Firefox da Sayfayı Otomatik Tazeleme (Yineleme)



Firefox da Sayfayı Otomatik Yenilemek


Özellikle sık güncellenen bir sayfa üzerinde çalışıyorsanız, yada webmaster olarak forum benzeri sitelerde F5 basmaktan yorulmuşsanız bu eklenti size yardımcı olabilir.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/reloadevery/
adresinden yüklediğimiz eklentiyi çalıştırmak ve pasife çekmek için ekranda boş bir yere Sağtık > Reload every kısmından yenileme sıklığı ve açma kapama özelliklerini çalıştırabilirsiniz.


Firefox'da otomatik sayfa yenilemesi nasıl engellenir?

Kullanıcı olarak genelde haber sitelerinde karşımıza çıkan sayfa yenilemesi yüzünden bağlantı sorunu yaşıyorsanız bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.


Gerekli ayarı yapmak için adres çubuğumuza "about:config" yazıyoruz ve Firefox ayar girdilerinin olduğu sayfaya ulaşıyoruz.

Filter satırına "autorefresh" anahtar kelimesini yazarak, üzerinde değişiklik yapacağımız özelliğe ulaşıyoruz. Karşımıza gelen "accessibility.blockautorefresh" girdisine Sağ tıkladığımızda, girdinin değeri "true" olarak değiştiriyoruz. Bu şekilde otomatik sayfa yenileme engellemesini aktif hale getirmiş oluyoruz.



Bu girdinin değerini "true" olarak düzenledikten sonra girdiğiniz sayfalar otomatik olarak yenileme yapamayacaklardır . Artık yoğun içerikli sayfaların tekrar yüklenmesi sırasında harcanan bant genişliğinden tasarruf edebilirsiniz. Bu yöntem daha çok, az işlemci gücüne sahip netbook bilgisayarlarda, internet bağlantısını Edge/3G gibi kotalı ve pahalı servislerle sağlayanlar için faydalı olacaktır.

Yorumlar