Hindistan Etkisi ( Indian Effects )



Hindistan Etkisi ( Indian Effects ) Nedir ?


Bütün dünyayı gezmek, bütün kitapları okumak ve büyük resmi bilmek gerekir. Henüz bu hayalimi gerekleştiremesemde çok fazla yerde bulunma şansım oldu. Bence bir yeri gezmek demek, oranın yerel halkı gibi bir süre yaşamak demektir.
Ben gezdiğim yerlerde imkan olursa bir süre sıradan birisi gibi yaşamayı ve oranın gerçek sesini duymayı severim. Aslında hiç aklımda yokken bir arkadaşımın Hindistan'a iş dolayısıyla gidip gelmeye başlaması ve beraber gidelim mi demesi ile başladı.

İlk başlarda kafamda acabalar ve Hindistan deyince aşırı pislik ve güvensiz bir ortam ile rahatsız edici insanlar geldiğinden , gitmeme kararımı son anda değiştirdim. Ve hayat bana büyük resmin bir parçasını daha net anlamamı sağladı.



Hindistan Etkisi ( Indian Effects ) Nedir ?

İnsanlar tarih boyunca gücü elinde tutmak istemişler ve dolayısıyla tüm insanlığa eşit dağıtılan bu güçten daha fazla elde etmek için diğer insanlardaki güçten bir kısmını bazende tamamına yakınını alarak elde etmişlerdir.

Zamanla insanoğlu buna sömürge demiş ve sömüren ile sömürülen arasında yalan dünya zalimliği bu günlere kadar gelmiştir.

Bu zalimlik karşı tarafı isyan noktasına getirdiğinde, güce sahip kesim toplam faydadan çok daha fazla zarar gördüğünü anladığı zaman Hindistan Etkisi ( Indian Effects ) yöntemini geliştirmiştir.

Örneğin 1. dünya savaşında Almanya ya aşırı yaptırım uygulayınca karşılarına halkın desteğini alan bir Hitler ordusu çıkmış, Rusların Yavudilere aşırı eziyet etmesi bugünkü İsrail devletinin kurulmasını tetiklemiş, Amerikaya getirilen siyahi kölelerin yeni dünyada suçun büyük bir bölümünü oluşturması gibi her etki bir tepki ile karşılanmış ve sonuçta etkiyi başlatana zarar verdiği gerçeği ortaya çıkmıştır. Bunun gibi binlerce olay tarihten ders alan insanları buna karşı bir yöntem geliştirmesine sebep olmuş ve günümüzde buna en iyi örnek Hindistan Cumhuriyetidir.

Bildiğiniz gibi Hindistan bir Birleşik Krallık sömürgesidir, ama bayrağından ordusuna kendisini bağımsız zanneder. Halkı kendini özgür sanıp yaşar ama pastanın büyük bölümü başka yerlere gittiğinden sefalet içinde olduğunu anlamaz. Okullarda başkalarının yazdığı ve bilmesi gerekeni öğrettiklerinin farkına varmadan sistemde yapması gerekleri bilinçsizce yerine getirir. Ama hiç bir zaman başlarında bir İngiliz görmezler. Umutları ve zengin olma ihtimalleri ellerinden alınmamıştır. İstedikleri zaman istedikleri yere gidebilir, zengin olurlarsa istediklerini yapabilirler. Ancak hiç görmedikleri insanların pastanın sadece artıklarını bıraktıklarını fark edemezler.
İşte buna Hindistan Etkisi ( Indian Effects ) denir.


Yani günümüz dünyasında bir zorunluluk olmadıkça kimse kimsenin toprağını ve oranın kendi toplumunun düzenini bozacak insanları istemiyor, onları köle gibi bezdirip sonradan isyan ettirip başlarına dert etmek de istemiyor. İstedikleri şey , yerinizde kalın ve sistemin bir parçası olarak farkında olmadan denileni yapın. Yani kurt olmayın koyun olunda ne yaparsanız yapın.

Bunun en yaygın tabirine globalleşme denilip, köşe başlarına kendilerinin uzantılarını yerleştirip çarkların sıkıntısız dönmesini sağlamak için çaba sarf ediyorlar. Misal bir kömür madenine sahip olup  tüm riskleri almak yerine sadece işletmenin en tepesine veya ürünün bir sonraki adımının tek sahibi olup kontrolü elde tutmak , asıl amaçları olan güce sahip olmanın en dertsiz yolu oluyor.

Mesela Cahilistanı işgal edip kendi toprağı yapmayı sonrada tüm yaşayanlara eşit haklar vermeyi kimse istemiyor. İstedikleri şey gücü zaman mekan içerinde kontrol edebilecek düzenlerin sahipleri olmak, örneğin en büyük ticari işletmelerin sahibi olursanız misal petrol, banka, elektronik cihazlar vs. musluğun başında siz olursanız zaten geri kalan kısım pastanın kırıntıları ile kalır. Hele bir de halk cahil ve aptal ise buda pastanın kreması oluyor çünkü düzeni anlayıp bozacak kimsede karşılarına çıkmıyor. Olayın ironik tarafı ise yönetiminden muhalefetine , basınından yazarlarına kadar hepsinin aynı puzzle' ın parçaları olmaları ve sanki karşı tarafın taraftarları gibi topluma tiyatro oynamaları. Oyunu bozmaya çalışanlar ise en etkili yöntemle bak sisteme uyum sağla yoksa parasız kalırsın duvarları ile çevreyelip herkesi uykuda tutuyorlar.

İşte Hindistana uygulanan bu yöntem aslında tüm dünyaya yavaş yavaş yayılıyor ama büyük resmi görebilenler, cahil kesim tarafından ve sistemin yapısından ötürü destek görmüyorlar.



Yorumlar

  1. Adsız3.1.18

    DÜNYA CAHİLLİK SIRALAMASI

    Ipsos Mori araştırma şirketi, Eylül ve Kasım ayları arasında dünya çapında 27 bin 250 kişiyle görüşerek, 2016 Cehalet Endeksi'ni yayınladı.

    ‘EN CAHİLDEN ‘DAHA AZ CAHİLE’ ÜLKELERİN SIRALAMASI:

    Hindistan
    Çin
    Tayvan
    Güney Afrika
    ABD
    Brezilya
    Tayland
    Singapur
    Türkiye
    Endonezya
    Meksika
    Kanada
    Karadağ
    Rusya
    Sırbistan
    Filipinler
    Hong Kong
    İsrail
    Danimarka
    Arjantin
    Fransa
    Vietnam
    Peru
    İspanya
    Şili
    Macaristan
    Japonya
    Belçika
    Polonya
    Kolombiya
    İsveç
    Norveç
    İtalya
    Almanya
    Avustralya
    Malezya
    Çek Cumhuriyeti
    Güney Kore
    İngiltere
    Hollanda

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺