Blogger Silinmeyen Widgetleri (Gadget) Kaldırmak



Blogger Silinmeyen Widget (Gadget) Nasıl Kaldırılır?


Bazen bazı blogların temasını bile resetlesiniz bazı eklentilerin kalkmadığını görürsünüz. Bunun temel nedeni blogger şablon resetleme olmamasıdır. Neden silinmiyor sorunun cevabı ise bloggerin yapısı gereği tek bir çekirdekten rss, dinamik, mobil, html, xml olarak beraber çalışmasıdır. yani basitçe bir eklentiyi kaldırıyorsunuz ama mobil platfomda hala durabilir.

Çözüme geçicek olursak eğer bu kodlar locked='true' kullanılarak yazılmışsa locked='false' yapmak ve sonra kaldırmaktır.
Blogger > Şablon > HTML'yi Düzenle Yolunu izleyerek Ctrl+F yardımı ile kaldırmak istediğiniz gadgeti bulun. Sonra true kelimesini aratın ve ardından false olarak değiştirip kaydedin ve Blogger > Yerleşim kısmından gadgetleri kaldırın.


Yorumlar

  1. Merhaba, benim eklediğim widget silmiş olmama rağmen blogumda görünüyor, ancak yerleşim düzenlemede yok. Bozuk widget üstelik nasıl kaldırabilirim, kaldıracak yerde yok ne yapabilirim, acil cevap verebilirseniz çok mutlu olurum, teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil cevap vermem olanaksız çünkü 7/24 pc başında değilim günde bir kez mesajlara bakıyorum
      http://webseyyahi.blogspot.com.tr/2013/06/blogger-sablon-resetleme.html
      deneyebilirsiniz lakin bu gibi sorunları çözebilmek için panele giriş yapmam gerekir ki bunun içinde zamanım olmadığından soruna yol açan kodları görmeden size çözümü tam söyleyemeceğim.
      kolay gelsin

      Sil
  2. Acilden kastım o değildi, yoğun olduğunuzu bende tahmin edebiliyorum elbette, sadece önemli olduğunu düşündüğüm için o anın paniği ile belirtmek istedim bunu.. Erken bir paniğe kapılmışım, çünkü diğer widgetlerin arasına karışmış, başlığı olmayan bir çok widgetim var o yüzden nasıl oldu bilemiyorum ama onların arasına kaymış, son anda aklıma geldi tek tek baktım ki öyle bulabildim ve kaldırdım çok şükür.. Yinede teşekkürler ilginiz için..iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam .
      Güzel blog bazen olur böyle şeyler. İyi çalışmalar.

      Sil
  3. 26 adet gadget var. anket gadgeti yok. ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Sanırım soru şu şekilde
      "Blogger hazır gadgetlerde 26 adet gadget var ama anket gadgeti yok, bloğuma anket gadgeti nasıl ekleyebilirim ?"
      Google formlardan anket hazırlayabilir ve bloga ekleyebilir yada arama motorlarından arayarak anket script kodu ekleyebilirsiniz.

      Sil
  4. Adsız19.1.23

    How to Remove Blogger Undeleted Widget (Gadget)?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺