Bulut Bilişimin Geleceğini Şekillendirmeye Etkisi Nedir?



Bulut bilişim nedir ?

Son günlerde hayatımızın bir parçası olan bulut bilişim (cloud computing) veya işlevsel anlamıyla çevrim içi bilgi dağıtımı, önemini her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Bulut bilişim neden önemlidir ?

Öncelikle bilgiyi depolamak neden bu kadar önemli onu kısaca açıklayalım. Bilgiyi bilmek ve kontrol etmek  güce sahip olmanın en kolay yoludur. Bir kişinin , toplumun, yada bir ülkenin bilgisinin bilinmesi en basitinden o kişi yada toplumun idaresini kolaylaştırır.

OpenStack platformu nedir ?

OpenStack açılımı Open Source Cloud Computing Software yada  açık kaynak bulut bilgi yazılımı olarak çevirebileceğimiz adından da anlaşılabileceği gibi bir açık kaynak platformudur.  OpenStack (http://www.openstack.org), teknoloji devleri olan  AMD, Intel, Canonical, SUSE, Red Hat, Cisco, Dell, HP, IBM, Yahoo başta olmak üzere 500' den fazla ve özel girişimin yanı sıra Rackspace Cloud ve NASA gibi kurumların desteğini de almaktadır.

Openstack topluluğu altı aylık periyotlar şeklinde geliştiricilerin iletişimi ve bilgi alış verişini geliştirmek için Openstack Tasarım Zirvesi yapar. Tüm dünyadan konunun uzmanları , geliştiriciler ve özellikle üniversite öğrencilerinin katılımı ile Openstack Tasarım Zirvesi her yıl değişik ülkelerde gerçekleşir.

Bulut bilişimde yer almalı mıyız ?

Bulut bilişim veya benzeri geleceğin teknolojilerinden geri kalmamak kısaca sömürülen ve bundan mutlu olan bir toplum haline dönüşmemek için Openstack veya benzeri teknolojilere geç kalmadan yatırım yapılması (cahilli ile övünen toplumlar hariç) her toplum için çok büyük önem arz etmektedir.


What is the Influence of Cloud Computing Shaping the Future?

Yorumlar