Google Chrome Performans Sorunları Nasıl Düzeltilir ?

Chrome Yavaşladı Sorunlarını Çözelim


En çok tercih edilen internet tarayıcısı Chrome birden yavaş çalışmaya ve sayfaları eski hızında açılmamaya mı başladı ?
Chrome siz farkında olmasanız da arka planda kendini otomatikman günceller, bu aslında faydalı bir yapılanma olsada bazı durumlarda stabileteyi (kararlılık) bozmakta ve internet sörf hızını düşürmekte, sayfa açılış sürelerini uzatmakta ve internet hız testlerinde ping tepkisini artırmaktadır.

Yavaşlayan Google Chrome Hızlandırmak


1.) Eklentileri Islah etmek

Gereksiz eklentileri Kaldırın veya sürekli kullanmadığınız eklentileri gerekmedikçe pasifte tutun.

Ayarlar (Üç nokta) > Diğer araçlar > Uzantılar

yolunu izleyerek eklentilerinizi düzenleyin .




2.) Site Bildirimlerini Kapatın

Ayarlar (Üç nokta) > İçerik ayarları > Bildirimler > Engellendi

Tüm bildirimleri kapatın





3.) Google Chrome Sistem Ayarlarını Optimize Etmek

Ayarlar (Üç nokta) > Gelişmiş > Sistem > Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et  

Yolunu izleyerek bu özelliği kapatın. Arka plan uygulaması kısaca tarayıcıyı kapatsanızda Chrome'nin hala bilgisayarınızda yaptıklarınızı ve diğer tarayıcılardaki kullanım çerezlerinizi izlemeye yarayan bir işlemdir.
Bu özellik bilgisayarda birden fazla tarayıcı kullanılıyorsa çökme, donma ve takılma sorunlarına neden olabileceği için mutlaka kapatılmasını öneririm. Ancak bu özellik kapatılırsa tarayıcının her başlatıldığında soğuk açılış yapacağınıda belirtmek isteriz.

Ayarlar (Üç nokta) > Gelişmiş > Sistem > Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan

Tarayıcının donanım hızlandırma özelliği; verilerin işlenmesi için bilgisayarın ekran kartı (GPU) üzerinden kullanılmasıdır.  Üst düzey sistemler ve bir kaç istisnai durumlar dışında bu özelliğin kullanılması faydalıdır.




Bilgi :

*Bu işlemleri yaptıktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatın. Güncel tarayıcılar ilk başladıklarında soğuk açılış yaparlar. İlk bir kaç dakika internette gezindikten sonra normal hızda çalışmaya başlarlar. Yani bu işlemlerden hemen sonra daha kötü oldu demeden önce bir kaç dakika tarayıcınızı kullanın ve sonra yeniden başlatın gerçek performansı o zaman fark edersiniz.

**Google Chrome 68. sürümünden itibaren HTTPS olmayan internet sayfalarını varsayılan olarak güvensiz bağlantı olarak kabul etti. Bu nedenden HTTP kullanan sitelere Chrome Browser ile bağlanmak istediğinizde ilk olarak güvenli bağlantı kurulmaya çalışılıp sonra normal bağlanmaya çalıştığı için sayfa açılış hızları düşük kalmaktadır. Kısaca site adminlerinin en kısa zamanda HTPPS protokolüne geçmesini Googlenin de bu eksikliği bir an önce kapatmasını temenni ederiz.

***Güncel tarayıcıların hepsi bilgisayar donanımlarını özellikle de belleği (ram) son derece hunharca kullanırlar. İmkanınız doğrultusunda mümkün olan en yüksek bellek miktarını bilgisayarınıza takmanızı tavsiye ederiz.



Yorumlar