Zaman Yolculuğu Mümkün mü ?

Zaman Yolculuğu Mümkün mü ?


Zamanda yolculuk , bir çok bilimkurgu filminde bir makine ve istenilen tarihe gidip dönen fantastik icatlar. peki gerçekte bu mümkün mü ?

Aslında olaya biraz zaman nediri anlamak gerekiyor. Zamanı biz insanlar atomun titreme sayısına göre ölçüyoruz. örneğin Kuvars kristalinin her titremesi bize bir zaman algısı oluşturuyor. Aslında vücudumuz içinde bu geçerli , vücudumuzdaki her bir atomun titremesi onu bir adım daha yaşlandırıyor.

İşte zaman kavramı burada değiştirilebilir mi ? Yani bir kapsül yapılıp içindeki atomların titremesi yavaşlatılırsa zamanda ileriye doğru hızlı gidilebilir mi ? Mümkün olabilir ama zamanda geriye gitmek işte bu olasılıksız görünüyor. Fiziğe göre zamanda geçmiş gözlemlenebilir ama müdahale edilemez , yada bilginin korunumu yasası mevcut.

Tabi birde uzay zaman ilişkisi var, bu yazdıklarım aslında bilimsel olarak denenmesede mümkün görünüyor. Örneğin uzayda yol alan bir cismin bizim dünyamızın o anını değil kendisine gelen görüntüsünün bulunduğu zamanı görebiliyor yani geçmişi. Ve uzayda zaman dünyadakinden farklı hızlarda hareket edebiliyor.

İşte öyle. :)

Is Time Travel Possible?

Yorumlar