Tavsiye YouTube Kanalları (Son)

Faydalı YouTube Kanalları


YouTube, dünyanın en büyük video barındırma web sitesidir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Bilgi ve tecrübesiyle son kullanıcıya faydalı içerik sunan ve zaman kaybı olmayan tavsiye ettiğimiz YouTube kanalları.

Artık bu seriye son veriyoruz ama neden ?


1-) Tavsiye edilecek kalitede yerel dilde ki YouTube kanallarının sayısının azlığı, hemde çok azlığı.
2-) Özellikle abone sayıları artıkça önerdiğimiz YouTube kanallarının içeriğinin ve kalitesinin zamanla bozulması.
3-) Kullanıcı yorumlarına değer verilmemesi.
4-) Kanal yükseldikçe gizli reklam içerikli yayınlar ile kullanıcıyı yanıltmaları.
5-) Bilgi ve tecrübe aktarmaktan ziyade daha çok para kazanma odaklı olmaya dönüşmeleri.
6-) Sürekli "abone ol" , "beğenmeyi unutma" beni "facebook/ twitter/ instagram da takip et" "paylaş" gibi öğelerin temcit pilavına dönüştürülmesi.
7-) Kaynak belirtmeye özen gösterilmemesi.
8-) Derin bilgi yerine saçma olguların tercih edilmesi.
...

Daha bir çok neden var ama en önemlisi bir makam veya güç elde ettiğinizde çevreniz genişledi diye kimseye değer vermemek ve aslında sadece para kazanmak için güveni sömürmek bizce yanlış. Özellikle kullanıcı yorumlarına cevap vermeyeceksen neden açık tutarsın, şimdi şöyle bir düşüncede var binlerce yorum geliyor, tamamda ne bekliyorsun ki. Kim olursa olsun sana selam verene selam verilir. Bu kadar basit.

Tabi kullanıcı yorumlarının büyük çoğunluğu zaman kaybı, oda ayrı bir berbatlık. Bir site, blog yada youtube yorum alanını chat paneli zanneden aptal sayısı oldukça yüksek ama temennimiz bununda ne için kullanılacağı umarız zamanla anlaşılır.

Kalitesini bozmayan ve kendini geliştirenler Youtuberler  yok mu tabi ki var, onlar her zaman müstesna lakin büyük çoğunluk hemde çok büyük çoğunluk tavsiye etmeyi bırakın izlemeye değmeyecek zaman kayıbından öte gidemeyen kanallar.

Neyse size tavsiyemiz yorum yazdığınız bir YouTube videosuna karşılık gelmiyorsa bir daha o kanala yorum yapıp kendinizi değersizleştirmeyin. Sosyal medyada olanları referans kabul eden otoriteler olduğunu sanıp sığır kafasında bir yaşam sürmeyin. Sosyal medyanın neden bedava olduğunu unutmayın.

Bizde bu seriyi devam ettirmeme kararı aldık :(

Önceki yayınlarımız siteden kaldırılmıştır. Umarız hak edenlere değer vermeye başlarız.

Saygılarımızla...





Yorumlar