Zamanda Yolculuk ve Işınlanma

Zamanda Yolculuk ve Işınlanma...


Net bir şekilde söylenebilir ki; “Zaman yolculuğu mümkündür.”



Bu konuda Peygamberlerin göstermiş olduğu mucizeler ile insanoğlunun yapabileceklerinin limiti çizilmiştir. Ne kadar gerek olmasa da birçok farklı inanca mensup bilim adamları, bilimsel olarakda her açıdan içeriğinde ki bilgilerin doğruluğu tespit edilerek kabul edilen Kur'an-ı Kerim de Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Miraç hadisesi buna en iyi örnek olabilir. Geri dönünce’ye kadar yatağının daha sıcak olması veya neml süresi 27-40. ayetlerde Hz. Süleyman'ın, Belkıs'ın Tahtı ile ilgili kıssa'yı hatırlatmak isterim. Buna ‘celp ilmi’ denilmektedir. Elbette taht etrafındaki adamların suretleri ile beraber sesleri de işitilmiştir. Anlaşılacağı üzere insanoğlu bugün yaptığı icatlar ile (Tv, Radyo veya internet) geçmiş bir görüntüyü, sesi veya herhangi bir anlık durumu çok uzak mesafeler çok kısa sürede yansıtabiliyor veya gönderebiliyor.
Eğer Hz. Süleyman (a.s)'ın ismet lisanı ile istediği hususları, insanlar kabiliyet ve istidat dili ile Allah'tan isteyip, O'nun kâinattaki cârî olan kanunlarına riâyet etseler, dünya onlar için bir şehir hükmüne geçebilir. Kur’an-ı Kerim en uzak mesafelerden seslerin ve sûretlerin celbedilebileceğine haşmetle işâret etmektedir.
"En uzak mesafelerden seslerin ve sûretlerin celbedilebileceğine haşmetle işâret eden Kur'an, mânen diyor ki: Ey devletleri yönetenler! Ülkelerinizi tam adaletli bir şekilde yönetmek istiyorsanız; Hz. Süleyman (a.s) gibi, ülkenizin, hatta yeryüzünün her tarafını görüp anlamaya çalışınız. Yeryüzünün halifesi olarak yaratılan insanoğlunun buna kabiliyeti vardır. Dünyayı her taraftan seyredilebilen bir bahçeye çeviriniz. "Yeryüzünü size boyun eğdiren O'dur. Şu halde yerin omuzlarında (üzerinde) dolaşın ve Allah'ın rızkından yiyin. Dönüş ancak O'nadır." (Mülk, 67/15) âyetindeki Allah'ın fermanını dinleyiniz. “

Konuk Yazar : Dgn

Yorumlar

  1. Guzell.. simdi gelecege gidebilir miyiz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hen an geleceğe gitmiyormuyuz zaten

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺