Blogger Altyapısı İle Neler Yapılabilir ?



Blogger Blogspot


Blogger: Alphabet (Google'nin) sahibi olduğu HTML ve CSS tabanlı bir yayın sistemidir. Ücretsiz sunduğu avantajları nedeni ile dünya çapında en çok tercih edilen blog altyapısıdır.
https://www.blogger.com


What can be done with the Blogger Infrastructure?

Blogger Altyapısı Hangi Alanlarda Kullanılabilir ?

İşin temelinde Blogger bir host (barınma) ve cloud (bulut) hizmetidir. Bu bağlamda her türlü hosting ve cloud işlemleri Blogger kullanılarak Google hızı ve güvencesiyle neredeyse sınırsız alan imkanıyla, cep telefonu veya masaüstü platformlarda kullanabileceğiniz ücretsiz bir servis hizmetidir.

Şimdi Blogger (Blogspot) servisinin, blog açmak dışında kullanabileceğimiz alternatif alanlara beraber bakalım.

0-) Blogger Blogspot ; arama motorlarına yada tamamen dışarıdan erişime kapatılabilir. Aynı bir mail (eposta) hizmeti gibi sadece kayıtlı kullanıcı erişimi için kullanılabilinir.

1-) İnternet Sitesi Açmak
Blogger altyapısı ile oluşturduğunuz bir bloğu isterseniz bir domain (alanadı) satın alarak bir siteye dönüştürebilirsiniz.
Örneğin şuan içinde bulunduğunuz https://www.webkenti.net sitesi Blogger altyapısı üzerine kuruludur.

2-) Resim Yüklemek 
Blogger altyapısına sınırsız resim yükleyebilir ve bunu sosyal veya forum mecralarında paylaşabilirsiniz. Özellikle resim yükleme servislerinin ücretli ve süre kısıtlamaları olması bile Blogger'i bu alanda eşsiz yapmaktadır. Bir Blogger alanına yüklediğiniz resmin URL adresi https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvDTpoG2WQaLqiRuAHOHK_pfD9lx6JFFYS6AYh6MXMquO3A13gf7ipurRJdMz5Zc9vRtSEaFy620Gs5NpeBQmdtPX6RQbrF9KkQ9rFnaO3G4YbZEzeJBmq3ZW53EL7x5k64CJ5lugwt6k/s1600/webslogo2.png
Şeklinde oluşacaktır. Dilerseniz direk, dilerseniz URL kısaltarak kullanabilirsiniz.

3-) Not Defteri Olarak Kullanmak
Blogger ile oluşturduğunuz bloğunuzu isterseniz arama motorlarına, dilerseniz de dışarıya tümden kapatabilirsiniz. Cep telefonunuzdan yada masaüstü bilgisayarınızdan size özel bu alana girerek kişisel ajandanızı oluşturabilirsiniz.

4-) Hatırlatıcı Olarak Kullanmak
Blogger yayın zamanı özelliğini kullanarak planladığınız işlerin zamanı geldiğinde size mail ile bildirmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin yapılacak işler, doğum günü gibi özel günleri planlayabilirsiniz.

5-) Resim Ajandası Olarak Kullanmak
Blogger servisine sınırsız video ve resim yükleyebilir bunu paylaşabilirsiniz. İsterseniz dışarıdan servise erişimi kapatabilir ve kişisel medya arşivi olarak kullanabilirsiniz. Böylece telefonunuzun yada hafıza kartlarının sınırları ile uğraşmadan, saçma sapan güvenlik açıkları ile dolu, resimlerinizi sıkıştırarak kalitesini düşüren Facebook gibi yapılara muhtaç kalmazsınız.

6-) Kişisel Günlük Olarak Kullanmak
Sevgili günlük.... :) Günlük tutan var mıdır bilemiyorum ama isterseniz bloggeri günlük olarak kullanabilirsiniz. Yazmayı sevmiyorsanız sesle otomatik yazdırabilirsiz. Gerçi kağıt ve kalemin yerini tutmaz ama ...

7-) Veri Transferinde Kullanmak
Blogger yayın editörü, kopyalanan metni ve resim gibi diğer öğeleri otomatik tanıyabilmektedir. Dolayısıyla internette rastladığınız bir sayfayı olduğu gibi kopyalayıp paylaşabilirsiniz. Böylece engellenmiş alanlarda olan bilgileri uğraşmadan erişimini sağlayabilirsiniz.

8-) RSS Editörü Olarak Kullanmak
Biraz teknik bilgiye sahip olmak gereksede dilerseniz RSS editörü olarak da kullanılabilinir.

9-) Kod Editörü Olarak Kullanmak
Blogger yayın editörü HTML yapısında kullanılarak kod editörü olarak kullanılabilir. Yada bitmiş kodları sunmak için faydalanılabilinir.

10-) Yazı Denetim Editörü Olarak Kullanmak
Yazdığınız uzun yazılarda harf yada kullanım hatası yapılıp yapılmadığı ve doğrusunun ne olduğunu Blogger yayın editörüne hızlıca denetletebilirsiniz. (Çok kullandığım bir özelliktir.)

11-) Mesajlaşma Paneli Olarak Kullanmak
Günümüzde anlamsız olsada mesaj alanını chat paneli gibi kullanılabilinir.

12-) SEO Deneme Alanı Olarak Kullanmak
robots.txt Google tarafından oluşturulduğundan ve güncellemeler Google tarafından otomatik yapıldığından SEO (Search Engine Optimization) deneme alanı olarak kullanılabilinir.

13-) Arşiv Alanı Olarak Kullanmak
Her türlü dijital veriyi saklamak için kullanılabilinir.

ve bir çok özel kullanım alanı için tercih edilebilinir...



Yorumlar

  1. yazı çok faydalı oldu...teşekkürler...mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  2. Çok faydali oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Adsız29.6.20

    blogger ile neler yapılabilir konusunu güzel anlatmışsınız. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺