Güvenli Mod da Başlatma Sorunu Ve Çözümü

Bilgisayar Güvenli Mod İle Açılmama Sorunu ve Çözümü

Bilgisayarımızı bazı durumlarda Güvenli Mod seçeneğinde başlatmamız gerekebiliyor lakin bazı durumlarda pc mizde normalde F8 ile kolayca ulaşabildiğimiz bu seçeneğe ulaşmakta sorunlar çıkabiliyor. Bu gibi sorunları çözmek için neler yapabiliriz beraber bakalım.

Güvenli mod nedir?

Güvenli mod bilgisayarınızı sınırlı durumda başlatan bir Windows sorun giderme seçeneğidir. Yalnızca Windows'u çalıştırmak için gereken temel dosyalar ve sürücüler başlatılır. Kullanmakta olduğunuz Windows modunu tanımlamak için, ekranın köşelerinde Güvenli Mod sözcükleri görüntülenir.

Güvenli mod (Güvenli Kip) yalnızca temel dosya ve sürücülere (ağ bağlantısı dışındaki fare, monitör, klavye, yığın depolama, temel görüntü, varsayılan sistem hizmetleri) erişime izin verir. Normalde çalışan bazı programlarınız güvenli moda çalışmayabilir.

Bilgisayarınıza virüs bulaştığında ve kontrolü sağlayamadığınızda formattan önce bu moda açarak bilgisayarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

Bilgisayarı güvenli modda başlatmak için bilgisayarınızı kapatın ve güç düğmesinden açarak  hemen ardından da f8 tuşuna art arda basın. Gelen seçeneklerden Güvenli Mod seçeneğini Enter yapıp güvenli kip de başlatabilirsiniz.


Windows 10 Güvenli Mod da Yeniden Başlatmak

Shift + Yeniden Başlat > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat > Güvenli Modu Etkinleştir



Yolunu izleyerek güvenli moda giriş yapabilirsiniz.



Bilgisayar Güvenli Mod 'da Başlamıyor veya F8 Kullanmadan İşletim Sistemini Güvenli Mod da Açmak


1.) Başlat Menüsü (Start Menu) > Çalıştır (Run) > “msconfig.exe”


2.) Açılan pencere üzerinden Önyükleme (Boot) sekmesine geliyoruz ve Önyükleme Seçenekleri (Boot Options) bölümünden Güvenli Önyükleme (Safe Boot) seçeneğini işaretliyoruz.




Bu işlemden sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda bilgisayarımız Güvenli Modda açılacaktır. Güvenli Modda işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra yukarıdaki adımları izleyerek Güvenli Önyükleme özelliğini devre dışı bırakıyoruz ve işletim sistemimizi açıyoruz.

Ayrıca : 
Bazı durumlarda F8 özelliğine başla özellikler atanmış olabilir. (WebKenti.Net). Örneğin anakart bios girişi yada recovery özelliği gibi . Bu gibi durumlarda güvenli mod arayüzüne girmek için pc açılışından hemen sonra F8 tuşuna basmak yerine ilk açılışından kısa bir süre (biosta genelde 3 sn. ayarlıdır) bekleyip daha sonda ard arda F8 tuşuna basmamız gerekebilmektedir.


Yorumlar