Eğitim Şart

Eğitimin Önemini Tam Anlamak için Zeki, Ahlaklı ve Eğitimli Olmak Gerekir !


Uzun zaman önce bir tarih hocamızın anlattığı bir olayı, hatırladığım kadarı ile paylaşmak istedim.


2. dünya savaşı sonrası , yabancı devletler gizli bir toplantıda dünyaya nasıl yeni bir yön verileceğini hakkında kararlar almak üzere bir araya gelmişler... Toplantıda Osmanlının yıkılması ve sonrası konuşulmaya başlandığında Türklerin bir araya getirilmemesi gerektiği , bunun sonuçlarının kendileri için sorun teşkil edeceği üzerine tartışmalar başlar.

Sonrasında Türk topraklarının nasıl ele geçirebileceğine dair tartışmalar geçerken tüm kuvvetleri birleştirseler bile bunu yapamayacaklarını türklerin çok geniş coğrafyalara yayıldığını ve çok fazla devletler oluşturduklarını , top yekün bir savaşın mantıksızlığını fark ederler ve savaşarak Türkleri yenemeyeceklerini anlarlar. Kısaca Türkler büyük bir alana yayılmış büyük bir nüfusa sahip uyandırılmaması gereken bir devdir.

Sonrasında bunu nasıl yapılacağı ile ilgili Türkolog bir Profesöre görev verirler. Profesör bunun için araştırma yapılmasına gerek olmadığını Türkleri topla tüfekle tarih sahnesinden silinemeyecek bir millet olduğunu söyler .

Eğer Türkleri yenmek istiyorsanız bunun tek bir yolu vardır der. Eğer bilmediğini bilmeyen cahil bir toplum oluşturursanız bu onları köklerinden koparır , hatta zamanında vatanı için vücudunu siper etmiş atalarını bile hain olduğuna inandırabilir, kendi geçmişlerine karanlık bakmalarını sağlayabilirsiniz. Olay bu kıvama geldiğinde hiç kan akıtmadan kolayca istediğinizi yaparlar. Bunun ise tek bir yolu vardır oda eğitim öğretimi bozmaktır. Eğer eğitim düzenini bozup cahil bir nesil yetişirse Türkleri ancak o şekilde alt edebilirsiniz der.

Eğitim öğretimi bozmanın en kolay yolu vasıfsız, sadece para için çalışan , işe girmek için bir tarafın yanlısı olan özgür düşünceden uzak öğretmenler yetiştirecek sistemin tohumlarını atmak ile olur diye sözlerini tamamlar.


Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺