Düzgün İnsan Diyalektiği

Düzgün İnsan Diyalektiği


İnsan düşünebilen bir canlı. Sahip olduğu iki olgu zeka ve ahlak. Bunlardan birinin eksikliği yıkıcı sonuçlar doğuran bir organizma.

Felsefe ya da düşünbilim, sözcük köken olarak Yunanca φιλοσοφία "seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum" anlamına gelen "phileo" ve "bilgi, bilgelik" anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplin. "Phileo": Sevgi ve "Sophia": Bilgi veya bilmek kelimelerinden türemiştir. Philosophia: "Bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, bilgi severlik, araştırmak ve peşinde koşmak" anlamlarına gelmektedir. Filozof da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir.
Önünüzde uzayıp giden bir sıra ve sıranın başında işini yapan bir memur. Sıraya girdiniz ve elinizdeki evrağı teslim etmek için bekliyorsunuz. Yaşadığınız toplumun ne kadar düzgün insanlardan oluştuğunu gözlemliyorsunuz.
Sizin yaşadığınız toplumda amiri, memuru yada herhangi birini tanıyan birisi hiç o sırada beklemeden işini halledip gidebilir mi ?
Ve bu olayı övünerek başkalarına anlatabilir mi ?
Başkalarıda bu yaptığını hayranlıkla dinleyip ona özenir mi ?

İşte o toplum yıkılmaya başlamış ve telef olmaya doğru gidiyor demektir.

Düzgün insanlar kendilerini yönetmesi için düzgün insanları seçer, seçilen düzgün insanlar , gerekli görevlere hak eden insanları yerleştirir. İşini hakkı ile almış zeki ve ahlaklı insan kim olursa olsun o uzun kuyruktakilerin hakkını yemez. Toplum hep birlikte kazanır.

Yaşadığınız toplumun gerçeklerini fark edin, düzgün insansanız ve düzgün olmayan insanların oluşturduğu bir topluluktaysanız, kaybeden olmamak için en kısa zamanda o topluluğu terk edin. Sizi hak eden ve sizinde hak ettiğiniz topluluklara katılın.


Yorumlar