Fikrimin Manifestosu (Okumak)


Fikrimin Manifestosu (Okumak)

Zaman geçtikçe bazı şeylere belki de her şeye karşı düşüncelerimde "sonuçta ne olacak" gibi sonuç odaklı olmaya başladığımı hissetmem yada görünen dışında ne olduğunu anlamak yada anlamaya çalışmanın verdiği birikimi aktarma ihtiyacının , benden geriye zaman geçse de değerini yitirmeyecek bir şeyler kalmasını isteme arzusu yada iyi bir şeyler bırakma isteği belki de doğruların aslında farklı olduğunu açıklamayı veya farklı açılardan bakmayı sağlamak gerektiğini düşündüm ve bunları bir yerlerde kayıt altına almak istedim.

Eğer bir gün bir yerde bu yazılarımı okuyan bir kişi bile olsa bu bana "fikir aşılamak" konusunda yetecektir.
Şimdiden o bir kişiye teşekkür ederim.

Üniversiteyi ilk bitirdiğim zamanlarda , kendi kendime bir hedef belirlemiştim ceo olacak ve hayallerimin peşinden koşacaktım.
ilk işe başladığım günden itibaren bu hayalin peşinden koştum. Sonuçta aldığım eğitimler ve yaşam tecrübelerinden edindiğim bilgi birikimde benimde eğitimlerim de anlattığım ilk fikir aşısı şudur:

Okumak ile ilgili bir araştırma yapılmış, dünya çapında ve geniş kapsamlı (bende bir süre bu ve bir kaç arge şirketinde danışman olarak görev de almışlığım bulunmaktadır) araştırmada dünya üzerindeki büyük firmalarda çalışan ceo ların ortak özelliği ve kendilerini başarıya götüren farklılığın ne olduğu araştırmanın temel amacıydı. çıkan sonuçlara göre yeni yetişen yönetici adaylarına eğitim bu doğrultuda verilecek temel yönü gösterecekti.
Araştırma cv özellikleri ve birebir kendilerini anlatmaları şeklinde yapıldı.
Araştırmada ilk kriter eğitim anlamsız grafikler çıkardı doktora yapanda vardı hiç okula gitmeyende okulu bırakan da, sonra cinsiyet, ırk , boy, kilo, gibi birçok özellik düzgün bir grafik çıkartmadı.
Tek ortak özellik olarak hepsinin çok okuduğu ortaya çıktı.

işte size ilk fikrimin ince gülü...
Bir şey yapmanızı çok okumanızı söylemedim ama ne olursanız olun çok okursanız nelerin farklı olabileceğini anlatmaya çalıştım.


Yorumlar

  1. Merhaba, ben bir blog kurdum fikriminmanifestosu ve nasıl görünüyor diye bir bakmak isterken senin yazını okurken kendimi buldum. Parantez içindeki “okumak” çok güzel durmuş. Yazını da elbette okudum ve teşekkürüne karşılık yazmak istedim. Seninle bu mecradan diyaloga geçmek isterim. Okumaya ve okunmaya değer yazılar paylaşmaya dair....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, katkılarınız için teşekkür ederim. Yeni bloğunuzun uzun soluklu ve başarılı olmasını temenni ederim. Yazıyı beğenmenize sevindim :)

      Sil
  2. Merhaba, ben bir blog kurdum adı ise fikriminmanifestosu nasıl görünüyor diye baktığımda karşıma senin yazın çıktı ve ben parantez içindeki “okumak“ kelimesini çok sevdim. Yazını da elbette okudum teşekkürüne karşılıkta cevap yazmak istedim. Seninle tanışmak isterim okunacak ve yazılacak güzel günlere dair anılar biriktirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Kiraz reçeli8.11.20

    Merhaba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺