Windows 10 da Eski Windows Sürücülerini Kurmak



Windows 10 'a Eski Windows (Xp, Vista, 7, 8, 8.1) Sürücülerini (Driver) Yüklemek


Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda, Windows'un eski sürümleri XP, Vista, 7 ve 8 işletim sistemlerinde çalışan donanım sürücülerinin eğer Windows 10 için güncellenmiş bir sürücü paketi çıkmamış ise bu eski driver nasıl W10 da çalışır duruma getirebiliriz beraber bakalım.

Normal yollardan sürücü paketini yüklerken hata almış veya hiç yüklenmiyor ise öncelikle driver  Denetim masası > Program ekle/kaldır dan, eğer kurulum yapılmışsa, çalışmayan program paketini kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

1.) Sürücü paketini uyumluluk modu ile yükleme :

İlk olarak eski bir işletim sistemine ait sürücü paketini W10 da bulunan uyumluluk modu ile yüklemeyi deneyebiliriz.

Bilgisayarınıza indirdiğiniz ilgili driver dosyasına

Sağtık > Uyumluluk Sorununu giderme > Program uyumluluğu Sorun Giderici




Yolunu izleyerek seçeneklere göre kurmayı deneyiniz.

Eğer bu  şekilde sorununuz çözülmediyse varsa
Denetim masası > Program ekle/kaldır dan, eğer kurulum yapılmışsa, çalışmayan program paketini kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.



2.) Sürücü paketini Windows sürümü denetimi olmadan yüklemek :

İkinci olarak Windows sürüm denetimini atlayarak sürücü paketini yükleyebiliriz.
Bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz ilgili driver (sürücü) dosyasını indirin.

Aygıt Yöneticisi > Yüklemek istediğimiz sürücü sağtık > Sürücü Yazılımını Güncelleştir > Sürücü yazılımını nasıl aramak istiyorsunuz ? > Sürücü yazılımı için bilgisayarı tara > Gözat > Sürücü yazılımının dosyası > İlgili sürücü yazılımı (32bit / 64bit ve en son hangi Windows sürümü için olan varsa XP/VİSTA/7/8/8.1) > Tamam







Yolunu izleyerek W10 için güncellenmemiş yada yeni sürücü paketi yayınlanmamış, eski sürücülerinizi W10 bilgisayarlara kurup büyük olasılıkla sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Tabiki ilgili donanımın sürücüsünün güncel versiyonunu sizde yazıp oluşturabilir hatta optimize edebilirsiniz.  Ancak bu uzman kullanıcıya yönelik olduğundan sıradan kullanıcı için alternatif çözümleri öneririm.




Yorumlar