Kurbağa Kral

Kurbağa Kral


Bir zamanlar uzak ama çok uzak bir diyarda kurbağaların hüküm sürdüğü  bir krallık varmış. Kurbağalar kendilerini yönetecek bir kral seçer ve adaleti sağlamasını beklerlermiş.

Gel zaman , git zaman kurbağaların kralı iyice zalimleşmiş , halkı canından bezdirmiş , sonunda halk şu kral gitsede kurtulsak demeye başlamış, aradan çok zaman geçmeden gökten gelen alıcı bir kuş kurbağa kralı aldığı gibi uçmuş gitmiş. Halk sevincinden kırk gün kırk gece eğlence yapmış ve aralarından yeni bir kral seçmişler.

Başlarda her şey yolundayken yeni kral zamanla eskisini aratır olmuş. İyice zalimleşip herkesi bıktırmış. Kurbağalar yeniden şu kralıda alıcı bir kuş alsada kurtulsak demeye başlamışlar. Zaman geçmemiş gökten yıldırım gibi gelen alıcı bir kuş kralı aldığı gibi uçmuş gitmiş. Halk sevincinden kutlamalara başlamış ve aralarından yeni bir kral seçmişler ama çok zaman geçmeden gidenleri aratan halkı isyana sürekleyen bir kral başa geçmiş.
Halk artık iyice bezmişken demişler bari bunu kabul edelim, her yeni gelen daha zalim çıkıyor şimdi bunuda kaybedersek yeni gelen hayatı yaşanmaz yapar. Bir zaman geçmiş ama dayanacak gücü kalmayan halk , su bilgesinin yanına gidip akıl almaya karar vermiş. Su bilgesinin yanına gidip dertlerini anlatmışlar ve ne yapmaları gerektiğini sormuşlar. Su bilgesi onlara "Siz aslan oldunuz da başınıza kurbağayımı kral yaptınız ? bir toplum nasılsa içinden çıkan kralda onun dev aynasındaki yansıması gibidir." Demiş.

Velasıl kelam, halk kurbağa ise başlarınada kurbağa kral geçer. Halkı aslan yapmak için cahiliyeti ortadan kaldırmak gerekir ki , o kolay okumak ile olur ama aptallığı yok etmek işte şimdilik onun çaresi bulunamadı belki yapay zeka bir çözüm bulur.

Haydi sağlıcakla kalın.

Frog King

Yorumlar