Google Arama Sonuçlarını Yeni Sekmede Açmak

Google Arama Sonuçlarını Yeni Sekmede Nasıl Açılır?


Artık arama motorları hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Aslında bilgi öğrenmek güzeldir lakin bilgiye giden yolda çeşitli zorluklar ve engellerde olabilmektedir. Bunun bir örneği de google de bir şey ararken sıralanan sonuçların reklam yada istediğiniz şeyi tam karşılamaması, bilgiye ulaşırken sizi yanlış yönlendirmesi yada zaman ve enerji kaybettirmesi oluyor.


Yani google de bir şey aradığınızda  çıkan sonuçlardan genelde en üstekilerden birine tıklarsınız ve tarayıcı sayfası o sonuca gider ve o sitenin sayfasını görüntüler, aradığınız sonuç o sayfada ise sorun çözülmüştür. Lakin değilse ya tarayıcı geri dön tuşuna tıklar yada tekrar Google ye girip aynı sorguyu bir daha yaparsınız. bu da size zaman , kota ve enerji israfına olarak geri döner.
Bu kayıpları önlemek için Google nin " Sonuçların açılacağı pencere , Seçilen her sonucu yeni bir tarayıcı penceresinde aç. " özelliğini kullana bilirsiniz. Özellikle mobil kullanımlarda oldukça faydalı bir özellik.
Şimdi bunu nasıl aktive edeceğimize bakalım. Tabi ki bu özelliği kullanabilmek için google hesabınızın olduğunu varsayıyorum.

Öncelikle google.com adresinden bir sorgu yaptığınızda sağ üst köşede ki çark işaretini tıkladığınızda > Arama ayarları bölümüne geçiş yapıyoruz.


Açılan sayfada > Sonuçların açılacağı pencere > Seçilen her sonucu yeni bir tarayıcı penceresinde aç. Bölümünün başına çeltik ekleyerek, işaretleyip kayıt ediyoruz.


Hepsi bu kadar artık sonuçlarınıza tıkladığınızda her biri yeni sekmede açılacak.

Bir şey değil...

Yorumlar

  1. Adsız21.3.14

    Teşekkür ederim Bu Faydalı Bilgi İçin

    YanıtlaSil
  2. Adsız17.1.23

    How to Open Google Search Results in New Tab?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺