Windows 10 Uzun Kullanım Testi
Commodore 64 ile başlayan computer ( o zamanlar bilgisayar terimi henüz kullanımda değildi) sevdamız bu günlere kadar devam etti. Benim o yıllarda "Yazılıma olan hakimiyet, Dünyaya olan hakimiyetdir." Sözümü sanırım Microsoft uyguladı ki bu günkü gücüne ulaştı.
Veriler internete bağlanan bilgisayarlar üzerinden yapıldığından, aslında XP nin kullanım oranı daha yüksek olduğu söylenebilir. Bunun nedeni ise sadece belirli bir iş için kullanılan sistemlerde xp kullanım oranı hala çok yüksektir. Örneğin sadece işi personel giriş kartı okumak ve kaydı tutmak üzere çalışan ve bunun gibi binlerce tek göreve atanmış internet bağlantısı olmayan bilgisayarlar var. Onlarında zaten gömülü sistemler içeren mini cihazlar çeşitlendikçe yavaş yavaş emekliye ayrılıyorlar.
Çok eskilere gitmeyeceğim ama kısaca geçmiş Microsoft ürünleri hakkında bir kaç satır bilgi vereyim.
Win Xp : Zamanının vazgeçilmezi olan XP ile uzunca beraber olduk. Bence çok fazla sorunlu olsada her işimize yardım etti.
Win Vista : Vista zamanına göre yüksek donanım istese de, çoğunun ön yargısına rağmen yeniliklerle dolu bir işletim sistemiydi.
Win 7 : İşletim sistemlerinin en stabil ve kullanıcı dostu olması onu kral yaptı.
Win 8 : Bu kadar kullanışsız olması ve tasarım hataları 8.1 getirdi ama kimseyi memnun etmedi. çabuk gittiği iyi oldu.
Win 10 : Beklentilerin altında kalsa da şimdiye kadar ki en gelişmiş ve son kullanıcı için en işlevsel işletim sistemi.
Windows 10'a Geçmelimiyiz Yoksa Eski işletim Sistemimizde mi kalmalıyız ?
Öncelikle iş ve developer düzeyinde kullanıcılar için değilde son kullanıcı için yazımıza devam ettiğimizi belirtmek gerekir. Çünkü üst düzey kullanıcı için şuan ki linux dağıtımlarıda dahil hiç birinin tatmin etmeyeceğinin farkındayım , hatta MacOS 'a hiç değinmiyorum bile çünkü uzman kullanıcılar için Windows ile kıyaslanmayacak derecede işlevselliği kısıtlı bir yapı. Gelelim son kullanıcı için W10 kullanılmalı mı yoksa W7 veya XP ile devam edilmeli mi sorusuna.
Microsoftun açıklamasını hatırlayalım :
- Intel 7. nesil ve sonraki işlemciler
- AMD Bristol Ridge ve sonraki işlemciler
- Qualcomm 8996 ve sonraki işlemciler
Windows 10' dan önceki sürümler için destek alamayacaklar ve hiç uzatmadan XP, Vista, 8, 8.1 kullanıyorsanız, en kısa zamanda W7 veya W10 geçiş yapın. Diyelim ve konuyu kapatalım. Olay bu kadar açık sonuçta.
Peki W7 mi W10 mu Kullanalım ?
Uzman kullanıcıyı ve iş bilgisayarlarını bu konunun dışında bırakmak gerekir ve devamında kesinlikle W10 bir noktadan sonra kullanmaya başlamanızı tavsiye ederim. Uzunca bir süredir değişik sistemlere W10 kurdum, driver sorunu çıkartmaması ve bilgisayardan anlamayan birisinin bile diğer windowslardan geçişde kolayca alıştığını fark ettim. Bunun yanında güvenlik ve güncellik konularında önceki windowslardan daha başarılı, stabil ve hızlı çalışıyor.
Özellikle dikkatimi çeken ise xp kurulu dizüstü pc lerde w10 nun daha performanslı çalıştığı yönünde oldu.
W10 nun en sevmediğim yönü ise sürekli herşey hakkında bilgi sahibi olup bunu paylaşmanı istemesi. Bunun dışında tabiki bir çok beğenmediğim ve değişmesini istediğim tarafı, gelişmesini istediğim özellikleri var ama bu sıradan kullanıcı için uzak konular.
Gelelim yazımızın sonuna, özetle bundan sonra Windows 10 kullanmanızı tavsiye ediyorum . Artık diğer Windows sürümleri ile vedalaşma vakti çoktan geldi. Teknolojide değişime çabuk uyum sağlamak , geride kalmamak için bir zorunluluktur. Bak buda güzel söz oldu :)
Haydi selametle...
Windows 10 Long Use Test
Yorumlar
Yorum Gönder
🔺 YUKARI ÇIK 🔺