Bilgisayar Uyku Modundan Çıkmıyor Çözümü



Bilgisayar Uyanmama (Başlamama) Sorunu Ve Çözümü

Windows yüklü bir bilgisayar uyku modundan sonra başlatılmak istendiğinde tepki vermiyorsa ve power tuşuna basmadan açılmıyorsa bunun bir çok nedeni olabilir.

İşletim Sistemi Sorunları :

Denetim masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Bilgisayarın Uyku Moduna Geçme Ayarlarını Değiştir > Plan Ayarlarını Düzenle > Bu Plan için Varsayılan Ayarları Geri Yükle 


Yolu izlenerek sorun çözülür.

Derin Uyku Modu Sorunu :

Windows 8 ile başlayan Windows 10 ile devam eden bu özellik sayesinde bilgisayarımızı uyku moduna aldıkdan 30 dakika sonra daha az enerji tüketmesi için derin uyku moduna geçer. Bu özelliği desteklemeyen bir güç kaynağı, uyku modundan çıkmamaya sebep olacaktır. Sorunu anlamak için bilgisayar uyku moduna alınır ve ardından klavye yada mouse ile uyandırılır. Eğer sorun yoksa bir daha uyku moduna alınır ve 30 dakika (varsayılan değerler değiştirilmemişse) beklenir. Eğer uyku modundan çıkmıyorsa sorun derin uyku modunu desteklemeyen güç kaynağındadır. Güç kaynağı derin uyku modunu destekleyen güncel bir güç kaynağı ile değiştirilerek çözülür.

Driver Sorunları :

Özellikle ekran kartı driveri uyku modundan çıkmamaya neden olabilir. Sistem sürücüleri kontrol edilir ve güncellenir. Bazı durumlarda güncel driver hataları bu soruna neden olabilir bu durumda , mevcut driver sistemden kaldırılarak önceki driver yüklenerek sorun çözülür.

Güncelleme Sorunları :

İşletim sistemi güncellemelerinden kaynaklanan sorunlar olabilir. bu durumlarda güncellemeyi iptal etmek yada yeni bir güncelleme gelene kadar beklemek sorunları düzeltecektir.

Bios Sorunları :

Bios değerleri varsayılana döndürülür sorun devam ediyorsa güncel bios sürümü varsa güncellenir.

Virüs Sorunları :

İşletim sistemi bir antivirüs programı ile taranır ve sorun düzelmemişse format atılır.

USB Sorunları :

Fare ve klavyenin bağlı bulunduğu usb lerde sorun varsa takılı oldukları portlar değiştirilerek sorun çözülür. Genelde fare ve klavye bir usb çoklayıcı ile bilgisayara bağlandığında bu sorunla karşılaşıabilmektedir. Bu durumda usb hub (çoklayıcı) değiştirilmelidir. Kablosuz fare ve klavye kullanımında bu gibi sorunlar karşılaşabilinir bu durumda gerekiyorsa fare ve klavye farklı bir modelle değiştirilebilir.

Arıza Sorunları :

Anakart, bellekler, işlemci vb. parçaların düzgün çalıştığı kontrol edilir arızalı parça değiştirilir.




Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺