Yeni Nesil Neden Kel Ve Mal ?

Saç Ve Zeka


Başlık enteresan oldu. Hem kel hemde düşük zekaya sahip bir alt kuşak gelmesi aslında dedelerimizin suçu. Ve dolayısıyla şuan ki orta kuşağın emeklilik zamanlarında alttan gelen nesil yeterli zekaya sahip bireyler çıkaramayacağı için rahat bir eknomi ve güzel bir dünya bırakma olasılıkları düşük.


Tabiki şimdi 65 yaşında emekli olacağım gerisi boş diye düşünen varsa ...

Bildiğiniz gibi benzin yada dizel yakıta petrol şirketleri daha fazla kar elde edebilmek için çeşitli katkı maddeleri eklerler. Bunlardan en zararlısı kurşun (Pb) du. Kurşunun zararlarını dünyaya kabul ettiren Clair Cameron Patterson ne kadar minnettar olsak azdır. Patterson biraz daha geç kalsaydı şuan dünya üzerinde nefes alan her canlı büyük sorunlarla mücadele ediyor olacaktı. Patterson sayesinde çevre ve insanlık için az da olsa bir şeyler düzeldi. Lakin kurşunun zararları kabul edilene kadar otomobil egzozundan çıkan dumanlar fazlasıyla dünyamızın dengesini bozup içine etti. Dolayısıyla dünün çocukları ,bugünün çocuklarına kirlenmiş bir dünyanın yan etkisi olarak erken yaşta saçların dökülmesi ve düşük iq sahip olan bir nesil bırakarak gittiler.
Yani yeni neslin büyük bölümünün erken yaşta saçlarının dökülmesine sebebi, geçmişte atmosfere salınan kurşun elementi baş rolde oynuyor.
Çok fazla yapılan araştırma var, çoğu gizli tutulsada  son yıllarda yapılan kapsamlı bir araştırmada https://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150429182438.htm dikkat çekici bilgiler içeriyor.


Yeni nesilin embesil olmasının etkileri tabiki her alanda kendini göstermeye başladı. Mesela yeni gişe getirecek filmleri sanki herkes öyle istiyormuş gibi içi boş görsel efektler şeklinde sunan yapımcılar. Son zamanlarda ortaya çıkan örneğin transformers, hızlı ve öfkeli yada walt disneyin aptal filmlerini gösterebiliriz.

Kendini belli eden bir diğer alan ise dijital oyun dünyası. Artık günümüzün oyunlarında , oyun oynamaktan çok görev yapma, sandık açma , üç beş çeşit para birimi toplama gibi olgular var. Özellikle mobil oyunlarda para harcatmaya yönelik aptalca içeriklere tabiki mal olan kandığı müddetçe devam edilecek.

Teknolojinin gelişmesi bazı verilere kolay ulaşmamızı sağlıyor. Mesela YouTube videolarında aptal içeriklerin, zeki içeriklere göre binlerce kat fazla izlenmesi aslında durumu anlamamızı kolaylaştırıyor.

...

Yorumlar

  1. Adsız6.9.18

    https://www.sciencealert.com/exposure-to-air-pollution-makes-us-dumber-over-time-says-new-study

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺