USA Green Card Resmi Başvuru Adresi

USA Green Card Official Application Address
(Amerika Yeşil Kart Resmi Başvuru Sitesi)


ABD 'ye yeşil kart ile gitmek isteyenler için internette okadar çok site varki resmi sitesini bulmak zorlaşmış. Her sene yapılan çekilişe göre dünyanın her yerinden yaklaşık 50 bin kişi Amerika Birleşik Devletlerinde yaşama ve çalışma hakkı kazanıyor. Yada başka bir değişle kendi ülkesindeki yöneticileri doğru seçemediğinden adaletsizlik ve fakirlikten kurtulma olarak gördükleri yollardan biri olarak bunuda deniyor.

USA Green Card Official Web Site : https://www.dvlottery.state.gov

Başvuru kriterlerini iyi inceledikten sonra  A.B.D hükümetinin de uyardığı gibi: tek başvuru noktası https://www.dvlottery.state.gov web sayfasıdır. Diğer sayfalar sizin için bu işlemi yapan yapılardır. İsterseniz kendiniz bu işlemleri yapabilir isterseniz yardım alabilirsiniz.

"Her ne kadar TV de güzel görünse de buraya geldiğinizde her şey toz pembe değil. En önemli sorun lisan olayını çözmeniz lazım. Sonrasında da çeşitli zorluklara hazır olun.
Ben neden USA 'ya gittim. Aslında tek nedeni var İşsizlik. Çok başarılı biriydim, hep memur olmak istedim ama torpillilerin kontenjanları doldurması ve kaybeden olarak yaşamaya iteklemelerini kabul etmedim. Ben Green card ile gitmedim zaten ingilizcem vardı, dünya kadar ödül ve başarım, eğitim vs. derken bir ABD şirketinde işe başladım sonra 5 yıl içinde yükseldim , üniversitelerde ders olarak okutulan bir kaç tez yazdım vs. vs. kazandığım paraları çarçur etmedim bir ev aldım sonra zaten vatandaşlığa aldılar.
Sadece sıradan bir memur olmak istemiştim, şimdi adamlar bu konu hakkında ne düşünüyorsun diye bana para ödüyorlar. Diyeceksin ki niye, işte öyle :) " Umudunuzu kaybetmeyin...



Green Card
Dünya genelinde en çok göçmenlik başvurusu, 'fırsatlar ülkesi' Amerika'ya yapılıyor. Bilim-teknoloji seviyesi, ekonomik gücü, çok seçenekli eğitim olanakları ve sosyal hayatıyla ABD, yeryüzünün her köşesinden insan için dünyanın cazibe merkezi. Bu özellikleri nedeniyle farklı din, dil, ırk, kültürden milyonlarca insana ev sahipliği yapıyor.
ABD, eksik kalan işgücü potansiyelini artırmak için 1995 yılından bu yana her yıl 675 bin göçmeni kabul ediyor. Amerika'da halen 300 bin Türk var.
Göçmen vizesi, diğer adıyla 'Green Card' (Yeşil Kart), süresiz olarak Amerika'da kalma ve çalışma hakkı veriyor. ABD'nin uzmanlık gerektiren sektörlerde açığı bulunuyor. ABD'ye göçmen olarak gidebilmek için özellikle bilgisayar, telekomünikasyon ve yazılım uzmanlarının şansı yüksek. Ayrıca tıp, yabancı dil öğretmenliği ve mühendisler için ABD'nin kapıları aralanıyor.
Göçmen Olma Yolları
ABD'ye göçmenlik başvuruları beş ayrı başlıkta değerlendiriliyor. İşe bağlı, aileye bağlı, yatırıma bağlı, siyasi sığınma yoluyla ve Green Card çekilişi yoluyla göçmenlik. Farklı biçimlerde ABD' de yaşama hakkı veriliyor.
Bu haklardan bazıları şöyle:
E-11 Vizesi : Olağanüstü yetenekli kişiler için.
E-12 Vizesi : Üstün yetenekli profesörler ve araştırma görevlileri için.
E-13 Vizesi : Çokuluslu şirket yöneticileri için.
E-2 Vizesi : Master ya da doktora eğitimi alanlar ile bilim, sanat veya iş alanında üstün yeteneği olan kişiler için.
E-3 Vizesi : Kalifiye elemanlar, üniversite mezunları, vasıfsız işçiler için.
Ayrıca ailesinde Amerikan vatandaşı veya göçmen vizesi sahibi olanlar, 'aileye bağlı göçmenlik' başvurusu yapabiliyor. Yatırıma bağlı göçmenlik hakkından faydalanmak için ise 500 bin dolarlık yatırım yapmak ve ailesinden olmayan en az 10 kişiyi çalıştırmak gerekiyor.
Bütün bunların dışında ABD, Green Card almak için her yıl bütün dünyada 55 bin kişiye şans tanıyor. Her yıl bilgisayar tarafından yapılan Green Card çekilişiyle belirlenen kotalara göre farklı ülkelerden insanlara, sürekli oturma ve çalışma vizesi veriyor.
Green Card başvurusunda bulunmak için meslek, yaş, eğitim, yabancı dil bilgisi gibi kriterlerin hiçbir önemi bulunmuyor.
Çekilişe Kimler Katılabilir?
Amerikan rüyasını gerçeğe dönüştürecek sihirli kelime 'yeşil kart'. Çekilişe kim, nasıl katılabilir? İşte yanıtları... 19 yaşından itibaren en az lise mezunu ve en az iki yıllık iş tecrübesine sahip olan, Amerikan vizesini almaya herhangi bir engeli bulunmayan herkes çekilişe katılabilir. İngilizce bilmek şart değil. Ancak Amerika'ya son üç yılda 50 bin göçmen veren ülkelerin vatandaşları çekilişe katılamıyor. Türkiye'nin verdiği göçmen sayısı bu rakamın çok altında olduğu için çekilişi kazanma şansı da yüksek. Çekilişe katılmak için para ödemeniz gerekmiyor.
Green Card Avantajları
· Green Card sahibi, Türk vatandaşlığınızı devam ettirmekle birlikte, seçme ve seçilme hakkı hariç Amerikan vatandaşının tüm haklarına sahiptir.
· Green Card, size Social Security Number (Sosyal Güvenlik Numarası) alma hakkı verir, bu sayede Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde hem devlet hem de özel sektör kuruluşlarında çalışma imkanını elde etmiş olursunuz.
· En uygun koşullarda eğitim alabilirsiniz.
Green Card Sonuçları
Green Card sonuçları, çekilişten sonraki Mayıs-Temmuz aylarında açıklanıyor. Green Card çekilişini kazananların posta adreslerine sonuçlarla birlikte göçmen vizesinin nasıl yapılacağını açıklayan talimatlar yollanıyor. ABD vizesi almak için gerekli koşullara sahip olmayanlar, Green Card çekilişini kazansa dahi vize alamadıkları için Green Card sahibi olamıyorlar.
Gerekli şartlara sahip olanlar ise vize işlemlerini yerine getirdikten sonra en geç 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmak zorunda. ABD'ye ayak bastıktan sonra görevliler ilk önce parmak izinizi alıyor. Çekilişi kazanamayan başvuru sahipleri ise sonuçlar hakkında bilgilendirilmiyor.




Yorumlar