada enfeksiyon kapma ve dermatit dışında mantar gibi başka bir hastalığıda yakalanma riski büyük. Pamukla sürebilirsiniz sorun olmaz. Size tavsiyem Hastalığınızın teşhisi için bir uzman hekime gitmeniz yönündedir. Çünkü birebir gözlem yapmadan sadece hasta hikayesini dinleyerek doğru teşhis koymak çok düşük bir olasılık. Buradan sadece varsayım görüşler söylenebilir.
      Eğer hastalığınız sadece seboreik ise yöntemi uygulayın.

      Sil
  2. Merhaba,

    hocam sadece burun kıvrımlarında burun üzerinde hafif çıkıyor Sarmsak yağı yerine sadece elma sirkesi ve çörekotu yağı yeterli olabilirmi acaba? birde bunları sormak istiyorum.

    harici olarak omega3 almak biraz daha iyi geliyor diye okudum bazı yerlerde. bu bitkisel ürünler var vitaminleri içeren bunları kullansak destekleme amaçlı işe yarayabilirmi? sarımsak hapı var mesela..

    saygılar teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarmsak yağı yerine sadece elma sirkesi ve çörekotu yağı yeterli olabilirmi acaba?
      Bilmiyorum denemek lazım.
      omega3 immum sistemi destekler faydası olur ama bence direk balık yemek daha faydalı.
      geçmiş olsun.

      Sil
  3. Bugün deneme yaptım hocam soracak olanlar için size sonucu bildiricem. Elma sirkesi sürdüm 10 dakika bekledim sonra sadece burun kıvrımları ve burun üzerinde olduğu için çörekotu yağını sürdüm. ve ilaveten 1 tatlı kaşığına çörekotu koydum bunu bardağa döktüm içerisine biraz su ve bal katarak karıştırıp içtim. belki içmeninde faydası olur diye denemek istedim. sizce zararı olurmu içmenin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıllardır içerim bana bir zararı olmadı :), ama çörek otu saf soğuk press ise az iç yoğundur çünkü.

      Sil
  4. Adsız20.10.13

    merhaba ben sezen seboreik dermatit hastasıyım.bugün en aktif haldde hastalığım.bu akşam karışıma başladım.benim aldığım çörek otu yağı 50 ml sarımsak yağı 20ml 2ye 1 ölçek deyince 40ml çörek otu 20 ml sarımsak yağı karıştırdım.doğru değilmi?ben 11 yıldır bu hastalığı çekiyorum son 5 yıldır saçımda kalmadı.clear men kullandım.yüzümde 2 haftada 1 çıkıyor.inşallah şifa bulurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru karıştırmışsınız.clear men bir işe yaramaz tavsiye ettiğimiz şampuanları kullanın.

      Sil
  5. HATİCE AYTÜRK20.10.13

    Merhaba... verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.En kısa zamanda doktora hatta üniversite hastahanesine gidicem nasip olusa inşaallah.Her banyomda muhakkak sirke ve fırsat buldukça sarımsak sürüyorum.Birde bugün dedemden dolayı bildiğim bir yöntemide deneyerek şampuandan uzak durmaya çalışyorum.Mesela bugün banyo yapmadan 20 dk kadar önce sirkeyi saçlarıma boca edipbekledim.Sorun olan bölgeye sarımsağı bıçak değdirmeden ikiye ayırıp sürdüm yanma oldu biraz o şekilde bekledikten sonra duşta suyla arındırıp arkasından arap sabunu ile saçlarımı yıkadım.Ardından bir yıkama daha yapıp köpükle beklettim ardından durulama ve sirkeli su karışımı ile tekrar hafif masaj yapıp 2 dk kadar sonra yıkadım.Kızarıklar eşimi değimi ile gitmiş daha iyi olmuştu her ne kadar arap sabunu koksada saçım yumuşacık oldu ve doğal olabileceğini düşünerek iyileşmeye katkısı olur diye umutlanıyorum.Arap sabununu eskiden mantar ya da saçkıran olanlarda kullanırlarmış şimdikiler ne kadar doğal arap sabunu bilemiyorum ama katı olanı dışında almıyorum zaten.Barış manço da saçlarını bu sabunla yıkarmış tanıdığım birkaç kişide aynı şekilde kullanıyor.Bu konudada görüşlerinizi merak ediyorum.Belki doğru olduğuna dair kuvvetli bilgiler edinirseniz şayet kullanan arkadaşlarada faydası olur.Saçımda boya ak karışık halde olmasına rağmen yumuşacık oldu şekildede sorun olmadı tavsiye ederim belki faydalı bir seçenek sunarım derdi olanlara.Takipciniz ve duacınızım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, tabi ki bu blogun amacı deneyimlerimizi aktarmak. Sabun çok bazik olduğundan bu tedaviyle birlikte önermiyorum ama sağlıklı saç için yani hastalığı olmayanlar için bebek şampuanı yada saf sabun en iyisi, saçınızı kimyasallara bozdurmayın bencede.

      Sil
  6. Adsız21.10.13

    clear men saçıma iyi geldi.5 yıldır kullandım.benimde saçımda özellikle arka kısmında yuvarla kabuk şeklinde kepeklenme oluyordu.ketakanazol prozing gibi her türlü şampuanları kullanıyordum ama kesin çözüm olmuyordu tekrar nüksediyordu.yine böyle sitede yorumları okuyayım derken kullanıcı yorumları gördüm.kullandım kardeşim başda olmak üzere birkaç kişiye önerdim herkesde kesin sonuç oldu.son 5 yıldır çok şükür şaçımda hiç kepek yok.sizin ürünleri kullanmaya dün akşam kullanmaya başladım.5 yıldır yüzüme advantan kremle geçiştirmeye çalışıyorum ama bu kremin kesin tedavisi yok.hamilelik dönemlerinde ilaç kullanamadım çok ciddi bir şekilde arttı.bugün işe gittim ve bu kızarıklığı fontatenle kapatmak zorunda kaldım çok ta etkili olmasa bile.akşamdan beri cildim yanıyor.ben sadece yüzüme uyguluyorum en son ılık suyla yıkarken bebek şampuanıylamı durulayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek şampuanı en az katkılı olduğundan kullanılabilir.

      Sil
  7. Adsız21.10.13

    kusura bakmayan az önceki yorumumda adımı yazmayı unutmuşum ben sezen.

    YanıtlaSil
  8. Adsız21.10.13

    soğuk press derken ne demek istediniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ısı kullanmadan bir ürünün yağını çıkarma yöntemi.

      Sil
  9. Adsız21.10.13

    tekrar merhabalar ben sezen.bugün 2.günüm.gelişmeleri anlatabildiğim kadar gün gün anlatacağım.şimdilik bir değişiklik yok yine en aktif halde yüzümde alnımda yanaklarımda geniş olarak yaygın kızarıklık halinde ve çok yanıyor.yüzümde bir gerginlikte var mimik hareketlerim canımı acıtıyor.uzun zamandır bu kadar aktif olmamıştı son 5 yıldır sürekli advantanı kullanıyordum başlar başlamaz 3 günde geçiriyordu.şimdi ilaç kullanmamak için direniyorum umarım bu kızarıklığın geçmesi çok uzun sürmez.bu hastalık gerçekten beni çok yordu.ister istemez moralimi bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sezen head and shoulders'ın intensive treatment adlı şampuanına al acayip iyi geliyor....hatta dermatolog bile tavsiye etti.

      Sil
  10. Adsız22.10.13

    Selamlar ben Halil daha önce de yazmıştım tedaviyi uygulayalı 15 gün oldu ama bayram dolayısıyla gece yolculuğundan ötürü 2 gece ara vermek zorunda kaldım şuan devam ediyorum çünkü henüz tam iyileşme sağlayabilmiş olduğumu sanmıyorum. Saçlı bölgede oluşan dermatit hemen hemen bitti sayılır. Ancak yüzümde özellikle bıyık ve çenemde oluşan dermatitli kısım henüz iyileşmemiş onu fark ettim ve devam ediyorum tabii büyük ölçüde azaldığı aşikar. Çünkü eskisi gibi yüzümü yıkadıktan sonra bol kabuklaşma ve pullaşma yok küçük ve daha az suyla yıkayıp geçecek tarzda ya da ben işkilleniyorum bilemiyorum :) Onun dışında tarifteki gibi yağları uygulayıp 2 saat bekledikten sonra saçımı vichynin selenyumlu şampuanıyla yıkayıp çıkıyorum daha önceleri yıkandıktan sonra gerginlik hissederdim o da kalmadı dediğim gibi büyük oranda bitti sayılır. Ama tam olarak geçtiğinden emin olduğum zamana kadar devam edicem saygılar sevgiler...#Halil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kökü kurumadan yani tam iyileşme olmadan tedaviyi bırakmayın ama istediğiniz kadar uzatabilirsiniz sorun olmaz.

      Sil
  11. Adsız23.10.13

    merhaba ben sezen bugün 3.günüm 3 gündür cildim dışarıya çıkılamayacak kadar beter kızarıklık yanma çok şiddetli advantan kreme tekrar başlayıp iyileşsin sora tekrar başlarım.şu anda cildi zaten yanıyor birde elma sirkesi sürünce çok canım acıyor bu şidetli yanma kızarıklığın kısa zamanda hafifleyecek durumu yok dermatit hafiflesin tekrar başlayacağım.hüseyin arslan bey dediğiniz şampuanı yüz içinmi öneriyorsunuz benim saçımda sıkıntı yok yüzümde var.onu deneriz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Advantan stroiddir , bu konuyla ilgili daha önce belittiklerim aynen geçerlidir, evet yanma ve kızarıklık olması normal, hatta iyileşme başlayıp tedavi bitince kahverengi lekeler oluşur ve lekelerin geçmesi zaman alır. Önceki kullanıcı yorumlarında aynı durumu yaşayanlar ve seyir durumlarını belirtmiş. Geçmiş olsun

      Sil
  12. benim burun kenarlarımda vardı o şampuanı kullanınca rahatladı baya azaldi...!ben kimya muhendisiyim ilaç sektöründe çalışıyorum fakat seboreik dermatit hastalığı için herhangi bir ilaç daha bulunamadi dermatologların verdigi ketoral nitoral cinsi ilaçları almayın bile bir hafta rahatlatır ondan sonra hiçbirişe yaramaz...bazı dermatologlarda içerisinde kortizol içeren ilaçlar verip insanlara zarar veriyor çünkü insanlar o ilaç geçiriyor sanıyor(betnovate)gibi ve sürekli kullanıyorlar.sürekli kullanılan bu tür ilaçlar ileride kanser riski taşıyor...şimdilik yapılacak en iyi şey.bu kürü uygulamak ve head and shoulders intensive treatment adlı şampuanı almak..stoklarda bitmiş normal fiyatı 24 lira fakat gittigidiyor gibi sitelerden 45 liraya satıyorlar bulabilirsin...geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  13. bügün yedinci gün saçımdaki gözüken kabuklar geçti gözükmüyor ama saç dibine dokunduğumda küçük seyler hissediyorum ama gözükmüyor onlarda geçer mi

    YanıtlaSil
  14. iyileşmem normal mi yoksa yavaş mı

    YanıtlaSil
  15. bence bosuna yag ile mag ile ugrasıyorsunuz ben de denedim ama kesin çözüm degil ezcaneden alınmıs karbonatı kepek olan yere tuz döker gibi dökün eger o bölgede sac yoksa hafif nemlendirin 3 saat sonra yıkayın ne demek istediğimi anlayacaksınız 2 haftadır bir tek kepek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karbonatı denemiştim deriyi peeling yapıyor ve deri kepeği atıyor ama 1-2 hafta sonra yine aynı noktaya dönüyor. Yani kepeğe iyi gelir ama dermatiti geçirmez.
      Bir de aynı mesajı defalarca atmanıza gerek yok.

      Sil
  16. arkadaşlar benimde yüzümde ve saçımda vardı ama stresle alakalıydı galiba. sizde kafaya takmayın rahatlamaya çalışın. dizi, film, maç falan izleyip unutun geçer bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Strese bağlı olmadığı ortada, stresin azıda çoğuda bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğinden hastalıkların akut seyrini alevlendirir.

      Sil
  17. Adsız30.10.13

    Merhaba. Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Kaşlarımda ve üst kısımlarında, burun kenarlarımda, saçlarımda ve sırtımda (kürek kemiklerimin arasında ve giderek daha geniş bir alana yayılıyor) bulunmakta ve atak dönemi başladığında her yerde aynı anda başlıyor. Sizin de söylediğiniz gibi steroidler sadece o birkaç günlük rahatlama sağlıyor. Stres ya da diyetin hiç bir etkisi ya da katkısı olduğunu düşünmüyorum. Uzun zamandır her türlü ortam ve koşulun etkilerini takip ediyorum. Tamamen herşeyden bağımsız kafasına göre takılan bir hastalık bence. Yakın zamanda sizin tedavinizi de deneyip sonuçları paylaşacağım. Diğer yorum ve paylaşımları okudum ve başarı ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Sadece sırtımdaki izin geçmesi bile beni çok mutlu edecek. Çabanız için tekrar teşekkürler. Elif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık ileri safada görünüyor, tedaviyi uygulayın ama geç yanıt verebilir, 8-9. günlerlde tedaviye yanıt verirseniz devam edin. Umarım faydası olur geçmiş olsun

      Sil
  18. 12.günüm saçımda kaşıntı var kırmızı kucuk kucuk sivilce gibi şeyler var .sizce ne durumda.ilk 4 gün sonra kaşıntı yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan bir şey söyleyip teşhis koymak olanaksız, eskiye göre iyileşme varsa devam edin.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  19. Adsız30.10.13

    merhabalar ben sezen tekrar uygulamaya başladım bu akşam 2.uygulamam.geçen hafta denemiştim yüzüm çok kötü olduğu için dahada kötü yapar korkusuyla bıraktım.advantan kreme başlayıp 3-4 gün iyileşti.şimdi tekrar çıktı.yine kızarıklık var alnımda yanaklarımda burun kenarlarında geçen haftaya göre cildim biraz daha iyi.dışarıya çıkamayacak duruma gelirsem yine bırakabilirim.geçen hafta iş yerinden 3 gün rapor aldım o kadar aktifti.elma sirkesi gerçekten yakıyor.inşallah şifa bulup 15 gün kadar yapabilsem keşke.gelişme olursa aktarmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  20. Adsız1.11.13

    merhabalar ben sezen 3 gün boyunca kullandım.yüzümde kızarıklıklarım devam ediyor ve yanıyor.merak ettim sizn yüzünüzde ne kadar yaygındı?benim yüzümde geniş alanda var.elma sirkesinin yan etkisi olmasından korkuyorum normalde zamanla iyileşecğini biliyorum ama elma sirkesi yüzümü dahada aktif hale getiriyor.bu arada şunuda farkettim advantan cildimi inceltmiş onun çok faydasının görüyordum ama kortizonu bırakmam lazım ilerisini düşünemiyorum.saçımda birşey yok demiştim başka sitelerde vichy nin yüzede iyi geldiğini duydum şampuanını alıp yüzüme uygulamaya başladım.gelişmeleri aktaracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanma normal değişsede 3-4 gün sonra iyileşme başladıkça yanma azalacaktır. Bende o kadar ileri safada olmadığından yanmaza az olmuştu.
      1-eşlik eden hastalık varsa ona göre önlem alın
      2-hemen hızlı bir iyileşme beklemeyin.

      Sil
  21. Adsız1.11.13

    Sitenizi bu gün buldum. Bende aynı dertten muzdaribim. dün doktora çıktım bir kaç ilaç verdi onları kullanıp sonuca göre (ki bir işe yaramayacak dr. uzaktan soru cevap yolu ile teşhis koydu) tarifini verdiğiniz karışımı deniyeceğim. yiyecek içeceklerin bu hastalığı arttırdığını düşünüyorum mesela bira benim hastalığı tetikliyor öyleki yüzümde bile oluşuyor. Emeğiniz için teşekkür ederim ve herkeze geçmiş oldun dileklerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
  22. Adsız2.11.13

    Öncelikle Selamun Aleyküm,
    Ben İlyas. 20 yaşındayım. Bende mantar başlangıcı var saçlı derimde. 1 yıldır bu hastalık ile uğraşıyorum. Okuduğum kadarıyla 20 yıldır bu hastalık ile uğraşmışsınız. O yüzden doktordu ilaçtı vs leri geçiyorum.
    Yazınızı 2 hafta önce okudum. Yazınızı okumadan önce bu hastalık hakkında araştırma yapıyordum. Hastalık bende takıntı haline gelmişti ve 20 yaşında kel olmak istemiyordum. Neyse araştırmalara herkesin yaptığı gibi bende internetten başladım. Sayısız forum,site dolaştım. Ama bir türlü gerçekten çözüme yakın birşey yoktu. Herşey yarım yamalaktı. Bazı yerde sabun kullan diyor bazı kepek şampuanı kullan. Bazıları da yemek tarifi verir gibi saçlı deri için yağ tarifleri 2 kaşık biberiye yağı yok işte ısırgan otu yağı 1 kaşık vs. Ama şunu gördüm hiçbir yerde net bir sonuç yok ve bu hastalığa yakalanan kişiler gerçekten ümiti kesmeye başlıyor. Yalan söylemiyeceğim bende ümidimi yitirmeye başlamıştım. (Hepsi doktorların yüzünden: Bu şekilde Yaşamaya alışmalısın sloganı ve de binlerce kel var onlar nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşamalısın.) Ama ben şunu biliyordum ki ALLAH (c.c)'tan asla ümit kesilmez. ALLAH (c.c) bir hastalık yaratmışsa devasını da vermiştir.
    En sonunda bir sitede elma sirkesi ile bir yazı okudum. Elma sirkesyle ilgili yazılan her sitedekiyle aynı gibiydi ancak tek fark şuydu elma sirkesi ile duruladıktan sonra saçlar kurutulmayacaktı. (havlu, fön...) Bende bunu uygulamaya başladım. her gün saçımı yıkıyordum ama hergün elma sirkesi durulamıyordum çünkü korkuyordum. Bitkisel ürünler yüzünden bu şey başıma gelmişti ve tekrar iyice artmasından korktum. Ama kullandığım günler saçlarımın çok iyi olduğunu gördüm. Her gün kullanmadığım için bir gün iyi bir gün kötü oluyordu saçım. Malum sosyal hayat yüzünden her gün de kullanamıyordum. 1-2 kerede üşütünce tamamen bıraktım elma sirkesini.Saçlı derim ıslak kaldığı için üşüttüm.
    Daha sonra şifalı bitkiler adlı bir kitap okudum. Kitapta sarımsağın mantara iyi geldiği yazıyordu ancak kullanımına dair birşey yoktu. O yüzden kullanmadım. Daha sonra Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizin de hadislerinde çörek otunu tavsiye ettiğini biliyorum. İnternetten araştırdım. Ve sonunda sizin blogunuza ulaştım.
    Kusura bakmayın çok uzattım. Uygulamaya 28 ekim 2013 tarihinde başladım 5. gün bitti.
    1.Gün kaşıntı yok denecek kadar azdı - dökülme aynı - kızarıklık aynı
    2.Gün kaşıntı yine az - dökülme aynı - kızarıklıklar sönmeye başladı
    3.gün Kızarıklıklar iyice azaldı.
    4.gün sonundada kızarıklıklar neredeyse hiç yoktu
    5.gün de ise kaşıntı %95 oranında yok - dökülmelerde azalma var - kızarıklık yok
    Benim size sormak istediklerim ise şunlar
    1- İşlemlerin uygulanma süresi boyunca (elma sirkesi - yağlama - yıkama) toplam 25 - 75 arasında bir saç dökülmesi oluyor normalmidir?
    2- Dalin bebek şampuanı kullanıyorum tedavi için dediğiniz şampuandan almam şartmı?
    3- Aşırı derecede bir yağlanma var. Bu şampuandanmıdır ? Yoksa bu ürünler saçım iyi nemlendiriyor o yüzdenmidir ? Kan dolaşımı arttğı için yağlanma artmış olabilir mi ?
    Değerli vaktinizi ayırdığınız için ve bu yazı için teşekkürler. ALLAH sizden razı olsun en azından büyük bir umut oldunuz benim için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Normalde bu kadar dökülme fazladır, nedenini öğrenmek için yıllardır prof.lar üzerinde çalışıyor ama binlerce nedeni olabilir. Dönemsel saç dökülmesinde artış yada azalma olabilir ama sürekli aynı şekildeyse sorunun nedeni araştırmalıdır.
      Sadece hastalığa bağlı dökülmeniz varsa hastalığınız geçmeye başladığı dönemden sonra azlamaya başlamalıdır.
      2- şart değil ama tedaviyi destekliyor , imkanınız varsa zaten şampuanlarla aynı fiyat tavsiye ediyorsam bir nedeni vardır bence kullanın.
      3-Bir çok nedeni olabilir, şampuan , hava sıcaklığı, vücut hormonları vs. ama tedaviyi tamamladıktan sonra yavaş yavaş yağ dengeside düzeliyor.

      Şunu ekleyim eğer saçınızda mantar varsa ki saç mantarınında yüzlerce çeşidi vardır, test yaptırıp ilacını kullanın bu tedavi dermatit için faydalıdır. Önce mantarı yenmelisiniz ardından isterseniz bu tedaviyi uygulayabilirsiniz.

      Geçmiş olsun

      Sil
    2. Adsız2.11.13

      Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için. Bu tedaviyi uygulamaya başladığımdan beri kendimi mutlu hissetmeye başladım. Şaçlı derimin hiçbir noktasında kızarıklık sivilce tarzında birşey kalmadı. Elma sirkesinin iyi geldiğini biliyordum ama düzenli kullanmadığım için faydasını göremiyordum. Sizin tedavinize başladığımdan beri herşeyi düzenli yaptım. Şimdi tek sorun mantar galiba önceden dökülmüş olan saçlarım için kendimi üzmüyorum artık ama kalan saçlarımı da kaybetmek istemiyorum. Pazartesi günü yengemin oğlunu götürdüğü cildiyeciye gidiceğim. İnşallah buradan bir sonuç alırım.
      Yine de bu tedaviye devam edeceğim. Çünkü bana iyi geldiğine eminim. Herşey için tekrardan teşekkür ederim. ALLAH sizden razı olsun.

      Sil
  23. Adsız2.11.13

    Selamlar üstat,

    Bu kadar uğraşmanız ve hala da destek vermeye devam etmeniz takdire şayan üstat. Sanırım tek beklentiniz dua almak. Allah razı olsun.

    Ben de neredeyse 15 yıldır bu hastalığı çekiyorum ve sizin de bildiğiniz gibi kalıcı bir tedavisi yok. Bendeki sorun saç derisinde ileri, yüzde hafif, göğüste orta derece dermatit semptomları olması.

    Dün başladım önerdiğiniz tedaviye. Size de istatistik olması bakımından buradan gelişmeleri paylaşmaya çalışacağım.

    1.gün: Pek bir değişiklik yok. Elma sirkesinin kuruması çok üzün sürdü. Değil 10 dk, 20 dk sonra dahi kurumamıştı.

    Murat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler
      katkılarınızın faydası mutlaka olacaktır. Elma sirkesi genel olarak ıslaklığını yitirmesi yeterli, yani 1 saat tam kurusun diye beklemenize gerek yok.
      Geçmiş olsun

      Sil
  24. mehemed3.11.13

    kullandığım ürünler

    konazol, prozinc yesil, prozinc mor, prozinc woman, sali cade (katranlı ve salisik asitli sampuan), vichy dercos kuru saçlar için, clear man cool sport, head shoulders ekstra nemlendirici, menthollu çeşitler, sebamed hergün kullanım şampuanı, sebamed anti dandruf, zeytin yağlı- defneli şampuanlar, bittim sabunu, biotin 5mg, zinc hap, bioxcin sampuan, elma sirkesi, elecon losyon, dove nemlendirici şampuan kullandım. Sonuç hep hüsran

    Not: Bu kullandığım ürünleri genelde forumda tavsiye üzerine almısımdır. Yada eczane sitelerindeki yorumlara güvenerek almısm. Ögrenci halimle tonla para kaptırdım bunlara.

    Sonuç: Hiçbiri bir halta yaramadı. Kepegimde, kasıntımda, pullanmamda, sarımsı deri döküntüleri, kasıdıgımda kökle birlikte sarı sarı yagmı desem iltihapmı desem her neyse devam etmektedir. Bazen o kadar kasıyorumki kanıyor ve yaraya dönusuyor. Saçlı derım sanki benım degıl. Üstünde kepekten, sivilce benzeri şeylerle dolu

    Uyarı: Bu hastalık herkesde farklı etkı gösterıyor. Bende ise yaramayan sizde yarayabılır.

    Sayet bunlar isinize yaramadıysa;

    - Head & Shoulders Clinical Strength Seboreik Dermatit Kepek Şampuanı

    - Ceradolin Şampuan deneyin derim. Çünkü elimdeki sampuanları saga sola dagıtıp, Parada ayarlarsam bunları deneyecegim. Çok methettiler bakalım yine nasıl kazık yiyecez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. - Head & Shoulders Clinical Strength
      bende zaten yöntemle birlikte öneriyorum (markayı değil içeriğinden dolayı)
      Geri kalan tüm ürünleri ve daha fazlasını bende denedim. hatta eskiden türkiyede fazla ürün yoktu bende fransaya ve almanyaya gittiğimde oralardan bir valiz şampuan krem vb. dönerdim. alt alta yazsam mesaj alanı dolar.
      neyse bende çok kazık yedim boş ver önümüze bakalım.
      geçmiş olsun

      Sil
  25. Adsız3.11.13

    Merhaba,

    1.gün: Pek bir değişiklik yok. Elma sirkesinin kuruması çok üzün sürdü. Değil 10 dk, 20 dk sonra dahi kurumamıştı.

    2.gün: Normalde önde saçın başlangıç çizgisinde ve üst orta bölümde bulunan kızarıklıklar gözle görülür şekilde azaldı. Kabuklanmada hafif bir azalma olabilir, çok net değil. İlk 2 gündeki uygulamada saç dökülmesi çok oldu. Ürünlerden değil de sirke ve yağ uygulaması sırasındaki fazla müdahaleden kaynaklı olabilir.

    Murat

    YanıtlaSil
  26. selda4.11.13

    Merhabalar ben selda.Saçıma dediğiniz kürü yapalı tam 12 gün oldu hala daha yapıyorum. Saçımdaki kabuklarda azalma var saçımın alın kısmındaki biten yerlerde fazlaca vardı azaldı kabuklar az az kabuklar oluyor fakat kızarık hep derim kırmızı kırmızı duruyor onun dışında saçımın diğer bölümündeki yerlerde kabuklar azaldı. Kaşıntı yok denilecek kadar az ve yağlanma var ama o kadar çok değil.Peki daha ne kadar kullanıcam bu kürü zorlanmaya başladım çünkü artık kaç gündür böyle azaldı ama bitmiyor neden böyle bunu anlayamadım ben sizce daha devam etmelimiyim? Birde seoxin şampuan kullanıyorum şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalık inatçı ve bazı kişilerde iyileşme yavaş oluyor, buradan teşhis koymak olanaksız lakin kabuklanma bitene kadar devam etmenizi öneririm, seoxin sıran bir şampuan fazla birşey beklemeyin, imkanınız varsa önerdiğimiz şampuanları kullanın çünkü iyileşme süresini kısaltıyor.
      Geçmiş olsun

      Sil
    2. selda4.11.13

      Haklısınız en iyisi devam etmek bıktım artık 5 yıldır tonlarca para harcadım bir halta yaramadı hiç biri umarım bu yarıcak yarıyor ama tamamen biter inşallah.Seoxin şampuanın içinde zink pirithion dediğiniz şeyden var ondan aldım Head & Shoulders Clinical dediğiniz şampuanı sordum ama kalktı piyasadan dedi sorduğum eczaneler siz ne öneririsiniz t/gelde kalmış

      Sil
    3. Head & Shoulders da değişiklik yapmışlar burada da eski formu kalktı yeni formu Türkiye ye ne zaman gelir bilemiyorum.

      Sil
  27. Adsız4.11.13

    Merhaba,

    1.gün: Pek bir değişiklik yok. Elma sirkesinin kuruması çok üzün sürdü. Değil 10 dk, 20 dk sonra dahi kurumamıştı.

    2.gün: Normalde önde saçın başlangıç çizgisinde ve üst orta bölümde bulunan kızarıklıklar gözle görülür şekilde azaldı. Kabuklanmada hafif bir azalma olabilir, çok net değil. İlk 2 gündeki uygulamada saç dökülmesi çok oldu. Ürünlerden değil de sirke ve yağ uygulaması sırasındaki fazla müdahaleden kaynaklı olabilir.

    3.gün: Kabuklanmada azalma yok. Saçlar, yağlardan olsa gerek daha parlak ve canlı duruyor. Saç dökülmesinde belirgin azalma var. Sanırım ilk 1-2 gün cansız ve kuvvetsiz olanlar elenmiş oldu. Önerilen şampuanlar bulunamadığından tedavi gecikebilir. Piroktan olamin etken maddeli şampuan kullanılıyor.

    Genele bir soru: Duştan sonra saçların tam kurutulması ya da hafif nemli bırakılması semptomların yoğunluğunu etkiliyor mu? Aynı şekilde sıcak su ya da ılık su kullanılmasının etkileri nedir?

    Murat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duştan sonra tam kurumaması hafif nemli kalıp kendiliğinden kuruması normalde de daha iyidir, aşırı sıcak su molekülleri bozabilir ama orta sıcaklıkta sorun olmaz.

      Sil
  28. Adsız6.11.13

    Merhaba,

    4.gün: Kaşıntı zaten çok yoktu ama hiç kalmadı. Kızarıklıklarda azalma var. Kabuklanma incelmiş gibi sanki, normal kepek olmaya doğru meylediyor. Sarımsak kokusu gittikçe saça oturmaya başladı. İlk gün sonunda yıkama sonrası koku duyulmazken, şimdi bariz.

    Murat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınızdan dolayı teşekkürler, sabır eder bitirirseniz, yazılarınız okuyuculara referans olacaktır.

      Sil
  29. ince tabaka halinde kepek kaldı nerdeyse gözle görünmüyor dokununca hissediyorsun bir türlü geçmiyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymak olanaksız, birde kaç gün kullandınız iyileşme oldumu yoksa başlangıçla aynı durumdamı gibi durumları belirtmezseniz olasıklık çok olduğundan yanıtlar yüzeysel olur. Kısaca iyileşme olmuşsa hastalığın sonu kalmış bir süre daha devam edin, başlangıçtan beri aynıysa işe yaramamış bırakın.

      Sil
  30. Ben daha önce bu blog'u takip ediyordum.Bu tedaviyi uyguladım ve dermatit tamamen geçti fakat 1 hafta sonra tekrarladı.Bende blog'u takip etmeyi bıraktım.Daha sonra çözüm arayışlarına devam ettim. Vichy Dercos kepeğe ve yağlamaya karşı olan şampuanı buldum ve alıp denedim 2 yıkamadan sonra kafamda kabuklanma kalmadı.1 günde 1 kafam yağlanıyor ve hafifte kaşınıyor ama eskisi gibi o iğrenç kabuklar elime gelip psikolojimi bozmuyor.Şimdi mutluyum bu yüzden.
    Düşündüm belki denemek isteyen ve rahatlayan olur diye buraya yazdım.Aslında yazmayacaktım reklam yapıyor diye düşünülür diye fakat vicdani olarak rahat edemedim.
    Ben 9 senedir çekiyorum ve Vichy'nin bu şampuanı araştırdım, kullananların yazılarını okudum ve denemeye karar verdim.Çok etkili bir şampuan.Şahsi fikrim Vichy ileride şampuanın içeriğini bozmazsa eğer çözümünü bulmuşlar.Herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar ben selda. Dediğiniz head shoulders şampuanı buldum 3. Yıkayışım diğeri gibi buda fakat bende hala aynı kabuklanmalar var azalmıyor başta azaldı şuan tekrar arttı neden bilmiyorum bitürlı geçmiyor kans testi falanda yaptırdım birsey çıkmadı bu hastalık herkeste geçiyor bende niye geçmiyor anlamadımki ben acaba az mı sürüyorum napıyorum anlamadım 3 hafta olucak çok geç iyilesenler varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalığın derecesine bağlı olarak iyileşme 1 ayı bulan hastalar var önceki yorumları okuyabilirsiniz.
      Bunun dışında eğer iyileşme durmuşsa tedaviyi bırakın, 3 haftada belirgin iyileşme olması gerekirdi.En fazla eser miktarda basit kepek kalması normel karşılanır ama dermatit akut dönemini bitirmesi lazımdı.

      Sil
  32. 17 gün oldu büyük kabuklar yok oldu iyileşme var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seboreikte büyük kabuklanma normelde olmaz, varsa hastalık ileri safada demektir ve geç iyileşir, ne zaman biter tabiki bilemiyorum ama iyileşme varsa zaman veremiyorum ama biraz daha sabredin iyileşme olduğu müddetçe sorun yoktur.

      Sil
  33. Kelebek11.11.13

    Genel olarak bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle tüm yazıları ve yorumları okudum.
    Çoğu insan şifa bulmuş, bulamayanların bir çoğunda SD dışında bir hastalığının olduğunu anlamış.
    Bende herkes gibi bir çok kez dr gittim, bir sürü ilaç vs. kullandım bir türlü geçmedi bu SD denen illet.
    Tecrübelerim şu yönde olacak.
    Öncelikle bu SD nin stres ile bir alakası yok , stresli olsanda huzurlu olsanda zaman zaman alevlenip zaman zaman rahatlıyor.
    Yediğiniz besinlerlede alakası yok , bazı besinleri yemesende yesende değişmiyor.
    Dr gittiğinizde nizoral, konazol , ketoral yazıp gönderiyor bunların SD ye iyi falan gelmiyor, olmadı kortizon falan yazıyor sakın kullanmayın daha beter oluyor.
    Yok şunun özü yok bunun püsürüğü şampuan kullansanızda durum değişmiyor.
    Her kullandığınınız ilaç vb. sanki başta işe yarıyor sonra hiç bir değişiklik yok.

    Ben sizin yöntemi saçlarımı 3 numara vurdurup, harfiyen önce 14 gün kullandım iyileşme oldu, sonra 1 hafta ara verdim sanki tam geçmedi gibi geldi sonra 1 hafta gece yatarken sürdüm sabah kalkıncaya kadar karışım kafamda kaldı, dedim kökünü kuratacağım senin SD . Sonra yaklaşık 10 aydır hiçbir sorunum olmadı , az önce evdeki sıradan şampuan hoşuma gitmediğinden uzun zaman sonra sabunla yıkadım. Tam o sırada aklıma geldiniz , saçlarımı kuruladığımda heryer kepek olurdu. Dedim Allah cc. razı olsun. Sanırım sizinde tek beklentiniz hâyır duvası almak.

    Mesajlardan anladığım kadarı ile daha çok iyileşenler değilde sorunlu olanlar yorum yapmış.
    Bir çoğuda derdini dahi tam anlatamadığından ne olduğu meçhul hastalıklarla mücadele ediyor. Allah cc. herkese şifa versin.

    Size tavsiyem şu bu iksiri kullanın , ben bekletme süresini uzattım saç falan dökmüyor, isterseniz sizde uzatın, samırsak saçlara siniyor ama 1 haftada kokusu ancak geçiyor, sabredin artık.

    Tedaviyi uyguladınız iyi geldi, sabredin kökü kuruyana kadar devam edin.
    Karışımları bol kullanın.

    Tedaviyi uyguladınız iyi gelmedi , öncelikle aynı ilaç herkeste aynı etkiyi gösterir diye bir şey yok. Ama kullanırken iyileşme yavaş yavaş oluyor, sizde hiç iyileşme olmuyorsa derdiniz SD değil başka bir şey olabilir.

    Herkesin şifa bulması , dertlerine derman bulması , huzur ve mutlu bir yaşam diliyorum.
    Bizden bu kadar.
    Haydi Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  34. Adsız11.11.13

    Bana da yardimci olun lutfen. Dr gittim s.dermatit teshisi koymadi.ama sacimda acaip bir yaglanma kafa derimde hic gecmek bilmeyen sivilcelerim var.saclarimda cok dokuluyor.sivilcelerim icin ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar öncedende yazmıştım size yorumları okudumda bendeki kabuklar büyük bayağa küçüklüğümden beri var ama bu hastalık kaç doktor gezdik tahlil yapıldı sb diyor hepsi sanırım benimki ileri safhada olduğu için geç iyileşir çünkü bi duruluyor azalıyor birden kusuyor 2 kere kustu öyle şimdi yine azalmaya başladı ama çok sürmüyorum yağı bol sürücem bundan sonra sabredicem 1 ay daha olmadı Allah büyüktür ne yapalım sizin tedaviniz umut oldu bana inşallah olur çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  36. iyi günler. tüm yorumları baştan sona okudum. bende bu hastalık 4 aydır var. daha doğrusu daha önceden de duştan sonra saç derimin soyulduğunu görüyordum ama saçımda herhangi bir kepek yoktu hergün du aldığım için olabilir.ama simdi saçımda çok inatçı kabuklar var bunlardan bir türlü kurtulamıyorum. doktorun verdği kremleri şampuanları kullanıyorum ama hiç etki etmiyor. bu hastalıkta saç dçkülmesi geçici sayılıyormuş. dediğiniz yöntemi uygulasam ve sonuç verdiğini görsem dökülen saçlarıım geri gelir mi? bi kabukta 7 8 tane saçın gittiğini görüyorum çok üzülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giden memnun ki yerinden , dönen yok seferinden...,
      Geçmiş olsun

      Sil
  37. neden böyle dediniz anlamadım. doktor da geri geleceğini söyledi hastalık 4 aydır va ve son 2 aydır çok rahatsız edici durumda geç kalınmış bi durum mu var sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr görüşüne saygılıyım, dediyse doğrudur. Benim tecrübelerim dökülenin geri çıkmadığı yönünde.

      Sil
  38. Adsız16.11.13

    Merhaba bende karışımınızı kullanacağım.böyle bir site açıp bizim gibi bu dertten muzdarip olanlara yardımcı olduğunuz için Allah razı olsun. Benim sorum şu; bu hastalık bende 4-5 ay önce ortaya çıktı daha yeni sayılır yani ve saçlı deride var.korkum şu ki ileride suratıma yada başka bölgelere yayılır mı?

    YanıtlaSil
  39. ben taşınınca bu seboreik dermatit ortaya çıktı acaba alakası var mıdır bazı yerlerde yazıyordu

    YanıtlaSil
  40. mehmet cemil17.11.13

    merhaba arkadaşlar bendede böyle bi sorun var altı aydır falan oldu burnumda oluyor ama saç ve başka yerlerimde yok hani doktorla konuştuğumdada başka yerledindede çıkar dedi ama ben çıkmıcağını düşünüyorum çünkü kepeklenmeden dolayı çıkıyor ve benim burnum bildim bileli kepekli banyo yaptığım zaman bile eskiden beyaz beyaz olurdu temizlerdim fakat altı aydır çok egzema çıktı ve gerçekten çok sinir bozucu bir hastalık ciddi manada insanı psikolojik olarak da fiziksel olarak da rahatsız ediyor 21 yaşındayım egzemadan sonra sinirli bir insan oldum ve sivilcelerde çıkmaya başladı :D anlamadım daha ne olucak valla bunun bi çözümü varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  41. Adsız17.11.13

    merhaba ben Ankara dan Zeynep 20 yaşındayım yaklaşık 4 yıldır kullanmadığım şampuan serum yağ kalmadı ama sonuç alamadım .Bu yöntemi denemek istiyorum ama kokunun sosyal hayatı etkileyebileceğini düşünüyorum her gün okula giden biriyim tedaviye başlasam kokudan gerçekten rahatsız olur muyum hayatımı ciddi yönde etkiler mi siz nasıl başa çıktınız bu süreçte fikirlerinizi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle elma sirkesi ve çörekotu yağının kokusu yıkanınca gidiyor. Sarımsak yağının kokusu saça siniyor ve 4-5 kendiliğinden gidiyor. Daha önce de dedğim gibi saç maskesi kullanabilirsiniz. Normalde koku bu şekilde anlaşılmıyor. eğer terettünüz olursa tatil dönemlerinde denemenizi öneririm. çünkü tedavi 14 gün 1 haftada kokunun gitmesi desek 20-21 günlük bir süreç. Normalde koku gitsede saçın suyla temas ettiği durumlarda saç maskesi gücünü yitirdiğinden koku olabilir. Lakin bu koku olmasa daha iyi ama doğası gereği var ve kendiliğinden geçmesi zaman alıyor.
      Geçmiş olsun

      Sil
  42. selamunaleyküm, öncelikle bu kadar insanla ilgilenip tek tek cevap verdiğiniz için size teşekkür ederim , 1 yıl önce başladı burnumun kenarındaki hafif bi kızarıklık merak edip doktora gittim seboreik dermatit dedi travazol kullandım 3 günde geçirdi sonra tekrarladı , üniversite hastanesine gittim bütün testler tahliller yapıldı en son biyopsi alındı yüzümden sonucu geldi , profesör fotokontakt dermatit teşhisi koydu güneşe çıkmayacaksın dedi fakat ,kaşın içindeki kepek, burun kenarlarındaki kepekle birlikte kızarıklık, sakalda kepek bunun seboreik dermatit olduğunu gösteriyor sanki bende hafif seyrediyor çok hafif yanaklarımda oluyor 2,3 güne kayboluyor sivilcede oluyor tekrarladığı zaman , şuana kadar saçıma sıçramadı şakaklarımda çok çok hafif bir şekilde var clear men cool sport menthol kullanıyorum şuan için iyi head & shoulders clinical strength şuan piyasada olan seboreik dermatite iyi geldiği söylenen bir ürün kullamalıyım sizce faydası olurmu ? ve bu hastalık zaman geçtikçe yüzümde herhangi kötü görükecek bir iz felan bırakırmı ? en çok korktuğumda saçımı döküp kel bırakması şuan saçımda yok ve saçlarım uzun çok korkuyorum sizce döküp kel bırakırmı ? güneşe bu rahatsızlığa iyimi gelir kötümü ? şimdiden teşekkürler biraz uzun oldu ama 1 senedir hayatımı mahvetti desem yeridir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam, fotokontakt dermatit farklı bir hastalık, head & shoulders clinical strength kullanabilirsiniz, hastalık ileri safaya geçmezse iz bırakmaz ama saçı dökme ihtimali yüksek,dr güneşe çıkma demişse bir bildiği vardır.Geçmiş olsun

      Sil
  43. Adsız27.11.13

    seboreikegzemam şiddetlendi ölüyorum.elma sirkesini yüzüme sürdükten sonra sarımsakla çöreği karıştırıp yüzümemi sürücem yardım

    YanıtlaSil
  44. Adsız28.11.13

    Sayın webseyyahı bunun sebebi kesinlikle stres kendimden biliyorum.Bağırsaktaki mantarlardan kaynaklnıyormuş candida adlı mantardan doğrumu bu ?bir de yüze sarımsak yağı sürmek sakıncalımıdır teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. candidanın sebep olduğu hastalık farklı, yani her deri dökmesi kepeklenme olmadığı gibi her sakallıda dedeniz olmuyor.

      Sil
  45. Merak ettiğim şey bu önerdiğiniz kürü sizde uyguladınız peki hastalık sizde tamamen geçtimi yani eskisi gibi sağlıklı bir cilde sahipmisiniz hala tekrarlama oluyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalıktan kurtulduk, tekrarlama bir kez oldu, bende kürü tekrarladım şimdilik sorun yok

      Sil
  46. kaşlarımda kepeklenme var su ile temasında bile kepeklenme artıyor sizin kürü uyguladım faydasını göremedim eczaneden aldıgımız karbonatı kaşımıza kullansak faytasını görürmüyüz şimdiden önerileriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her deri dökülmesi SD değildir, buradan teşhis koyma ihtimali olmadığından söylediğiniz yöntemi denemeden bir sonuç söylemek olanaksızdır. Geçmiş olsun

      Sil
  47. yöntemi nasıl uygularsam daha etkili olur peki bu yöntemi uyguladıgumızda bir yan etki olacakmı kaşlarda kızarıklar gibi daha önemlisi kaş dökülmesi gibi bu karbonatın kepeğe karşı iyi oldugu olayınıda yorumlarda gördüm sinan günhan isminde bir arkadaş paylaşmış eczanedende ne diye istiyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karbonat (sovay karbonat) kullanmıştım bana iyi gelmemiş ve cildimi tahriş etmişti.
      Diğer sorularınızın cevabı ; makalede ve yorumlara verilen cevaplarda önceden verilmiştir.

      Sil
  48. ben ugur diğer sorularımın cevabını makalede ve yorumlarda bulamadım size zahmet olucak ama bir daha yazarsanız sevinirim 8 seneden beri çekiyorum her banyodan çıktığıda kaşarımın içi ve çevresi kepekleniyor ve bunuda çok takıyorum taktığım içinde 5 sene önce tiberkiloz hastalığı geçirdim aslında sizin kürü uyguladığımda saçımda hiç kepek kalmadı ama kaşımdaki kepeklenmeye fayda etmedi kışın ve baharatlı birşeyler yediğimde yanma ve kepeklenme artıyor kepeklenme nedeniyle kaşlarımındaki epekleri temizlediğimde kaşlarımda dökülüyor onun için karbonat kaşlarımı dökerse hiç kullanmayayım sizin başka önerileriniz varsa onları yapalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hastalınıza buradan teşhis koyma ihtimalinin olmadığını belirtmek isterim. Makalede ;
      Yan Etki :
      Kullanılan ürünler tamamen doğal ve eski çağlardan beri insanoğlunun kullandığı hatta yemeğini yapıp tükettiği ürünlerdir. Çörekotu yağı, Sarımsak yağı ve Elma sirkesine karşı bir alerjik durumuz yoksa hiç bir yan etkisi yoktur. Sadece sirke ve sarımsağın kokusu rahatsız edebilir. Sirke kokusu saçlarınızı yıkayınca gidecektir. Sarımsak kokusunun geçmesi zaman almakta ama kısa zamanda oda kalmayacaktır.

      Uyarılar:
      Şu ana kadar bir advers etki bildirilmemiş olsada, uyarı amaçlı olarak ; Kullanılan ürünlere (elma sirkesi, çörekotu yağı, sarımsak yağı) alerjiniz varsa, Pediyatrik 0-4 yaş aralığına ve açık yaranın (az bile olsa kanamanın devam ettiği yaraların) üzerine bu ürünlerin tatbikini herhangi bir olasılığa karşı tedbir amaçlı olması bağlamında kullanılmasını önermiyorum.

      Tedavide kullanım süresini uzatabilirsiniz. Bir uzman hekime görünmenizi tavsiye eder.
      Geçmiş olsun dilerim

      Sil
  49. merhabalar, oncelikle emeklerinize tesekkur ediyorum. sd teshisi konmustu bana doktor tarafindan, birkac sene once, o tedavi pek bir sonuc vermedi. sizin yonteminize basladim lakin sampuan icin bir sorum olacak. head and shoulder intensive treatment gunluk kullanima uygun degil malum, siz de belirtmissiniz. neticede kürü her gun saca uyguluyoruz, gunluk kullanim icin de bebe sampuani mi tavsiye edersiniz. yoksa bu kur sayesinde head and shoulder her gun kullanilabilir mi? yoksa her gun bebek sampuani kullanip haftada uc kez de head and shoulder mi kullanalim? (illa bu markayi onerdiginiz icin degil, kendi ozelimde soruyorum esasen) cunku kaliteli dedigimiz sampuanlar saca iyi gelebiliyor ama her gun uygulanamiyor.
    tekrar tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi süresince önerdiğim şampuanları her gün kullanın. Evet her şampuan (günlük kullanıma uygundur yazsa bile) Günlük kullanımı önerilmez. sonuçta içerisinde bir sürü doğal olmayan madde var. Tedavi sonrası en az yabancı madde içerdiği için bebek şampuanı kullanabilirsiniz yani normal hayatta en doğalı en iyisidir.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  50. ben ugur hocam ben zaden sizin kürü denedim ve denediğimide yazmıştım saçlarımda kepeklenme sıfır ama kaşlarımda kepeklenme aynı şekilde devam ediyor şu anda zaten head and shoulder ve t-gel sampuan piyasadan kaldırılmış diğer çözüm yöntemi olarak karbonatın kepeğe etkili olduğu yorumlarda sinan günhan isminde bir arkadaş paylaşmış ben karbonatın yan etkisi neler diye sormuştum en önemlisi kaşları dökermi yada başka sizin yöntemleriniz varmı bu arada ben çok hekime gittim özelede gittim hiç fayda görmedim saçımdaki kepeklenme bile sizin kürü uyguladıktan sonra bitti ondan dolayı size çok güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr gitmişsiniz doku vs. testi yaptığını ve sizinkisi SD dediğini varsayıyorum. Karbonatın yan etkileri neler olur bilemiyorum ama cildi tahriş eder. Benim bildiğim başka işe yarar bir yöntem yok. Olursa zaten makalelerde yer veririm. Yöntemi denemiş ama çözüm olmamışsa tekrarlamanıza gerek olmaz. Ama çözümü bulmanızı teminni ediyorum. head and shoulder ve t-gel neden türkiyede yok herkes aynı şeyi söylüyor ama biriside firmayı arayıp sormuyor bu ürün nezaman gelecek diye. İnternetten baktım karaborsa satanlar var , onlarda fiyatı şişirmiş onlara para kaptırmayın olmazsa ebay, alibaba , amazondan sipariş daha mı karlı olur onuda hesaplayın. ben Türkiyeye gelmeyi düşünmüyorum, enazından şimdilik, ama ticaretini yapsam para kazandırak san ki :)
      İlginize teşekkür ederim

      Sil
  51. merhabalar ben fadime kürü bugun uyguladım odam saçım banyom leş gibi sarımsak kokuyor bu şekilde nasıl dayanılır saçlarımdan koku nasıl gider bilemiyorum bu kokuyla nasıl dışarıya çıkacağım onuda bilemiyorum diger merak ettiğim şey ise saç diplerimin neresinde hastalık var göremediğim için tüm saç derime uygulasam bir sıkıntı olur mu acaba birde internette sarımsak kokusundan kurtulmak için 1 litre suya yarım limon suyu ve kahve çekirdeği atıp saçlarınızı durulayın yazıyordu bunu yapsam kürün etkisini bozar mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız sarımsağın kokusu rahatsız edici ve geçmesi zaman alıyor. Saç maskesi kullanabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. limon suyu ve kahve çekirdeği olayını bilmiyorum denemeden bir şey söylemek zor. Koku kötü olabilir ama sarımsağın doğası gereği böyle, merak etmeyin kendiliğinden 1günde geçiyor ama tam geçmesi 3-4 gün alıyor.
      Geçmiş olsun

      Sil
  52. selçuk yılmaz
    öncelikle selamlar... her şeyden önce teşekkürü bir borç bilirim çalışmalarınız için ve yardımlarınız için. dördüncü günündeyim uygulamanın. size sorum gerçi daha önce de bahsetmişsiniz eğer aynı şeyi soruyorsam özür diliyorum sizden ve herkesten ama benim 4. gün sonunda uygulamadan önce pek kaşıntım olmazdı yüzümde alnımda ve kaşımda şimdi bu kaşıntılar arttı belki psikolojiktir. sizce sebebi ne olabilir. biliyorum siz doktor değilsiniz ama sizde de böyle bir şey olmuş muydu teşekkür eder saygılar sunarım iyi çalışmalar herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı olmamakla birlikte iyileşme başladığında hastalıkta kusma ve kaşıntı olabilir . Ayn yara iyileşirken kaşınma başlaması gibi bir durum. Kısaca endişe edilecek bir durum yok.
      Geçmiş olsun...

      Sil
  53. bir şey daha sormak istiyorum yüzümde kızarıklıklar iyice belirgin oldu bunun geçmesi için ne yapabilirim bir de yüzüme sebamed'in moisturizing body lotion'unu sürebilir miyim cevabınız için teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi boyunca bir şey yapmıyorsunuz , zamanla geçecektir, hastalık ileri safada ise bu kızarıklıklar iyileştikçe kahverengileşir ve geçmesi uzun zaman alabilir. moisturizing body lotion tedavi ile birlikte önermiyorum. Sonrasında tercih sizin.

      Sil
  54. selçuk yılmaz
    bugün beşinci gün sirke her zamankinden daha fazla yaktı ama önemli değil fazla etkilemedi beni. son bir şey daha soracağım kusura bakmayın çok soruyorum biliyorum bunun için özür dilerim şimdi sirkeyi başıma yüzüme göğsüme omzuma sırtıma döktüğüm zaman bölgesel olarak yanma kızarıklık ve kabarma oluyor ama bazı yerlerde o kızarıklık ve kabarma yok bu kızarıklık ve kabarıklıklar hastalıklı bölgeleri mi gösteriyor zamanla bu kızarıklıklar ve kabarmalar geçecek mi teşekkür ederim saygılar sunarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,Normalde başka sorun yoksa geçer.

      Sil
  55. selçuk yılmaz
    yüzümde ve saçımda beklettiğim sarımsak yağı ve çörekotu yağını yıkadıktan sonra yüzüme çörekotu yağı sürsem olur mu acaba. çünkü çok kuruyor sanki rüzgar kurutmuş ve yakmış gibi.
    kurumuş ve yanıyor bu durum normal mi acaba

    YanıtlaSil
  56. Öncelikle bu paylaşımı için WebSeyyahi arkadaşımızı kutluyorum.uzun zamandır takip ettiğim bir blog oldu burası.Bir çok yorumu okudum.Aynı dertten muzdarip biri olarak bir ümit ile kürü 13 gün kadar denedim.Evet 3. günden sonra sırt ve göğüs bölgesindeki kızarıklıklar geçmeye başladı.Yüzdekilerde gözle görünür bir hafifleme oldu ama diğer bölgelerdeki gibi belirgin olmadı.Hastalığın tepkisini Denemek için uygulamaya biraz 2 hafta kadar ara verdim.Gördüm ki yavaş yavaş belirtiler çoğaldı.Hatta son 3-4 gün sirkesiz uyguladım kürü.Şu anda kürü kesmiş bulunuyorum.tekrarlamayıda düşünmüyorum artık.Fakat şöyle bir tespitim oldu kürden önce sadece su bile değdiğindi yanma hissi oluyordu.Şimdi o his yok belkide bir süre sonra başlar bilinmez:)Kür sürecince hd 'nin adı geçen şampuanını kullandım daha önce almıştım.Bereketli bir ürün çok az kullanımlarda dahi etkili temizlik yapıyor.Sadece sirke kürünüde çok önceden denemiştim burada bence kızarıkların geçmesindeki en büyük etken sirke.Sirke kürü bittikten sonra kızarıklıklar geriye dönüyor.Blog sahibi arkadaşımızında belirttiği gibi herkeze çare olacak bir uygulama değil.Uygulama denenmeli.Bende işe yaramadı.Bence bu hastalığı dışarıdan değil içten halletmek gerekiyor.Yorumlarda da okuduğum gibi insanın pisikolojisini bozan bir illet aynı zamanda gereğinden fazla asabi ve sinir sahibi yapıyor .Son bir tespitimide belirtip yorumuma nokta koyayım.Sanırım sarımsak yağından dolayı et beni (açık ten yada koyu olanlar) iyileşme hatta kuruduğunu farkettim:) şimdilik yazacaklarım bu kadar.Bloğu takip etmeye devam edeceğim.Herşey için teşekkürler.Hepimize geçmiş olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımlarınız için teşekkürler

      Sil
  57. yontemi uygulamaya baslayali 5 gun oldu. kabuklanmalarin oldugu bolge temizlendi fakat, o bolgede kasinma var, sizin de dediginiz gibi, iyilesen yara misali. bu kasinmayi yatistiracak bir oneriniz var midir?
    tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlandırmayan bir nemlendirici kullanabilirsiniz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  58. merhaba , forumda bir formül okumuştum uyguladım yüzümdeki kızarıklıklara veda ettim %95 gitti , cildim yumuşacık oldu , elma sirkesini sabah akşam 1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı katıp içiyorum , suyla haşır neşir olmuyorum , banyodan çıkınca yüzüme tatlı badem yağı sürüyorum o kadar iyi geliyoki anlatamam bu yorumu yayınlarsanız sevinirim başka insanlarda faydalansın bende çok işe yaradı 3,5 aydan beri yüzümde kızarıklık yok bazen çok az oluyo oda 2,3 gün içinde kendiliğinden kayboluyor , iyi günler :)

    YanıtlaSil
  59. selçuk yılmaz
    Bugün 8. günüm yüzümdeki hastalıklı bölge artık çok hassaslaştı ve sirke sürünce çok yanıyor bu normal mi? Yüzüm iyice kurudu artık bariz bir şekilde gerildiğini hissediyorum bazı yerler kahverengi görünüm aldı tedaviyi artık bırakmalı mıyım? Ne tavsiye ediyorsunuz? Yüzümdeki kuruluk ve gerginlik için yağlandırmayan bir nemlendirci olarak hangi marka kremi kullanabilirim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal seyrinde ilerliyor, eski mesajlarda günlük periyotları tutan ve bizimle paylaşan ziyaretçilerimizin geri bildirimlerini inceleyebilirsiniz.
      marka konusu çok önemli değil doğal içerikli olanla tercih edin ayrıca Tr deki ürünleri takip etmediğimden ayrıntılarınıda isimlerinide bilemiyorum

      Sil
  60. Öncelikle, bu yöntem ve tecrübelerini paylaştığınız için başta "webseyyahi" sonra diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

    Ben de aynı hastalıktan çok çekiyorum saçlarım döküldü için artık pes ettim. Fakat burnum ve çevresinin soyulması, beni insan içine çıkarmaz oldu. Hayatım ve işim gereği sunumlar ve seminlerler verdiğimden çok büyük sıkıntı çekiyorum. Umarım ben de çözüm bulurum. Tecrübelerimi de paylaşırım.


    Benim sorunum ise ;

    İlk yazıda ne "ölçek ifadesi" kullanılmış ama örnek verilmemiş.

    Ben de o çok müthiş zekam sayesinde, ölçek niyetine 1 ölçek = 1 çay kaşığı baz alarak uyguladım. Fakat evi öyle bir sarımsak kokusu saldı ki anlatamam. İstanbul'da yaşıyorum fakat 2 gündür evin penceresini tamamen açık bırakmama rağmen koku halen gitmedi.

    1- Ölçek denen birim neye tekabül ediyor ( x damla, y damla, çay kaşığı vb)
    2- Evi basan sarımsak yağı kokusunu nasıl giderebilirim.

    Önerisi olan lütfen yardım etsin çünkü, evde kokudan uyuyamaz oldum. :D



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce bir mesajda söylemiştim ,kısaca yeniden açıklayım. Aldığınız yerde 2 şişe çörek otu yağı ve 1 şişe sarımsak yağını boş bir şişede karıştırın diye. Kısaca bu ürünler 100ml - 200ml gibi zaten sıvı halde şişede satılan ürünleri boş bir şişede birleştirin ve hastalığın olduğu yerin büyüklüğüne göre bu karışımı yedirin. Kullanılan miktar hastalığın yayılma büyüklüğüne göre değişebilir ama cildinize sürdüğünüz krem nasıl ince bir tabaka halinde cilt doyana kadar sürülüyorsa , cildin emdiği kadar miktar süspanse edilerek uygulanır.
      Sarımsak kokusu konusunda yani bu uygulamayı banyoda yada açık havada yapmak daha mantıklı olacaktır.
      Geçmiş olsun

      Sil
  61. Merhaba admin,adım serkan
    Okudum yazılanları ve hoşuma gitti bende bu akşam başlıyorum kürü uygulamaya.bunca sene çektikten sonra bu hastalığı 15 günlük bir süre için takilmamak lazım kokuya veya başka şeylere.şifa bulacağımı inanarak başlayacağım tedavi sürecinin sonunda 15 günü anlatacağım tabii bir ölmez sağ kalırsak.şimdiden teşekkür ederim admin bayağı mesai harcıyorsun cevap yazmak için.ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  62. DUYURU :
    UZUNCA BİR SÜRE ZİYARETÇİLERİMİZİN TAKILDIĞI NOKTALARA VE YARDIMA İHTİYACI OLDUĞU HUSUSLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMAKTAYIM.
    BUNDAN SONRASI İÇİN AYDINLATILMASI GEREKEN NOKTALARIN MİNİMUMA İNDİĞİ KANISINDAYIM. BU BAĞLAMDA BUNDAN SONRAKİ SORULARA CEVAP ALMAK İSTİYORSANIZ ALTTA YAZDIĞIM SEÇENEKLERDEN İSTEDİĞİNİZİ YERİNE GETİRDİKTEN SONRA YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİM.


    PayPal hesabımıza 5€ veya 5$ veya 10 TL yatırabilirsiniz.
    yada
    TEMA vakfına bir ağaç dikimi için yaptığınız bağışın makbuzunu bize iletebilirsiniz.

    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  63. 4 gün oldu tedaviye başlayalı bayağı faydası oldu 4 günde.öncelikle burun çevremde belirgin bir renk düzelmesi var ve pullanmada çok az seviyede.saç diplerinde rahatlıkla fark edilen bir düzelme ve rahatlama var.saclarimda canlandı.bu kadar kısa sürede bu denli yarar sağlayacağını pek düşünmemiştim fakat bu haliyle bile tatmin edici.inşallah tam bir iyileşme olur.tekrar saol admin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun umarım kökünden kurtulur ve geri kalan günlerinizde bu hastalığı unutursunuz.

      Sil
  64. iyi günler geçenlerde yine bu rahatsızlık kendini gösterdi doktora gittim elidel krem verdi gece yatarken sür diye sürdüm fakat bugün ilk günüm sıcak bir ortama girince aşırı yanıyor yüzüm durduk yere yanıyor sızlıyor sizce bırakmalıyım devammı etmeliyim ? doktora danışamadım henüz işimden izin alamıyorum siz yardımcı olursanız sevinirm,şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  65. Adsız28.12.13

    Sarımsak saçı kokutuyor. Kepek için sadece elma sirkesi ve çörek otu yağı kullansam iyi olur mu?

    YanıtlaSil
  66. Adsız3.1.14

    Ekrem Sarı,
    sarmısak kokusundan kurtulmak için SÜT ile yıkayın saçınızı.
    fakat süt sarmısağın etkisini azaltacak
    o yüzden sadece acil durumlarda kokudan kurtulmak gerektiğinde uygulayın sütü
    koku ile ilgili bir sürü mesaj var
    admin koku ve süt konusunu makaleye eklerse kullanıcılar biraz rahat ederler sarmısak yönünden
    herkeze acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler, süt olayını denemek ve sonucuna göre bir şeyler söylemem doğru olur ama ne zaman müsait olurum bilemiyorum. Ziyaretçiler mesajları takip ettiğinden bilgiye ulaşabilir.

      Sil
  67. Herkese geçmiş olsun.Ben 4 yıldır seborik egzamadan çekiyorum.Çok fazla ilaç denedim.Yüz için en faydalı ilaç Elidel diye kortizonsuz bir krem oldu.Düzenli kullandıktan sonra yüzdeki kızarıklıklar neredeyse kayboldu.Şampuan olarak ise prozinc kullanıyorum düzenli kullanımda(3 gün ara ile) kepeklenme olmuyor.Bu aralar Coresatin sarı kapaklı bir krem(kortizonsuz) türk pazarına yeni girmiş ve çok iyi diyorlar. O da denenebilir.Tabi bunların hiçbiri kalıcı çözüm sunmuyor.Ah şu kapitalizm yok mu mahfetti bizi. bir biz bir de şeker hastaları çok çekiyor.Neticede ilaçlara bağımlıyız.iyileşirsek kim alacak kremleri ,nemlendiricileri, hapları:) Kür için teşekkürler denemekte fayda var...

    YanıtlaSil
  68. ben öncedende size yazmıştım kürü kaşlarımdaki kepeklenme için kullanıcam gözün hemen üstü olduğu için bir zarar olurmu birde eczanelerde tgel şampuamdan yok saçıma iyi gelmişti tgel gibi önere bileceginiz şampuan varmı

    YanıtlaSil
  69. ömer14.1.14

    Merhaba.Bende bu hastalık 3 yıldır var.İlk şaçımda kaşıntılı batma ile başladı sonra genital bölgede gögüs ortasında sırtım da ve en fecisi yüzümde.Benim sorunlu bölgelerimde yaglanma çok fazla var.Elimi sürüp tereyagı niyetine ekmeğe sürüp yiyebilirim yani.Şaçım yaglanmadan dolayı şekil alıyor.Birde kabuklandımı yüzüm şaçım tam sefalet içine düşüyorum.10 yıldır banyo yapmamış gibi oluyorum .Elbisem deri mezarlıgına dönüyor kar gibi yagıyor resmen.Banyoya gidip arasıra silkeleniyorum. Burda pek raslamadım ama bende çok yorgunluk oluyor kafamı kaldıramıyorum nefes alamıyorum içim yanıyor ayakta uzun süre duramıyorum.Kaşıntı uyuz ediyor gerçek çok sabırlı olmak gerekiyor.Bence bu hastalık bagırsak mantarı veya bakteri ile alakalı.Uzun süredir bu rahatsızlıgı yaşadıgım için tahmini bağışıklıgınız düştüğünde bu bakteri veya mantar herekete geçiyor ve çogalıyor.Bagışıklık sistemimiz engel olamıyor.Tahminimce benimki çok ileri derece.Yorgunluktan televizyon izleyemiyorum.4. ösys girecem lise sonda sinıfın çalışkanlarındandım her şey altüst oldu.Üniversite sınavını geçtim artık yaşamak için her gün direniş gösteriyorum.Kimsede anlamıyor çık dolaş gez diyorlar ruh hastasıda oldum biraz :) Stresle alaka oldugunu sanmıyorum çünkü belirtiler azaldıgında kendimi güçlü hissediyorum bu rahatsılık olmazsa ben böyle olmazdım.Cinsellikten tamamen uzaklaşmak gerekiyor uykuda dahil.Çok büyük bir düzelme oluyor.Salgıdan dolayı bellirli bir güç kaybı oluyor ve bu illet hemen azıyor.Bir çok şeyden vazgeçtim zaten.Bu dertten sonra saglıklı kuvvetli olmanın ne demek oldugunu anladım gerçekten çok büyük bir nimet en büyük zenginlik.İnsan başına gelmeyince fark etmiyor ama gelince çok geç oluyor.Artık ben yalnız yaşamayı asosyal yaşamayı dahi kabullendim.Eğer sizin elinizde veya sadece şaçınızda ise fazla takmaya degmez.Kimse derdiniz anlamıyor artık hiç bişeyim yok deyip geçiştiriyorum.Geçmişte kafama taktıgım şeylere gerçekten pişmanın.Dediğim gibi benim ki çok ileri derece çünkü her yerim yapış yapış oluyor o kadar rahatsızlık vericiki resmen önüme gelen şeylere kafa atasım geliyor.Umarım sizinki böyle olmaz çünkü ilk başladıgında ben kepektir dedim geçer dedim.O geçmedi ben hayattan vazgeçtim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şifa bulursunuz.
      Bağırsaktaki bakteriden ki çoğu candida türü mikrobiyellerdir olan deri korezyonu ile seboreik dermatit belirtileri birbirine çok benzer septomlar gösterdiği durumlar olabilir lakin ikisi farklı hastalıklardır. Yani her gördüğün sarı araba taksi olacak diye bir kanun yok.
      yorgunluğun sebebini başka olabilir araştırmak lazım.

      Sil
  70. Merhaba

    İlk olarak arastırıp bu bılgılerı paylastıgın ıcın tesekkur ederim,Ben ise farklı bır tedavıden bahsedıyor olucam.Bende bu hastalıktan yıllardır muzdaribim , gecenlerde yaptıgım arastırmalar sonucu zoretanın tedavısının bu hastalıgı kalıcı olarak yok ettıgını duydum ve ozel bır hastanede 2 ay once tedavıye basladım , inanın 2 aydır yuzumde bırkere bıle tekrarlamadı yuzum ve sacım temızlendı, yaklasık 3 ay daha devam edıyor olucam bu tedavıye su an hersey ıyı gıdıyo ve herseyı de rahatlıkla yıyebılıyorum.Zoretanın yan etkılerı olan bı ılac acık konusmak gerekırse ama gecıcı olarak ,ben bunu goze alıp tedavıye basladım su an sadece dudak ve yuz kurulugu sorunum var onun dısında bır sorun yok.Dostum senınde tedavın emınım ıse yarıyodur ben ıse farklı bır tedavı denemk ısteyenler ıcın bunu paylasmak ıstedım faydam olabılırse ne mutlu

    Herkese gecmıs olsun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoretanin ve Roaccutane aynı ilaç yani izotretinoin dir.
      Önceki fikirlerim hala geçerlidir. SD için önermiyorum.
      katkılarınız için teşekkürler

      Sil
  71. kedolin diye bi şampuan mevcut şu an piyasada,t-gel bulunmuyor.içeriğinde bitkisel katran var.tedavi süresince bunu kullanmamı önerir misiniz bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedolin şampuan internette çıkmadığı için ne olduğunu bilmiyorum
      kadolin şampuan ardıç katranı içeriyor yani kömür katranı değil farklı birşey, denemek lazım.
      Head & Shoulders Clinical Strength Dandruff Shampoo varsa oda olur.
      Hiç birini bulamadıysanız denemek lazım sonuçlarını söylemek için. deenemediğimden bilemiyorum.
      geçmiş olsun

      Sil
    2. kadolin yazacağıma kedoli yazmışım,afedersiniz.dediğiniz şampuan türkiyede bulunuyor mu peki?

      Sil
    3. Bilmiyorum, ben Türkiye de yaşamıyorum ama eczanelere sorabilirsiniz.

      Sil
  72. Adsız16.1.14

    hocam benim bu kürü uygulayalı 13 gün oldu bir gün kaldı saç derisinde baya iyileşme var özellikle kabuklanma gitti diyebilirim ama tek sorun elimi kafama attığım zaman elime saç gelmesi ne yapmam lazım eskiye göre saç dökülmede azalma var ama yinede geliyor elime 3 4 tane morel bozuyor

    YanıtlaSil
  73. Adsız18.1.14

    merhaba arkadaşlar ben sezen burada daha önce yorumlarda bulunmuştum.11 yıldır seboreik dermatit hastasıyım.son yazdığım yorumları hatırlarsanız yüzüm çok aktif dönemlerdeydi.son yorumlardan sonra cildiye uzmanına gittim.sizin kürünüzle doktordan aldığım ilaçları aynı anda kullandım.doktorun verdiği ilaçlar sporex,zinco,protopic.son 2.5 yıldır aynı tür ilaçları verdikleri için doktora gitmiyordum.bende verdikleri ilaçlar 1 hafta etki ediyordu tekrar yüzümde çıkıyordu.son 5 yıldır advantan kremle geçiştiriyordum.son zamanlarda çok aktifleşmiş kortizon bile işe yaramaz oldu.doktor sporexi 1 ay,zincoyu 3 ay protopici istediğim her zaman kullanabileceğimi söyedi. protopic kremin kortizon içermediğini hiç yan etkisi olmadığını söyledi.3 aydır yüzümde hiç çıkmıyor.çok rahatım çok mutluyum.3 ay bitti haftaya kontrele gideceğim.internetteki yorumlar benim için çok önemli.böyle siteler sayesindeki clear men kullanarak saçımdaki kepeklenmeyi giderdim.hangisi yüzüme fayda etti bilemeyeceğim.bunları yazıyorum ki hepimizin sıkıntılarına bir çare bir yol olsun. inşalah hastalığım tekrarlamaz onsuz yaşamaz ne kadar güzelmiş.Allahım hepimize acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  74. yaklaşık 1 ay oldu tedavi biteli saçlarından her hangi bir sıkıntı yok benim.burun çevremde her iki yanda ufak kizarmalar oluyor ki ilk tedaviye başladığımda inanılmaz kötü halde idi.ben faydasını gördüm.selsun blue şampuan 3 çeşit ile satışa türkiyede, eczane aynı gun içerisinde getirdi.emeği geçen herkese teşekkür ederim.sıkıntılı bir hastalıktan sayenizde kurtulduk.allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      Geri bildirim için teşekkürler.

      Sil
  75. Adsız24.1.14

    tedaviye bugün başladım,head&shoulders'in instentive treatment şampuanını da bulabildim(izmirde yaşıyorum bornovada bir eczaneden aldım.geri bildirimi yazacağım.herkese sağlıklı günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. head&shoulders Türkiyede neden yok bilemiyorum.
      Selsun şampuanın bir kaç çeşidi var,
      Selsun Blue Medicated Formula
      "selenium sulfide" içeren şampuanı o da aynı etken maddeyi ihtiva ediyor.
      Türkiyede adı farklı olabilir . Ama bulunuyorsa Selsun Blue Medicated da olur.

      Sil
  76. Adsız24.1.14

    Hastalığınızın adı başlıktaki gibi konunca tedavide hemen arkasından gelecek sanırsınız. Tıbbi şampuanlar vız gelir tırıs gider. Anlarsınız ki doktordan fayda yok. İnternette tavsiye edilen bütün şampuanları tek tek denersiniz. Hatta bitkisel yağları. Siz tek tek denemeyin diye hepsini ve etkilerini tek tek yazıyorum.

    Nizoral, Ketoral, Konazol hepsi aynı halt. Hastalık üzerine etkileri yok denecek kadar az.

    Pirdolin : Sözde çareymiş, hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. 18 liraydı sanırım.
    Kadolin: Birkaç saatlik bir rahatlık ardından kaşıntılı saatlere günlere dönüş.10 lira.

    Procade: Kahverengi olanında ardıç katranı var iyi geleceği iddia ediliyor. Tamamen boş bir iddia. Hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. Gitti 20 lira.

    Ducray Kelual DS : Yanında günlük kullanım için bir Ducray şampuanla birlikte 60 lira verdim. Haram zıkkım olsun. Bana bu ilacı tavsiye eden eczacının da aynı hastalığa tutulmasını temenni ediyorum.
    Phyto Phytocyane Şampuan: Hastalığımı tarif ettiğim eczanedeki güzellik uzmanının tavsiye ettiği teneke kutu içindeki sulu şampuan. Bu hastalığa tutulan ne bulsa sarılıyor. Yazık oldu 32 liraya. Sonuç yine hüsran.
    NEUTREGENA T-GEL Terapötik Şampuan: Seboreiklilerin can dostu.Hastalığımın duraklama dönemine girdiği ilk an. 3 gün boyunca saçını yıkamadan durabilmek kaşıntı olmadan 2 tam gün geçirebilmek
    head & shoulders in intensive treatment ve Selsun Blue Medicated de faydalı oluyor.

    YanıtlaSil
  77. iyi günler tedavide 4.günüm kaşıntı olmaya devam ediyor ,yinede sürece devam ediyorum birde şampuan yerine kükürtlü sabun tavsiye edermisiniz

    YanıtlaSil
  78. Merhaba, saçlarımda aşırı dökülme yaglanma ve kepeklenme sorunu var. doktora gittim seboreik dedi ilaç verdi fakat daha kotu oldu. her gun yıkamak zorunda kalıyorum ta ki gecen haftaya kadar :) uyguladıgım tedavi yöntemleri; sırt ve baştan hacamat yaptırdım, 2 haftadır himalaya tuzu kullanıyorum, 1 haftadır sizin vermiş oldugunuz coret otu karısımını kullanıyorum. su an sacımdaki kasıntı yok, yaglanma derseniz 3 gune kadar idare ediyor gibi, sizin tedavinizi 2 gun arayla 2 defa uyguladım, devam eden surede 3 günde bir olarak devam etmek istiyorum. bu sekilde sonuc verir mi yoksa hergun mu yapmak gerekir? egzama sedef turu hastalıklar karaciger kaynaklı olabiliyormus, bunun da kontrolunu yaptıracagım fakat yaptırsam bıle vereceklerı ılaclara acıkcası guvenmıyorum, verilen her ilacın baska bir yan etkısı mevcut, bunun yerine karaciğer temizliği yapmayı dusunuyorum. Allah herkese şifa versin, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedaviyi iyileşme olana kadar hergün kullanmalısınız.
      karaciğer rahatsızlıklarından ortaya çıkan lezyonlar gıştan benzemekle birlikte çok farklı rahatsızlıklardır.

      Sil
  79. ben sampuan olarak bioxcin kullanıyorum bir sakıncası olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakıncası yok lakin faydasız ve tedaviye değil ama dolaylı zararları olan bir şampuan olduğu için kullanımını tavsiye etmem.

      Sil
  80. Adsız31.1.14

    İyi akşamlar diliyorum.ben ali.öncelikle emeğinize sağlık.ben makalenizi okudum.yorumları da okudum elimden geldiğince.ben uzman hekime gittim seboreik dedi.t-gel şampuan verdi.sizin makalenizi gördükten sonra uygulamaya başladım 8.günümdeyim. yüzüme de uyguladım.çene bölgemde pullanma vardı. pullanma kaşlarımda da vardı.yüzüm kırmızı seboreikten dolayı herhalde. yalnız yuzume uyguladıktan sonra çene bölgem kıpkırmızı oldu çok gergin durumda.kahverengi gibi oldu tahriş olmuş görüntüsü var.2 saatin sonunda yıkadığımda çene bölgem hemen pullaniyor. derim soyuluyor gibi aynı.zamanla eski haline döner mi kırmızılık.bir de yüzüme devam etmeli miyim uygulamaya.saçımda çok rahatlama var. şampuan olarak t-gel kullanıyorum.biraz uzattım kusura bakmayın. her şey için çok teşekkürler. Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızarıklığın ve kahverengi lekelerin geçmesi zaman alır, iyileşme olduğu müddetçe tedaviye devam edin. Geçmiş olsun.

      Sil
  81. Adsız2.2.14

    Merhaba,

    Ben Serhat G., kendi tecrübemi paylaşmak isterim.

    Ekim 2013'te başlayan ve 5 farklı doktor tarafından teşhis konan SB mevcut; alnımın sol üst köşesi, burun kenarı ve bıyık üst kısımlarında. İlk çıktığında 4 gün boyunca kızarıklık ve tekrarlayan pullanmalar oldu, sonrasında yerini orta ölçekli bir kızarıklığa bıraktı; bazen nerdeyse yok oluyordu, ancak düşünce ve hislerimin aksine 2 ay önce kortizon içeren krem kullandım 15 gün boyunca; tamamen geçirdi, ancak 1 hafta sonra kızarıklık biraz da yayılarak geri geldi.

    Bir ay önce bu sitedeki paylaşımları okudum, herekese teşekkürler bu arada, ve doğal bir çözüm olduğundan 15 gündür kullanmaktayım. Mevcut yerlerde kürü kullanmaya başladığımdan beri kızarıklıklarda artma azalma yok; pullanma ve kahverengileşme hiç olmadı; elma sirkesini seyreltmeden kullandım ona bile bir tepki oluşmadı, yani ne yanma oldu ne ağrı.

    Açıkçası iyileşme bir yana bu tepkilerin olmaması biraz şaşırttı beni; bir 15 gün daha kullanacağım ve sonucu paylaşacağım. Bir değişiklik olmazsa eğer çay ağacı yağı ve doğal kortizon denen meyan kökü yağı kullanacağım. Eğer bunları kullanan varsa lütfen sonuçlarını paylaşsın.

    Tıp bir çözümle gelmemekte, biz bize yardım ederek aşacağız bu sorunu.

    Bu arada hayatı bu SB üzerine endekslemeyelim; 50 yıl sonra arkaya baktığımzda dolu dolu bir hayat yaşamış olmayı tercih edenlerden olalım. Sınav dünyasında olduğumuzu unutmayalım lütfen, sabır, şükür ve dua etmekten vazgeçmeyelim lütfen.

    Site kurucusu ve katılımcılardan Allah razı olsun, tekrar teşekkür ederim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınız için teşekkürler, hiç tepki vermemesi ilginç (kortizon , steroid türevleri ile birlikte kullanmadığınızı varsayıyorum, çünkü bunlarla birlikte kullanımda tepki vermemesi olası). Devam edin nadirde olsa geç tepki verdiğini söyleyen ziyaretçilerimizde oldu. geçmiş olsun.

      Sil
  82. Adsız2.2.14

    merhaba ben ali 2 gün öncede yazmıştım bugun 10. gunumdeyim. çene bölgemde lekeler devam ediyor.iyileşme tedavi sona erdikten sonramı başlar. bir de çok gergin ağzımı zorlanıyorum açarken.leke kalımı gibi söz konusu olur mu diye korkuyorum. bir de yüzümü de t- gel ile yıkıyorum.bir sakınca olur mu diye sorucaktım. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  83. Adsız2.2.14

    sayın web seyyahı ben ali çok özür diliyorum sorularımla rahatsızlık verdiğim için. 2 saatin sonunda yıkadıktan sonra çene bölgemde kabuklanma çok oluyor.düne göre bugün daha az ama normal mi sizce lekelerin üzeri bembeyaz kabuk.hastalık kusuyor mu.bir de nemlendirici sürsem tedaviye zararı olur mu.çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belirtiler normal tabiki buradan teşhis koymam olanaksız. nemlendiricinin zararı olmaz.

      Sil
  84. Merhaba,

    Karısımın sacta 2 saatten fazla ornegın tum gece kalmasının bir zararı olur mu? Tesekkurler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararı olmaz, faydası olabilir. Tabiki deneyip, sonuca göre haraket etmek daha doğru olur.

      Sil
  85. Adsız6.2.14

    merhabalar web seyyahı ben muhammet. 3 sene önce ygs lys maratonunda aşırı stres ile sürekli saçlarımla oynuyordun,kaşıyordum. daha sonra sivilce gibi kızarıklıklar olmaya başladı hatta sıkınca içinden bi sıvı çıkıyorkimi zaman. kızarıklık var ve aynı yara gibi kabuğu soyuluyor. tabi sınav dönemi bu hoşuma gidiyordu sürekli kaşıyordum.öyle şiddetli kaşıyordum ki kabukları saçlarımıda birlikte söküyordum bir tes kitabında 50 tel saç biriktirdiğimi hatırlıyorum. tabi ygs maratonıu bitti ama bu illet bitmedi şuan saçımın orrtası açıldı hafif genetik değil aiilemde kel yok bu illetten olduğunu düşünüyorum. fakat yorumunu okuduğum kullanıcılarda buruna ve kulaklara sıçramış . bu durum yok bende sadece saçta yara şeklinde kaşınıyor fena şekilde. bi cildiyeciye gittimve strese bağlı egzama dedi bi losyon verdi losyyonun düzenli kullanınca geçiyor bırakınca 1 gün sonra başlıyor sürekli kullanmak lazım sanırım. e bu losyon kimyasal saçlarımı güçsüzlestiriyor zaten seyrekler. size sorum bendeki hastalık sebore mi bu egzamayla sebore aynı mı. doktorun verdiği losyonu bıraktım bu sizin bulduğunuz formülü kullanmam fayda eder mi . bu arada ygs dönemi stres yapsamda hedefim olann hukuku kazandım şuan 2. sınıfım ama şaçlarımı kaybetcek olmama bu strese değdi mi orası meçhul :) şimdiden teşekkürler biraz uzun oldu farkındayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız. Egzama kendi içerisinde türlere ayrılır. Dr teşhisine güvenmiyorsanız bir başka dr daha görünmenizi tavsiye ederim. Yöntemli deneyin , sizin sorununuz farklı olsa bile saç bakımı yapmış olursunuz. işe yararsa zaten olumlu olur.
      geçmiş olsun.

      Sil
  86. Yasar7.2.14

    Merhaba webseyyahi ailesi bende 03.02.2014 itibarı ile aşağıdaki ürünleri kullanmaya başladım şuan kafamdakiler iyileşme gösterdi ama yüzümde pek çıkmazdı seboreik bu sefer yüzüme sıçradı bakalım inş ilerleyen günlerde detay rapor olarak yazagım ve resimlerle öncesi sonrası gibi detaylandıracagım inş geçerse bunu baslangıç olsun diye yazdım kullandıgım ürünler aşağıdaki linkte.
    http://i.hizliresim.com/KgWNgL.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, umarım şifa bulursunuz.

      Sil
  87. Adsız7.2.14

    İyi günler. Ben 18 yaşındayım ve cilt doktoruma gittiğimde bana saç egzamam olduğunu söyledi. Saçımda sivilce oluşumuna veya kzıarıklığa rastlamadım. Sadece hafif bir ara sıra uğrayan kaşıntım var. Saç derimle bi sıkıntım yok ama saçlarım inanılmaz derecede dökülüyor. Anlatılmaz yaşanır yani. Doktorum kan testi yaptı demir ve çinko hapı yazdı. Ayrıca hastalığım içinde karışım olaarak bi ilaç yazdı. 20cc argan yağı 1 ampul bepanten vs. Sampuan olarakda elsevi önerdi. Ama ne yaparsam yapıyım saç dökülmem durmuyo. Herşeyden saçım dökülüyor. Çok gür saçlarım varken şimdi saç derim gözükücek diye korkuyorum. Hastalıktan mı bilmiyorum ama saçlarım çok canlıyken bi anda kurumayada başladı sönük cansız ölü ve dökülen saçlara sahibim. Bunun için işe yararyan bi formül var mı? Yada saç dökülmemi bu formülle durdurabilir miyim? Lütfen yardım edin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız. Ama kullanmanızı öneririm, çünkü direk saç bakımı yapıyorsunuz. Deneyin faydası olursa devam edersiniz. olmasa bile saç bakımı yapmış olursunuz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  88. Yasar8.2.14

    Öncelikle Şifanın ALLAH'tan olduğunu aklınızdan çıkarmayın derdi veren ALLAH dermanınıda elbet vermiştir fakat bu süreçte benim tavsiyem herkes iyileşeceğine inansın çünkü olumsuz yaklaşılan nesneye beyinde olumsuz yanıt veriyor önce iyileşeceğinize yürekten inandırın kendinizi Efendimiz(S.A.V) Çörek otu yiyiniz; ölümden gayrisine şifadır sözüylede bunu teyid etmektedir Ben Şahsen 5 yıldan beri çekiyorum bu sıkıntıyı ama şuan 6.Günümdeyim Binlerce Şükürler Olsun İyileşmeye başladı galiba İlk 5 Gün Pek Bir Değişiklik Olmadı Bende Karışıma Yeni Bir Madde Ekledim Şifa Kimyanın Oksijenli Suyu saçıma sirkeden sonra uyguluyorum ayrıca çörek otu yağınıda ekmeğe damlatıp şifa niyetine yiyorum artık o kadar yordu ki beni bu hastalık sonuçlarını bile düşünmüyorum oksijenli suyun saçların rengini açması ve kırık oluşturması gibi yan etkileri varmış bu yazdıklarımı sakın uygulayın diye anlatmıyorum sadece benim günlüğüm eğer bu netice zarfında iyileşme tamamlanırsa Rabbimin İzniyle Paylasmaya Devam Edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, umarım şifa bulursunuz.

      Sil
  89. Merhaba, eczaneye gittim ama t-gel artık turkıyede satılmıyormus . ben de onun yerine Head&shoulders selenyum sulfıt sampuan aldım. fakat ıcerıgıne baktıgımda silikon (dimetycone) içerdiğini farkettim. Normalde silikon sac gozeneklerını tıkadıgından kullanılması zararlı, bu yuzden genelde sılıkonsuz sampuan kullanırım. Bu sampuanı bu kürü uygularken mı kullanacagız. yoksa devamlı olarak mı kullanmamız gerek? ayrıca silikon ıcermesı bu tedaviyi ve sacları olumsuz etkilemez mi? tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi süresince kullanınız . Bitince istediğinizi kullanabilirsiniz.

      Sil
  90. Yasar12.2.14

    Merhaba Tekrar Kürde Bugün 10. Günüm Binlerce şükürler olsun ki normal kepeğe yakın kepek dışında pek sıkıntım yok lezyonların çoğu kaybolmuş durumda umarım herkes şifa bulur inş neyin tam olarak fayda sağladığını çözemedim çünkü kullandıgım ürünlerin resminide koydum ztn hepside seboreikle mücadelede faydalı fakat ekstradan ekledigim oksijenli suda yardımcı olmuş olabilir ama şuan sonuçdan gayet memnunum yalnız oksijenli su saçlarımı rengini baya bi açtı sapsarı oldu ama ben ztn bunu göze almıştım kökü bende nasıl olsa kökten çıkanlar eski rengiyle çıkıyor buda değişik tarz gibi bişey oldu iyide oldu :) t-gel şampuanı bulamayanlar haklı çünkü ben tedavide herşey eksiksiz olsun diye 130 mlsini 45 liraya mal ettim netten soğuk press çörek otu yağını 5 liraya aldım defne soğukpress sarımsak yağını 6 liraya aldım sirkeyi fersan 1 lt 5 liraya aldım şifa oksijenli suyuda 5 liraya eczaneden aldım bu konuyu açan arkadaştan rabbim razı olsun inş herkese fayda eder bu tedavi ve bidaha tekrarlamaz ben küre devam ediyorum bakalım inş tamamen yokolur bu seboreik..

    YanıtlaSil
  91. Merhaba Bugün Tesadüf Eseri Kefirin faydalarını araştırırken şu bilgiye rastladım ben denemedim ama bu kürün etki etmedigi kişiler için farklı bir kür olabilir Alıntıdır Sitenin orjinalini ekledim linkini ismimin kenarında inş şifa olan arkadaslarım hayır dualarını eksik etmesin inş.

    1 bardak kefir ( ben kefiri kendim mayaladım ama marketten alınan aromasız sade bir kefirde tabi ki olur)
    yarım çay bardağı susam yağı ( Eve tahin alındığı zaman kaşıkla üstünde kalan yağın bir kısmını alıyorum ben o yağı kullandım)
    Eski ve temiz ve boş bir şampuan şişesinin içine karışımı ekledim ve çalkaladım önce saç derisine sonra azar azar saçlara bütün karışımı yedirdim ve naylon bir galoşla yarım saat kadar bekledim ve her zamanki gibi saçlarımı yıkadım. Saç kurutma makinasının saçlara zarar verdiğini düşündüğüm için kullanmıyorum ..Kefir cilde de çok iyi geliyor normal ve ya kuru bir cilt yapınız varsa aynı maskeyi yüzünüze de uygulayabilirsiniz..:)

    Not: Egzamanız olmasa bile KEFİR’i saçlarınızın bakımı içinde kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  92. site sahibinin alıntı yapanlardan dolayı, soru soranlara cevap vermemesi, farklı bir cezalandırma yontemi olsa gerek. formulu deneyip sonuca gore blog ve dıger paylasım sitelerinde paylasıp duyurumu yapmayı planlıyordum fakat su an itibariyle bu tutumdan dolayı siteyi takibimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  93. selamun aleyküm hocam önçelikle sitenizi yeni buldum hasta kardeşlerime şifa diliyorum bende dahil tabi :) hocam benimde Seboreik Dermatit neden lanet bir hastalığa yakalandım benimde burun kenarlarımda kızarmalar var ve üstelik kaşlarımda kepeklenmeler var kaşınmalar oluyor sürekli dökülme oluyor hocam herşey allahtan yapacak bişey yokta tek derdim şu bu dökülen kaş tekrardan geri geliyormu yoksa bu gidişle kapak gibi kalacam yardım edin saygılar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum , zamana bırakmak lazım ama kıl kökü canlılığını yitirmişse geri gelmecektir.

      Sil
  94. bu arada hocam ismimi vermeyi unuttum ismim mehmet saygılar

    YanıtlaSil
  95. Merhaba,
    Ortalama 8 senedir bu hastalık yakamda.. Yalnız son 1 senedir inanılmaz bir değişim göstermişti hastalık..Ara ara olan kepeklenmem hafif kızarıklıklık vardı kremleri kullandığımda geçerdi fakat şimdilerde Kepeklenmem tüm saç derime (neredeyse) yayıldı aşırı derecede kızarıklık ve kaşıntı ortaya çıktı.. Neler denedim ise hiç bir işe yaramadı.. Her doktor geçmez dönem dönem tekrarlar dedi.. Benim hiç geçmiyor demem rağmen hiç bir ilaç fayda etmedi.. Deli gibi kaşınıyordum sürekli kepek döküyor kafamın içi cayır cayır yanıyordu..
    10 gündür yönteminizi deniyorum.. Tamamen geçmedi.. Hala kaşınıyorum ama deliler gibi değil.. Saç derimdeki o illetin büyük bir kısmından kurtuldum nefes alıyor sanki.. Yoğun olan bölgelerde hala var ve yapmaya devam ediyorum.. Tek sıkıntım koku idi ama onada alıştım.. Yeterki rahatlayayım o kokuya bile razıyım inanın.. Ben sadece size teşekkür etmek istedim.. Be bu tip çözümü zor olan hastalıklarda insan bir yöntem o yöntemi kullanmış bir kullancı yorumu arar ya bu sebeple de yazmak istedim.. Düzenli kullanıldığında çok fark ediyor.. Şampuan olarak Selsun Blue kullanıyorum yeni başladım hani onun bir etkisi varmıdır bilmiyorum ama desteklediğini düşünyorum...
    Tekrardan çok teşekkür ederim... Bir çok kişinin duasını aldığınıza eminim benimkini aldınız çünkü.. :)
    Salıcakla kalın... :)

    YanıtlaSil
  96. SELAMLAR WEB SEYYAHI BEN DAVUT SİZE NASIL BİR TEŞEKKÜR ETSEM BİLEMİYORUM.
    8.5 YILDAN BERİ BEN BU SEBOREİK UĞRAŞIYORUM. SİTEDEKİ ARKADAŞLAR GİBİ PEK DOKTORA GİTMEDİM ÇÜNKÜ BİLİYORUM HİÇ FAYDASI OLMAYACAKTI .YİNE DOLAŞIRKEN NETTE TESADÜFEN SİZİN SİTEYİ BULDUM.BENİM HASTALIĞIM SEBOREİK ARASINDAN EN KÖTÜ GÖRÜNENİ HERHALDE DİREK SAÇ KÖKLERİMDE SİVİLCE GİBİ OLAN VARDI. TEDAVİYE 14. GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİM. 14. GÜNÜN SONUNDA TAMAMEN DEMESEM DE % 95 İ GİTTİ 14. GÜN BAŞKA NEDENLERLE BIRAKTIM. FAKAT BEN BIRAKTIKTAN SONRA GERİYE KALAN KISMI DA KENDİLİĞİNDEN GİTTİ. ŞU AN İÇİN SAÇ KÖKLERİMDE BİR ŞEY YOK FAKAT ÇENEME SIÇRAMIŞTI ONA BİR ŞEY OLMADI ANLAYAMADIM. EN ÖNEMLİ SORUN ZATEN EN FAZLA OLAN KISMI HALLETMEKTİ Kİ ZATEN ÇOK ŞÜKÜR GEÇTİ ÇENE BÖLGEMİ DE SEBAMED SABUNLA YIKAMAYA BAŞLADIM ORADA DA BAYA AZALMA OLDU. SARIMSAK KOKMASI UMURUMDA DEĞİL YETERKİ GEÇSİN DEDİM VE TEDAVİYİ HAFİYEN UYGULADIM 6. GÜNDEN SONRA SONRA İYİLEŞME BELİRGİN ŞEKİLDE ARTIYOR.BU TEDAVİYİ YAPARKEN SABIRLI OLMAK LAZIM HEMEN NETİCE VERMİYOR.TEŞEKKÜR EDERİM WEB SEYYAHI.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler geçmiş olsun

      Sil
  97. Güncelleme :
    Sevgili ziyaretçilerimiz; mesajlarınıza neden yanıt vermediğimizi merak edenler için BURADA uzun uzun yazdık.
    Tedavi ile ilgili bir çalışma daha yapıyorum. şuan deneme aşamasında özellikle burun çevresi ve çene bölgesi ile ilgili bir dostumuz denemeyi kabul etti ve tedavi yöntemi üzerinde ufak değişiklerle daha etkin bir şekle ilişkin birebir gözlem ve uygulama şansımız oldu.
    Sonuçların kararlı hale dönüşmesi 3 ayı bulabilir. Malum idame safhasına göre değerlendirmek gerekir.

    Bu nedenden uzun uzun yazdığım tedavi yöntemi ve uygulanması makalesinde değişikler olacaktır. Tam zaman veremiyorum lakin bittiğinde buradan yayınlarım.

    Herkese şifalar dilerim
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HOCAM ÇENE KISMIMDAKİ KALAN BÖLGE İÇİN ÖZELLİKLE BEKLİYCEM İYİ ÇALIŞMALAR ...

      Sil
  98. Adsız6.4.14

    Ben sizi bu akşam yeni buldum ismim tuğba size birşey soracağım ama bayadır yorun yok burdamısınız cevap verirseniz sorayım inşallah görürsünüz

    YanıtlaSil
  99. Adsız22.4.14

    Ergenlikten beri çektiğim bu dertten kuaföre gidemez oldum saçımı bile kestiremiyorum 16 yıldır her kuaförün "bak şu şampuanı kullan(ki kendi sattıkları olur bunlar)" "saçını çok mu yıpratarak yıkıyorsun" gibi yorum ve soruları can sıkıcı. Onu geçtim başımın kaşınması ve benim başımı kaşımaktan kendimi alıkoyamamam bunun toplum içerisinde verdiği rahatsızlık filan felan çekenler bilir zaten bu anlattıklarımı. Haliyle ilk 10 yıl farklı doktorlara gidip farklı şampuanlar, losyonlar, maskeler kulladım sonra mücadele etmekten yoruldum hastalığa yenildiğimi kabul ettim. Yılda bir hafta kafa derimi temiz görünce inanın o kadar mutlu oluyorum ki bununla yetinmeyi öğrendim ama şimdi yeniden mücadele etmeye karar verdim. Umarım sirke ve yağlardan oluşan bu tavsiye tedaviniz işe yarar ve benden dua alırsınız. Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  100. Adsız22.4.14

    Sevgili webseyyahı iyi akşamlar.ben ali. bu tedaviye 24 ocakta başladım.28 gün uyguladım.göz çevremde yani kaşımın bittiği yerden hemen başlıyor yan tarafta (göz altında değil) kahverengi leke var.bir çok mesajınızda geçer demişşsiniz ama yaklaşık 2 ay oldu tedavi biteli lekede açılma yok gibi geliyor bana.geçer mi bu lekeler? her iki taraftada var.cevabınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası lekenin dermise nekadar etki ettiğine bağlı, yani alt tabakaları etkilemişse derinliğe göre yıllarca geçmeyedebilir lakin yüzeyselse geçecektir.

      Sil
    2. Adsız14.5.14

      kardeş benimde göğsümde vardı doktora gittim bugün bana mantar dedi tenimin renginden daha koyu o bölge önceden kızarırdı kaşınırdı pul pul dökülürdü çok kaşırdım kanardı hatta ama sonra öyle diğer yerlere göre koyuca kalmıştı meğer mantarmış istersen git bi doktora göster

      Sil
  101. Adsız25.4.14

    Sevgili WebSeyyahı;
    İsmim Vural. Bu rahatsızlık yaklaşık 12 - 13 senedir hayatımı bazı zamanlar işkenceye çevirdi. Maddi manevi beni sömürdü :) Şampuanlara ve kürlere harcadığım para toplamda hatrı sayılır rakamlardaydı.
    Geçte olsa sizin paylaşımınızı okudum ve onca şeyi deneyen biri olarak, 2 tane yağı kafama sürmenin zararı olmaz diye düşünüp 2 Nisan akşamı tedaviye başladım.
    Tedaviden 1 gün öncesinde saçlarımı direk 1 numara kestirip kısalttım. 50 ml lik 2 adet çörek otu yağı ile 20 ml lik 1 adet sarımsak yağını bir şişede karıştırdım. Temiz saç derimi sirke ile yıkadım. Yaklaşık yarım saat, 45 dk bekleyip saç derimin kendi kendine kurumasını sağladım. Benim sıkıntım sadece saç derimde değildi; alın, kaşlar ve burun etrafında da aynı sıkıntılarım mevcuttu. Sirke ile yıkarken, parmak uçlarımda pütür pütür kalıntılar olduğunu fark ettim. Aklıma saç derimdeki kabukların döküldüğü geldi ve sevindim :) Tam da dediğin gibi peeling etkisi göstermişti.
    Saç derim kurduktan sonra bahsettiğim oranlardaki karışımı saç derime ve yüzüme uyguladım. 2 saat bekleyip bebek şampuanı ile iki kere sabunlayıp yıkadım.
    İlk 3 gün sanki birşey farketmiyor gibi gelmişken sanırım 5 inci gün aynaya gülerek baktım :) Kızarıklıklar gitmişti ve saç derim pırıl pırıldı. Kaşlarım, alnım ve burun kenarlarım da gayet iyi görünüyordu. Hatta alnım bebek poposu yumuşaklığındaydı :) İnanın fazla kilolarından kurtulan insan gibiydim :)
    Ben sizin bahsettiğiniz gibi 7 - 9 uncu günlerde kusma beklerken hiç bir artış olmadı. Sadece 10 uncu gün kafamın tepesinde hatta sağ üst noktada :) bir sivilce çıktı. Ama eskisi gibi kafam hiç kaşınmıyordu. Yağlanma hiç olmuyordu.
    Ben tam 18 gün bu karışımı uyguladım. Saçlarımı kısacık kestirdiğim gün kafamın belli açılardan ve yakından fotoğraflarını çekmiştim. Before - After yapabilmek için. 20 gün sonra yine resimleri çektim ve fark ortada idi. Mükemmel sanırım bunun yanında az kalır :) Tedavi biteli 1 hafta oldu, dediğiniz gibi 3 günde bir duş alıyorum. Saçlarım ilk 2 gün yağlanma söz konusu değil. 3 üncü gün yağlanmaya başlıyor ama aşırı değil. Kaşınma nerdeyse söz konusu değil, yani % 98 oranında kaşınmıyorum :D Artık gönül rahatlığı ile siyah renkli tişört ve gömlek giyebiliyorum.
    Bu sorun eşimde de var. Ben kurban seçildim ve ilk ben uyguladım. Sonuç mükemmel olunca o da uygulamaya karar verdi. Yakında onunla birlikte ben yine uygulucam. Çünkü kafamdaki tüy bile olmayan tüycüklerin saç olduğunu gördük :D Sonuç şaşırtıcı oldu. Hem eşimde benlee birlikte motive olacaktır ve pes etmeden sonuna kadar gidecektir diye düşünüyorum.

    Bu tedavinin tek sırrı sabır. Çok rahatsız edici kokularla en az 3 saat vakit geçiriyorsunuz. Ancak sonuç mükemmel olduğu için inanın değer. İlk 3 gün sonra pes etmek istemeyen arkadaşlara tavsiyem, bunu eve gelir gelmez yapın. Günün ilerleyen saatlerini beklemeyin. Sosyal aktivitelere bir süre ara verin. Misafirlikler, gezmeler tozmalar 2 hafta ertelensin. Eve gelir gelmez yapın ki günün yorgunluğu çökmeden uygulamış ve duşunuzu almış olun.

    Gelelim size ;)
    Siz ne güzel insanlarsınız ki, insanlar için hiçbir karşılık beklemeden bunu paylaşıp fayda sağlıyorsunuz. Rabbim sizden razı olsun. Sizin ve ölmüşleriniz için dua ediyorum. Bu karşılıksız iyiliğinizin karşılığını Rabbim size kat be kat verecektir. Hiç tanımadığınız, sesini bile duymadığınız insanlara bu denli fayda sağlıyor olmak ne güzel bir ayrıcalıktır. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    Allah sizden razı olsun.

    YanıtlaSil
  102. Adsız30.4.14

    Selamın aleyküm. Kardeş bu hastalık bende bir yıldır var. seboraik dermatit denildi. Doktor doktor gezdm hepsi ketoral verdi losyon verdi yolladı ama bi etkisi olmadı. saçlarım uzun ve o kadar çok dökülüyor ki anlatamam. saçıma tarak vuramıyorum diplerne tarak değdikçe daha çok dökülüyo diye saçdece uçlarını açmak için kullanıyorum.
    benim öyle dile gelir bi kaşınmam veya kızarıklığım yok. varsada görülmüyo kıvırcık saçlar. tek derdi dökülme. bir yılda saçın 4te3ü nü kaybettim. önler falan yakında ayna gibi olucak Allah korusun.
    çörekotu yağıy ve elma sirkesini uygularsam dökülmeme ve hastalığıma gerçekten şifa olur mu ?
    çünkü öncesindede çam ağı sarımsak yağı biberiye yağı menekşe yağır ısırgan yağını birleştirip kullanmıştım bi faydası olmadı. yağ tedavisi saçı çok döker iye korkuyorum. bi defasında çörek otu yağı döküp bkletmiştim lakin aşırı döküldü yıkarken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıcı yorumlarını okuyup karar verebilirsiniz.

      Sil
  103. Adsız13.5.14

    yazılanları okudum yoruldum ama önerdiğiniz tedavi sonucunda iyileştiğini yada iyi geldiğini yazanları görünce acayip mutlu oldum.. bende yıllardır kafamda taşıyorum bu illeti üç dört yıldır da göğsümde kaşıntı kızarıklık oluyodu son zamanlarda da şakak bölgerimde özellikle duştan sonra dökülme oluyor tavsiye ettiğiniz tedavi yöntemini kullanıcam inşallah iyi gelir birde göğüs kısmımda iki göğsümün arası avcum kadar koyu bi renk aldı daha esmer.. bunun için ne yapabilirim ne önerirsiniz.. şimdiden teşekkürler kullandıktan sonra durumumu tekrar yazıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum çok olasılık var bir uzman hekime göstermenizi tavsiye ederim.

      Sil
  104. ALLAH RAZI OLSUN WEBSEYYAHİ...
    Tedavinin 7.günündeyim yüzümdeki kızarıklıklar müthiş derecede gitti, 15. günü iple çekiyorum.
    Sıkıntı olarak yağları sürdükten sonra bebe şampuanı ile yıkıyorum fakat duştan çıkınca yüzümde bazı bölümlerde kuruma başlıyor her defasında, deri kendini yenilemede mi zorlanıyor anlamadım?? Bende duştan çıkınca çok az, kuruyan yerlere yağdan sürüyorum toparlasın diye..
    Bir sorum daha olacak kafamdaki sivilce gibi baş gösteren arkadaşlara ne yapılabilir acaba diyorum kökü bu sivilceler midir?
    15. gün sonunda tekrar geri bildirimde bulunacam herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  105. Merhaba Webseyyahi
    Bugün 13.gün saçta kepeklenme yok sadece kafamda sivilceler kaldı.
    Yüzümde ise kızarıklıklar eskisinden biraz daha hafif devam ediyor, kızarıklıkların sebebi, doktorun yüzümden aldığı örneğe göre parazit olduğunu öğrendim ve acı baharatlı yiyeceklerden, sıcak içeceklerden ve güneşten korunmam gerektiğini söyledi ama ben bu arkadaşları tamamen yok etme niyetindeyim, yüzüm eski rengine kavuşsun artık...
    1) Sizce süreyi uzatıp tedaviye devam etmeli miyim?
    2) 9.günde kusma demişssiniz, bende görülen ise ilk 3 gün bir değişme yok, 4. günde düzelme başladı, 9.günde (artma) kızarma ve sivilcelenme oldu, bugünde yani 13. gün belli noktalarda kızarma bulunmakta sizce tedavi yarılanmış mıdır?
    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- tedaviye devam ediniz.
      2- günler kişiden kişiye değişebilir tedaviyi siz yeni yarılamışsınız gibi görünüyor..
      dr parazit demiş ilaç yazdı mı hangi tedaviyi uygulamanızı istedi ?

      Sil
  106. GÜNCELLEME :Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm Makalemizin altındaki yorum sayısı limiti dolduğu için
    Seboreik Dermatit Bölüm 5
    den takip edebilirsiniz

    YanıtlaSil