Hayatı Kolaylaştıran İki Dakika Kuralı Nedir?
"İki Dakika Kuralı" kendi içimde sürekli aklımda bulundurduğum bir prensiptir. Genelde hep meşgul olurum ve bu meşguliyet içerisinde zaman akarken bazı şeyleri ertelemek yada bir sıraya dizmek gerekli oluyor. Buda gerekli şeyleri öne almamı diğer şeyleride sonraya bırakmamı dolayısıyla fazla zaman almayan ancak acelesi olmayan şeyleri olması gerekenden daha geç bitirmeme sebep oluyordu.Özellikle eskiden kod yazarken yada bir paradoks üzerine çalışırken yada bir problem çözerken diğer şeylere karşı sabrım az oluyordu.
Sonra ne zaman tanıştığımı hatırlamadığım İki Dakika Kuralı 'nı uygulamaya başladım.
Nedir Bu İki Dakika Kuralı ?
Kısaca yapacağınız bir iş, iki dakikadan az sürecekse ertelemeden hemen yapın.Ünlü Fizikçi Isaac Newton 'un "Eylemsizlik Kanunu" şöyle der;
Lex I: Corpus omne perseverare in statu suo quiescendi vel movendi uniformiter in directum, nisi quatenus a viribus impressis cogitur statum illum mutare.
Yani dışarıdan bir kuvvet uygulanmadıkça duran bir cisim durma, hareket eden bir cisim de hareket etme durumunu korurlar. Düşündüğümüzde eylemsizlik yasası bizim eyleme geçememe ve erteleme zaafımızı daha net bir şekilde izahını sağlıyor.
Kişisel olarak hımbıl insanlardan hoşlanmam. Neşeli ve hareketli insanlar bile tembellik yapabilirler ancak bekletilmek kadar bekletmekte yapılmaması gereken bir davranış biçimidir. Bireyin kendisine fayda sağlayacağı prensiplere sahip çıkması önce kendisine fayda sağlayacağı mutlaktır.
Özetle iki dakikadan az sürecek işlerinizi bekletmeyin.
Çok değerli bir yazı olmuş kalemine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederiz, faydamız olmasından mutluluk duyarız.
Sil