Hangi Telefonu Almalıyım ?

Hangi Telefonu Seçeyim ?


Cep telefonları artık mini bir bilgisayar haline dönüştüler ve hayatımızın ayrılmaz birer parçaları oldular. Özellikle internet bağlantısı olması, akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasında önemli bir etmen oldu.



Öncelikle şunu bir karar verelim Android mi ? yoksa ios mu (yani apple iphone mu) ?

Bence ikiside tam bir çöplük android telefonlarda apple telefonlarda işletim sistemi olarak beş para etmezler, Güncellemeleri sıkıntılı, kullanım mantıkları insan yönetimine ters noktaları çok fazla. Birisi linux diğeri unix temelli ve mantık diyagramları aynı bir ağaç gibi gövde ve dallanan bir yapıda resmedilebilir. Bu arada windows bir küre şeklinde resmedilebilir yani ortada bir çember ve bu çembere bağlı dallar. Linux açık kaynaklı bir yapıdadır. Bu iyi bir şey ama android sanınanın aksine heryeri açık kaynak değildir. Unix ve windows zaten kapalı yapılardır.

Sonuçta şu yapıları ile android de ios da daha sanki beta bir işletim sistemi gibiler . İkiside bu durumları beş para etmez.

Para sorun değil hangi telefonu alayım ?

Zaten bu soruyu soruyorsan teknoloji gurmesi olmadığın malum dolayısıyla telefon senin için bir statü, bir gösteri aracı. Dolayısıyla zamanın popülerini al gerisini karıştırma. Örneğin blackberry, vertu şimdilerde de apple . Sanki bana developer de, uygulama geliştirip dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için soruyor, altı üstü alo deyip , foto çekip , face de paylaşmak dışında bir şey yapacak.

Donanımı nasıl olmalı ?

Şuan bütün mobilite için donanım kullanılabilirliğin altında. Bu teknoloji ile buraya kadar zaten. Nezaman ışık ile çalışan CPU lar mobil platformlarda son kullanıcıya ulaşırsa , işte o zaman donanımı bir işe yarayacaktır.

Ekranı ne kadar olmalı ?

Burada aslında ortalama bir insanın fiziksel ölçüleri sabit olduğundan yani parmaklarımız bir mouseye dönüşmeyeceğinden , şimdiki sistemlerde sanki parmaklarımızla değil de özel birkalem ile telefon kullandığımızı sanan üreticiler yüzünden dev gibi telefonlar piyasayı kaplıyor. Değerli insan ırkının yapısı belli telefonun amacı belli, kısaca telefon dediğin bir elin 2/3 uzunluğundan fazla olmamalı.

Batarya sorunu ?

Pil teknolojisini kim bulursa dünyanın en zengini olur diyelim konu kapansın.

Uygulama mağazası ?

En büyüğü Google nin uygulama mağazası çöp uygulamalardan ve reklamlardan geçilmiyor, diğer Apple mağazası ise her şeye para istiyor ve sürekli istiyor.


Teknik özellikleri nasıl olmalı ?

Şu an hepsi yetersiz, ne kadar çok ram, ne kadar çok hafıza vs. kısaca en iyi donanım daha iyidir tabiki.

Sonuç :

Buldun mu kazı yolacaksın, şuan ki cep telefonlarının özeti budur. Tabi ki teknoloji geliştikçe cep telefonlarıda birer sanal asistan olacaklar ama şuan kazı yolmaya devam edecekler.

Bu güne kadar kullandığım telefonlar :

1996 yılında ilk cep telefonumu almıştım, bu güne kadar çok telefon kullandım. Cep telefonunu sadece sıfır ve garantili alırım, ihitiyacıma yettiği sürece de kullanırım.

Panosonic ?? (az kullandım)
Netaş planet (güzel telefondu ama az kullandım)
Ericsson 688 ( anteni büyüktü)
Ericsson 1018s ( boş yere büyüktü)
Nokia 5110 (anteni dahili olsa güzeldi)
Nokia 3210 ( güzel telefondu)
Nokia 3310 ( aslında 3210 daha ergonomik)
Nokia 6230i (hala duruyor ve çalışıyor , güzel telefon)
Samsung s7350 (çok sevdim az kullandım çünkü wifi si yoktu, bataryası yetersizdi)
Sony M5 (hafızası yetersizdi)
İphone SE (Makyajı güzel ama bataryası az gidiyor ve ekranı küçük geliyor. )
Iphone SE2 (Orta karar iş görür)

...
Cep telefonu arşivini gezmek isteyenler için güzel bir site
http://www.gsmarena.com/makers.php3
Bu güne kadar üretilmiş telefonların markaları ve özelliklerini güzel bir şekilde sunmuşlar.

Yorumlar